- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.228
- 498
- Konu Sahibi Bilemedimnedesem
-
bakın ne güzel yazıyorsunuz ama eksik kalıyor maalesef zaten öyle demiş ve bence güzel konuşmuş aslında o kadar ukala bir kuzene karşı. Nasıl diyeyim üniversitede okurken erkek arkadaşlarla daha rahattık aynı evde sabaha kadar proje yapardık. Ama evlenince eşlerimizin yanında konuşma şeklimize çeki düzen verdik. Önceden "lan bu nasıl iş? kalk makarna suyu koy okan" diyebiliyorken evlenince aynısını diyebilir misiniz gerçekten? Buna topluma ayak uydurma denir. Şekline, şemaline, değer yargılarına göre.... Kuzen kendini ayarlama özürlü bence memelerimi yeni yaptırdım falan ki bunlar bir kaç örnekten biridir belki.Kuzen denen şahsın evli olan kuzene karşı konuşmasına çerçeve çizmesi gerekir diyorum yanlış diyorsunuz. AMa konu sahibi konuşmus buna da yanlış diyorsunuz. O zaman ağzı olan herkes istediğini söylesin olur mu?Fermuar çekmesin, şimdi bu espiri konusu olan kişi konusu sahibi değil. Bir insanın "kocası da olsa" ilişkileri ve bedeni beyni üstünde tasarruf hakkı yoktur gidip kendine yapılmış gibi kocasına yapılan şey için başkasını uyaramaz. Eğer kocası ona tasarruf hakkını verdiyse de insan kocasına söyler kocası da gider kuzeni "ben rahatsız oluyorum" şeklinde uyarabilir bunda sakınca yok. Bu şeye benziyor yani; kocası kadını aldatıyor kadın kocasına bişey demiyor diğer kadını tehdit ediyor vs gibi...
Katılıyorum ama kuzenler keşke agizlarindan konuşsaydıbakın ne güzel yazıyorsunuz ama eksik kalıyor maalesef zaten öyle demiş ve bence güzel konuşmuş aslında o kadar ukala bir kuzene karşı. Nasıl diyeyim üniversitede okurken erkek arkadaşlarla daha rahattık aynı evde sabaha kadar proje yapardık. Ama evlenince eşlerimizin yanında konuşma şeklimize çeki düzen verdik. Önceden "lan bu nasıl iş? kalk makarna suyu koy okan" diyebiliyorken evlenince aynısını diyebilir misiniz gerçekten? Buna topluma ayak uydurma denir. Şekline, şemaline, değer yargılarına göre.... Kuzen kendini ayarlama özürlü bence memelerimi yeni yaptırdım falan ki bunlar bir kaç örnekten biridir belki.Kuzen denen şahsın evli olan kuzene karşı konuşmasına çerçeve çizmesi gerekir diyorum yanlış diyorsunuz. AMa konu sahibi konuşmus buna da yanlış diyorsunuz. O zaman ağzı olan herkes istediğini söylesin olur mu?
bence en ilginç dillerden biri İsraillilere ait.Dil kökeni nereden geliyor bilmiyorum ama hem alfabesi hem de sondan başa yazılması enteresan.Onlardan gelen yazıları cevaplarken önce format değiştirmek gerekiyor, yoksa ingilizceyi bile sondan başlıyor yazmaya.ilginçE kadın kril alfabesiyle doğmuş büyümüş, normal.
Alfabelere benim de ilgim var. Latin ve Arap olmak üzere ancak ikisini biliyorum tabi.
Kesinlikle katılıyorum . Herkes de biraz dikkat edecek ya bedeni üzerinde tasarruf hakkı yoktur artık insanın tüm akrabalarla ilişksini kesersiniz de öyle denilir.Benim evlendiğim kişiyle insanların konuşmasına dikkat etmesini istemek en doğal hakkım. kaldı ki kötü birşey de söylememiş konu sahibi.Eşine söylese daha uygun olurdu. Eşimin arabasıyla gitmesini istemeyebilirim o benim de arabam sonuçta binmeyecek o insandan hoşlanmıyorsam.Bu kadar bireysel olacaksak evlenmeyelim o zaman ya..bakın ne güzel yazıyorsunuz ama eksik kalıyor maalesef zaten öyle demiş ve bence güzel konuşmuş aslında o kadar ukala bir kuzene karşı. Nasıl diyeyim üniversitede okurken erkek arkadaşlarla daha rahattık aynı evde sabaha kadar proje yapardık. Ama evlenince eşlerimizin yanında konuşma şeklimize çeki düzen verdik. Önceden "lan bu nasıl iş? kalk makarna suyu koy okan" diyebiliyorken evlenince aynısını diyebilir misiniz gerçekten? Buna topluma ayak uydurma denir. Şekline, şemaline, değer yargılarına göre.... Kuzen kendini ayarlama özürlü bence memelerimi yeni yaptırdım falan ki bunlar bir kaç örnekten biridir belki.Kuzen denen şahsın evli olan kuzene karşı konuşmasına çerçeve çizmesi gerekir diyorum yanlış diyorsunuz. AMa konu sahibi konuşmus buna da yanlış diyorsunuz. O zaman ağzı olan herkes istediğini söylesin olur mu?
Güzel bir şifreleme yöntemi olabilirmiş o zaman.bence en ilginç dillerden biri İsraillilere ait.Dil kökeni nereden geliyor bilmiyorum ama hem alfabesi hem de sondan başa yazılması enteresan.Onlardan gelen yazıları cevaplarken önce format değiştirmek gerekiyor, yoksa ingilizceyi bile sondan başlıyor yazmaya.ilginç
bence kocası da sorunlu aslında. onun da ayar çekmesi lazm. kuzenin annesi gelmiş demiş: merak etme kocanı elinden alan olmaz. Ailece geniş çerçeveli konuşurken "biz konuşalım millet bizim normlarımıza uysun" demek ne büyük saygısızlık. İnsan kızına söyle elin kızına gelip çemkireceğine.Katılıyorum ama kuzenler keşke agizlarindan konuşsaydı
Eksik falan kalmıyor. Ben zaten fikrimi bu konuda söyledim sizin gibi düşünmüyorum düşünmek zorunda da değilim. Meme esprisi de yaparım (evliyim çocuğum var), leke esprisi de yaparım. Eşimin yanında da olmadığım biri gibi davranmam. Rahat biriyim o da benimle bunu bilerek evlendi bizim ilişkimizdeki "topluma ayak uydurma" bu şekilde işlemiyor, sizin etik anlayışınız benim etik anlayışıma uymuyor. Ayrıca benim çevremde (içinde bulunduğum toplum) de bu şekilde değer yargıları yok. O yüzden konuya dair kendi değer yargılarıma göre fikir beyan ediyorum herkes bir olmak zorunda değil. Konu sahibinin düşüncelerine de saygı duyuyorum olabilir rahatsız olmuştur ona bişey demiyorum zaten, sadece uyarısı kuzene değil eşe olmalı diyorum.bakın ne güzel yazıyorsunuz ama eksik kalıyor maalesef zaten öyle demiş ve bence güzel konuşmuş aslında o kadar ukala bir kuzene karşı. Nasıl diyeyim üniversitede okurken erkek arkadaşlarla daha rahattık aynı evde sabaha kadar proje yapardık. Ama evlenince eşlerimizin yanında konuşma şeklimize çeki düzen verdik. Önceden "lan bu nasıl iş? kalk makarna suyu koy okan" diyebiliyorken evlenince aynısını diyebilir misiniz gerçekten? Buna topluma ayak uydurma denir. Şekline, şemaline, değer yargılarına göre.... Kuzen kendini ayarlama özürlü bence memelerimi yeni yaptırdım falan ki bunlar bir kaç örnekten biridir belki.Kuzen denen şahsın evli olan kuzene karşı konuşmasına çerçeve çizmesi gerekir diyorum yanlış diyorsunuz. AMa konu sahibi konuşmus buna da yanlış diyorsunuz. O zaman ağzı olan herkes istediğini söylesin olur mu?
maalesef öyle. evet ben bireyim, düşüncelerim var, Allah bir de ağız vermiş, torba da değil ki büzesin. Heh bir de beyin vermiş kullan topluma ayak uydur diye. Konu kuzen ergenliğe girme aşamasındaysa anlarım K-Pop zırvalıklarından. Ama aklı selim bir yetişkin azıcık toplum içinde nasıl konuşulur bir ayarlasın. Evli olan erkek kardeşimizle bile konuşurken eşinin yanında düşünüyoruz bazen yanlış anlar mı eşi diye. He pipi gibi bir örnek için değil saldırırlar şimdi. Yani konuşurken ağız kullanma özgürlüğü yok maalesef.Kesinlikle katılıyorum . Herkes de biraz dikkat edecek ya bedeni üzerinde tasarruf hakkı yoktur artık insanın tüm akrabalarla ilişksini kesersiniz de öyle denilir.Benim evlendiğim kişiyle insanların konuşmasına dikkat etmesini istemek en doğal hakkım. kaldı ki kötü birşey de söylememiş konu sahibi.Eşine söylese daha uygun olurdu. Eşimin arabasıyla gitmesini istemeyebilirim o benim de arabam sonuçta binmeyecek o insandan hoşlanmıyorsam.Bu kadar bireysel olacaksak evlenmeyelim o zaman ya..
Bunu diyen birinin konu sahibinin konuşmasnı nasıl yadırgar anlam veremiyorum. Mesela iş yerinde de meme esprisi yapar mısınız?Eksik falan kalmıyor. Ben zaten fikrimi bu konuda söyledim sizin gibi düşünmüyorum düşünmek zorunda da değilim. Meme esprisi de yaparım (evliyim çocuğum var), leke esprisi de yaparım. Eşimin yanında da olmadığım biri gibi davranmam. Rahat biriyim o da benimle bunu bilerek evlendi bizim ilişkimizdeki "topluma ayak uydurma" bu şekilde işlemiyor, sizin etik anlayışınız benim etik anlayışıma uymuyor. Ayrıca benim çevremde (içinde bulunduğum toplum) de bu şekilde değer yargıları yok. O yüzden konuya dair kendi değer yargılarıma göre fikir beyan ediyorum herkes bir olmak zorunda değil. Konu sahibinin düşüncelerine de saygı duyuyorum olabilir rahatsız olmuştur ona bişey demiyorum zaten, sadece uyarısı kuzene değil eşe olmalı diyorum.
Abimle bile yapamicagim iğrenç muhabbetler savunmaya bak onlar kardeş. Ama değiller çünkü onları birbirlerine yakistiran anneler söylüyor kim inanır. Kimse.Sanırım hatayı burada yaptım bir çok kişi eşimin konuşması gerektiğini düşünmüş
İnsanlar istediği kadar rahat olabilirler hiç ilişkiler şakalar beni ilgilendirmez de konu ben ve eşimse kusura bakmasın dikkat edecek. Konudaki kuzen on gün daha binmiş mesela arabaya ortada kıskançlık olsa konu sahibi rabaya da binmesini engellerdi. Herkes bence kime nerde ne diyeceğini bilmeli .Ay benim kocişkoma kimse bakmasın değil ki burda mesele. Beni bu tarz rahatsız ediyorsa eşime de yapamaz evli olan bir erkeğe bu şakalar bana çok yersiz ve rahatsız edici geldi.maalesef öyle. evet ben bireyim, düşüncelerim var, Allah bir de ağız vermiş, torba da değil ki büzesin. Heh bir de beyin vermiş kullan topluma ayak uydur diye. Konu kuzen ergenliğe girme aşamasındaysa anlarım K-Pop zırvalıklarından. Ama aklı selim bir yetişkin azıcık toplum içinde nasıl konuşulur bir ayarlasın. Evli olan erkek kardeşimizle bile konuşurken eşinin yanında düşünüyoruz bazen yanlış anlar mı eşi diye. He pipi gibi bir örnek için değil saldırırlar şimdi. Yani konuşurken ağız kullanma özgürlüğü yok maalesef.
İşyerinde niye yapayım ya meme espirisiBunu diyen birinin konu sahibinin konuşmasnı nasıl yadırgar anlam veremiyorum. Mesela iş yerinde de meme esprisi yapar mısınız?
Konu sahibi konuyu sildiginden olaylari malesef yorumlardan öğreniyorum.Bunu diyen birinin konu sahibinin konuşmasnı nasıl yadırgar anlam veremiyorum. Mesela iş yerinde de meme esprisi yapar mısınız?
İnsanlar istediği kadar rahat olabilirler hiç ilişkiler şakalar beni ilgilendirmez de konu ben ve eşimse kusura bakmasın dikkat edecek. Konudaki kuzen on gün daha binmiş mesela arabaya ortada kıskançlık olsa konu sahibi rabaya da binmesini engellerdi. Herkes bence kime nerde ne diyeceğini bilmeli .Ay benim kocişkoma kimse bakmasın değil ki burda mesele. Beni bu tarz rahatsız ediyorsa eşime de yapamaz evli olan bir erkeğe bu şakalar bana çok yersiz ve rahatsız ed
valla ben sizin yazdıklarınıza pararlel soru soruyorum. bir önceki yazınızı tekrar okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Kardeş olan kuzenler evlenince tüm haklar ayni haklar gibi devam mı eder acaba? Köşe bucaktan törpü gerekmez mi? Herkesin kuzen ilişkisi sizinki gibi değil ki konu sahibi rahatsız olma hakkını kullanarak onu konuşma hakkıyla tamamlamış.sorun ne şimdi?İşyerinde niye yapayım ya meme espirisiKuzen diyoruz, herkesin kuzenleriyle ilişkisi sizinki gibi olmak zorunda değil. Kuzenlerim benim kardeşlerimdir.Ayrıca aynı kategoride erkek arkadaşlarım da vardır kardeşlerim gibi olan. Yani kusura bakmayın ama siz rahatlıktan çok farklı anlamlar çıkartıyorsunuz.
Kızlar konu çok uzun o yüzden kısa kesmeye çalışacağım, aklınıza takılan bir şey olursa lütfen sorun. Eşimin kuzenleri biraz rahat insanlar şöyle ki, kuzeni biz nişanlıyken arabada giderken eşim kasisten geçtiği için "aman yavaş valla yeni para verdim de yaptırdım göğüslerime bir şey olmasın" dedi. Sonra bir başka kuzeni biz evlendikten sonra eşimin giydiği eşofmanın şeyinin olduğu bölge de çamaşır suyu lekesi vardı, bu kız da dedi ki "senin orana ne oldu". Bunlar benim gözüme batan şeyler oldu ben de bu kızla konuşmak istedim. Biraz sıkıntılı bir konu olduğu için sözlerime çok dikkat ettim kısaca dedim ki, ben sizin kuzen ortamınız gibi bir ortamda büyümediğim için bunlar bana biraz garip geliyor lütfen biraz daha dikkat edebilir misin, diye rica ettim ve bundan kimseye bahsetmemesini söyledim ama o bütün kuzenlerin söylemiş. Yanlış mı yaptım onunla konuşmak hata mıydı aramız iyiydi bu olaydan önce samimiyetine güvendim ama o bana bunu yaptı. Hatta o aralarda eşimle işe gidip geliyordu otobüs olmadığı için ben onunla konuştuktan 10 gün sonra dolmuş saatleri onun istediği gibiolunca her şeyi açığa çıkardı sonradan herkese dedi ki ben çok kırıldım gururuma dokundu. Ben de diyorum ki gururuna dokunan insan bir daha biner mi eşimin arabasına bir de planlamış gibi dolmuş saatini bekledi açıklamak içinKonu sahibi konuyu sildiginden olaylari malesef yorumlardan öğreniyorum.
Yapilan espiriler (!) hususunda koca kişisi tavrını net gösterebilseydi, sanırım konu sahibi böyle bir konuyu hiç dert etmeyecekti.
Niye anlatamıyorum?Aynı haklar bizde devam ediyor. Benim için törpü gerekmez. Çünkü ben evlenince neysem o olarak kaldım. Konu sahibinin kuzen ilişkisi benimki gibi olmasa o kız böyle bir espiri yapamazdı. Demek ki eşi rahatsız olmamış ki "kuzen sen hayırdır ne saçmalıyosun" dememiş. Sorun şu ki uyarılması gereken kuzen değil konu sahibinin eşi. Sorun konu sahibi kuzeni değil eşini uyarmalı.valla ben sizin yazdıklarınıza pararlel soru soruyorum. bir önceki yazınızı tekrar okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Kardeş olan kuzenler evlenince tüm haklar ayni haklar gibi devam mı eder acaba? Köşe bucaktan törpü gerekmez mi? Herkesin kuzen ilişkisi sizinki gibi değil ki konu sahibi rahatsız olma hakkını kullanarak onu konuşma hakkıyla tamamlamış.sorun ne şimdi?
valla artık bence hiç uzatmaya gerek yok. biz birbirimizi yicez konu sahibi yok ortada.İnsanlar istediği kadar rahat olabilirler hiç ilişkiler şakalar beni ilgilendirmez de konu ben ve eşimse kusura bakmasın dikkat edecek. Konudaki kuzen on gün daha binmiş mesela arabaya ortada kıskançlık olsa konu sahibi rabaya da binmesini engellerdi. Herkes bence kime nerde ne diyeceğini bilmeli .Ay benim kocişkoma kimse bakmasın değil ki burda mesele. Beni bu tarz rahatsız ediyorsa eşime de yapamaz evli olan bir erkeğe bu şakalar bana çok yersiz ve rahatsız edici geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?