Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Bugün eşinizin size karşı sevgisinden ilgisinden bahsederken ilerde tam tersinden bahsetmek istemiyorsaniz bencilce tavrinizi bir kenara bırakmanız gerekiyor. Eşiniz zaten sizin hiçbir isteğinizi görmezden gelmeyen destek olan eş olarak sorumluluklarini yerine getiren aynı zamanda da hayırlı bir evlat. Böyle bir eş'e sahip olduğunuz için çok şanslı olduğunuzun farkina varın. Yılda bir kez onu dünyaya getiren büyüten kök ailesini ziyaret etmek istemesi kadar doğal hiçbir şey yok. Üstelik bayram sonrası da sizin için tatil ayarlamış daha ne yapsın? Maddi olarak elbette kendi ailesinin ihtiyaçlarını eksik etmediği sürece anne babası için güzel birşeyler yapmak gurur duyulacak bir davranış. Gayette arada ki dengeyi kurabilen iki tarafıda memnun etmeye çalışan ve bunuda hakkıyla yerine getiren bir erkek profili var hayatınızda. Fakat siz gözünüzde fazla büyütür ve karşısında olmaya devam ederseniz bir süre sonra daha iyiye değil kötüye gitmeye başlar haberiniz olsun.

Olmaz böyle, zaten ben gelene kadar çok güzel yazmış arkadaşlar. Eşinize tapulu bir mal gibi davranmayın, direktifler vermeye çalışmayın. İsterse bir kamyon adamla deplasmana maça gitsin, isterse köyüne gitsin, kocanızın sizden önce bir hayatı olduğunu unutuyorsunuz; evlenince ritüellerini, bekarken yaptığı şeyleri bırakmak zorunda değil. Huzurlu mutlu bir evliliğin sırrı karşımızdakinin birey olduğunu unutmamakta gizli bence, bireyselliğe saygı duyulmalı.

Lafını ettiğiniz şeyler de çok çiğ çok ucuz. Ben yönlendireyim, harcadığı 100 TL’ye bile ben karışayımla olmaz. 100 TL ya, para bile değil. İyi bir adam bence eşiniz, dengine düşememiş dedirtmeyin, kendinizi de eşinizi de evliliğinizi de yormayın derim.

Amacım bıktırmak değil de ben yokmuşum gibi davranmalarından rahatsızım. Görmeniz lazım piknik için termos aldık diyorki kurbanda gelirken getir. Babacım belki gelmeyeceğiz ? Bana sordunuz mu ? Ben bunu öğrenmelerini istiyorum.
Oğlu geleceğini söylemişse siz kendi aranızda zaten konuşmuşsunuzdur diye düşümmüştür haklı olarak.

Bence sizin sorununuz esinizi degistirmeye calismak degil, guc zehirlenmesi.
Esinize dis gecirmissiniz herkes size boyle davransin istiyorsunuz.
Kocanizin ailesi de esiniz yerine sizi saysin, sizden gizli yaprak bile kipirdamasin, herkes sizin ne kadar da guclu ve bir birey oldugunuzu gorsun istiyorsunuz fark etmeseniz de.
Cok baskiyla mi buyudunuz ya da sinirlari hic olmayan bir ailede mi?

Yine de evlenecek olgunluktaysaniz size kimse babasinin prensesi kocasinin kralicesi gibi davranmazı bilerek evlenmeliydiniz.

Biraz makul olun yoksa cok yakin bir zamanda esiniz infilak edebilir.
Sakin sakin gidip kayin ailenin yaninda her sene gelecek miyiz falan demeyin, laflarini cekemem ondan demiyorum demissiniz ama buna zaten hakkiniz yok.
Esiniz sizin cocugunuz degil, siz esitsiniz.

Bardagi neyin tasiracagini bilemezsiniz, sonra cok aglarsiniz gibi geldi bana.

Ayrıca düğünde takılanları siz aldıysanız ailenin takacağı takılara katkı sağlamanız normal, ayrıca 100liranın lafı da olmaz. Çanta dediğiniz hakiki deri marka çanta mı, tansiyon aleti kaç paralık şey, yapmayın allah aşkına. Her ay 1000-1500 gibi yüksek paraları ailesşne gömmüyorsa bu söyledikleriniz çok cimrice sözler. Hele pastanın lafını etmek 😱 benim aile anlayışımla sizinkinin hiç uymadığı kesin

Görümcemi görmüyorum ki canım. En son pasta için annesnden bana “ şunu yazın” tarzında mesaj atmıştı. Tabi ben anlayınca özellikle yazdırmadım. Laf yapınca aa unuttum dedim 😅 elbette güzel babasını düşünmesi destek olması ama sınırı olmasını istiyorum. Sürekli birşeyler almak maddi olarak yorar. Tabi kayınvalidem 3 sene oğlunu övüyor bizi düşünmüş yavrumdiye geline teşekkür yok :)
Aslında evet istediğini bende normal buluyorum açıkcası gideriz diye düşünmüştüm ama fikrim alınmadığımı için olaya el atmak istedim. Sonuçta bende bireyim çocuk gibi taşıyamaz ki :) he ne zaman der bi dakika eşimle kararlaştıralım o zaman seve seve giderim :)
Köyüne gitmek için sizden izin mi isteyecekti? Siz gitmeyin o zaman bu kadar istemiyorsanız.

Evet bence de hata sizde fazla abartıyorsunuz gibi geldi, eşiniz gayet düşünceli size ilgili değer veren biri yazdığınıza göre ee tatil de ayarlamış sizde bir kaç gün idare edin bayram günü yani özel bir gün herkes bir arada ne güzel eşiniz için katlanın ailesi onun her zaman ailesi evlense de öncelik olabilir bazı durumlarda bence uzatıp da birbirinizi kırmayın.

Ay kanarya, konu sahibinin sen olduğunu görmemişim kusura bakma ama bir çantanın tansiyon aletinin de lafını yapma be yavrum. Kayın aile daha yeni gitti, görmek istememekte haklı olabilirsin ama bayramda bir gelenek varsa bozmadan tatilin hayalini kurabilsen iyi olmaz mı

Belki köyü, ailesini, o ortamı sevmeyebilirsiniz ama 365 gün içerisinde 3 4 gün sabredin gidin. eğer eşiniz sizin hatrınıza bişeyler yapıyorsa sizde yapın. ileride, sen benim ailemin yanına gitmek istemiyosun bende senin ailenin yanına gitmiyorum gibi cümleler duyabilirsiniz

Yılın 365 gunu esımleyım zaten bayramlarda es dost akraba kardes koy ana baba ziyaret edilir tabıkı.Esın sana sormak istemez tabı sorsa hayır diyeceksin tabıkı boyle yapar hep hayır hayır dersen cogu seyden haberin bıle olmaz sonra sanma kı boyle gıder bu devran esın sızın emir kulunuz mu yazık adama acıdım.Bır evlat hıc kolay yetişmiyor bır oglan annesı olursan anlarsın buyuttugun emek verdıgın nakış nakış ısledıgın evlatlarını bayramda beklemek ne demek yaşayıp tecrube etme istersen.

Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)

Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.

Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?

Eş ailesiyle problemlerin vardı tamam düzeldi dedin ama hala kin güdüyorsun farkında olmadan. eşin her sene köye gittiyse onun için manevi bir değeri olmuştur. Gitmek istemiyorum diyeceğine bütün bayramı orda geçirmeyin. Orta yolu bulmak yerine keskin çizgilerle çizersen zamanla iş inada biner ve eşinle de aran açılır

Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)

Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.

Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Valla siz bize boşuna sormuşsunuz zira fikirleriniz ve davranışlarınız sabit.Her şeyi ödemesin elbette ama ailesini de senede bir kere görmek hakkıdır.Tamam da evli diyorsunuz e siz kendi ailenize gitmiyor musunuz? Ben sizi yüzde yüz haklı bulamadım biraz vurun abalıya yapıyorsunuz.Bulmuşsunuz sakin olgun adamı çatırdatıyorsunuz.Ama bir gün sabrı taşarsa çok yazık olur.

Kanaryacım merhaba.
Pastaydı, tansiyon aletiydi bu işlere ben olsam takılmam canım benim.
Olması gereken diye düşünüyorum.
Köy olayında haklısın, ben de çok sıkılırdım. Ama adamın köyüymüş, her sene gidilirmiş, bunlar hep bekarken belli olan işler. Ben bekarken söylemiştim mesela kurbanda et kesemem, et yiyemem diye.
Adam bayram sonrası tatil planlamış demek ki iki tarafı idare etmeye çalışıyor. Sen de bunu düşün bence.

Aranızdaki uyumu ne güzel anlatmışsın...böyle böyle aradaki uyumu hırpalarsın...bir süre sonra hep ben mi gönül yapacağım düşüncesine girebilir...girebilir'in altını çiziyorum ama ;tanımıyorum çünkü eşinizi buradaki 2 paragraftan başka sonuçta kesin yargı yanlış olur ..

Genelde bu şekilde oluyor...herşey güzel başlıyor ama bir süre sonra karşıda daha az çaba görülünce gittikçe azalıyor..
Size rahatça isteklerini,hayallerini paylaşabilmesi yanınızda rahat hissetmesi daha güzel olanı değil mi?
Yuva kendimizi rahat hissettiğimiz yer..Bir süre sonra o yuva ,yuvalıktan çıkar plan merkezi haline gelir sonra dikkat etmek lazım..

şimdi ben sadece danışsın istedim diyecek itiraz edeceksin belki ama belli ki böyle ufak ufak eşinizin size rahat ifade edemeyeceği bazı durumlar çıkacak gibi..zaten birden bire olmuyor böyle ufak ufak birşeyler başlıyor sonra ne oldu bize yahu deniliyor..

Siz bu bayram gidiverin senede 2-3 günden birşey olmaz eşiniz problemli baskıcı biri değil çünkü...bunu güç gösterisi vs gibi görecek sizi sürekli mecbur bırakacak birine benzemiyor..sadece mutlu olur adamcağız 2-3 günlüğüne o kadar..sizde güzel bir hayat arkadaşlığı yapmış olursunuz...

Eşimin her sene köye gitmesini istemezdim ben de ama benim eşim de köye giden bir insan değildi zaten son yillarda cok cagiriyorlar istemiyorum o konuda haklisiniz.
Bizde herşeyi anlaşarak yapariz, eşim aldigini saatigini söyler sorar mutlaka kafasina göre takilmaz buraya kadar tamam ama bir tansiyon, aleti ve pasta alamayacak mi bir insan anne babasina bunlar fazla mi çok mu? Ses cikartamayan, pasif adam bulunca bu kadar tepesine binmeyin siz de.

X