Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Kinim kinim kinadim evlerden irak babasina canta almis tabiki alacak tansiyon aleti tabiki alacak bi salın adami yaaa...hep bu yuzden evlilikler mutsuz ne kadar bencilsiniz hayret ettim para var ki tatile gidiyorsunuz tatile gideceginiz paranin binde biri degil bu saydiklariniz....ayrica kurbanda hatta ramazanda bizim kulturumuzde anne baba yanina gidilir...biz her bayram 800 km yol gidiyoruz esimin ailesine ve zevkle hediyelerle gidiyorum...eşim benim herseyim iyi ki de var...siz esinizi kukla yapmaya calisiyosunuz insallah size dur demeyi ogrenir sizin duracaginiz yok gibi....ay cok sinirlendim ya nerden okuduysam

Y
Bilmiyorum belkide haklısınız lakin totale vurduğumda baya tutuyor. Ya yarın bir gün daha fazla harcama yapılırsa ? Ya sonu gelmezse ? Ya sürekli Maddi destek beklerlerse ?
Ya yolda giderken ayaginizi tasa vurursaniz ya tasa vurdugunuz parmak morarirsa ya moraran yer kangren olursa ya kangrenli parmagi keserlerse ya sizde gizli seker varsa ya gizli sekerden kesilen parmak yaraniz buyurse ya bacaginizia keserlerse ya ölürseniz

Ailesine üzüldüm. Ayda yılda bir ailesine 100 lira 1000 lira harcamış çok mu.
Çok üzerine gidiyorsunuz yazık adama. Kalem kalem hesap veriyor gibi gözüküyor.
Aslında maaşlarıda ayırabiliriz bunuda teklif ettim ama ortak hesapta para tutulup ödemeler yapılıyorsa ve eşim para bende kalsın diyip bana harçlık veriyorsa öyle kafasına göre oraya buraya yağdıramaz. Bende alırım maaşımı o zaman harcarım güzelce ama tek taksit bile ödenmesi zor tek maaşla. Amacım aileye harcanan para değil.

Ayyy evet yaa. Para mevzusu sürekli oldugu için kanaryanın gözüne batıyor ayrıca.
Keşke en baştan o binaya girmeyi kabul etmeseydi. 3bin kira verirdi ama psikolojisi daha saglam olurdu.
Kız evlendiğimde kiralar 2000 bindi. Peşinatımız vardı 200 bine ev alıyorduk istanbuldan. Gerek yok kızım dedi. Taa evlenmeden kaynanamı normal tanırken derdi biz evi köye yaptık burdaki ev oğlumun burda oturacak diye.

Evlilikte böylesi bir güç savaşına girmenin, bu kadar bir şeyleri zorlamanın ne manası var Allah aşkına. Yıllık iznini kullan gel der anlarım, ara tatilde atıyorum öğretmensindir gel der anlarım, kendinize extra alan açacağınız anda sıkıştırıp zorlarlar anlarım da yani bayram adı üstünde bayram. Bunda da sizden icazet alacak değiller, ya sizin ailenize ya eşinizin ailesine illa ki gidilmeyecek mi zaten neyin savaşına girdiniz böyle. 100 liranın lafını yapmak, benzini hesaplamak, tansiyon aleti alındı diye laf yapmak, yakıştırıyor musunuz gerçekten kendinize bunları, gerçekten. Bu denli ince hesaplara girmek ne kadar bencilce farkında mısınız. Bende aşırı geçimsiz huysuz biri olarak canlandınız, karşı taraf da emin olun size bayılmıyordur

İşte zamanında tepkisini gösterseydi, böyle olmazdı bence. Şimdi temkinli davranmak istiyor bence. Kanarya kendince haklı. Çünkü kız geçen ay eksideyiz diyordu.
Eksi durumu şöyle biz 4500 araba kredisi ödüyorz diğer taksitlerle 6000. Kalan parayla da gram alıyoruz bebek düşündüğümüz için. Çok şükür geçen seneye göre iyiyiz. Tatil de eşimin patronu seni biyere gönderelim eşinle dediği için rezervasyon yaptırmış. Allah kerim Ağustosa buluruz hallederiz dedi. Zatem köyese gidicek bi tatil parası.

Zaten yine muhtemelen gideceğimiz zaman haberim olucaktı konuşmayı yapmasaydım. Teşekkür ederim aslında ben iznimi bile ayarlamaya çalışıyordum ta ki bu emri vakiler olana kadar.

Yazık.. Sadece eşin adına çok üzgün olduğumu belirtmek istedim...

Peki bu gelenek bizim ailemizin değilse ? Şöyle mesela canım ailesi 30 senedir böyle yapıyor biz ayrı bir aile kurduk ve bizim de ailemizin gelenekleri var. Biz ayrı eviz anne baba ayrı ev. Ben anne babamın her yaptıklarına ayak uyduramam ki kendi yuvam ve kendi düzenim var. Ailesi her sene bunu yaptı diye mesela bende yapmak zorunda mıyım ya da kendi evimizi bu düzene sokmam mı gerekir ? Cidden merak ediyorum.

Ailesi burda zaten daha dün gördük amaç aile olsa laf etmem. Pastanın tansiyon aletinin lafını yapmıyorum mesele para değil.

Ama sen kendini yanlış ifade ettin. Mevzu birikmislik. Konuyu açtığın konu değil yani
Kız biriken herşeyi anlatsam kör olursunuz okumaktan hangi birini anlatayım. Annesi de burda. Köyden gelirken sabah biz çıkıyoruz öğlen onlar mesela yine ağlıyor. Anne geliyorsun ya sende ağlama diyorum ağlıyor. Köyde geçirmişim tüm haftayı gelmişim evime kahvaltı yapıcam pat kaynanam geldi diye aşağı iniyorum neymiş kahvaltı hazırlicakmışım. Ee bende yoldan geldim evimde yapayım kahvaltı görüştük ya günlerdir aynı evdeyiz? Doymuyorlar güzelim. Hep daha fazlası.

Peki kayınvalidemin herşeye para harcayıp 3 maaş olup 2000 bine torununa bisiklet alıp param yok diyip sürekli bizden istemesi normal mi ?

Bence hata tamamen sizde. En ufak harcamalar bile gözünüze batıyor ilerisi bir hastalık vs. durumunu düşünemiyorum. Kardeşi alsın ne demek ya kardeşi yapmıyorsa bırakın bu insanlar ele muhtaç olsun o zaman. Bayramda gidiverin eşiniz çok istiyor madem biliyorsunuz bunu birlikte karar vermeye ne hacet adamın 30 yıllık alıskanlığı siz düşünüverin yaz tatilinizde de ortak karar vereceğiniz bir yerlere gidersiniz. Biz öyle yapıyoruz mesela bende köy heveslisi değilim ama eşim çok sevdiği için kurban bayramı hiç plan yapmam onun gönlü olur yaz tatili planını da ben yaparım. 10 yıldır hiç birşey kaybetmedim kazandım bile tavsiye ederim böyle hayat sürmez :)

Amacım engellemek değil ki. Ben gelebilirim demeden ya da ayarlamadan köye gidicez demesi. Şok oldum yoksa kendi gidebilir.

Kendimi çok yanlış ifade etmişim ama yinede teşekkür ederim yorumunuz için.

Kayınpederim çok sever beni aksine. Akrabaları da. Sağolsun eşimde. Tamda alan açacağım zaman oluyor doğum sigortası yapılıcaktı ama o para köye gidicek. Benim gönlüm olsun diye de tatil ayarlandı. Kuliyen zarar şuan. He bi de eşit oranda benim aileme yaparsak battık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…