Eşimi aile baskısından nasıl kurtarırım?

Peki tartışma anında bunları yapmasan, daha sonra sakin bir şekilde konuşma ortamınız olur mu? Yada sen tartışma anında eskileri hatırlatınca eşin nasıl tepki veriyor?
Eşim hicbir şeyi çözme yanlısı değil, konuşmak istemez, beni susturur, yanımdan kaçar gider.

Cocuk büyüyene kadar idare et..
Kaç yaşında çocuk.
Kpssyi ihmal etme.
Belki tayinin çıkar .

Eşim hicbir şeyi çözme yanlışı değil konuşmak istemez beni susturur yanımdan kaçar gider.
Bir şekilde doğru iletişimi kurmak zorundasınız ama. Şimdiye kadar yaşananlardan çok dolmuşsun, sen yine de sakin ol. Bir yorumda yazıldığı gibi eşin kendisini ailesine kanıtlamaya çalışıyor. Mesela dün tartıştınız bugün konuş demiyorum. Eşinin görev yerine dönünce konuş. Konuşurken sana söylemesini istemeyeceğin şeyleri ona söyleme. Hem yanlış anlaşılıp kendini tekrar açıklama zorunda kalma hem de konular büyümesin. Kontrollü ol, sakin ol, ses tonuna, miniklerine dikkat et. Senden negatiflik alıyorsa, hesap sorar tarzda konuşuyorsan konuşmaktan kaçınır. Dertleşir gibi konuş. Sana bu şekilde davranmalarına çok üzülüyorum gib şeyler söyleyebilirsin mesela.

Peki tartışma anında bunları yapmasan, daha sonra sakin bir şekilde konuşma ortamınız olur mu? Yada sen tartışma anında eskileri hatırlatınca eşin nasıl tepki veriyor?

Teşekkür ederim. Dikkat edeceğim inşallah.

En iyisini yapmışlar sık.muhabbet tez ayrılık demişler ne kadar az o kadar iyi ama bizim kocamiz bunu anlamıyor sıkı fiki olalım.istiyorlar niye kışın evlerunden atan mi varmış ne insanlar var ya

Teşekkür ederim. Dikkat edeceğim insallah
Cocuk büyüyene kadar idare et..
Kaç yaşında çocuk.
Kpssyi ihmal etme.
Belki tayinin çıkar .
Türkiyenin bir ucundayız zaten, benim tain cikinca da yazları tatil olacak ve biz memlekete döneceğiz sorunlar yazları oluyor. 2 yasinda bebegim. Tesekkur ederim.

Teşekkür ederim. Dikkat edeceğim inşallah.
Bak gerçekten konuşma sırasında ses tonun, mimiklerin, vücut dilin bu konuşmamın ilerlemesinde çok etkili olacak. Sen bana neden böyle yaptın demek yerine şöyle bir olay olmuştu, ben üzüldüm buna, acaba yanlış anlamış olabilir miyim şeklinde bir konuşma karşı tarafı konuşmaya çeker. Diğer türlü suçlamakta ile konuşmaya başlarsın ve eşin direkt kendini kapatır. Zaten ailesinin baskısı altında diyorsun, senin de baslı yaptığını düşünüyor büyük ihtimalle. Sen konuşma tarzını değiştir, iletişiminiz değişsin. Haklısın sinirli yada üzgünler insan kendine hakim olmakta zorlanıyor. Bir kere yapabilsen sonraki konuşmalarınız çok saha rahat olacak emin ol.

Kurtaramazsınız eşinizi bu baskıdan. Aslında eşinize göre baskı olmamasının sebebi ana kuzusu olması. O halinden memnun gibi. Sizde susup kalmak yerine gerektiğinde dişinizi gösterin.

Türkiyenin bir ucundayız zaten, benim tain cikinca da yazları tatil olacak ve biz memlekete döneceğiz sorunlar yazları oluyor. 2 yasinda bebegim. Tesekkur ederim.
Senin sorunun eşinin ailesi ile değil, eşin ile. Eşin ile doğru iletişim kurarsanız eşinde değişiklikleri göreceksin. Şu an ailesi bir yandan sen bir yandan eşini çekiştiriyorsunuz. Ailesine ses çıkaramadığı İçin sana patlıyor. Ailesi yüzünden boşandık konuları bu şekilde başlıyor.

Desteginoz icin cok tesekkur ederim. Yapacagim bunları.

Yalnız bu şekilde yazdan yaza o dönemde de huzursuzluk ,gerginlik ile çalışırsanız biraz zor atanırsınız

Geldi şimdi yüzsüz yüzsüz ne yapmalıyım özür dilemeyecek hicbir şey yokmuş gibi davranacak

Maddiyat kv kp için bu kadar önemliyse eltınızı gelın olarak almasalardı
Buda yenı cıktı sanırım
Bu. Kadar kıbırlı olunmaz
Yazık sızede eltınızede cok uzuldum
Eşinize gelınce tatlı soz yılanı delıginden cıkarır
Oyunu kuralına göre oynayın
Az naz yapın
Sinir oldugunuzu bellı etmeyın
Hele aılesı konuında tartısmayın
Ama tatlım ısımız olmasa gıderdık
Gıb gıbı

Dikkat edeceğim teşekkürler.

Bence telefonunu alın bi kaç gün de odasından çıkmasın cezalı olsun. Böylece kötü çevresinin etkisinden uzak kalıp parlak karakterini ortaya çıkarır. Akşamları da mutlaka süt içsin ama gelişim çağında çok mühim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…