eşimi utandıracak menü önerisi istiyorum :)

Ya bu yaranmaya çalışmak degil lütfen anlayin cenesini kapatsin haksiz ciksin istiyorum
sanırım şoktasınız sız
ne yaptıgınızın nasıl gorundugunuzun farkına varsanız
hem cok uzulur hem kosarak kacardınız

sızın boyle bır konu acmanıza cok sasırdım ben

Sizin eşiniz zaten aileci bir adam ben şaşırmadım annesine davet etmesine
Ayrıca klasik aman işte anama iş yaptırmasın o yapsın mantığı
Sizi de bilerek kışkırtmıs bence yapın diye
Annesinin evinde kalıp evlenmeseydi keşke
Bence aşırı ataerkil bir bakış açısı da var kendisinde

misafir ağırlamak sadece sizin görevınız değil eve çağırıp size de yardım olsun diye hadi tatlıyı dışardan alırdı ne bileyim ama yok her şeyi siz yapacaksınız

yazdıklarım pek alakalı değil ama ben böyle hissettim
İnsan biraz karısına yardımcı olmak üzere mecbur musunuz çok mükellelf sofra hazırlamaya
İnsan bir de önce eşine sorar sormadan öyle davet etmez başka yerlere resmen sizi takmıyor
Evi de dahil

ayrıca madem misafiri çağırdı yardım edecek ne alaka yüzü eğdirmek ne münasebet

Bu kocaya menu olarak asagidaki siralamayla:
İslak odun
İslak tuvalet terligi (plastik olanindan)
Bosanma dilekcesi

oneriyorum. Ozur dileyerek sizden. Noldu bu adamlara anlayamiyorum hepsinde 90 yasindaki ne dedigini bilmeyen geveze nine havasi var
Özür dilemek mi?
Liona'nın eşi hayatta özür dilemez, yine köye gitmiş adam, misafirlerini de köyde ağırlamış, bahanesi de süper, Liona'ya güvenmiyormuş ama yemeği yine de Liona yapsın istemiş çünkü anneciğinin yanında delikanlılığını göstermesi lazımdı, bir güzel azarlamış karısını da daha ne olsun, muhteşem ailesine nasıl bir evlat nasıl bir delikanlı olduğunu yine yeniden ispatlamış.

Bizim kız hala menü soruyor ne'ymiş eşi utanacakmış, ahhh Liona aahhh biz anladık eşinin süper bir manüplatör olduğunu, kendisi anlamadı.

Kızacak yazdıklarıma lakin bu adamın tek derdi ailesi, ailesine kendini ispatı ve kıymetli köyü, altınları bozdurtur araba alır, sudan sebeple kavga çıkarır köye gider, pandemi de sokağa çıkma yasağı olur gizli saklı yollardan bayram kutlaması için köye gideceğim diye tutturur, sürekli bir azarlama, aşağılama.

Şuraya yazıyorum, ne zaman olur bilmem ama çok da sürmez bir kavgayla oğlunu da alır köye anne babasının yanına yerleşir, Liona'da oraya yerleşmek zorunda kalır.

Ama dert menü, ki menü konuşulacaksa bu konu bdvde olamaz onu da belirteyim.

asıl sorun tabiki menü değil, ben onu o konuda bi utandırayım ben yanılmışım desin de diğer sorunları çözmeden zaten eskisi gibi olacak değilim onunla :KK43: @Fil Bo Riva

Bu şekilde davranırsanız, her yaptırmak istediği şey için hakarete ve zorbalığa maruz kalacaksınız. Ben yanılmışım demeyecek nasıl da yola getirdim diyecek.

Sizin konularınıza üzülüyorum maalesef artık.Kocanıza haksızlığını ispat edemezsiniz.En mükellef sofrayı da kursanız "Madem böyle sofra kurabiliyordun neden arkadaşlarıma da kurmadın.Ne biçim kadınsın sen" diyecek..O size yemek yapamıosunuz diye kızmadı..Evde yemek yapmıyor musunuz hiç, elbet biliyor nasıl güzel yemek yaptığınızı.Onun problemi söylediğini yapmamanız,ailesi yanında karşı gelmiş olmanız.O yüzden saydırmış durmuş. Kocanız kendine eş değil köle arıyor maalesef..Kendi ana babasıyla tüm zamanını geçirsin ama ihtiyaçlarını da gören,isteklerini sorgusuz sualsiz giderecek bi kadın olsun elinin altında istiyor.

Söylenen her şey söylenmiş.

Sizin bunca zaman yaptıklarınızı hiç yapmış. Vefasız , saygısız davranışlar bunlar.

Bilmiyorsunuz ama köy evinde de sizin yapmanızı istemiş.

Madem iddialaştınız , lütfen lütfen kendi aile veya arkadaşlarınızı konuk edin.

Onun misafirlerini köy evinde devam etsin

Asıl ceza bu olur

Bu iddia onun arkadaşları üzerinden yapılacaksa daha saçma bir hal alır.

ya çok haklısınız bu konuda ama ben o hakareti zaten unutmayacağım kendisi af dileyene kadar. sadece iki lafından biri sana güvenemedim ağırlayamazsın olduğu için çokta güzel ağırlayabileceğimi göstermek istiyorum yoksa her zaman kendini bu konuda haklı görecek. hatta şimdi yapmasam ne oldu bak haklı çıktım cesaret edemedin diyecek

e desin..
kendini ispat etme motivasyonunuz çok manasız.
haklılık böyle ispatlanmaz zira eşiniz hah sayemde misafir nasıl ağırlanır öğrenmiş oldun diyecek potansiyelde.

bunu ben de hiç anlamıyorum madem bana güvenmiyormuş orda neden benden istiyor

öncelikle kocan terbiyesiz bir adam

menüye gelecek olursak

mercimek çorbası

kuzu gerdan Lokum Kıvamında Gerdan Eti - Nefis Yemek Tarifleri

nohutlu pirinç pilavı

ıspanaklı börek El Açması Lezzetinde Nefis Bir Börek : Ispanaklı Gül Böreği

kişi sayısına göre içli köfte

kereviz salatası

acılı ezme Hatay Usulü Acılı Ezme - Nefis Yemek Tarifleri

içecekler ,

triliçe Tam Ölçüsünde Trileçe Tarifi – Bu Tarifi Kaçırmayın! (Videolu) - Nefis Yemek Tarifleri

tam tarifleriyle verdim sana , bizde msafir böyle ağırlanır ,

bu yemekler kocanın öküzlüğünü değiştirmez o da ayrı bir konu :KK33:

kızlar bu ara eşimle bi sorun yaşadık üstüne bi de iddialaştık o yüzden size 2 şey soracağım. ilki bana güzel bi misafir menüsü önermenizi istiyorum. ikincisi anlattığım olayda kim hatalı?

eşim iki arkadaşını ailesinin köyüne davet etmiş. biz de haftasonu gidecektik ve bana son gün haber verdi, arkadaşlarımı davet ettim orda ağırlayacağız yemek yap vs dedi. ben de evi yokmuş gibi ailesinin evine davet etmesine çok bozuldum biliyor bozulduğumu daha önce de aynı tartışmayı yaşamıştık. misafirin varsa evine davet edersin evin mi yokta ailenin evine davet ediyorsun? hadi ediyorsun madem o evin sahibi kimse o ağırlasın bi de bana ağırlatmaya çalışıyor ailesinin evinde. neymiş bana güvense evine davet edermiş. ben sanki yemek yapmayı bilmiyorum kendisini aç bırakıyorum.

ben de "başkasının evinde misafir ağırlamayacağımı, çok çok en fazla annesine yardım edebileceğimi, kendi evimize davet ettiğinde benim ağırlayacağımı" söyledim.

bunu bildiği halde köyde olduğumuz gün yine bütün sorumluluğu bana yüklemeye kalktı. annesinin yanında yemeği sen yapıcaksın dedi bana. yap dediği yemekte bamya yemeği ben hayatımda bamya yapmamışım bilmiyorum bile. madem illa benim yapmamı istiyorsun bildiğim yemek söylersin değil mi? ben de bilmediğimi, yapmayacağımı, misafir varken riske girmeyeceğimi söyledim.

bu resmen olayı ego savaşlarına çevirdi. yapacaksın kavgası yaptı annesinin yanında. annesi de ordan "bilmeyen aslında daha iyi yapar" diye saçmalıyor oğlunu savunmaya çalışıyor her zamanki gibi. bilmeyen nasıl daha iyi yapsın ne saçma bi cümle bu.

neyse ben yapmadım yemekleri annesi yaptı, ama yemekler dışında geri kalan her şeyi ben yaptım yanına cacığı sofra kurması bulaşık yıkaması çay tepsisi hazırlaması vs her şeyini. (ama eşim ısrarla yardım da etmediğimi, bir işe yaramadığımı söylüyor bu zaten ayrı bi tartışma konusu)

sonuç olarak kendisi yemekleri ben yapmadığım için kızgın. neymiş yüzünü yere eğdirmişim (sanki namussuzluk yaparken yakaladı deli mi ne)
ben de ona aramızdaki tartışmayı annesine duyurduğu bizi rezil ettiği için kızgınım, ve misafiri evine değil de ailesinin evine davet etmesine...

eve gelince tartışma devam etti bana güvenmediğini, misafir ağırlayamayacağımı falan söyledi. benim için annem var sen yoksun gibi bi laf etti. ben de annesinden kat kat iyi ağırlayabileceğimi söyledim. annesinin menüsü bamya, bulgur pilavı, haşlama et. ki bundan daha iyisini yapabilirim kesinlikle.

şimdi lütfen bana güzel menüler önerir misiniz yapmasına yaparım ama aklıma güzel dolu dolu bi menü gelmiyor. ana yemeğinden pilavına çorbasından salatasına mezesine kekine tatlısına kadar :)

son olarakta ben mi haksızım? başkasının evine bana sorulmadan davet edilmiş bi misafiri sanki kendi evimmiş gibi ağırlamak zorunda mıydım gerçekten?
Sevgili konu sahibi
Öncelikle sizin sorununuz inanın yemek veya misafir ağırlama kısmı değil. Sizin sorununuz eşiniz ve sanırım oldukça anneci bir eşe sahipsiniz.
Eşiniz sizden annesi gibi olmanızı bekliyor misafir ya da başka bir şey değil derdi.
Yoksa bu kadar basit bir konu bu hale gelmezdi.
Ben de yeni evliyim.
İlk misafirlerimi internetten seçtiğim yemek tarifleriyle eşimle birlikte yaptım.
Eşler her konuda birbirine zaten güvenir ve destekler.
Aksi halde eş olamazsınız sadece evli olursunuz.
Sizin halletmeniz gereken problem maalesef daha büyük ve en üzücüsü de insanlar değişmez.

kızlar bu ara eşimle bi sorun yaşadık üstüne bi de iddialaştık o yüzden size 2 şey soracağım. ilki bana güzel bi misafir menüsü önermenizi istiyorum. ikincisi anlattığım olayda kim hatalı?

eşim iki arkadaşını ailesinin köyüne davet etmiş. biz de haftasonu gidecektik ve bana son gün haber verdi, arkadaşlarımı davet ettim orda ağırlayacağız yemek yap vs dedi. ben de evi yokmuş gibi ailesinin evine davet etmesine çok bozuldum biliyor bozulduğumu daha önce de aynı tartışmayı yaşamıştık. misafirin varsa evine davet edersin evin mi yokta ailenin evine davet ediyorsun? hadi ediyorsun madem o evin sahibi kimse o ağırlasın bi de bana ağırlatmaya çalışıyor ailesinin evinde. neymiş bana güvense evine davet edermiş. ben sanki yemek yapmayı bilmiyorum kendisini aç bırakıyorum.

ben de "başkasının evinde misafir ağırlamayacağımı, çok çok en fazla annesine yardım edebileceğimi, kendi evimize davet ettiğinde benim ağırlayacağımı" söyledim.

bunu bildiği halde köyde olduğumuz gün yine bütün sorumluluğu bana yüklemeye kalktı. annesinin yanında yemeği sen yapıcaksın dedi bana. yap dediği yemekte bamya yemeği ben hayatımda bamya yapmamışım bilmiyorum bile. madem illa benim yapmamı istiyorsun bildiğim yemek söylersin değil mi? ben de bilmediğimi, yapmayacağımı, misafir varken riske girmeyeceğimi söyledim.

bu resmen olayı ego savaşlarına çevirdi. yapacaksın kavgası yaptı annesinin yanında. annesi de ordan "bilmeyen aslında daha iyi yapar" diye saçmalıyor oğlunu savunmaya çalışıyor her zamanki gibi. bilmeyen nasıl daha iyi yapsın ne saçma bi cümle bu.

neyse ben yapmadım yemekleri annesi yaptı, ama yemekler dışında geri kalan her şeyi ben yaptım yanına cacığı sofra kurması bulaşık yıkaması çay tepsisi hazırlaması vs her şeyini. (ama eşim ısrarla yardım da etmediğimi, bir işe yaramadığımı söylüyor bu zaten ayrı bi tartışma konusu)

sonuç olarak kendisi yemekleri ben yapmadığım için kızgın. neymiş yüzünü yere eğdirmişim (sanki namussuzluk yaparken yakaladı deli mi ne)
ben de ona aramızdaki tartışmayı annesine duyurduğu bizi rezil ettiği için kızgınım, ve misafiri evine değil de ailesinin evine davet etmesine...

eve gelince tartışma devam etti bana güvenmediğini, misafir ağırlayamayacağımı falan söyledi. benim için annem var sen yoksun gibi bi laf etti. ben de annesinden kat kat iyi ağırlayabileceğimi söyledim. annesinin menüsü bamya, bulgur pilavı, haşlama et. ki bundan daha iyisini yapabilirim kesinlikle.

şimdi lütfen bana güzel menüler önerir misiniz yapmasına yaparım ama aklıma güzel dolu dolu bi menü gelmiyor. ana yemeğinden pilavına çorbasından salatasına mezesine kekine tatlısına kadar :)

son olarakta ben mi haksızım? başkasının evine bana sorulmadan davet edilmiş bi misafiri sanki kendi evimmiş gibi ağırlamak zorunda mıydım gerçekten?
Bu olayın üstüne kallavi bı sofra hazırlar masaya kaktüs koyarim. Hadi sana bay bay annenle bulgur yemeye devam et yazarım. Bu adam böyle kaba mi . Gerçekten burdan sinir oldum yaaa

Özür dilemek mi?
Liona'nın eşi hayatta özür dilemez, yine köye gitmiş adam, misafirlerini de köyde ağırlamış, bahanesi de süper, Liona'ya güvenmiyormuş ama yemeği yine de Liona yapsın istemiş çünkü anneciğinin yanında delikanlılığını göstermesi lazımdı, bir güzel azarlamış karısını da daha ne olsun, muhteşem ailesine nasıl bir evlat nasıl bir delikanlı olduğunu yine yeniden ispatlamış.

Bizim kız hala menü soruyor ne'ymiş eşi utanacakmış, ahhh Liona aahhh biz anladık eşinin süper bir manüplatör olduğunu, kendisi anlamadı.

Kızacak yazdıklarıma lakin bu adamın tek derdi ailesi, ailesine kendini ispatı ve kıymetli köyü, altınları bozdurtur araba alır, sudan sebeple kavga çıkarır köye gider, pandemi de sokağa çıkma yasağı olur gizli saklı yollardan bayram kutlaması için köye gideceğim diye tutturur, sürekli bir azarlama, aşağılama.

Şuraya yazıyorum, ne zaman olur bilmem ama çok da sürmez bir kavgayla oğlunu da alır köye anne babasının yanına yerleşir, Liona'da oraya yerleşmek zorunda kalır.

Ama dert menü, ki menü konuşulacaksa bu konu bdvde olamaz onu da belirteyim.
Acaba konu sahibi bu mesajı okuyunca bir aydınlanma yaşar mı..

X