eşimi utandıracak menü önerisi istiyorum :)

Misafir falan agirlamaktan vazgeçtim haklisiniz. Ben asil sorunların farkindayim aslında. Sadece sana guvenemedigimden eve cagirmadim dedi ya onu çürütmek istemiştim. Ama kendimi yormama degecek bi karakter değil karsimdaki haklısınız. Kendisine de her aksam anasinin yaptigi ve kendisinin öve öve bitiremedigi peynirden koyucam önüne. Bide ekmek. Sorarsa da ben bişey beceremiyorum annenin peynirini ye cok seviyosun zaten diycem
sana guvenmedıgımden cagırmadım dedıgıne bakmayın sızın evlılık hayatının altından kalkacagınıza guvenmese evlenmezdı tam aksıne sızınle asıl evlenme nedenı ıstedıgını bu kadar kolay yaptırabılecegını bılmesı bır lafla ıstedıgı kıvam olacagını bılmesı , sızın aynen de boyle o lafa gaza gelıp kendınızı ıspatlamak ıcın nasıl cabalayacagınızı esınızın bılmedıgını mı sanıyorsunuz aynen de bu sebepden oyle konusuyor cunku aılesı bırıne ıstedıgı seyı yaptırabılmenın yolunun bu oldugunu ogretmıs bunu normal sanıyor

buyuk ıhtımal cevresındekılere hem pandemı sebebıyle herkes koy ortamını sever temız acık ortam hem orayı gostereyım koyde mısafırımız olun hemde temız hava dıyerek cagırdı ama tum ısı sıze yaptırmak ıcın ve sızı ezmek manıpule etmek ıcın de bu sozlerı kullandı

normal bır erkek olsa sıze en basta arkadasları cagıralım koyde agırlayalım su pandemıde eve ınsanları doldurmayalım ne yapsak yemek annemlerde olur sen ne dusunuyorsun derdı ama esınız normal degıl hasta kendısı . psıkolojık sorunu var ve psıkologa gıtmelı genel olarak sorunlu adam cok sabırlısınız ve bu kadarı fazla

Hizmetçisi misiniz siz eşinizin, misafiri geldiğinde yemek yapmak zorunda mısınız? Neden beraber yapmıyor musunuz da ondan emir alıyorsunuz? Hiç böyle baktınız mı olaya, bakmış gibi durmuyorsunuz da? Mesele yalnızca annesinin evinde ağırlamanızı istemesi değil yani, eşinizin uşağıymışsınız gibi “sizin” ağırlamanızı istemesi. Kendi evinizde ağırlasanız da bu bir sorun yani.

Çok güzel, dört dörtlük bir menü çıkarın ki eşiniz sizi aşağılarak her istediğine kavuşabileceğine iyice ikna olsun.
Adamın utanıp "yav ben de hanıma amma ayıp etmişim" diyeceğini mi sanıyorsunuz?
Aşağılamanın dozunu arttıracak sadece. Evde, dışarıda, yatakta, her ne istiyorsa sizi eze eze isteklerine kavuşacak.

Despotluk yada feminizimle bir ilgisi yok bunun.Tamamen kendi değerinin farkında olmakla, kendine saygıyla alakalı bir durum. Eşi konu sahibine hizmetçi muamelesi yapıyor, yapacaksın diye emirlerle konuşuyor, yetmiyor annesinin yanında aşağılıyor, yalnızken ayrı hakaret edip aşağılıyor ve hanımefendi bana menü yazın diyor. Sizce bunun feminizmle despotlukla alakası var mı? Kendine ufacık saygısı olan, gururu olan bir kadın ne yemek yapayım da utansın demez kusura bakmayın.
Konu sahibi akıl tutulması yaşıyor gibi bir konu açmış.
Ne feminizm ne despotluk ne eğitim ne de başka birşey. Benim soonnn derece ataerkil kapalı bir ailede yetişmiş,doğunun en ücra yerinde doğmuş büyümüş, ilkokul mezunu canım anamın feminizmden ödü kopar😄 ama o dahi böyle birşeye müsade etmez, babama b*k ye der afedersiniz.

Benim annemde eşime ne kadar karşı gelmemden korkup bunu doğru bulmasa da babama herşeyi söyler bana gelince yapma kızım erkek her lafı kaldırmaz kızım 😂 kısacası demek istediğim şey herkes bizim gibi kendini koruma içgüsü savunma yerine kendini kabullendirme niyetinde konu sahibi de böyle birisi onun için yapabileceğimiz tek şey istersek yemek mönüsü vermek. yapma etme desek fikri değişecek mi sanıyoruz. kendimizi yoracağız. 😒😀

Eşiniz ve kayınvalidenizle yaptığınız en yemek en muhabbetinden sonra kalan işleri yapmanıza ne demeli peki?

Eminim eşiniz bir bardak su bile koymamistir masaya.

Arkadaşlar onun ama yorulan, hizmet eden sadece sizsiniz. Bu bile bir daha hiçbir arkadaşını misafir olarak ağırlamamak için yeterli bir sebep. Değil ki yemek beğenmeyecek.

kızlar bu ara eşimle bi sorun yaşadık üstüne bi de iddialaştık o yüzden size 2 şey soracağım. ilki bana güzel bi misafir menüsü önermenizi istiyorum. ikincisi anlattığım olayda kim hatalı?

eşim iki arkadaşını ailesinin köyüne davet etmiş. biz de haftasonu gidecektik ve bana son gün haber verdi, arkadaşlarımı davet ettim orda ağırlayacağız yemek yap vs dedi. ben de evi yokmuş gibi ailesinin evine davet etmesine çok bozuldum biliyor bozulduğumu daha önce de aynı tartışmayı yaşamıştık. misafirin varsa evine davet edersin evin mi yokta ailenin evine davet ediyorsun? hadi ediyorsun madem o evin sahibi kimse o ağırlasın bi de bana ağırlatmaya çalışıyor ailesinin evinde. neymiş bana güvense evine davet edermiş. ben sanki yemek yapmayı bilmiyorum kendisini aç bırakıyorum.

ben de "başkasının evinde misafir ağırlamayacağımı, çok çok en fazla annesine yardım edebileceğimi, kendi evimize davet ettiğinde benim ağırlayacağımı" söyledim.

bunu bildiği halde köyde olduğumuz gün yine bütün sorumluluğu bana yüklemeye kalktı. annesinin yanında yemeği sen yapıcaksın dedi bana. yap dediği yemekte bamya yemeği ben hayatımda bamya yapmamışım bilmiyorum bile. madem illa benim yapmamı istiyorsun bildiğim yemek söylersin değil mi? ben de bilmediğimi, yapmayacağımı, misafir varken riske girmeyeceğimi söyledim.

bu resmen olayı ego savaşlarına çevirdi. yapacaksın kavgası yaptı annesinin yanında. annesi de ordan "bilmeyen aslında daha iyi yapar" diye saçmalıyor oğlunu savunmaya çalışıyor her zamanki gibi. bilmeyen nasıl daha iyi yapsın ne saçma bi cümle bu.

neyse ben yapmadım yemekleri annesi yaptı, ama yemekler dışında geri kalan her şeyi ben yaptım yanına cacığı sofra kurması bulaşık yıkaması çay tepsisi hazırlaması vs her şeyini. (ama eşim ısrarla yardım da etmediğimi, bir işe yaramadığımı söylüyor bu zaten ayrı bi tartışma konusu)

sonuç olarak kendisi yemekleri ben yapmadığım için kızgın. neymiş yüzünü yere eğdirmişim (sanki namussuzluk yaparken yakaladı deli mi ne)
ben de ona aramızdaki tartışmayı annesine duyurduğu bizi rezil ettiği için kızgınım, ve misafiri evine değil de ailesinin evine davet etmesine...

eve gelince tartışma devam etti bana güvenmediğini, misafir ağırlayamayacağımı falan söyledi. benim için annem var sen yoksun gibi bi laf etti. ben de annesinden kat kat iyi ağırlayabileceğimi söyledim. annesinin menüsü bamya, bulgur pilavı, haşlama et. ki bundan daha iyisini yapabilirim kesinlikle.

şimdi lütfen bana güzel menüler önerir misiniz yapmasına yaparım ama aklıma güzel dolu dolu bi menü gelmiyor. ana yemeğinden pilavına çorbasından salatasına mezesine kekine tatlısına kadar :)

son olarakta ben mi haksızım? başkasının evine bana sorulmadan davet edilmiş bi misafiri sanki kendi evimmiş gibi ağırlamak zorunda mıydım gerçekten?
Konuda sen haklısın da menü deyince agzimin suyu aktı sana onlarca menü atabilirim :bicak:

En sevdiğim misafir menüm
Şehriyeli tavuk çorbası
Yaprak sarması
Etli patates yemeği
Cacık -salata-yogurt -tursu
Revani

Konuyu okumadım çok uzundu okkalı menüm şöyle
Bal kabağı çorbası veya balık çorbası
Karides güveç
Somon ızgara yanına asparagus ve garnitürlerle
Tahinli sufle
Hepsinin yapımı aşırı basit ama yapınca şık ve lezzetli duruyo tam Bi kandırmaca menüsü 😁

Hem eşine sormadan misafir kabul edicek, hem "yemeği sen yapcaksın" diye buyuracak. Hem hakaret edip, güvenmediğini söylüyecek sizde bu adama menü sececeksiniz. Tamam ozaman benim menü fikrim ZIKKIMIN KÖKÜ. Eşine anca bu olur kusura bakmayın.
Bundan yıllar önce yeni evliylen kayınvalideme eşimin akrabası geldi. Adamın kurduğu cümle şu "gelinnnn kalk bana çay koy sen gelinsin hizmet edeceksin" Dedim amca zaten ben hizmettw kusur etmiyorum. Ama işi emretmeye getirirsen değil çay sana su bile vermem. Arkadan adamın dediği "kalk çay koy" Ben ne yaptım biliyor musunuz. Ortam daki herkesin çayını koydum. Adama da kusura bakma amca sana çay getirmiyorum dedim

kızlar bu ara eşimle bi sorun yaşadık üstüne bi de iddialaştık o yüzden size 2 şey soracağım. ilki bana güzel bi misafir menüsü önermenizi istiyorum. ikincisi anlattığım olayda kim hatalı?

eşim iki arkadaşını ailesinin köyüne davet etmiş. biz de haftasonu gidecektik ve bana son gün haber verdi, arkadaşlarımı davet ettim orda ağırlayacağız yemek yap vs dedi. ben de evi yokmuş gibi ailesinin evine davet etmesine çok bozuldum biliyor bozulduğumu daha önce de aynı tartışmayı yaşamıştık. misafirin varsa evine davet edersin evin mi yokta ailenin evine davet ediyorsun? hadi ediyorsun madem o evin sahibi kimse o ağırlasın bi de bana ağırlatmaya çalışıyor ailesinin evinde. neymiş bana güvense evine davet edermiş. ben sanki yemek yapmayı bilmiyorum kendisini aç bırakıyorum.

ben de "başkasının evinde misafir ağırlamayacağımı, çok çok en fazla annesine yardım edebileceğimi, kendi evimize davet ettiğinde benim ağırlayacağımı" söyledim.

bunu bildiği halde köyde olduğumuz gün yine bütün sorumluluğu bana yüklemeye kalktı. annesinin yanında yemeği sen yapıcaksın dedi bana. yap dediği yemekte bamya yemeği ben hayatımda bamya yapmamışım bilmiyorum bile. madem illa benim yapmamı istiyorsun bildiğim yemek söylersin değil mi? ben de bilmediğimi, yapmayacağımı, misafir varken riske girmeyeceğimi söyledim.

bu resmen olayı ego savaşlarına çevirdi. yapacaksın kavgası yaptı annesinin yanında. annesi de ordan "bilmeyen aslında daha iyi yapar" diye saçmalıyor oğlunu savunmaya çalışıyor her zamanki gibi. bilmeyen nasıl daha iyi yapsın ne saçma bi cümle bu.

neyse ben yapmadım yemekleri annesi yaptı, ama yemekler dışında geri kalan her şeyi ben yaptım yanına cacığı sofra kurması bulaşık yıkaması çay tepsisi hazırlaması vs her şeyini. (ama eşim ısrarla yardım da etmediğimi, bir işe yaramadığımı söylüyor bu zaten ayrı bi tartışma konusu)

sonuç olarak kendisi yemekleri ben yapmadığım için kızgın. neymiş yüzünü yere eğdirmişim (sanki namussuzluk yaparken yakaladı deli mi ne)
ben de ona aramızdaki tartışmayı annesine duyurduğu bizi rezil ettiği için kızgınım, ve misafiri evine değil de ailesinin evine davet etmesine...

eve gelince tartışma devam etti bana güvenmediğini, misafir ağırlayamayacağımı falan söyledi. benim için annem var sen yoksun gibi bi laf etti. ben de annesinden kat kat iyi ağırlayabileceğimi söyledim. annesinin menüsü bamya, bulgur pilavı, haşlama et. ki bundan daha iyisini yapabilirim kesinlikle.

şimdi lütfen bana güzel menüler önerir misiniz yapmasına yaparım ama aklıma güzel dolu dolu bi menü gelmiyor. ana yemeğinden pilavına çorbasından salatasına mezesine kekine tatlısına kadar :)

son olarakta ben mi haksızım? başkasının evine bana sorulmadan davet edilmiş bi misafiri sanki kendi evimmiş gibi ağırlamak zorunda mıydım gerçekten?
Buraya yazıp herkesin fikrini önemsemeyin bakın neler yazıp ne bekliyor.

X