• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi aile baskısından nasıl kurtarırım?

Ne dediğini yazmayacak mısınız?
Biktim keşke evlenmeseydim nerde çıktın karşına geçen sene küfür ederdi ben hic alışık olmadığım icin kaldıramazdım bi lere ciddi konuştum devamı gelmedi ama bu sefer başka hakaretler yok git boşanalım falan

Koskoca 2 ay tatiliniz var ve her günü memlekette eş ailesinin yanında mı geçiriyorsunuz? Maddi durumlarınız da iyiymiş. Niye deniz kenarında falan tatile gitmiyorsunuz? Çocuğunuz küçük anladığım kadarıyla. Yazık değil mi bütün gün koca koca insanların arasında dert dinliyor. Götürsenize çocuğu biraz eğlensin değişik ortamlar görsün.

Hadi maddi durumu kötü olanları, yokluktan kışlık erzak hazırlamak için mecburen memlekete gidenlere hak veriyorum ama ailesi varlıklı parası pulu olan insanların tatil başlar başlamaz anasının babasının evine koşmasını anlamıyorum. Ya tatilin başında ya da sonunda bir hafta kendi ailem, bir hafta da eşimin ailesine görünürüm, torun sevsinler diye.
Sonra da giderim uygun otelde pansiyonda kalırım hiç olmazsa çocuğum deniz güneş görür kumda oynar.

Babanız damadıyla ilgili konuşacağına, al kızım ben ödüyorum hadi gidin biraz kafanızı dinleyin desin. Dur tahmin edeyim, eşiniz ailesine asla "gelmiyoruz tatile gidiyoruz" diyemez değil mi?

Hanımlar şikayet edeceğiniz adamlarla evlenmeyin. Evlendikten sonra da şikayet etmeyin, ipleri kendi elinize alın madem. Hazmedemediğiniz durumlarda sesinizi çıkartın. Eş olmak karı koca olmak köle olmak demek değil. Ben en fazla birer hafta ailelere gitmek, sonra da tatile gitmek istiyorum deyin. Tatile gidecek parası olmayanlar da yine aile ziyaretlerini kısa tutup evinde otursun, günü birlik veya hafta sonları gitsin. İnsanlar anne - baba - çocuk kendileri bir aile oluyorlar ama göbek bağlarını kesemiyorlar hala.

Anlamaz değil, sizin ağzınıza laf vermez. O saf ve temiz pırlanta kocişiniz her şeyi anlıyor merak etmeyin. Ama bunu siz bilmemelisiniz yoksa diliniz iyice uzar. Aksiyon alacak çap yok kocanızda, pasif pısırık biri.
Biliyorum ama neden insan bile bile mutsuzluğu tercih eder ki boşanmak ailesine tavır koymaktan daha mı iyi 2 kelime etse bitecek. Ben hamileyken abisi
Anlamaz değil, sizin ağzınıza laf vermez. O saf ve temiz pırlanta kocişiniz her şeyi anlıyor merak etmeyin. Ama bunu siz bilmemelisiniz yoksa diliniz iyice uzar. Aksiyon alacak çap yok kocanızda, pasif pısırık biri.
Evet biliyorum birkaç tavira bakar ailesinin susması onu bile yapamıyor boşanmak daha mı iyi anlamıyorum kendine artik bunu yaptirtacak

Biliyorum ama neden insan bile bile mutsuzluğu tercih eder ki boşanmak ailesine tavır koymaktan daha mı iyi 2 kelime etse bitecek. Ben hamileyken abisi

Evet biliyorum birkaç tavira bakar ailesinin susması onu bile yapamıyor boşanmak daha mı iyi anlamıyorum kendine artik bunu yaptirtacak

Koskoca 2 ay tatiliniz var ve her günü memlekette eş ailesinin yanında mı geçiriyorsunuz? Maddi durumlarınız da iyiymiş. Niye deniz kenarında falan tatile gitmiyorsunuz? Çocuğunuz küçük anladığım kadarıyla. Yazık değil mi bütün gün koca koca insanların arasında dert dinliyor. Götürsenize çocuğu biraz eğlensin değişik ortamlar görsün.

Hadi maddi durumu kötü olanları, yokluktan kışlık erzak hazırlamak için mecburen memlekete gidenlere hak veriyorum ama ailesi varlıklı parası pulu olan insanların tatil başlar başlamaz anasının babasının evine koşmasını anlamıyorum. Ya tatilin başında ya da sonunda bir hafta kendi ailem, bir hafta da eşimin ailesine görünürüm, torun sevsinler diye.
Sonra da giderim uygun otelde pansiyonda kalırım hiç olmazsa çocuğum deniz güneş görür kumda oynar.

Babanız damadıyla ilgili konuşacağına, al kızım ben ödüyorum hadi gidin biraz kafanızı dinleyin desin. Dur tahmin edeyim, eşiniz ailesine asla "gelmiyoruz tatile gidiyoruz" diyemez değil mi?

Hanımlar şikayet edeceğiniz adamlarla evlenmeyin. Evlendikten sonra da şikayet etmeyin, ipleri kendi elinize alın madem. Hazmedemediğiniz durumlarda sesinizi çıkartın. Eş olmak karı koca olmak köle olmak demek değil. Ben en fazla birer hafta ailelere gitmek, sonra da tatile gitmek istiyorum deyin. Tatile gidecek parası olmayanlar da yine aile ziyaretlerini kısa tutup evinde otursun, günü birlik veya hafta sonları gitsin. İnsanlar anne - baba - çocuk kendileri bir aile oluyorlar ama göbek bağlarını kesemiyorlar hala.
Ben yazları kpss çalışıyorum annem çocukla ilgileniyor malesef biraz benim yüzünden tatil burda geçiyor gdiidyoruz tatil yerlerine en fazla 2 hafta ama zor bir bolum okudum atanmak zor o yüzden bırakamam da çok yaklaştım çünkü. Ama şu konuda da dediginiz doğru tatil yerine gittiğimizde eşim duramıyor çok kaldık mi çocuğu izlemişlerdir diye dönüşte koşuyor ailesine.

Öyle bir baskı ki 2 gün gitmese annesi telde arayıp çocuğu getir diye bağırıyor. Hatta bu tatilde de sorun bana sebepsiz sinirlenmesi bu oldu öncesinde onlara uzun süre gitmedik tatilde uzun kaldık son günlere doğru iyice telâşlanmaya başladı ve ben bunu degistiremiyorum ipleri elime alamıyorum sesim çıkıyor ama karşı taraftan çaba yokk.

Merhaba arkadaşlar, Türk dili ve edebiyati öğretmeniyim, atama bekliyorum fakat çok sıkıldığım için özel okula başvurdum, dönüş yaptılar, içinizde çalışan var mi, şartları nasıl, maaş nasil? Bu arada hem kolej hem kurs merkezi olmak üzere Türkce ve edebiyat derslerine gireceğim okul da evimin karşısında.

Haklısınız aceleyle ve üzüntüyle yazılmış bi mesaj noktalama işaretlerini bile sonra duzelttim

Konunuzdaki tüm yorumlarınızı da aceleyle mi yazdınız ?

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniymişsiniz ; mesleğinize çok şaşırdım.

Eş ailesine ettiğiniz hakaretleri bir an için gözardı ediyorum. Evde kalan kim ? Teyze mi , abi mi ? Pırlanta ile başlayan mesajınızda aslında ne anlatmak istiyorsunuz ? Cümleniz nedir ?

Pirlanta oaluo degil onlardan farkli onlar altında silmiş biri kucuk abisi de çok iyidir. Anne baba d
ayı teyze evde kalmış büyük abi seytan

Bir arkadaşın mesajına verdiğim cevap o. Yanlislikla yazacaklarm bitmeden kontrol etmeden tıklamışım. Forumu sık kullanmıyorum. Akilli telefonlarda elimiz yanlış yere basıyor, kelimeleri degistiriyor olamaz mı? Niye konuyu saptırıp eleştirmek peşindesiniz? Evet çoğu şey o anlik aceleyle yazılıyor. Bir çıkış yolu bulmak bir destek istemek... Eminim benim gibi aceleyle yazan çok kişi vardır. Sizin niyetiniz eleştirmek sadece. Teşekkürler.

Konunuzdaki tüm yorumlarınızı da aceleyle mi yazdınız ?

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniymişsiniz ; mesleğinize çok şaşırdım.

Eş ailesine ettiğiniz hakaretleri bir an için gözardı ediyorum. Evde kalan kim ? Teyze mi , abi mi ? Pırlanta ile başlayan mesajınızda aslında ne anlatmak istiyorsunuz ? Cümleniz nedir ?
Bir arkadaşın mesajına verdiğim cevap o. Yanlislikla yazacaklarim bitmeden kontrol etmeden tıklamışım. Forumu sık kullanmıyorum. Alışkın degilim. Akilli telefonlarda elimiz yanlış yere basıyor, kelimeleri degistiriyor olamaz mı? Niye konuyu saptırıp eleştirmek peşindesiniz? Evet çoğu şey o anlik aceleyle yazılıyor. Bir çıkış yolu bulmak bir destek istemek... Eminim benim gibi aceleyle yazan çok kişi vardır. Sizin niyetiniz eleştirmek sadece. Teşekkürler.

Bir arkadaşın mesajına verdiğim cevap o. Yanlislikla yazacaklarim bitmeden kontrol etmeden tıklamışım. Forumu sık kullanmıyorum. Alışkın degilim. Akilli telefonlarda elimiz yanlış yere basıyor, kelimeleri degistiriyor olamaz mı? Niye konuyu saptırıp eleştirmek peşindesiniz? Evet çoğu şey o anlik aceleyle yazılıyor. Bir çıkış yolu bulmak bir destek istemek... Eminim benim gibi aceleyle yazan çok kişi vardır. Sizin niyetiniz eleştirmek sadece. Teşekkürler.

Mesajınız anlaşılmıyor. Mesajınızda ne yazıyor diye sormuştum. Doğrusunu yazarsanız , ne anlatmak istediğinizi anlayabiliriz.

Merhaba arkadaşlar,
4 yıllık evliyim bir oğlum var. Memleketten uzakta yasiyoruz. Fakat yaz tatillerinde memleketteyiz ve 2 ay burnumuzdan geliyor. Esim ailesinin cok baskisi altinda kaliyor ama bunun farkinda değil.
Eşimle önceden de ailesi yüzünden çok sorunumuz oldu. Fakat hallettik çok şükür. Bu sefer de her yaz sorun oluyor yani tain çıksa memlekete dönsek eşim hicbir zaman etkiden kurtulamayacak gibi geliyor. Fakat sözle yapılan acik bir şey olmadığı icin eşim buna inanmıyor. Mesela babannesi öldü eşimin herkes bir hafta onun evinde toplandı pazar öldü benim de çarşamba ilçe dışına mülakata gitmem gerekti.Eşimle mülakat icin gittik, o gün eşim ölü evine gitmedi. Ertesi günü gittiğimizde ise nerdesin, seni çok özledik, gözümüz yollarda kaldı, kaç gündür yoksun, ayıp gibisinden laflar edildi. O da işimiz vardi geç dönünce de gelmedim dedi. Ama abisi 3 gün durdu eşini alıp tatile gitti onlara bişey diyen olmadi biz bir gün gelmedik diye edilmedik laf kalmıyor anlayacağınız her olaysa böyle. Kısaca beni sevmesini mutlu olmasını tüm akraba ve ailesi kimse çekemiyor hep ezilmiş biri ailede, evlenir evlenmez atandı, biraz da benim sayemde, benim gibi biriyle evli, övünmüyorum sadece onların gözünde fazlaca kıskanılan biriyim yani ailem her yönden iyi oysa onun ailesi çok dağınık herkesle kavgalı birbirlerini çekemeyen bilmiyorum garip insanlar hala alışamadım. Bi zenginlikleriyle övünürler o konuda da benim ailemin durumu da iyi. Yani bizi geçecek bi yönleri kalmadığı icin bana karşı aşırı kıskançlık var. Eltimin ailesini hep ezmeye çalışırlar onlar şöyle fakir böyle fakir diye ordan bu sonuca vardım yanlış anlaşılmasın. Herkes herkesle acik secik konuşur, kaba sözler, küfürler... Ben hic alışık değilim öyle ortama. Eşim de onlardan çok farklı zamanında beni çok üzdü ama düzeldi şükür fakat illa ki ölüm zamanları etkileniyor ona baskı yapiyorlar o bana öfkeleniyor. Görev yaptığı yerde her şey çok güzel bu sene küçük bi kavga bile etmedik fakat burda yani memleketimizde yine biseylere kızmış bana sinirlendi her yaz bu etkilenmesini nasıl engellerim bazen öyle ağır konuşuyor ki ben çok üzülüyorum. Babamla konuşuyoruz artik iyice aileyi tanıdık kimse normal değil buna alışıp kendi yanına çek aldırma diyor ama son sözleri çok ağırıma gitti. Abisi var o hiç etki altında kalmaz eşinin lafını ettirmez istediğini yapar kimse onlara ses çıkarmaz ama benim eşim tam tersi. Ne yapmalıyım nasıl bu etkiden kurtarmalıyım akıl verin.
Değişmez kişiliği böyle.Sen onu kendi haline bırak.İnan ne dersen de kendi de görüp inkâra düşecektir.Kendini yorma umut edip hayal kırıklığına ugrarsin.Bir şeyleri olduğu gibi kabul etmek seni boş çabadan kurtaracaktır.Ben öyle yaptım 😄

Yazacaktim doğrusunu arkadaş anlamış cevap vermiş diye yazmadim.Biraz da uykuluydum, uyuyakalmışım zaten. Arkadaş, eşimi pirlanta sandığımı ve aslında öyle olmadığını yazdı bana. Ben de pırlanta falan değil biliyorum sadece aileden biraz farkli, yumuşak kalpli, sessiz, biraz da ezilmiş, küçük abisi de iyidir. Sorun olan kişiler annesi, babası, teyzesi, dayisi( kısaca ailenin çoğunluğu) ve de büyük abisi ( kimseyle anlaşamayan ve bunun sinirini etraftan çıkaran annesine bile inanılmaz küfürler eden biri) Zamanında kendisi ben hamileyken eşimi, beni, karnımdaki bebeğimi çok üzdü . Esim ilk defa orda abisine bir dur dedi. Abisi kufurler savurdu, 2 hafta küs kaldilar ve sonuc; artik abisi bize ve esime asla akaret edemiyor. Sorunlu bir tip, anlayın artık o konuyu da ayrı açmıştım. Farkli bi konu.

Mesajınız anlaşılmıyor. Mesajınızda ne yazıyor diye sormuştum. Doğrusunu yazarsanız , ne anlatmak istediğinizi anlayabiliriz.
Yazacaktim doğrusunu arkadaş anlamış cevap vermiş diye yazmadim.Biraz da uykuluydum, uyuyakalmışım zaten. Arkadaş, eşimi pirlanta sandığımı ve aslında öyle olmadığını yazdı bana. Ben de pırlanta falan değil biliyorum sadece aileden biraz farkli, yumuşak kalpli, sessiz, biraz da ezilmiş, küçük abisi de iyidir. Sorun olan kişiler annesi, babası, teyzesi, dayisi( kısaca ailenin çoğunluğu) ve de büyük abisi ( kimseyle anlaşamayan ve bunun sinirini etraftan çıkaran annesine bile inanılmaz küfürler eden biri) Zamanında kendisi ben hamileyken eşimi, beni, karnımdaki bebeğimi çok üzdü . Esim ilk defa orda abisine bir dur dedi. Abisi kufurler savurdu, 2 hafta küs kaldilar ve sonuc; artik abisi bize ve esime asla akaret edemiyor. Sorunlu bir tip, anlayın artık o konuyu da ayrı açmıştım. Farkli bi konu.

Değişmez kişiliği böyle.Sen onu kendi haline bırak.İnan ne dersen de kendi de görüp inkâra düşecektir.Kendini yorma umut edip hayal kırıklığına ugrarsin.Bir şeyleri olduğu gibi kabul etmek seni boş çabadan kurtaracaktır.Ben öyle yaptım 😄
Yok biraz değişiklik var ve aile baskısı çok var üzerinde. Farkındayım zorlanıyor, benden çıkarıyor ama şu var, çok hakaret ediyor öyle olmasa 1 -2 idare ederim.Zaten her şeye sürekli sinirlenen biri değil o da sabrediyor, söylenenlere kulak asmadığı oluyor ama etkilendiğinde fazla öfkeyle geliyor bana. Bu değişse biraz sakin olsa, ben onun sinirini görmezden gelirim.

Şu da var arkadaşlar, böyle bir tartışma başladığında ben hep ailen şöyle böyle yaptı diye eski konuları açıyorum eşim o anda kendini kaybediyor. Fakat kendisi dun yasanmis bir olayi bile gecmis sayip halletmeden kapatmak istiyor ven buna gelemiyorum. Ben konuşmak istemedikçe de beni konuşmaya ve kavgaya zorlayan bir tarafı da oluyor o sınırlı zamanlarında. Ağlıyorum niye ağladım, konuşmuyorum, niye niye? Sebebini bildiği halde beni konuşmaya itiyor. Dun de 2 yil onceki mevzuyu acinca deliye döndü.

Ben de aşırı dilbilgisi takıntılı değilim, okuduğum mesajlarda yazım yanlışlarını yok sayabiliyorum. Klavyede otomatik düzelt seçeneği açık ve her yazdığımı göndermeden önce mutlaka kontrol ederim. Anlam bozukluğu varsa, yanlış anlaşılma olmasın diye cümleleri bile değiştirir düzeltmeye çalışırım.
Siz nasıl Türk Dili ve Edebiyatı mezunusunuz çok şaşırdım. Kusura bakmayın özür dilerim ama benim çocuğumun öğretmeni olmanızı istemezdim.
Konuyla alakalı yazsana derseniz de önceki mesajlarda yazdım.

Bu adam aileci anladık.
Oraya gidince eş ailesi size kötü davranıyor mu?
Belli süre katlanilir mi?
Ya da yılın kaç günü oradasiniz?
Evleri kalmaya musait mi?

Bu kadar mı umutsuz vaka, herkes olumsuz hic mi ornek yok degisebileb, bir benim babam düzelir diyor sanirim
Annesi de babası da öte aleme göçünce düzelir. Sabriniz varsa temizinden bir otuz kırk sene sonra rahatsiniz.
Benim dedem de çok anneciymis. Başka şehirde olmasına rağmen her aradıklarında para yollarmis, teee atmış sene önceki imkansızlıklara rağmen hem annesini hem babasını hacca göndermiş, onlar çocuklarindan birini hizmet etsin diye istemiş mesela hemen yollamış, ailesi çalışkan adam diye diğer kardeşlerin düğününü sorununu evini hep ondan istemiş, dedem de yaptıkça yapmış.
Ama sonra düzelmiş. Anne ve babası ölünce eşine iyice bağlanmış. Ben kendimi bildim bileli hep birbirini seven, sayan, güzel söz söyleyen, çarşıda işi varsa eşim evde tek kaldi diye koşa koşa giden , tontis bir çiftlerdi.
Ama işte,yaşlılıkta. Gençlik yıllarını da AnAnem hep anlatır...
Sizin de sabriniz varsa , bir otuz yıl çekeyim sonra muradıma ereyim diyorsaniz sabredin

Son düzenleme:
Biktim keşke evlenmeseydim nerde çıktın karşına geçen sene küfür ederdi ben hic alışık olmadığım icin kaldıramazdım bi lere ciddi konuştum devamı gelmedi ama bu sefer başka hakaretler yok git boşanalım falan
Eee size "bıktım,keşke evlenmeseydim " dediğinde siz ona "varsa pişmanlığın git telafi et ..beni boşa ..çocuğu da geri karnıma sok bari " demiyor musunuz?

Eşiniz kendini ailesine kanıtlama , kabul ettirme peşinde. Siz umrunda değilsiniz .

Back