- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.228
- 498
- Konu Sahibi Bilemedimnedesem
bakın ne güzel yazıyorsunuz ama eksik kalıyor maalesef zaten öyle demiş ve bence güzel konuşmuş aslında o kadar ukala bir kuzene karşı. Nasıl diyeyim üniversitede okurken erkek arkadaşlarla daha rahattık aynı evde sabaha kadar proje yapardık. Ama evlenince eşlerimizin yanında konuşma şeklimize çeki düzen verdik. Önceden "lan bu nasıl iş? kalk makarna suyu koy okan" diyebiliyorken evlenince aynısını diyebilir misiniz gerçekten? Buna topluma ayak uydurma denir. Şekline, şemaline, değer yargılarına göre.... Kuzen kendini ayarlama özürlü bence memelerimi yeni yaptırdım falan ki bunlar bir kaç örnekten biridir belki.Kuzen denen şahsın evli olan kuzene karşı konuşmasına çerçeve çizmesi gerekir diyorum yanlış diyorsunuz. AMa konu sahibi konuşmus buna da yanlış diyorsunuz. O zaman ağzı olan herkes istediğini söylesin olur mu?Fermuar çekmesin, şimdi bu espiri konusu olan kişi konusu sahibi değil. Bir insanın "kocası da olsa" ilişkileri ve bedeni beyni üstünde tasarruf hakkı yoktur gidip kendine yapılmış gibi kocasına yapılan şey için başkasını uyaramaz. Eğer kocası ona tasarruf hakkını verdiyse de insan kocasına söyler kocası da gider kuzeni "ben rahatsız oluyorum" şeklinde uyarabilir bunda sakınca yok. Bu şeye benziyor yani; kocası kadını aldatıyor kadın kocasına bişey demiyor diğer kadını tehdit ediyor vs gibi...