eşimi utandıracak menü önerisi istiyorum :)

Eşin annesine misafir çağırdığında sen kesinlikle gitme "Benim evim burası bana misafir gelecekse bu evde gelir, diğer eve gelen benim değil annenin misafiri oluyor." de gitme.
Sofrayı eşinin arkadaşlarına değil ama kendi arkadaşlarına hazırla, çağır bir akşam arkadaşlarını eşine de yiyeceklerden sadece tadımlık ayır gerisini bitirin.
Beğenip benim arkadaşlarıma da hazırlasana derse "annen hazırlasın biliyorsun ben beceremiyorum." deyip hazırlama.

Bana eşim annem var sen yoksun dese hiç konuşmazdım büyük bir özür dileyene kadar ama nedense sen çok umursamamışsın gibi geldi.

ya çok haklısınız bu konuda ama ben o hakareti zaten unutmayacağım kendisi af dileyene kadar. sadece iki lafından biri sana güvenemedim ağırlayamazsın olduğu için çokta güzel ağırlayabileceğimi göstermek istiyorum yoksa her zaman kendini bu konuda haklı görecek. hatta şimdi yapmasam ne oldu bak haklı çıktım cesaret edemedin diyecek

Adam seni bir birey olarak görmüyor ya. Seni hizmetçi olarak görüyor. Es olarak degil, hizmetçi. Arkadas olarak degil, hizmetçi. Ve bunun üstüne hizmetçiligini iyi yapmiyorsun diye isyan ediyor.

Ve sende diyorsun ki "haaayir ben harika bir hizmetçiyim" Ve bunun için çabaliyorsun. Burda kaç konu açtin esin üzerine. Hepside ayni. Hepsinde sana zerre deger vermiyor. Ö ile baslayan kelimeyi hak eden cinsten.

Bosanmakmi? Oda ne? Hayir hayir, sen en iyi menü pesine düs canim. Hizmetçiligin tam olsun. Ayaklarini yikamayi unutma pasanin.

bilmeyen daha iyi yapar cümlesini okuyunca güldüm, kızdım, şaşırdım, gıcık oldum, yüzüm şekilden şekle girdi. Evdeki uyuz yüzünden gergin olan yüz kaslarim su an ağrımaya basladi

Anlattığınıza istinaden diyorum eşiniz kişisinin önüne dünya mutfağından seçmeler de çıkartsanız hamaratlığınızı takdir edip,sizi küçük gördüğünden utanmak yerine "Annem olsa böyle entel dantel iş yapmaz mis gibi osmanlı mutfağını döktürürdü " der yine işin içinden çıkar!

İyi bir sofradan ziyade size yapmış olduğu şeyleri birden fazla saygızılık olduğu için tek tek yazamıyorum ama siz tek tek kendisinden çıkarın lütfen!

Özür dilemek mi?
Liona'nın eşi hayatta özür dilemez, yine köye gitmiş adam, misafirlerini de köyde ağırlamış, bahanesi de süper, Liona'ya güvenmiyormuş ama yemeği yine de Liona yapsın istemiş çünkü anneciğinin yanında delikanlılığını göstermesi lazımdı, bir güzel azarlamış karısını da daha ne olsun, muhteşem ailesine nasıl bir evlat nasıl bir delikanlı olduğunu yine yeniden ispatlamış.

Bizim kız hala menü soruyor ne'ymiş eşi utanacakmış, ahhh Liona aahhh biz anladık eşinin süper bir manüplatör olduğunu, kendisi anlamadı.

Kızacak yazdıklarıma lakin bu adamın tek derdi ailesi, ailesine kendini ispatı ve kıymetli köyü, altınları bozdurtur araba alır, sudan sebeple kavga çıkarır köye gider, pandemi de sokağa çıkma yasağı olur gizli saklı yollardan bayram kutlaması için köye gideceğim diye tutturur, sürekli bir azarlama, aşağılama.

Şuraya yazıyorum, ne zaman olur bilmem ama çok da sürmez bir kavgayla oğlunu da alır köye anne babasının yanına yerleşir, Liona'da oraya yerleşmek zorunda kalır.

Ama dert menü, ki menü konuşulacaksa bu konu bdvde olamaz onu da belirteyim.
Çok üzülüyorum Liona'ya :KK43: :KK43:

Sanki konu sahibinin algılamasında problem varmış gibi hissettim, saflık gibi yani. Bu kadar hakaret edildiğinin farkında değil. Annenin yanında küçük düşürüldüğünü anlayamamış. Hala yazılanları anlamıyor. Ki konunun çıkış noktası da garip. Ben de hiç bamya pişirmedim ama pişirmem gerekse açar netten bakarım tarifine bu kadar basit. Hala da bana menü yazın demiş. E o da yine bin çeşidiyle mevcut. Araştırma ya da öğrenmeye kapalı. Şu anki durumu da sadece çocukça ispat. Onu da geçtim hiç mi bir eve davetli olmamış. Enteresan. Adamı çileden çıkartan her zaman yaşadığı bir anormallik olabilir belki de evde. Haklı demiyorum ama ben olsam eşimle ilgili şüpeheye düşerdim.

Ne kafalar yasiyor bu eşler ben hayret içindeyim. Sizin bu kafa yapısındaki eşinize agzinizda kusda tutsanız yaranamayacaginizi söyleyeyim. Neyse isterseniz güzel bir et sote yapın yada kuru fasulye yapın corba pilavın yanında pirzola ikram edersiniz çorba salata haydari havuc tarator zeytinyağlı dolma zeytinyağlı barbunya zeytinyağlı taze fasulye börek tatlı olarak sekerpare üstünü Antep fıstığım susleersiniz ben bana misafir geldiginde böyle yapıyorum.

Okuduğum konuya inanamadım
Derdiniz menü mü? Böyle bir adama o kadar laftan sonra ekmek vermem be siz menü soruyorsunuz. Hee kocanız utanacak, sırtınızı sıvazlayacak iyi menü çıkartırsanız eminim.
Aferin devam böyle. Arşa değdirin adamın bir taraflarıno, kendinize değer vermemeye de devam edin böyle. Çok güzel.
Yazdıklarınız boşanma sebebiyken menü soruyorsunuz ya bak okudukça şok oluyorum, inanamıyorum.

asıl sorun tabiki menü değil, ben onu o konuda bi utandırayım ben yanılmışım desin de diğer sorunları çözmeden zaten eskisi gibi olacak değilim onunla :KK43: @Fil Bo Riva

çok üzüldüm çok da kırılmışsın utandırmak istiyorsun ama o koca utanmaz canım. misafir ağırlayabilmen için illa laf mı etmem lazımdı der, ben söyledikten sonra yapıyorsun der, anneme gitmeyelim diye yapıyorsun der. der de der yani. saçını süpürge de etsen görmeyecek. senin misafir ağırlamamandan korksa yemeği de sen yapacaksın hizmeti sen yapacaksın anne sen ilgilen o beceremiyor der. adam annesinde olmak istediği için seni bahane ediyor.
kendini yıpratma yıprattığınla kalacaksın. annesine gidiyorsa misafir bırak annesi sorun yapsın sen de yanında yardım ediyormuş gibi takıl nasılsa görülmüyor yaptıkların.

Bu kadar hakarete, aşağılanmaya ve annesinin yanında ezilmenize hiçbir tepki vermediniz mi o an? Sadece susup dinlediniz mi eşinizi? O kadar çok yerde iğrenç kelimeleri var ki okurken nerede patlayacak bu kadın diye bekledim. Neden bu kadar pasifsiniz? Küçücük çocuğa bile öte git desen 'benimle böyle konuşamazsın' diyor artık. İnsanın önce kendine saygısı olmalı. Sizin kendinize saygınız olmazsa kimsenin olmaz.

Bu hakaretleri duyup da 4 4lük yemek çıkarsanız adam(!) demeyecek mi e demek ki istediğim gibi sayıp sövebilirim zaten susuyor. Ohh bir de mis gibi yemek yaptırdım.. Sizin yerinizde olsam o anda evi terk ederdim. Misafir menüsü hazırlamak değil bir makarna haşlamak bile gelmezdi içimden. Nasıl motive olabildiniz buna şok içindeyim.
Tabiki susmadim sessiz kalmadim annesinin yaninda tartistik annesine de kendisine de neler söyledim ama anlayacak kapasite yok ki. Eve gelince de tartışma dışında bi konusmamiz olmadi. Başta barışmaya çalıştı sonra ben orali olmayınca tekrar suçlayıcı konuşmaya basladi. Ben menu hazirlamak istedim ama kendisine degil ki herhangi bi misafire. Bak yapamadın cesaret edemedin ne oldu yemedi mi hani misafir cagiriyodun diyecek bana biliyorum.
Ben o misafiri diyelim ki çağırdım ağırladım kendisiyle yine iyi olmayacağım ki yine konusmayacagim yine yüzüne bakmayacagim yine konu açılınca ağzıma geleni sayacagim. Yani menü hazirlayim da sırtımı sivazlasin barışalım gibi bi amacım yok ki.

Okuduğum konuya inanamadım
Derdiniz menü mü? Böyle bir adama o kadar laftan sonra ekmek vermem be siz menü soruyorsunuz. Hee kocanız utanacak, sırtınızı sıvazlayacak iyi menü çıkartırsanız eminim.
Aferin devam böyle. Arşa değdirin adamın bir taraflarıno, kendinize değer vermemeye de devam edin böyle. Çok güzel.
Yazdıklarınız boşanma sebebiyken menü soruyorsunuz ya bak okudukça şok oluyorum, inanamıyorum.

herkes bizim gibi despot yada feminist duygularla yaklaşamıyor olabilir. ben yemeğin tuzu az olmuş dese alınan biriyim yada kendimi savunan biriyim. yemeği beğenmese yadaa arkadaşın anlattığı gibi sözler duysam bırak menü düşünmeyi annesinin evinden çıkar gider bir daha da kılımı kıpırdatmam ama belli ki çıkar yolu arıyor yardımcı olmayacaksak linç etmeyelim.

Evini kabullenememiş ancak karısını hizmet eden meta olarak kabul etmiş bir insan eşiniz.

Elbette evinize gelene en iyi şekilde hizmet edersiniz.

Eşiniz uygun bulduğunda sizi hazır hissettiğinde(!) arkadaşlarını çağırırsa tabi...

Size güvenmiyorsa annesinin evinde de yaptırmak için ayak diremeyecek.

Ne degisik psikolojileriniz var bacim ya.
Kocam bana bunlari soyleyecek ben de menu mu dusunecem bir de hazirlayacam?
Valla ben tobe yapmazdim, ben yapamiyormusum ya gitsin disarda agirlasin.

X