esimi nasil ikna edebilirim ?

hayatimin_anlami

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
43
0
36
Almanya
kizlar ben almanyada dogup büyüdüm evlendim türkiyeye geldim. daha 1 ay oldu evleneli. türkiyeye geleli ise 3 ay oldu. hersey cok yeni. ailem almanyada yasiyor. ama ben almanyayida ailemide cok özlüyorum. birde almanyanin hayat sartlariyla türkiyeninki bir degil tabiiki. bu yüzden cok zorlaniyorum burda. tahmin ettigimden daha zormus burda yasamak. en ufak birseyde almanyayi hatirliyorum. geri gitmek istiyorum ama daha hersey cok erken biliyorum. cok zamana ihtiyacim var alismam icin. ama o zaman gelene kadar gecen zaman süresinde nasil yasayacam ben. sik sik agliyorum. bazen hickira hickira hüngür hüngür bazen sessiz icin icin. bazen esimin yaninda bazen ondan gizli(cünkü benim karimin aglamasini istemiyorum ben diyor). hele bazen öyle oluyoki herseyden gözlerim doluyo heran aglayabilir patlayabilir modunda oluyorum. gece gündüz farketmiyo. duygusallastimmi heran agliyorum. gözlerim sisiyor aglmaktan burnum kizariyo basim zonkluyo. ama engel olamiyorum kendime. icimden geliyo aglasam dursam. esimde üzülüyo bu duruma farkindayim ama elimde olmuyo bazen kendimi siksamda gözyaslarim akip iniyo bunuda esim farkediyo. üzülmesin diye gizli gizli agliyorum geceleri o uyuyunca veya ise gidince. birde sürekli yaninda vizirdanmak istemiyorum. hangi erkek mizmiz bir kadinin yaninda mutlu olur ki? benden sogusun istemiyorum. onu üzmemek ona iyi davranmak istiyorum. evliligimiz bu ilk aylarnini onada zehir etmek istemiyorum ama olmuyo. hergün ayni düsünceler. ne zaman giderim nasilgiderim esimi nasil ikna ederim????
sonra hep burda kalmak mecburiyetinde oldugumu düsününce iyice duygusallasiyorum ve arkasindan yine aglama nöbetleri. esim almanyaya gitmeye sicak bakmiyor simdilik. e hakli aslinda burda kendi sifir evimiz var arabamiz isimiz var buraya bir düzen kurmaya calisiyoruz. e 30 yasindan sonra almanyayada alismak istemiyor. burda kalmamiz mantikli. ama iste ben dayanamiyorum burda. bana biraz mücadele et diyor. baslamadan pes ettin diyor. zaman birakmak istiyor acikcasi. e bu beklenen zaman gelene kadar ben hep böyle aglayacakmiyim hergün? herseyiyle almanyadaki hayatimi özlüyorum. allah razi olsun esimden cok memnunum. cok anlayislidir elinden geleni yapiyor. calistigi halde bana ev islerinde yardimci olur. birsey istesem ikiletmez hemen alir. hatta 2 bucuk ay almanyada kalcam yilbasinda. git senin icin iyi olur dedi. cok anlayisli sagolsun. ama burda yasamak buranin yasam tarzi beni bazen öyle boguyor ki. insanlarla sürekli icice olmak herkesin herseyi merak edip dedikodu yapmasi sokaga bile yalniz cikamama hatta evde bile yalniz kalamama sürekli yaninda birilernin olmasi gerektigi. yani ya kendisi yada kayinvalidem. kayinvalidemle muhatap oldugum kadar annemle bile olmuyordum. ben almanyadayken ailemle bile sürekli birlikte olmazdim. hep kendi odamda olurdum evde. okulda ise kütüphanede sessiz ortamda vakit gecirirdim. ben yalniz kalmak istiyorum bunaldigimda yalniz sokaga cikabilmek istiyorum sakinlik istiyorum yani. yalniz disari cikmama izin verse bile esim ben rahat edemem insanlarin bakislari kalabalik offf off. sakinlik olsun istiyorum kendi dünyamda yasamak istiyorum. insanlar hareketlilik kalablik herkes icice cok yoruyo bunlar beni. evlilik zor degil. esimden memnunum ailesindende ama iste burda yasamak bazen zoruma gidiyo eski hayatimi cok özlüyorum. bazen bakiyorum ne güzel esim yerini yurdunu degistirmedi ailesi yaninda annesini istedigi zaman görebiliyo. bakiyorum ona cok mutlu. bi yandan bu mutlulugunu bozmak istemiyom suratimi asip. bi yandan icimden gelmiyo canim istemiyo neseli olmayi. bi yandanda kiziyorum esime bende yerimi yurdumu degistirmesem almanyada olsam ailem ve esim yanimda olsa tabiiki bende mutlu olurum ama böyle mutlu olamiyorum diye. bazende almanyaya gitmek istemedigi icin kiziyorum ona belki bu yüzden biraz soguyorum icimden gelmiyo gülmek filan. 3 gün moralim yoktu. hicbisey canim istemiyodu oda farketti. böyle kücücük bisey icin onuda üzmek istemiyom durduk yere.
yaaa noluuur bana esimi ikna etmem icin yardimci olun.
simdilik stratejim su. yavas yavas almanca ögretiyorum ona caktirmadan laf arasi. ögrenme kabiliyeti cok yüksek. sonra yazin almanyaya tatile gitmeyi düsünüyoz.orda ona birkac is yaptirayimki güven gelsin kendine bende almanyada kendi ayaklarimin üzerinde durabilirim. bende burda birseyler yapabilirim hissi gelsin diye. birde almanyanin olumlu yönlerini gösterimki gitmeye ikna olsun diye.
nasil ikna ederim baska? yardimci olurmusunuz?
lütfen

Senin burda yaşadığın zorlukları eşin orda yaşarsa ne olucak???

Sonuçta orası da ona yabancı;

Hem baştan bilmiyormuydun Türkiyede yaşayacağını;

Evlilik böyle işte bekarlıktaki gibi rahat olmuyor bazı şeyler;

Eşinden memnunsun,ailesinden memnunsun,eee bence evliliğe hazır değildin;

Yanlız kalmak istemek hakkın elbette...Ona lafım yok...

1aylık evlisin ailene özlem normaldir lafım yok haklısın

Ama eşini oraya ikna etme çabaların sinsice olmuyor mu?

İnsan bulunduğu koşullarda da mutlu olmayı bilmeli...

Evlilik ayaklarının üstünde durabilmektir her koşulda,zamanla alışırşın....

-Eşiniz sizi neden yalnız bırakmıyor? Annesi ya da kendi yanınızda oluyor?
-Almanya da küçük bir yerdeyken büyükşehre falan mı geldiniz; kalabalık sizi rahatsız ediyor?
-Mesleğiniz nedir?

siz Türkiye de yasayacaginizi bilerek kabul etmediniz mi evliligi? bence böyle davranarak ne kendinizi ne de esinizi bosuna hirpalamayin. kendinize mesgaleler bulun. oyalanacak seyler... yoksa kendi kendinizi yer bitirirsiniz...

bence esin hakli 30 yasindan sonra almanca ögrenmesi lazim buraya gelip (almanyadan yasiyorum) is bulmasi lazim hayatini yeniden düzenlemesi lazim ee o is bulana kadar belki bir cocugunuz olucak sende calisamicaksin devletten aldigin 3-5 kurus paraylami geciniceksiniz? kendi ailemde gördüm esini türkiyeden buraya getirdi simdi tekrar türkiyeye gitme cabasindalar. hem daha ailenden ayrilali 1 ay olmus hersey cok taze esini dinle ve biraz daha sabret mücadele et su anki durumunla barismaya calis derim.

Nasıl eşinin işini , memleketi bilip orada yaşamayı kabu ledip evlendikten sonra sırf kendi istekleri için eşini kendi memelketine ya da istediği şehre götürmeye çalışanlara kızıyorsam, sizi de haklı bulmuyorum, adamcağız git gez demiş yılbaşında falan daha ne yapsın...
Tamam sizin için de zordur ancak bunları biliyorsunuz ve bu şartları imzayı atarak kabl ettiniz...
Eşiniz stratejinizi fark ederse göreceğiniz tepkiye ve zedelenen güvene hazırlıklı olun....

Eşimi ço kseviyorum, o da beni çok şükür; ancak ikimizin de evliliğe adım atmasında sadece aşkımız değil mantığımızda ön plandaydı ve memleketlermizin birbirine 45 dk mesafde oluşu, benzer kültürlere sahip oluşumuz, aile yapımızın benzeyişi çok önemli faktörlerdi (kafa yapısını uyuşması vb. dışında)
Evlenmeden önce iyi düşünmek lazım....

burda yaşayacağını bilerek evlendiysen şimdi şikayet etmeye hakkın yok bence canım.kaldı ki şu an yaşadığın duygular çok normal ailenden alıştığın yerden çok uzaktasın hemen buraya evliliğe alışman zor ama imkansız değil.biraz zamana bırak çalışıyormusun bilmiyorum ama ev hanımıysan kurslara yazılabilirsin.bir şekilde kafanı meşgul edebilirsin.eşini ikna edip oraya taşınnca aynı zorlukları eşinin yaşama ihtimali de yüksek o zaman evliliğinde yara alabilir.hemde burda düzenini kurmuş bir erkek için hiç kolay değil bubence olumsuz düşünceleri at kafandan eşinle mutlu olmaya çalış canım

Senin burda yaşadığın zorlukları eşin orda yaşarsa ne olucak???

Sonuçta orası da ona yabancı;

Hem baştan bilmiyormuydun Türkiyede yaşayacağını;

Evet dogru ama o herseyi cabuk ögrenip kavrayan bir kisilige sahip. ben ona güveniyorum ama tabi bir yandanda fazla üstüne gitmek istemiyorum oda sunu söyleyebilir: sen buranin hayatini bilidgin halde alisamadin benim oraya alismami nasil beklersin diye?

evet biliyodum evlenince buraya gelecegimi. zor olacaginida biliyodum ama bu kadar zor olacagini tahmin etmemistim.

-Eşiniz sizi neden yalnız bırakmıyor? Annesi ya da kendi yanınızda oluyor?
-Almanya da küçük bir yerdeyken büyükşehre falan mı geldiniz; kalabalık sizi rahatsız ediyor?
-Mesleğiniz nedir?

-beni yalniz birakmiyor cünkü kaldigimiz mahalleden hoslanmiyo. güvende olmami istiyo. akli bende kalmasin diye. bana bisey olmasindan korkuyo. buralari henüz bilmedigim icin. gündüz o isten gelene kadar kayinvalidemin yanindayim bu sartlarda bile gün icinde cok kez arar. merak ettiigi icin.
-almanya daha sakin insanlar kendi hallerinden öyle kalabalik yok caddelerde aileler kalabalik degil. yani cok sakin bir ortamda yasiyordum orda. ama yalniz gece bile disari cikabilecegim kadar güvenliydi ayni zamanda. ama burda gündüz evde bile yalniz kalamiyosun. bi nefes alamiyosun.
-uni okuyorum. evde ders calisiyorum suan. yilbasinda almanyaya gittigimdede sinavlara gircem. bi nevi disardan okuyo gibi bisey benim icin.

siz Türkiye de yasayacaginizi bilerek kabul etmediniz mi evliligi? bence böyle davranarak ne kendinizi ne de esinizi bosuna hirpalamayin. kendinize mesgaleler bulun. oyalanacak seyler... yoksa kendi kendinizi yer bitirirsiniz...

mesgalem var aslinda ama kendimi derslere bile veremiyorumki bu konuyu düsünmekten.
evet biliyodum türkiyede yasayacagimi. zor olacaginida biliyodum ama bu kadar zorlanacagimi tahmin etmemistim.

aranizda buraya alisamayipta geri dönenler varmi kizlar?

valla ne diyim benim sevgilimde türkiyede evlenmeyi düsünüyoruz oda buraya gelmek istemiyor ben türkiyeye gidicem. en mantiklisi bu bence.
siz nerede yasiyorsunuz?

ah tatlim benim zor bir durum senin icin tabiki , ama esinde buraya gelse onun icin zor olacak..
bende TR ye gittigimde 1 aylik falan hemen ozluyorum buralari..
burda kimse kimseye bakmaz , belli 1 saatten sonraa kimseyi disarda goremezsin , tabiki TR deki kalabaliga alismak zor olacak senin icin ..
suan burda oyle bir yagmur yagior ki hava buz gibi :)

Önemli olan zoru başarmaktır....

Başta zorlanmakta haklısın ama bir yetişkinsin neticede;

Eşinle güzel giden evliliğiniz var ;

Bunun kıymetini bilin...

Sen türkiyede kadınlar evde yalnız oturmuyo veya sokağa yalnız çıkmıyo falan mı zannediyosun?Almanya veya Türkiye veya Portekiz farketmez herkesin özel hayatı vardır kimse hiçbir yerde sürekli yanında çocuk bakıcısı gibi biriyle durmak istemez. Sokaktakiler de sokağa yalnız çıkarsan seni yemezler canım. Eve sağlam zincir takın kapıya ve tanımadığın kişilere kapıyı açma tamamdır. Gerisi Allaha emanet. Almanyada ne kadar sapık varsa türkiyede de o kadar var daha fazla değil. Kaynanan mı koruyacak seni manyaklardan kara kuşak sahibi mi kendisi? Eşin de sen de çocuk gibi davranıyorsunuz. Evet bir bayan olarak gece vakti sokağa yalnız çıkmaman daha güvenli olur ama gündüz çıkacaksın tabiki çocuk musun sen çok tenha yerlere falan gitmezsin veya daha merkezi bir yerden ev alın ne bileyim böyle sürekli bakıcıyla gezilir mi yahu. Ne yani ömrün boyunca yalnız sokağa çıkamıycan mı o mahallede oturursanız? Ülke değiştirmek yerine mahalle değiştirme fikri gelmedi mi aklına aylardır mesela?

Son düzenleme:

sendemi almanyadan?

aksarayda- nigde aksaray yasiyoruz

hmm anladim cnm. tabiki zor ir durum bende düsündükce korkuyorum türkiye alisabilecekmiyim nasil olucak gibi. ama hayirlisi. bence sen bi kagit kalem al ve hangi ülke sizin icin daha avantajli olabilecegini yaz. az önce dedigim gibi biraz sabret derslerine konsantre ol. esinde elimden tutuyor diyorsun ev islerinde filan bak ne güzel destek cikiyor senin orada mutlu olman ve alisman icin. :)

ben izmir den bursa ya evlendim sadece şehir değiştirdiğim için bile çok zorlanmıştım aynı senin yaşadıklarını yaşamıştım..ilk zamanlarda oluyor evet ama zamanla alışıyor insan tabii bu öle 1-2 ay içinde olmuyor ben çocuğum olduktan sonra daha bi alıştım mesela..şimdide geri izmire dönmek istemıyorum şartlar uyunca gidiyorum ya da annemler geliyor geçinip gidiyoruz.. ALLAH can sağlığı versin ve yuvamıza mutluluk eşin kötü biriside olabilirdi seni anlamayabilirdio şekilde düşün..oturduğun yerden memnun değilsen daha düzgün bi yere taşınabilirsin mesela böyle alternatifler üret kendine..

bende Bursa dan İstanbul a gelin geldim ilk bir yıl fena ötesi geçti hep ağladım hep ağladım depresyona girdim kendi kendimi eve kapadım sonra oğlum dünyaya geldi pek düşünücek depresyona giricek vaktim olmadı sonra etrafımda arkadaşım eşim dostum derken ikici çocuk ve şimdi 8 yıl oldu eşim bana annenlerin oraya taşınalım dese istemem ama bunu ilk yıl sorsaydı sevinçten düşer bayılır üstüne hatmederdim...

tatlım hem türkiye de hem almanyada yaşamış ve üniversite okumuş birisi olarak sana söyleyeceğim. senin buralara uyumun 1 kere zorsa eşinin almanya ya uyumu 2 kere zor olur. bunu deneyimlerime dayanarak söylüyorum.
Ben de ereğliliyim (aksaray a çok yakınız) bizim iç anadolu ilçelerinin evet maalesef akşam 8 oldu mu hayat bitiyor ancak aile ile çay içmeye oturmaya dışarı çıkılır korkunç birşey ben bayramda bile memlekte gitmek istemiyorum afakanlar basıyor. dedikodu delisi herkes. maalesef. almanya da hem istersen gece 1 de kız başına dışarda ol bir Allah ın kulu dönüp bakmaz hem kimse hayatına karışmaz buralar böyle değil seni iyi anlıyorum bazen ordaki sakinliği ben de özlüyorum.
ama eşini almanyaya götürmeyi düşünme bence çünkü erkeklerin uyum kabiliyetleri daha sınırlı hem de gittim diyene kadar iş bulup hemen çalışamaz bi de cocuk olursa cocuk ve işsizlik parası filan alacaksınız bunu hazmedemez ki bu paralarla geçinilmiyor artık biliyorsun illa ki ailesini görmek isteyecek vs vs.ama bi şekilde ankaraya filan mesela gelemez misiniz? eşinin iş durumu nedir? üstelik ankarada sen almanca bilginle kolayca iş de bulabilirsin inan sıkılacak vaktin bile kalmaz. kayınvalidenin çocuk gibi 7/24 yaında olmasından da kurtulursun. memlektede uzak değil. bu da bir alternatif.

Allah allah ben baska bir almanya dami yasiyorum acaba... burasi hayatimda gördügüm en sikici yer.... bir kere aksam 8 den sonra yapilacak hicbir halt yok. marketler bile kapali...

insan iliskileri desen 0 in da altinda. kim kime dumduma...

nerede daha güvenli.... aksam 8 den sonra sadece ip kopuk sarhos ayyas evsizler dolanir... en azindan memleketimde aksam aileler de disari cikar...

yabanci düsmanligi hadsafhada....

yapabilecegin tek sey diskoya gitmek... pöfff....

Türkiye de ise aksam esinle dostunla bir parka bahceye gidip cekirdek citleyip 2 laf edebilirsin....

evet aileden uzak olmak zordur ama onun disinda söyledikleriniz sadece bahane ve onlarin icbirine de katilmiyorum....

ah be canim ne yapacaksin bu almanyanin kötü havasini..
bende almanyada yasiyorum, türkiyeye tatile gidip geldigimde 2 hafta kendime gelemiyorum agliyorum cünkü tükiyeye geri dönmek istiyorum.

buranin havasi, insanlari, alisveris yerleri herseyi buz gibi buzzz, tükiyede insalar civil civil sicak sicak caddeler dolu pazar alisverisi ohhh

yurdisinda yasiyanlarin hepsinin hayali umudu birgün geri dönmek emekli vs olunca sen hayatini kurtarmissin canim haberin yok,

alismak elbette zor uzaktasin henüz yeni ama alisacaksin canim, esini buraya getirirsen asil ozaman o güzel evliliginiz bozulur gecim derdi olur, esin patlar evde belki alkole sarar

"ben sana demistim" gül gibi düzeni biraktip geldik der.. ayricada arbeitslosengeld yardim falan devletten kolay degil güzelim burda okumus büyümüs insan bile zor is buluyor kaldiki trden gelenlere dahada zor olacaktir

bilmiyorum canim esin 30 yasindan sonra gurbette yasamak isteyecegini zanetmiyorum, sen evlenmeden öncede biliyordun evlenip türkiyeye gitcegini yani bunu göze almissin

bence sen esinle mutluysan huzurluysan heryerde yasarsin canim, tabi karar yine senin ama gelince pisman olup dönmek istersen yani düzen bozup yeniden yapmak zor olabiilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…