Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Bakkaldaydık bakkalda pahalı oluyor ya o yüzden dedi.. bende sorun yapmadım. Geçende karpuz istedim 180 lira tutmuş sen istedin diye aldım dedi kızıcakken aklıma iyi yanlarıda geliyor ama bu köy mevsusunda haksız olduğu gerçeğini değiştirmez.

Malesef canım. Sustum. Anlamayacağı için sustum. Konunun üstüne vardıkça ben kötü oluyorum o yüzden de sustum. Zaten durumumuz olsa neden laf yapayım ki ? Ama herkesin kendine göre düzeni var ekonomi belli.

Esinin iyi yonleri vardir ona lafim yok. Ben sadece diyorum ki karpuz almak onu iyi es yapmaz. Butun olarak bak diyorum. Ona bakarsan sen basindan beri cok seyi alttan aldin o zaman sen meleksin ve seni basinin ustunde tasimasi lazim ama gunun sonunda kanarya hayir deyince hem aile hem es tarafindan anlayissiz oluyor.

En onemli kisim aile olmak sana danisip senin fikrini almadan kararlar vermek degil. Bir bisiklet mevzusu var mesela sana ne o bisikletten? Ha sen cok rahat bir hayat yasarsin bisiklet degil ucak alirsin ama sen eksideyken bunlar ne alaka derler adama.

Sen artik evlisin ananin evine istedigin gibi gidemezsin diyen damatlara cemkiriyoruz burda valla. Ayrica bir cantayi bir tansiyon aletini ne buyuk dert etmissiniz kendinize. Adamla evlendiniz diye tabusunu da mi aldiniz? Ailesinin ihtiyaci varsa ufak tefek harcamalar tabi yapabilir onlar icin. Fazla olan bunlar degil sizin tepkileriniz bence.

Türkiye'nin kronik sorunu bu. Hak vermemek elde değil. Kadın alttan alırsa iyi. Kadın sorunu dile getirirse kötü. Halbuki her şekilde kadın dile getirebiliyor ve iyileşme oluyorsa orada gerçek sevgi var demektir.

Adam kendi ailesinin koyune gitmek isteyebilir bayramda buna kimsenin lafi yok. Ama iki gun once emrivaki yapmak ve tek basina karar vermek hakkinda konusup anlastiktan sonra sanki karsidakini bir tarafina takmiyormus gibi 3 bin lira masrafin cikacagi yere tamam gideriz demek iyi bir dayagi hak etmektir. Bence senin esinin kafasi harbi basmiyor yani basmasa daha mi iyi yoksa bilerek mi yapiyor karar veremedim.

Anlık söylenmiş bir cümle hakkı b.kunu ödemez o işin yol masrafı tadilattan fazla tutar. Gönülleri hoş olsun diye söylemiş eşin. Bu kadarına takılmamalısın, çünkü söylenen şey çok saçma. Bayramdan 3 gün önce yola çıksa kp bayrama kadar halleder o işleri, anlık sohbetlerde gönül hoşluğu olduğu belli olan şeyler için izin almaya çalışması da garip olmaz mı? Nasıl diyebilirdi? "bir hafta sonu gidip halletmemiz sence uygun mu hayatım" diyemez ki orada. Bazı sözler sadece insanları mutlu etmek için de söylenebilir. Eşini iyi analiz edersen bunları ayırman mümkün olur. İşin içine eşinin yapma ihtimali olan bir şey girdiğinde kirpi gibi dikenlerin çıkmaya başladı. Az sakin izle, çok daraldın biliyorum ama bazen izlemek iyidir. Bak gitmeyecekler işte, baştan belli bu zaten

Ev kayınaileninse haksizsiniz, evi kendiniz aldıysanız haklısınız. Çünkü ev verdilerse bu kadar karşılık beklemeye hakları var
O ev takas gibi bir şey aslında verilmiş değil. Oğulları onlar için köye ev yapmış onlar da köye taşınacağı için daireyi bunlara vermiş. Verince de taşınıncaya kadar kendi kvsinin evine geçmiş. Öyle hibe etme durumu yok.

Kayınvalidem işte. Bi ton işleri varken gitmiş almış. Hepsi manyak bunların. Eşime de dedim kredi çekiyor baban ama ödeyebilecekler mi annen gereksiz harcama yapıyor sıkıntı olmasın diye. Çekinmem ki doğru yani.

Türkiye'nin kronik sorunu bu. Hak vermemek elde değil. Kadın alttan alırsa iyi. Kadın sorunu dile getirirse kötü. Halbuki her şekilde kadın dile getirebiliyor ve iyileşme oluyorsa orada gerçek sevgi var demektir.
Kız bu iyileşmiş hali sen bi de ilk evlendiğimde görücektin kafayı yerdin. Şimdi en azından sindiremiyor beni korkuyor ya da cayıyor caymasa bile benimle iyi geçinmek zorunda kalıyor.

Bence sonunu düşünmüyor başka açıklaması olamaz. Kabul etmeyi bırak Beth kendi dedi olmadı gider geliriz ya 3 kişi haftasonu diye artislik yaptı. O an onu boğmak istedim de kendime olan saygımdan sesimi çıkarmadım. O kadar zekiki neyin var diye üstelemiyor bile. Yemin ettim ama köye giderse eğer kendime altın alacağım.

Ev giderleri 8000 gelir 9000se kalan 1000 lirayı 500-500 ayırırsınız. O da bozdurur bozdurur harcar.

Ailesi hakkinda iyi ya da kotu bir sey soyleyip dahil olma. Hakliyken haksiz duruma dusurme kendini. Odeyemezlerse birak gorumce odesin. Bisiklet alinirken kimse sana sormadi.

Çok daraldım kuzum çok. Böyle bıktım demeye mecalim yok. Kavga da etmedim zaten kendi halimdeyim ama eşimle iletişimim yok içimden gelmiyor. Zaten laf yapsamda muhtemelen “ babam sıkıştı orda herkes karışıyor yanında olmak için dedim kötü niyetim yok sen benim içimi biliyorsun” diyecek. Peki benim gönlüm ? Benimde gönlüm hoş olsaydı da alabilirsin kıyafet deseydi. Bu ayrımcılık değil mi ?

Ev giderleri 8000 gelir 9000se kalan 1000 lirayı 500-500 ayırırsınız. O da bozdurur bozdurur harcar.
Harcamıyor almıyor kendine para bana veriyor. Ee yetmiyor tabi malzeme saattıkça katıyor. Meseka 200 biyere harcadı kapatıyor onu çalışıp o yüzden de benim paramı yemiş olmuyormuş.

Kız sen yine iyisin ben sorunumu eşime söyleyince hemen ayrılalım diyordu senin ki yine korkuyor alttan almaya çalışıyormuş. Sıkışınca ayrılalım, anlaşamıyoruz diyordu. Ben de yorulmasin o dedim açtım davayı

Ailesi hakkinda iyi ya da kotu bir sey soyleyip dahil olma. Hakliyken haksiz duruma dusurme kendini. Odeyemezlerse birak gorumce odesin. Bisiklet alinirken kimse sana sormadi.
Söylemiyorum ki gunces. Keşke imkan olsa da ailelere yardım edebilsek. Anneciğimi psikologa götürebilsem ama 1000 2000 nasıl ayırayım ben sonuçla evlendim ve aile kurdum sorumluluğum var. Abim memur evlendi bilmem para istediğimi annem ve ben hala deriz abi ihtiyacın varsa söyle diye tüp bebek sürecindeler. Ona da sordum öyle şey mi olur abicim hayır kurban amenna tabikide ailedir ama ben okula minibüsle gidiyorum saçmalamasın dedi.

Formdaki başlıkları okuyorum da nedense herkes erkek tarafından şikayetçi.. Neden bizim ülkemiz böyle yaa. Cidden bizler neden tüm sülale ile evlenmek zorunda kalıyoruz. Neden herkes bir aile oluşturmuyor. Kimse kimseye saygı duymuyor. Sonra gençler evlenmiyor diyorlar. Evlenir mi gençler yaa. İnsanlar korkuyor..İnsanlar burunlarını sokmayı çok seviyor. Bu hakkı kendilerinde görüyor. Ben büyüttüm diyor. İyi de dünyanın her yerinde birilerini büyüten olacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…