• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esimi nasil ikna edebilirim ?

tatlım hem türkiye de hem almanyada yaşamış ve üniversite okumuş birisi olarak sana söyleyeceğim. senin buralara uyumun 1 kere zorsa eşinin almanya ya uyumu 2 kere zor olur. bunu deneyimlerime dayanarak söylüyorum.
Ben de ereğliliyim (aksaray a çok yakınız) bizim iç anadolu ilçelerinin evet maalesef akşam 8 oldu mu hayat bitiyor ancak aile ile çay içmeye oturmaya dışarı çıkılır korkunç birşey ben bayramda bile memlekte gitmek istemiyorum afakanlar basıyor. dedikodu delisi herkes. maalesef. almanya da hem istersen gece 1 de kız başına dışarda ol bir Allah ın kulu dönüp bakmaz hem kimse hayatına karışmaz buralar böyle değil seni iyi anlıyorum bazen ordaki sakinliği ben de özlüyorum.
ama eşini almanyaya götürmeyi düşünme bence çünkü erkeklerin uyum kabiliyetleri daha sınırlı hem de gittim diyene kadar iş bulup hemen çalışamaz bi de cocuk olursa cocuk ve işsizlik parası filan alacaksınız bunu hazmedemez ki bu paralarla geçinilmiyor artık biliyorsun illa ki ailesini görmek isteyecek vs vs.ama bi şekilde ankaraya filan mesela gelemez misiniz? eşinin iş durumu nedir? üstelik ankarada sen almanca bilginle kolayca iş de bulabilirsin inan sıkılacak vaktin bile kalmaz. kayınvalidenin çocuk gibi 7/24 yaında olmasından da kurtulursun. memlektede uzak değil. bu da bir alternatif.
.......................

Son düzenleme:
Allah allah ben baska bir almanya dami yasiyorum acaba... burasi hayatimda gördügüm en sikici yer.... bir kere aksam 8 den sonra yapilacak hicbir halt yok. marketler bile kapali...

insan iliskileri desen 0 in da altinda. kim kime dumduma...

nerede daha güvenli.... aksam 8 den sonra sadece ip kopuk sarhos ayyas evsizler dolanir... en azindan memleketimde aksam aileler de disari cikar...

yabanci düsmanligi hadsafhada....

yapabilecegin tek sey diskoya gitmek... pöfff....

Türkiye de ise aksam esinle dostunla bir parka bahceye gidip cekirdek citleyip 2 laf edebilirsin....

evet aileden uzak olmak zordur ama onun disinda söyledikleriniz sadece bahane ve onlarin icbirine de katilmiyorum....

tamamen katiliyorum canim burasi varya ne havasi var ne yemeklerin tadi tuzu hic birsey yok hicccc. HERKEZ TÜRKIYENIN KIYMETINI BILSIN KIYMETINIII

Allah allah ben baska bir almanya dami yasiyorum acaba... burasi hayatimda gördügüm en sikici yer.... bir kere aksam 8 den sonra yapilacak hicbir halt yok. marketler bile kapali...

nerede daha güvenli.... aksam 8 den sonra sadece ip kopuk sarhos ayyas evsizler dolanir... en azindan memleketimde aksam aileler de disari cikar...

Türkiye de ise aksam esinle dostunla bir parka bahceye gidip cekirdek citleyip 2 laf edebilirsin....

evet aileden uzak olmak zordur ama onun disinda söyledikleriniz sadece bahane ve onlarin icbirine de katilmiyorum....

cnm sana katiliyorum bende burasini hic sevmiyorum dedigin gibi 8 den sonra hic kimseler yok disarda marketler kapali hicbirsey yapamiyorsun buralarda bende türkiyden izinden döndügüm zaman burada bunalima giriyorum ama cuma günü izindeyim insallah hasret sona eriyor 2 haftaliginada olsa :)
bu arada sen almanyanin neresindensin?

cnm sana katiliyorum bende burasini hic sevmiyorum dedigin gibi 8 den sonra hic kimseler yok disarda marketler kapali hicbirsey yapamiyorsun buralarda bende türkiyden izinden döndügüm zaman burada bunalima giriyorum ama cuma günü izindeyim insallah hasret sona eriyor 2 haftaliginada olsa :)
bu arada sen almanyanin neresindensin?

evet canim bende cok kötü bunalima girip agliyorum hep cünkü insan varya havasini kokusunu o civil civil caddeleri insan kaynamasini cok özlüyor hele alis veris bakimindan
ne istersen var ne istersen, hem güzel hem kaliteli hem uygun fiyat burda hic birsey yok..

aynen,
bende Almanyada dogdum ve burdan nefret ediyorum. Elimde olsa trye gelirdim.
Yabanci düsmanligi herseyi gecti burda. Nerde benim milletim gibisi. Burda aksam oldumu sokaklar bos ve slklcl. Depresyon memleketi burasi.

evet canim bende cok kötü bunalima girip agliyorum hep cünkü insan varya havasini kokusunu o civil civil caddeleri insan kaynamasini cok özlüyor hele alis veris bakimindan
ne istersen var ne istersen, hem güzel hem kaliteli hem uygun fiyat burda hic birsey yok..

evet öyle ya annemler teyzemlerde temelli gitmeyi planliyorlar. bende istiyorum :)
almanyanin neresinden?

üstelik Almanyanin herseyi soguk, havasi, insanlari dostluklar....
Buz gibi
Trden sonra buraya gelince önce iyi bir bunalim geciriyor insan.

en iyisini yaparsin canim:) burda hayat yok.. ben frankfurta kaliyorum sen??? malesef ben daha uzun bir süre burdayim cünkü nisanlimda burda yasiyor ikimizde burdayiz evlenince:(

ayyy hayirlisi olsun. ama eger türkiyeye gitmek istiyorsaniz cocuklariniz olmadan gidin hayatinizi düzene koyun sonra cocuk olsun dimi?
ben siegen´de yasiyorum kölne 80km falan.

Seni anlayabiliyorum aslında yaşadıgı alıskın oldugu cevreden insanın kopması bi anda kolay degil bende il dısı bi yere gelin geldim ilk zorlandım ama alısıyosn sende eşinle mutluysan gerisi önemli degil olmamalı yani bence..

Eşini ikna edene kadar haline şükretmeyi öğren Allah gücenir patlayana kadar ağlamakta ne demek tamam özleyebilirsin ama nöbet tutmakta ne demek pes valla çocuk gibisin evlenmeseydin o zaman valla eşim isterse beni afrika getirsin o yanımda olsun ben onunla kalırım... Maddi bakımından birşey diyemem ama seninki biraz şımarıklık olmuş... Evlenmesydin bari bu kadar kederlencektin

Eşini ikna edene kadar haline şükretmeyi öğren Allah gücenir patlayana kadar ağlamakta ne demek tamam özleyebilirsin ama nöbet tutmakta ne demek pes valla çocuk gibisin evlenmeseydin o zaman valla eşim isterse beni afrika getirsin o yanımda olsun ben onunla kalırım... Maddi bakımından birşey diyemem ama seninki biraz şımarıklık olmuş... Evlenmesydin bari bu kadar kederlencektin

ya ben insanları anlamakta artık güçlük çekiyorum ..
bu yazdıklarınızı evlenmeden önce iice düşünüp de ona göre kara verseydinizya ..
o zaman üzülseydiniz şimdi üzülmezdiniz..
ama hiçbişeyi düşünmeden evlenilirse daha ilk günden sorunlar başlıyor işte ..
hem de fındık kabuğunu doldurmayan sorunlar ..
belki de bu sebepten eşinizi yıpratacaksınız ..
değer mi ?
madem yalnızlığı seviyordunuz neden evlendiniz ?
yalnızlığı seven bekar kalmalı ..
karşınızdaki eşinizi de mi düşünmediniz hiç ?
hiç aklınıza ya ben dışarda yapamam sonra bu adamı da üzerim diye düşünmek gelmedimi?
neden insanlar hep herşeyi başta değil de sonda düşünüyorlar ve de karşılarındaki insanı hakları olmadıkları halde üzüyorlar bilemiyorum doğrusu ..
hem siz bir türk olarak nasıl almanyayı seviyorsunuz orasını da anlamış değilim ..
sanırım alman kültürü ile yetiştiniz..
dışarda olan türkler ülkesine hasretken sizin bu ülkede ,bu sıcak ülkede yapamamanız çok ilginç..
demekki sizde bir sorun var ...
hem kendiniz bu kadar ağlayı sızlarken eşinizin almanyaya gelme hayalini nasıl kurabiliyor ,nasıl bu kadar bencil olabiliyorsunuz..
kaldıki almanyaya alışan birinin türkiyeye ayak uydurması çok daha kolay ..
çünkü tr de akarabalık ilşkileri ,arkadaşlık ilişkileri kuvvetli..
ve bu da insanı hayata bağlayan şeyler..
bunlara alışkın bir insan birden sıfır iletişim ,soğuk insanların olduğu bir memlekette yapayalnız nasıl yaşar ..
kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi bir başkası için de istemeyin lütfen..
evlilik oyuncak değil ..
madem evlendiniz evliliğin sorumluluklarını taşımak zorundasınız..
sonuçta sizi kimse zorla evlendirmedi ,başınıza silah dayamadılar ..
kendiniz evlendiniz..
bütün bunları o zaman düşünseydiniz ..
iş işten geçti artık ..
ortaya ayak uydurmak zorundasınız..
yoksa eşinizi de boşu boşuna yıpratır ,ikinizi de mutsuz edersiniz..
kendinize gelin ve ülkemizin kıymetini bilin ..

sevgili arkadaşlar türkiye ye iki-üç hafta tatile gelmekle sürekli burada yaşamak çok farklı şeyler... tatil psikolojisinde insan zaten stesten uzak kalmaya çalışıyor herkes size misafir olarak davranıyor. özlem gideriyorsunuz ancak. o farklı 12 ay burda olmak farklı. iyi biliyorum çünkü ben de eskiden sadece 3 hafta tatile geliyordum.
ben çay bahçesinde çekirdek çitleyip görümcemle eltimle dedikodu ederek akşam geçirmek istemem. sosyalleşmek anlayışım bu değil. evet burada alışveriş merkezleri 10 bazen 11 e kadar açık. almanyada pazarları bi tek tankstelle açık. haklısınız ama ben alışverişi sevmiyorum ki! AVMleri bilmem bile. ki aksarayda kaç tane AVm vardır sizce? bu kız ankarada istanbul da yaşmıyor. ve her gittiği yere kaynanası ile gidiyor.
ben almanyada diskoya da gitim ama sevdiğim bişey değil sadece bir-iki arkadaşın doğum günü için gitmiştim. ama neler yapıyordum mesela paten kaymaya gidiyordum. haftasonu atlayıp strasburga (fransa) praga (çek cum.) gezmeye gidiyordum. bit pazarlarını geziyordum. salsa partilerine gidiyordum. ki çok iyi bir salsa hocası arkadasım vardı o kız da türktü.ve tüm bunlrı öğrenci iken çok küçük paralarla yapıyordum para kazanmak için eis kafede çalışıyordum. bunların hiç birini türkiyede yapamıyorum.burda ancak arkadaşlarla cafede oturuyorum o da her defasında babamdan izin alarak.konu komşu 40 kere soruyor ooo sinirboyu nereye gidiyorsun?? size ne????diyemiyorum tabi kızılaya x teyze arkadaşlarla çay içecez diyorum. durum bakar mısınız 30 yaşındayım ben neredeyse yavvv...
burada sürekli ev ziyareti sürekli gelen giden oluyor. benim çok kalabalık bir ailem var ve ben onlardan sürekli olarak neden evlenmiyorsun muhabbeti dinliyorum. o evine ne almış kaça almış kaç ay kredi ödemiş bunun halısı ne markaymış koltuk takımı deri miymiş ataması olmamış sözleşmeli eş durumu tayini olurmuş olmazmış. memlekette sadece 3 gün bayramda bunalım geçirdim.
sanki ben dert anlatıyormuşum gibi oldu ama insanların bin türlü bakış açıları var kıza almanya tü kaka demeden bunları da düşünün. ki tüm bunlara rağmen ben yine de almanya ya gidin demedim eşinin oraya uyumunun çok daha zor olacağını düşündüğüm için. benim tavsiyem kayınvalide ile 7/24 beraber olmaktan kurtulabileceği ve kendi kafasına göre sosyal bir ortam ya da okul bitiyorsa iş ortamı kurabileceği bir yer tercih etmesi.
bugün ankara da felaket soğuk kızlar (almanyadakiler) üzülmeyin hava orada kötü diye

Back