eşimi utandıracak menü önerisi istiyorum :)

Ya bu yaranmaya çalışmak degil lütfen anlayin cenesini kapatsin haksiz ciksin istiyorum
Hanımefendi, eşiniz size sadece yemek/misafir ile ilgili hakaret etmemiş. Genel olarak sizden rahatsız bu adam. Saygısız odunun teki. Bana o lafları eden adamla tartışmaya dahi girmem, terk ederim. Anasıyla oturup bamya yesin arkamdan...

Yapıcaksın edeceksin diyen bir ise yaramadığımi söyleyen eşe ben olsam hiç bir şey yapmam. Gunluk yemek dahil. Güzel menü hazırlayınca ne olacak size saygısız davranmış
Annesinin evine misafir çağırıp size yapacaksın tarzı konuşmuş bu hic hoş değil misafir cagirirken size sormadı
Illa ki bu adama yemek menüsü hazırlamak istiyorsanız yemek sayfaları çok oradan beğendiğiniz menüyü seçip yaoin.

Böyle adama degil iddalı menü hazirlamak makarna bile yapmam.önce cenesini kapatacak saygili konusacak sonra guzelce ricada bulunacakki bende yapayim bir menü..kusura bakmayinda siz daha coook laf duyarsiniz esiniz arti artik birde kv de den.
Size laf soylediginde tavriniz ciddi olsun ve evime cagirsaydin kendi menumu hazirlardim begenmiyorsan buyur mutfak burasi kendin yaparsin olurdu benim cevabim..birde size emrivaki menü siparisi veriyo vay vay vay..okudugum bu olayda tavrim köye gitmemek olurdu.lafimi soylerdim tavrimi koyardim buyursun pasam anasiyla agirlasin derdim.

Ya bu yaranmaya çalışmak degil lütfen anlayin cenesini kapatsin haksiz ciksin istiyorum
Bakın siz çok akıllı bir kadınsınız. Hala anlamadınız mı? Onca şey yaşadınız da çenesini kapattı mi? Hala size hakaret ediyor. Bana bu muameleyi yapan adama su vermem yaa. Siz şurayı atlıyorsunuz. En iyi menüyü de yapsanız, içinden utansa bile yüzünüze ne sayıp sövecek. Asla memnun olmayacak. Haksız çıkacağı için korkup hep kulp bulacak. Sizi sevmiyor, saygısı bile yok. Annem bana yeter diyen adam bu. Daha neyi tartışıyoruz. Salın onu. Anası ile bamya yesin dursun

Anasının evine misafir çağıran anası ile ağırlar, gitmem oraya

Hadi önceden gitmiştim, misafiri sonra duydum, yalnız dönemedim, ulaşım vs girer yatarım odaya

Ya becerebilirse yalan söyler ya kavga çıkar herkes duyar

Hadi bunlardı yapamadım bamya yapmadıysam da yedim der böyle misafir sofrası olmayacağını söylerim yani bamya yemeye davet edilmedi iseler bamya ikram edilmez

Lakin yaşınız mı küçük onu da bilemedim, çay tepsisi hazırladım diye saymışsınız yani bunu dahi işten görmüşsünüz bardakları şekeri koydunuz hazırlandı, çay tepsisinde başka ne var

Ziyafet sofrası hazırlamayın aksine evde ne yapıyorsanız onu bırakın

Yemek temizlik çamaşır bulaşık

Bir şey mi dedi “ben anlamam, köye annene git” tek cümle uzatmayın

İncelmiş zaten, inceldiği yerden kopsun istiyorsa sonra düğüm atsın, olmuyorsa herkes yoluna

Bu kadar hakarete, aşağılanmaya ve annesinin yanında ezilmenize hiçbir tepki vermediniz mi o an? Sadece susup dinlediniz mi eşinizi? O kadar çok yerde iğrenç kelimeleri var ki okurken nerede patlayacak bu kadın diye bekledim. Neden bu kadar pasifsiniz? Küçücük çocuğa bile öte git desen 'benimle böyle konuşamazsın' diyor artık. İnsanın önce kendine saygısı olmalı. Sizin kendinize saygınız olmazsa kimsenin olmaz.

Bu hakaretleri duyup da 4 4lük yemek çıkarsanız adam(!) demeyecek mi e demek ki istediğim gibi sayıp sövebilirim zaten susuyor. Ohh bir de mis gibi yemek yaptırdım.. Sizin yerinizde olsam o anda evi terk ederdim. Misafir menüsü hazırlamak değil bir makarna haşlamak bile gelmezdi içimden. Nasıl motive olabildiniz buna şok içindeyim.

kızlar bu ara eşimle bi sorun yaşadık üstüne bi de iddialaştık o yüzden size 2 şey soracağım. ilki bana güzel bi misafir menüsü önermenizi istiyorum. ikincisi anlattığım olayda kim hatalı?

eşim iki arkadaşını ailesinin köyüne davet etmiş. biz de haftasonu gidecektik ve bana son gün haber verdi, arkadaşlarımı davet ettim orda ağırlayacağız yemek yap vs dedi. ben de evi yokmuş gibi ailesinin evine davet etmesine çok bozuldum biliyor bozulduğumu daha önce de aynı tartışmayı yaşamıştık. misafirin varsa evine davet edersin evin mi yokta ailenin evine davet ediyorsun? hadi ediyorsun madem o evin sahibi kimse o ağırlasın bi de bana ağırlatmaya çalışıyor ailesinin evinde. neymiş bana güvense evine davet edermiş. ben sanki yemek yapmayı bilmiyorum kendisini aç bırakıyorum.

ben de "başkasının evinde misafir ağırlamayacağımı, çok çok en fazla annesine yardım edebileceğimi, kendi evimize davet ettiğinde benim ağırlayacağımı" söyledim.

bunu bildiği halde köyde olduğumuz gün yine bütün sorumluluğu bana yüklemeye kalktı. annesinin yanında yemeği sen yapıcaksın dedi bana. yap dediği yemekte bamya yemeği ben hayatımda bamya yapmamışım bilmiyorum bile. madem illa benim yapmamı istiyorsun bildiğim yemek söylersin değil mi? ben de bilmediğimi, yapmayacağımı, misafir varken riske girmeyeceğimi söyledim.

bu resmen olayı ego savaşlarına çevirdi. yapacaksın kavgası yaptı annesinin yanında. annesi de ordan "bilmeyen aslında daha iyi yapar" diye saçmalıyor oğlunu savunmaya çalışıyor her zamanki gibi. bilmeyen nasıl daha iyi yapsın ne saçma bi cümle bu.

neyse ben yapmadım yemekleri annesi yaptı, ama yemekler dışında geri kalan her şeyi ben yaptım yanına cacığı sofra kurması bulaşık yıkaması çay tepsisi hazırlaması vs her şeyini. (ama eşim ısrarla yardım da etmediğimi, bir işe yaramadığımı söylüyor bu zaten ayrı bi tartışma konusu)

sonuç olarak kendisi yemekleri ben yapmadığım için kızgın. neymiş yüzünü yere eğdirmişim (sanki namussuzluk yaparken yakaladı deli mi ne)
ben de ona aramızdaki tartışmayı annesine duyurduğu bizi rezil ettiği için kızgınım, ve misafiri evine değil de ailesinin evine davet etmesine...

eve gelince tartışma devam etti bana güvenmediğini, misafir ağırlayamayacağımı falan söyledi. benim için annem var sen yoksun gibi bi laf etti. ben de annesinden kat kat iyi ağırlayabileceğimi söyledim. annesinin menüsü bamya, bulgur pilavı, haşlama et. ki bundan daha iyisini yapabilirim kesinlikle.

şimdi lütfen bana güzel menüler önerir misiniz yapmasına yaparım ama aklıma güzel dolu dolu bi menü gelmiyor. ana yemeğinden pilavına çorbasından salatasına mezesine kekine tatlısına kadar :)

son olarakta ben mi haksızım? başkasının evine bana sorulmadan davet edilmiş bi misafiri sanki kendi evimmiş gibi ağırlamak zorunda mıydım gerçekten?
Ne tuhaf insanlara düşmüşsünüz Allah sabır versin.

Size güzel bir misafir menüsü yazayım ;

Yoğurtlu çorba (erişte ve yeşil mercimekli)
Sosyete mantısı
Hünkar beğendi
Şakşuka
Zeytinyağlı taze fasulye
Lahana ya da yaprak sarması
Kaşık salatası
Kalburabastı tatlısı

Menü tamam ama eşiniz hiç bir zaman tamam olmayacak, en iyi yemeği de yapsanız size saygısı yok. Misafiri anasının evine çağıran adama tarhana çorbası bile yapmam orası ayrı konu

Kocanizin çenesinin kapanmayacagini bize bile biliyoruz artık hâlbuki siz neden olmayacak şeyin derdine düştünüz ki?

Derdim yok beni misafirlerine hizmet için annesinin yanında assağılayan adamın çenesini kapatmakla uğraşacağım.

Eşinizin arkadaşlarını köyde ağırlamak istemesi abes gelmedi bana. Bahçesi vardır, çıkıp gezecek alanı vardır oraya çağırmak isteyebilir. Mevzu sizi hizmetçi olarak görmesi, fikrinizi sormamasi. Madem arkadaş çağıracak yemeğe, yardım isteyecek, zamanını, ne yapılacağını önceden danışmak zorunda size. Ama kendisibbeyzade gibi oturup sizin onun misafirlerini tek başınıza ağırlamanizi bekliyor, o yapılacak bu yapılacak diyor rahat rahat, olmayınca da aşsağılıyor utanmadan.

Böyle adama değil okkalı menü evde bir tas çorba yapmamanız lazım. Ama nasıl manipüle etmişse sizi kendinizi ispatlama çabasına düşmüşsünüz.

Son düzenleme:
Konunun neresinden tutacağımı bilemedim 🤨 Arkadaslarini misafirlige cagirdiysa hadi koy evi diye orda rahat olur mangal vs diyelim alirsin balik et tavuk neyse gecersin basina yaparsin yedirirsin ne annene ne esine yük olursun en fazla salata vs yaparlar esiniz boyle bir aciklama da yapmiyor size guvenmemiste bilmem ne de hemde sizi maskara ediyor annesinin yaninda bi dunya asagilayici laf ediyor sizde tum bunlara ragmen menu onerisi istiyorsunuz.

Normalde yaptığınız günlük yemeklere de kulp bulur mu? Ben anladığım kadarıyla siz ciddi iddaya girmişsiniz.esiniz çok hatalı ama siz de ispat derdine girmişsiniz.been olsam okkali menüyü kendi aileme hazırlardım.😏ama biraz zaman gecsin. Ayrıca bamya hic bilmeyen icin zor bir yemek.çünkü tutmazsa kötü bir görüntü verir.

sonuç olarak kendisi yemekleri ben yapmadığım için kızgın. neymiş yüzünü yere eğdirmişim (sanki namussuzluk yaparken yakaladı deli mi ne

benim için annem var sen yoksun gibi bi laf etti.
Buna bırak güzel menü hazırlamayı, önüne zeytin peynir bile koymazdım.

ya çok haklısınız bu konuda ama ben o hakareti zaten unutmayacağım kendisi af dileyene kadar. sadece iki lafından biri sana güvenemedim ağırlayamazsın olduğu için çokta güzel ağırlayabileceğimi göstermek istiyorum yoksa her zaman kendini bu konuda haklı görecek. hatta şimdi yapmasam ne oldu bak haklı çıktım cesaret edemedin diyecek
Evet hazırlayamiyorum derdim ben olsam. Oh ne güzel işte o misafirlerini köyünde agirlasin sen de kendi misafirlerini evinde agirla. Canını yolda bulmuş gibi çeşit çeşit yemek yapicam diye kendini paralama. Artık çok güzel tarifker var her yerde uygulayan uğraşan herkes yapar zaten. Eşin de dahil. Marifet değil bence.

sızın normalde bosandıktan sonrası ıcın kutlama yemegı menusu ıstıyor olmanız lazım
su adam ıcın bırseyler yapmanıza gonlum razı olmadıgından menu vermek ıstemıyorum resmen oraya gelıp esınızı tokatlamak ıstıyoruz suan hepımız uzgunum

X