Kinim kinim kinadim evlerden irak babasina canta almis tabiki alacak tansiyon aleti tabiki alacak bi salın adami yaaa...hep bu yuzden evlilikler mutsuz ne kadar bencilsiniz hayret ettim para var ki tatile gidiyorsunuz tatile gideceginiz paranin binde biri degil bu saydiklariniz....ayrica kurbanda hatta ramazanda bizim kulturumuzde anne baba yanina gidilir...biz her bayram 800 km yol gidiyoruz esimin ailesine ve zevkle hediyelerle gidiyorum...eşim benim herseyim iyi ki de var...siz esinizi kukla yapmaya calisiyosunuz insallah size dur demeyi ogrenir sizin duracaginiz yok gibi....ay cok sinirlendim ya nerden okuduysamSelam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)
Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.
Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Ya yolda giderken ayaginizi tasa vurursaniz ya tasa vurdugunuz parmak morarirsa ya moraran yer kangren olursa ya kangrenli parmagi keserlerse ya sizde gizli seker varsa ya gizli sekerden kesilen parmak yaraniz buyurse ya bacaginizia keserlerse ya ölürsenizBilmiyorum belkide haklısınız lakin totale vurduğumda baya tutuyor. Ya yarın bir gün daha fazla harcama yapılırsa ? Ya sonu gelmezse ? Ya sürekli Maddi destek beklerlerse ?
Aslında maaşlarıda ayırabiliriz bunuda teklif ettim ama ortak hesapta para tutulup ödemeler yapılıyorsa ve eşim para bende kalsın diyip bana harçlık veriyorsa öyle kafasına göre oraya buraya yağdıramaz. Bende alırım maaşımı o zaman harcarım güzelce ama tek taksit bile ödenmesi zor tek maaşla. Amacım aileye harcanan para değil.Ailesine üzüldüm. Ayda yılda bir ailesine 100 lira 1000 lira harcamış çok mu.
Çok üzerine gidiyorsunuz yazık adama. Kalem kalem hesap veriyor gibi gözüküyor.
Kız evlendiğimde kiralar 2000 bindi. Peşinatımız vardı 200 bine ev alıyorduk istanbuldan. Gerek yok kızım dedi. Taa evlenmeden kaynanamı normal tanırken derdi biz evi köye yaptık burdaki ev oğlumun burda oturacak diye.Ayyy evet yaa. Para mevzusu sürekli oldugu için kanaryanın gözüne batıyor ayrıca.
Keşke en baştan o binaya girmeyi kabul etmeseydi. 3bin kira verirdi ama psikolojisi daha saglam olurdu.
Eksi durumu şöyle biz 4500 araba kredisi ödüyorz diğer taksitlerle 6000. Kalan parayla da gram alıyoruz bebek düşündüğümüz için. Çok şükür geçen seneye göre iyiyiz. Tatil de eşimin patronu seni biyere gönderelim eşinle dediği için rezervasyon yaptırmış. Allah kerim Ağustosa buluruz hallederiz dedi. Zatem köyese gidicek bi tatil parası.İşte zamanında tepkisini gösterseydi, böyle olmazdı bence. Şimdi temkinli davranmak istiyor bence. Kanarya kendince haklı. Çünkü kız geçen ay eksideyiz diyordu.
Zaten yine muhtemelen gideceğimiz zaman haberim olucaktı konuşmayı yapmasaydım. Teşekkür ederim aslında ben iznimi bile ayarlamaya çalışıyordum ta ki bu emri vakiler olana kadar.İyi akşamlar eğer olay yılda bir kez ailesini görmek olsaydı bende başta. Aşağı hatalı oldugunuzu iki parça eşyanın lafını ettiğinizi söylerdim, yanlış anlamadi isen siz kayinvalidelerle aynı binada yaşıyor bayram.icin köyü tercih ediyorsunuz,şimdi bu bir seçenek mıdır tabi ki de köyde kurban kesmek doğramak işte kurban sonrasi keyif yapmak daha kolay ( yada zevkli kişiye göre değişir ,eziyet de diyen olabilir biz eşiniz gibi düşünelim) yılda bir kere olan, sizin de hayatında çok özel bir yerde olduğunuz bir eşiniz var bu durumda yine kirmamali ama sizin mesajlarınızdan ben eşinizin bu planı yapabilmek için ekstra bir tatil planı ekledigini sizin gönlünüzü yapıp gitme derdi olduğunu ama bunu yaparken haber vermemesinin yarattığı kaygıyı hissediyorum, haklı olabilirsiniz fakat tepkileriniz yanlış bence , plana dahil edilmek isteyeceğinizi bunu başkalarından duymanın sizi huzursuz ve değersiz hissettirdiğini anlatın aynı zamanda gidiş gelişin ekstra harcama yarattığını oraya giderken net bir bütçe ayırmanız gerektiğini fazlasının doğru olamayacağını dile getirin ,probleminiz gitmek değilse gidilirken fikir alınması için zemin oluşturun bir yerden sonra gideceğiniz gün haberiniz olmaya başlar benden size bir öngörü
Yazık.. Sadece eşin adına çok üzgün olduğumu belirtmek istedim...Selam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)
Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.
Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Peki bu gelenek bizim ailemizin değilse ? Şöyle mesela canım ailesi 30 senedir böyle yapıyor biz ayrı bir aile kurduk ve bizim de ailemizin gelenekleri var. Biz ayrı eviz anne baba ayrı ev. Ben anne babamın her yaptıklarına ayak uyduramam ki kendi yuvam ve kendi düzenim var. Ailesi her sene bunu yaptı diye mesela bende yapmak zorunda mıyım ya da kendi evimizi bu düzene sokmam mı gerekir ? Cidden merak ediyorum.Bu kültür farkından oluyor aslında. Kurbanda genelde köyde kurban kesilir ve Kurban Bayramında tatil yapılmaz. Hep birlikte kurbanı keser, orada hep birlikte yer, dağıtır gelirsiniz. Adam 30 senedir bunu yapıyor, bu sene de yapma demeniz onun için kabul edilir değil çünkü bu bir gelenek.
Ben eşinizin de ailesinin de isteklerini kabul edilebilinir buldum.
Ailesi burda zaten daha dün gördük amaç aile olsa laf etmem. Pastanın tansiyon aletinin lafını yapmıyorum mesele para değil.Çok yazık gerçekten.Ailesi büyütmüş, siz bir tansiyon aletinin ,100liranin hele bide pastanın lafını yapiyorsunuz, şok oldum, böyle insanların olmasinaBunu dusunebilip dile getiriyor olmaniza.Bayramda da ailesini göremeyecek ise ne zaman görecek? Sizinle geçinmek çok zor olsa gerek.q
Kız biriken herşeyi anlatsam kör olursunuz okumaktan hangi birini anlatayım. Annesi de burda. Köyden gelirken sabah biz çıkıyoruz öğlen onlar mesela yine ağlıyor. Anne geliyorsun ya sende ağlama diyorum ağlıyor. Köyde geçirmişim tüm haftayı gelmişim evime kahvaltı yapıcam pat kaynanam geldi diye aşağı iniyorum neymiş kahvaltı hazırlicakmışım. Ee bende yoldan geldim evimde yapayım kahvaltı görüştük ya günlerdir aynı evdeyiz? Doymuyorlar güzelim. Hep daha fazlası.Ama sen kendini yanlış ifade ettin. Mevzu birikmislik. Konuyu açtığın konu değil yani
Boğuluyorum. Zorunluluk gibi ya boğuluyorum.Bu köy muhabbetinden çok başım ağrıdı benim de.
Zorunluluklar benim hiç hoşuma gitmiyor, insanın bin türlü hali olur, yok illa geleceksiniz, beni sıkıyor.
Yorumunuz için teşekkür ederm.Ohhooooo ben ne düşündüğümü söylemeye kalksam buralar dar gelir valla benim yorum yapmamam sizin için daha hayırlı en hafif haliyle berbat bir zihniyetiniz var yazık
Yalnız oğluyla gelicek olan benim. Benim adımada yorum yapılıyor sorun orda. Oğlu gidebilir ona lafım yok.Bana sordunuz mu derken?adam oğlunu çağırıyor sizden izin mi alsın?
Peki kayınvalidemin herşeye para harcayıp 3 maaş olup 2000 bine torununa bisiklet alıp param yok diyip sürekli bizden istemesi normal mi ?Bence de haksızsınız .Çor çocuk yokken keyifle bayramnızı köyde bir arada geçirip eşinizi üzmeyin mutlu olmaya bakın derim. Sonrasında zaten başbaşa tatilde ayarlamış adam ince düşünmüş . Bu mantıkla gidersen ne olur sonraki zamanlarda biliyormusun eşin gizli gizli yapar senınde ruhun bıle duymaz ama yapar yapsında zaten anne baba ne fedakarlıklarla buyutuyor cocuklarını çok devasa istekleri yoksa azıcık faydası dokunsun hayır dualarını alsın .Biraz rahat olun mutlu olup keyıf almaya bakın
Amacım engellemek değil ki. Ben gelebilirim demeden ya da ayarlamadan köye gidicez demesi. Şok oldum yoksa kendi gidebilir.Normalde yazdığın konularda sana hak veriyordum ama bu sefer haksızsın....sürekli bu şekilde kavga enerjisinde olursan kaybeden sen olursun.
ben de her yıl memleketime giderim ailem orda olsun olmasın, bunu kimse engelleyemez :) kocam gelemeyeceği dönemlerde de gittim.
100 TL nin lafının yapılması da ayıp, evde tansiyon aletlerinin olmadığını bilsem ben kendim alırım zaten böyle ufak tefek şeyler sizin bütçenizi bozuyorsa doğru düzgün bir bütçe yönetimi yapamıyorsunuz demektir.
Ayrıca kusura bakma bence çocuk bakacak olgunlukta da değilsin, birkeç yıl ertelemende fayda var.
Işte asıl bunlardan bahsetmen lazım konuda tansiyon aleti dersen linçleelerPeki kayınvalidemin herşeye para harcayıp 3 maaş olup 2000 bine torununa bisiklet alıp param yok diyip sürekli bizden istemesi normal mi ?
Kendimi çok yanlış ifade etmişim ama yinede teşekkür ederim yorumunuz için.Kinim kinim kinadim evlerden irak babasina canta almis tabiki alacak tansiyon aleti tabiki alacak bi salın adami yaaa...hep bu yuzden evlilikler mutsuz ne kadar bencilsiniz hayret ettim para var ki tatile gidiyorsunuz tatile gideceginiz paranin binde biri degil bu saydiklariniz....ayrica kurbanda hatta ramazanda bizim kulturumuzde anne baba yanina gidilir...biz her bayram 800 km yol gidiyoruz esimin ailesine ve zevkle hediyelerle gidiyorum...eşim benim herseyim iyi ki de var...siz esinizi kukla yapmaya calisiyosunuz insallah size dur demeyi ogrenir sizin duracaginiz yok gibi....ay cok sinirlendim ya nerden okuduysam
Kayınpederim çok sever beni aksine. Akrabaları da. Sağolsun eşimde. Tamda alan açacağım zaman oluyor doğum sigortası yapılıcaktı ama o para köye gidicek. Benim gönlüm olsun diye de tatil ayarlandı. Kuliyen zarar şuan. He bi de eşit oranda benim aileme yaparsak battık.Evlilikte böylesi bir güç savaşına girmenin, bu kadar bir şeyleri zorlamanın ne manası var Allah aşkına. Yıllık iznini kullan gel der anlarım, ara tatilde atıyorum öğretmensindir gel der anlarım, kendinize extra alan açacağınız anda sıkıştırıp zorlarlar anlarım da yani bayram adı üstünde bayram. Bunda da sizden icazet alacak değiller, ya sizin ailenize ya eşinizin ailesine illa ki gidilmeyecek mi zaten neyin savaşına girdiniz böyle. 100 liranın lafını yapmak, benzini hesaplamak, tansiyon aleti alındı diye laf yapmak, yakıştırıyor musunuz gerçekten kendinize bunları, gerçekten. Bu denli ince hesaplara girmek ne kadar bencilce farkında mısınız. Bende aşırı geçimsiz huysuz biri olarak canlandınız, karşı taraf da emin olun size bayılmıyordur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?