Ohhooooo ben ne düşündüğümü söylemeye kalksam buralar dar gelir valla benim yorum yapmamam sizin için daha hayırlı en hafif haliyle berbat bir zihniyetiniz var yazıkSelam kızlar nasılsınız ? Umarım iyisinizdir. Yaklaşık olarak 2 senedir evliyim. Eşimi seviyorum onun sevgisinden de şüphem yok. Seneye bebek düşündüğümüz için birikime başladık ve borcunu ödediğimiz bir arabamız var. Konuyu anlamanız için biraz eşimden bahsedeyim. Ev işlerinde bana yardımcı olan işe bırakıp alan maddi olarak kısıtlamayan istediklerimi yapan ve çoğu konuda da bana danışan bi eşe sahibim. Ramazan da güzel bir şehir dışı gezimiz oldu. Dün birlikte avm de çok güzel vakit geçirdik aramızda problem yok bi kaç konu dışında:)
Eşim köyde büyümüş ve düzenli olarak 30 sene boyunca köye gitmiş lakin evliyiz ve her sene gidemeyeceğimi milyon kere söylüyorum. Aileside zaten gelicekmişiz gibi davrandığı içinde açıkcası ekstra sinir oluyorum. Belki gelmeyeceğiz ? Bu durumda eşimin hatası var bana göre. Kurban yaklaşırken daha planlanmamışken köye gelirim kurbanda muhabbeti döndü. Babasıda şunuda gelirken getir diyince bana geldiler:) Art niyetnden yaptığını düşünmüyorum tavrımdan çekindiği için isteğini dile getirememiş. Geçen senede gönlümü yapa yapa gitmek istiyorum demişti. Benzin fiyatına girmiyorum bu ara :) neyse konuşma aradında bana köye giderken de şunu yaptırırz dediğinde “ hayırdır canım köyemi gidiyoruz kurbanda “ dedim. Bunu kabul edemem çünkü benim fikrim alınmadı. Her sene görev gibi kurbanda köye gelmeyeceğim tabikide kendim karar verdiysen kendin gidersin dedim.
Eşim üzüldü haliyle senede 1 kerede gitmeyeyim ki çok seviyorum hakkım yok mu benim bazı şeylere dedi. 30 senedir gidiyormuş ben değiştirmeye çalışıyormuşum beyfendiyi. Ee dedim yarın bir gün çocuk olduğunda hamile olduğumda da mı gideceğim ? Böyle bi dünya yok danışırsın birlikte karar veririz yoldan akrabanı çevirsem x kurbanda köye gelir derler demicekler böyle bişey dedim. Başka planın varsa onuda oldururuz istediğin herşeyi yapıyorum neden böyle yapıyorsun diye alınganlığı tuttu.
Tamam da evlisin ? Evin düzeni var ve iznim kısıtlı neye göre gidiyorsun ? Bana kalırsa ailesinin yanında da söyleyeceğim bu seferde gelin yüzünden oğlumuz gelemiyor kısıtlıyor sıkıyor çekemiyor olucak ve ben bu saçma lafları duymak istemiyorum. Eşim bayram sonrası bizim içinde tatil rezervasyonu yaptırdı. Yalnız bırakmak istemiyorum ama hatasını anlamadı içinde böyle yapmam gerekiyordu gibi hissediyorum. Elimi versem kolumu kaptırıcam biliyorum.
Ufak bahsetmem gerekirse de eşim vicdanlı biri. Babasının çantası sökülmüş çanta aldı. Doğumgünü pastasını biz aldık. Tansiyon aleti lazımmış onu alacağım diyor. İyi de fazla değil mi bu kadarı ? Suratım düşüyor ve sinirleniyorum. Annesini komşu düğününe götürdü takıyı da ben taktım 100 lira dedi. Saklamaz haberim olur ama ben böyle şeyleri de doğru bulmuyorum. Laf edince de paradan dolayı huzurumuzu kaçırma yazık adamın ihtiyacı vardı annemin üstünde yoktu beslemiş büyütmüş para hesabımı yapayım diyor. Korka korka para harcıyorum üstüme gelme diyor. Senden eksiltmiyorum en önemlisi sensin diyor. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar ?
Bana sordunuz mu derken?adam oğlunu çağırıyor sizden izin mi alsın?Amacım bıktırmak değil de ben yokmuşum gibi davranmalarından rahatsızım. Görmeniz lazım piknik için termos aldık diyorki kurbanda gelirken getir. Babacım belki gelmeyeceğiz ? Bana sordunuz mu ? Ben bunu öğrenmelerini istiyorum.
Eşiini evlat edinmiş gibi davranmıyor mu?sanki adam çocuk o da velisiKpederiniz neden size gelecek misiniz diye sormali?
Esiniz gelcem diyorsa anlastiginizi dusunmustur yani
Evladindan da kullanmaya termos isteyemesin mi ya?
Neden sizi tek muhatap kabul etmek zorundalar ogullari varken?
Evet bencede ne alaka bilet alıp damlamışlardı.Gorumcen ve kaynanan balayinda ne alaka?
Böylesi daha iyi olucak haklısınız. Oysa sadece her sene kurbanda gidilicek diye zorunluluk olmasın istemiştim. Mecbur bırakılır ya. Bizimde ev düzenimiz var sonuçta bazen kurban olmaz Ramazan olur bazen 2 bayram olmaz yıllık izin olur.Bende bazen burada konu açıyorum ve insanların yaptığı yorumlar bazen çok saçma olabiliyor. Çünkü 1 kaç paragrafta kimse ne yaşadığını anlatamiyor. Birde buradaki kere dert anlatılıyor. Sizde illaki kendinizce haklisinizdir.
Ama size tavsiyem, her zaman sakin olun. Bırakın yılda birkez hep beraber eşinizin istediğini yapın, köye gitme, gelme oradaki planları eşiniz yapsın, 3-4 gün eşiniz ne derse o olsun.
Teşekkür ederim ben kendimi biliyorum hep iyi insan olmaya çalıştım. Dün kayınvalidemin telefon hattıyla ilgili sıkıntısı varmış eşim yapamadı ben yardımcı oldum. Telefon bakalım sana eski bu anne dedim lakin işimiz bitip çıkmak isteyince bağırdı eşime. Yürü git kaçıyormu evin defol git diye. Hallettik telefonunu bitti işimiz işten geldik anne sonuçta ? Bir şey demedm oğluyla arasında neyse sus dedim kendime. Faturasını ödetti eşime para alamam anne senden diceksin diye diretiyor. Öküz diyor. Şaşıp kalıyorum gunces. Mesele para değil ki senin kızın evlatta ben değil miyim ?Aglama kuzum kiyamam. Sadece esinin ailesinin daha once yaptiklarini bir tarafa birak ve kafandan at. O boyle yapmisti, bu bunu demistiyi bir tarafa birak. Ani yasa. Ileride soyle olursa, boyle olursayida bir kenara birak. Gelecekte olacak olanlari o zaman dusunursun. Yasadiklarinin etkisi ile fazlaca takintili ilerliyorsun ve eski konularini bilmeyenler haliyle seni kotu saniyor. Esine ve esinle olan iletisimine odaklan sadece. Kirildin mi, uzuldun mu icine atma konus dile getir.
Evet söyleyemezdimBu konuda cok ama cok haklisiniz. Kanarya ilk zamanlar konu acardi soyle yap boyle yap derdik kanarya ay onu ben yapamam, ay onu dersem ayip olur derdi ve bizi sinir edecek kadar iyi niyetli ve ilimliydi. Kizi bezdirdiler artik simdi konu acinca eski konularini bilmeyenler kanaryayi kotu saniyor.
No no ben ayrı bireyim planınıza katılamayacağım vakası. İlk değilEvin hanımi benim oğlunuzun karısım saksı değilim ben vakası
Ne bileyim papatyam kurban psikolojisine girmek istemedim. Kimseyide sıkmak istemedim. Akşam yine kaynanam fatura ödetti banada telefon alsana dedi eşime. İnsanlar sanıyor ki 100 200 e laf ediyorum.Konuyu öyle bir yazmışsın ki seni tanımayan insanlar aksi kötü gelin sanmislar keşke pastadan tansiyon aletinden bahsedeceğine altlı üstlü oturmak Zorunda kaldığını aldığın arabayı her şeyi başına kaktiklarini balayına bile peşine takıldıklarıni her an para istediklerini anlatsaydin
Her sene bekleyecekler. Bi de hesap soruyorlar üstüne arabayla ilgili plan yapıyorlar. Geçen sene kızı takıldı peşimize neyse dedim yapıcı ol kardeştir birlikte gider geliriz ama sanki ben yokmuşumda kaynanam için sadece oğlu kızı varmış gibi davranıyor. Damadına da aynı. Torunu alıp yine gidicek kurbanda. Temelli verin köyde bende kalsın diyor.Kanarya şu konuda haklı. Her sene her sene bu kızı oraya bekleyecekler.Belki başka planları var.Yani 800 km uzaga gideceksem, haberim olsun isterdim.Açıkcası köyü sevmiyorsam, her sene gitmezdim.
Birde seneye kanarya çocuk istiyor. Çocuk olunca problemler artacak gibi hissediyorum
Harcamalarımı eşimin ailesi durmadığı için yapıyorum. İlk evlendiğimde tam tersiydi. Almayalım etmeyelim borcumuz var derdim ama görümcem çıkar bana tatlı alıcaksın derdi. Börek alıcaksın derdi. Çocuğuma kıyafet alıcaksın derdi. Bi baktım ben 20 lira harcamazken hava almaya burnumu çıkartmazkan dikkatli harcayalım diye tüm aileye yemek ısmarlarken buldum kendimi. Bitmedi istekleri. Bende mecbur böyle yapıyorumHerkes diğer şeyleri söylemiş zaten. Benim takıldığım bir nokta da kendiniz için kuaföre yüklü miktar ödeme yapıp 100 lira taktı, pasta aldı, tansiyon aleti aldı diye bu küçük masrafları büyütmeniz oldu. Ayrıca yol masrafı demişsiniz ama sonrası için planladığı tatilin masrafı yok mu? Bana olay size danışmamasından çok ailesi için yaptığı harcamalara takılmanız gibi geldi. Borcumuz var ailesine yaptığı harcamalar gerekli mi demişsiniz ama kuaför masrafınız, tatil masrafınız hiç gözünüze gelmemiş. Ailelerin durumunu bilmiyorum ama eşinizin ailesinin durumu yoktur harcama yaptın sana birazını geri verelim diyemeyebilirler. Sizin ailenizin durumu iyidir, masraflarınıza ortak olmak isteyebilirler tabi.
Evet tamamen bu ki geçen sene sorun çıkarmadım çünkü eşim sordu. Kardeşimde bizle gelsin mi benzin yarı yarıya olur hem dedi kabul ettim. Şimdi ise zaten gelirler kafasında herkes. Ee benim fikrim?Ama soyle bir durum var evlenirken kanarya esinin bir koyu oldugunu ve esinin koyu cok sevdigini bilerek evlendi. Esi bayramda koye gitmeyi dusundugunu kanaryaya soyleyip fikrini alsaydi bence kanarya hic ikiletmez ve sorun cikarmazdi. Kanaryanin asil dertlerinden biri yok sayilmasi. Aslinda yaptiklari bakin ben de insanim, bakin ben de varim ve buradayim demeye calismak sadece. Her konuda fikri alinsa onemsense niye sorun cikarsin zaten.
Köye bu kadar olumsuz değildim severim karadenizi sakin hayatı yazları gidedebilirm ama soğuttular. Eşimle yine giderim ama bu şekilde bana göre değil.Ben şehir çocuğuyum. Köy falanda bilmiyordum geçen sene köyümü görene kadar eşimle evlenmeden önce bu durumu sezip demiştim eğer köyle durmak yada tatilde köye gitmek istersen ben sevmem köyü gitmem kendi memleketlin birini bul diye. Hiç beni köye gidelim diye emri vaki yapmadı tavrımı bildiği için keşke sizde başta konussaydiniz. Eş ailesine harcadığı meblağları gözünüzde büyütmeyin anlık gelişen harcamalar gibi düşünün. Herkes ilk önce kendi çocuğunu düşünüyor o yüzden kimse gelin yapmış demez bunu en iyi ben anlarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?