- Konu Sahibi hayatimin_anlami
.......................tatlım hem türkiye de hem almanyada yaşamış ve üniversite okumuş birisi olarak sana söyleyeceğim. senin buralara uyumun 1 kere zorsa eşinin almanya ya uyumu 2 kere zor olur. bunu deneyimlerime dayanarak söylüyorum.
Ben de ereğliliyim (aksaray a çok yakınız) bizim iç anadolu ilçelerinin evet maalesef akşam 8 oldu mu hayat bitiyor ancak aile ile çay içmeye oturmaya dışarı çıkılır korkunç birşey ben bayramda bile memlekte gitmek istemiyorum afakanlar basıyor. dedikodu delisi herkes. maalesef. almanya da hem istersen gece 1 de kız başına dışarda ol bir Allah ın kulu dönüp bakmaz hem kimse hayatına karışmaz buralar böyle değil seni iyi anlıyorum bazen ordaki sakinliği ben de özlüyorum.
ama eşini almanyaya götürmeyi düşünme bence çünkü erkeklerin uyum kabiliyetleri daha sınırlı hem de gittim diyene kadar iş bulup hemen çalışamaz bi de cocuk olursa cocuk ve işsizlik parası filan alacaksınız bunu hazmedemez ki bu paralarla geçinilmiyor artık biliyorsun illa ki ailesini görmek isteyecek vs vs.ama bi şekilde ankaraya filan mesela gelemez misiniz? eşinin iş durumu nedir? üstelik ankarada sen almanca bilginle kolayca iş de bulabilirsin inan sıkılacak vaktin bile kalmaz. kayınvalidenin çocuk gibi 7/24 yaında olmasından da kurtulursun. memlektede uzak değil. bu da bir alternatif.
Son düzenleme: