• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi aile baskısından nasıl kurtarırım?

Peki tartışma anında bunları yapmasan, daha sonra sakin bir şekilde konuşma ortamınız olur mu? Yada sen tartışma anında eskileri hatırlatınca eşin nasıl tepki veriyor?
Eşim hicbir şeyi çözme yanlısı değil, konuşmak istemez, beni susturur, yanımdan kaçar gider.

Öyle yapıyordu. Tatile giderken uğramak istedi. Babası korona olmuştu, ben dönüşte görürler dedim. Tatilde de uzun kaldık eşim çıldırdı göremediler diye, off çok sinir bir durum. Başka aklıma bir şey gelmiyor yani insan durduk yere niye sinirlendin ki şehre girer girmez de annesine götürdü.
Cocuk büyüyene kadar idare et..
Kaç yaşında çocuk.
Kpssyi ihmal etme.
Belki tayinin çıkar .

Eşim hicbir şeyi çözme yanlışı değil konuşmak istemez beni susturur yanımdan kaçar gider.
Bir şekilde doğru iletişimi kurmak zorundasınız ama. Şimdiye kadar yaşananlardan çok dolmuşsun, sen yine de sakin ol. Bir yorumda yazıldığı gibi eşin kendisini ailesine kanıtlamaya çalışıyor. Mesela dün tartıştınız bugün konuş demiyorum. Eşinin görev yerine dönünce konuş. Konuşurken sana söylemesini istemeyeceğin şeyleri ona söyleme. Hem yanlış anlaşılıp kendini tekrar açıklama zorunda kalma hem de konular büyümesin. Kontrollü ol, sakin ol, ses tonuna, miniklerine dikkat et. Senden negatiflik alıyorsa, hesap sorar tarzda konuşuyorsan konuşmaktan kaçınır. Dertleşir gibi konuş. Sana bu şekilde davranmalarına çok üzülüyorum gib şeyler söyleyebilirsin mesela.

Peki tartışma anında bunları yapmasan, daha sonra sakin bir şekilde konuşma ortamınız olur mu? Yada sen tartışma anında eskileri hatırlatınca eşin nasıl tepki veriyor?

Bir şekilde doğru iletişimi kurmak zorundasınız ama. Şimdiye kadar yaşananlardan çok dolmuşsun, sen yine de sakin ol. Bir yorumda yazıldığı gibi eşin kendisini ailesine kanıtlamaya çalışıyor. Mesela dün tartıştınız bugün konuş demiyorum. Eşinin görev yerine dönünce konuş. Konuşurken sana söylemesini istemeyeceğin şeyleri ona söyleme. Hem yanlış anlaşılıp kendini tekrar açıklama zorunda kalma hem de konular büyümesin. Kontrollü ol, sakin ol, ses tonuna, miniklerine dikkat et. Senden negatiflik alıyorsa, hesap sorar tarzda konuşuyorsan konuşmaktan kaçınır. Dertleşir gibi konuş. Sana bu şekilde davranmalarına çok üzülüyorum gib şeyler söyleyebilirsin mesela.
Teşekkür ederim. Dikkat edeceğim inşallah.

ahhh bizde de kaynımla altlı Üstlü oturuyorlar ama onlarla haftada bir bile görüşmezler bizime v biraz daha uzak haftanın 3 günü neredeyse beraberiz onların yanında ne kaynanam ne kaınbababam ağzını açıp konuşamaz. onlar haftada bir bile görüşmeye dayanamadı şehrin oldukça uzak yerinde borca harca ev bulup taşındı dahada kötüsü kaynanamlar kışın artık bizde kalmayı düşünüyor
En iyisini yapmışlar sık.muhabbet tez ayrılık demişler ne kadar az o kadar iyi ama bizim kocamiz bunu anlamıyor sıkı fiki olalım.istiyorlar niye kışın evlerunden atan mi varmış ne insanlar var ya

Teşekkür ederim. Dikkat edeceğim insallah
Cocuk büyüyene kadar idare et..
Kaç yaşında çocuk.
Kpssyi ihmal etme.
Belki tayinin çıkar .
Türkiyenin bir ucundayız zaten, benim tain cikinca da yazları tatil olacak ve biz memlekete döneceğiz sorunlar yazları oluyor. 2 yasinda bebegim. Tesekkur ederim.

Teşekkür ederim. Dikkat edeceğim inşallah.
Bak gerçekten konuşma sırasında ses tonun, mimiklerin, vücut dilin bu konuşmamın ilerlemesinde çok etkili olacak. Sen bana neden böyle yaptın demek yerine şöyle bir olay olmuştu, ben üzüldüm buna, acaba yanlış anlamış olabilir miyim şeklinde bir konuşma karşı tarafı konuşmaya çeker. Diğer türlü suçlamakta ile konuşmaya başlarsın ve eşin direkt kendini kapatır. Zaten ailesinin baskısı altında diyorsun, senin de baslı yaptığını düşünüyor büyük ihtimalle. Sen konuşma tarzını değiştir, iletişiminiz değişsin. Haklısın sinirli yada üzgünler insan kendine hakim olmakta zorlanıyor. Bir kere yapabilsen sonraki konuşmalarınız çok saha rahat olacak emin ol.

Kurtaramazsınız eşinizi bu baskıdan. Aslında eşinize göre baskı olmamasının sebebi ana kuzusu olması. O halinden memnun gibi. Sizde susup kalmak yerine gerektiğinde dişinizi gösterin.

Türkiyenin bir ucundayız zaten, benim tain cikinca da yazları tatil olacak ve biz memlekete döneceğiz sorunlar yazları oluyor. 2 yasinda bebegim. Tesekkur ederim.
Senin sorunun eşinin ailesi ile değil, eşin ile. Eşin ile doğru iletişim kurarsanız eşinde değişiklikleri göreceksin. Şu an ailesi bir yandan sen bir yandan eşini çekiştiriyorsunuz. Ailesine ses çıkaramadığı İçin sana patlıyor. Ailesi yüzünden boşandık konuları bu şekilde başlıyor.

Bak gerçekten konuşma sırasında ses tonun, mimiklerin, vücut dilin bu konuşmamın ilerlemesinde çok etkili olacak. Sen bana neden böyle yaptın demek yerine şöyle bir olay olmuştu, ben üzüldüm buna, acaba yanlış anlamış olabilir miyim şeklinde bir konuşma karşı tarafı konuşmaya çeker. Diğer türlü suçlamakta ile konuşmaya başlarsın ve eşin direkt kendini kapatır. Zaten ailesinin baskısı altında diyorsun, senin de baslı yaptığını düşünüyor büyük ihtimalle. Sen konuşma tarzını değiştir, iletişiminiz değişsin. Haklısın sinirli yada üzgünler insan kendine hakim olmakta zorlanıyor. Bir kere yapabilsen sonraki konuşmalarınız çok saha rahat olacak emin ol.
Desteginoz icin cok tesekkur ederim. Yapacagim bunları.

Yalnız bu şekilde yazdan yaza o dönemde de huzursuzluk ,gerginlik ile çalışırsanız biraz zor atanırsınız

Geldi şimdi yüzsüz yüzsüz ne yapmalıyım özür dilemeyecek hicbir şey yokmuş gibi davranacak

Merhaba arkadaşlar,
4 yıllık evliyim bir oğlum var. Memleketten uzakta yasiyoruz. Fakat yaz tatillerinde memleketteyiz ve 2 ay burnumuzdan geliyor. Esim ailesinin cok baskisi altinda kaliyor ama bunun farkinda değil.
Eşimle önceden de ailesi yüzünden çok sorunumuz oldu. Fakat hallettik çok şükür. Bu sefer de her yaz sorun oluyor yani tain çıksa memlekete dönsek eşim hicbir zaman etkiden kurtulamayacak gibi geliyor. Fakat sözle yapılan acik bir şey olmadığı icin eşim buna inanmıyor. Mesela babannesi öldü eşimin herkes bir hafta onun evinde toplandı pazar öldü benim de çarşamba ilçe dışına mülakata gitmem gerekti.Eşimle mülakat icin gittik, o gün eşim ölü evine gitmedi. Ertesi günü gittiğimizde ise nerdesin, seni çok özledik, gözümüz yollarda kaldı, kaç gündür yoksun, ayıp gibisinden laflar edildi. O da işimiz vardi geç dönünce de gelmedim dedi. Ama abisi 3 gün durdu eşini alıp tatile gitti onlara bişey diyen olmadi biz bir gün gelmedik diye edilmedik laf kalmıyor anlayacağınız her olaysa böyle. Kısaca beni sevmesini mutlu olmasını tüm akraba ve ailesi kimse çekemiyor hep ezilmiş biri ailede, evlenir evlenmez atandı, biraz da benim sayemde, benim gibi biriyle evli, övünmüyorum sadece onların gözünde fazlaca kıskanılan biriyim yani ailem her yönden iyi oysa onun ailesi çok dağınık herkesle kavgalı birbirlerini çekemeyen bilmiyorum garip insanlar hala alışamadım. Bi zenginlikleriyle övünürler o konuda da benim ailemin durumu da iyi. Yani bizi geçecek bi yönleri kalmadığı icin bana karşı aşırı kıskançlık var. Eltimin ailesini hep ezmeye çalışırlar onlar şöyle fakir böyle fakir diye ordan bu sonuca vardım yanlış anlaşılmasın. Herkes herkesle acik secik konuşur, kaba sözler, küfürler... Ben hic alışık değilim öyle ortama. Eşim de onlardan çok farklı zamanında beni çok üzdü ama düzeldi şükür fakat illa ki ölüm zamanları etkileniyor ona baskı yapiyorlar o bana öfkeleniyor. Görev yaptığı yerde her şey çok güzel bu sene küçük bi kavga bile etmedik fakat burda yani memleketimizde yine biseylere kızmış bana sinirlendi her yaz bu etkilenmesini nasıl engellerim bazen öyle ağır konuşuyor ki ben çok üzülüyorum. Babamla konuşuyoruz artik iyice aileyi tanıdık kimse normal değil buna alışıp kendi yanına çek aldırma diyor ama son sözleri çok ağırıma gitti. Abisi var o hiç etki altında kalmaz eşinin lafını ettirmez istediğini yapar kimse onlara ses çıkarmaz ama benim eşim tam tersi. Ne yapmalıyım nasıl bu etkiden kurtarmalıyım akıl verin.
Maddiyat kv kp için bu kadar önemliyse eltınızı gelın olarak almasalardı
Buda yenı cıktı sanırım
Bu. Kadar kıbırlı olunmaz
Yazık sızede eltınızede cok uzuldum
Eşinize gelınce tatlı soz yılanı delıginden cıkarır
Oyunu kuralına göre oynayın
Az naz yapın
Sinir oldugunuzu bellı etmeyın
Hele aılesı konuında tartısmayın
Ama tatlım ısımız olmasa gıderdık
Gıb gıbı

Maddiyat kv kp için bu kadar önemliyse eltınızı gelın olarak almasalardı
Buda yenı cıktı sanırım
Bu. Kadar kıbırlı olunmaz
Yazık sızede eltınızede cok uzuldum
Eşinize gelınce tatlı soz yılanı delıginden cıkarır
Oyunu kuralına göre oynayın
Az naz yapın
Sinir oldugunuzu bellı etmeyın
Hele aılesı konuında tartısmayın
Ama tatlım ısımız olmasa gıderdık
Gıb gıbı
Dikkat edeceğim teşekkürler.

Bence telefonunu alın bi kaç gün de odasından çıkmasın cezalı olsun. Böylece kötü çevresinin etkisinden uzak kalıp parlak karakterini ortaya çıkarır. Akşamları da mutlaka süt içsin ama gelişim çağında çok mühim.

Back