• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi affetmeli miyim affedersem annemi nasıl ikna edicem

Burda soylemem gerek ki annenizin nikahi olmadigi bi erkekle ayni evde kalmasi toplum icinde ister istemez o kelimeyi akla getirir.
Dogrucu davudum ben.
Burda damadin bunu dillermesi hosmuydu? Hayir.

Bundan sonrasi icin soyle bi gercek var. Anneniz size ve cocugunuza su yastan sonra pervane olan birisi degilse ( ki oyle dusunuyorum sonucta bi erkekle evlilik yoluna girmis/ girecek yani kendi hayatini dizme yolunda). O zmn anneniz yuvasina yerlesirken sizde o yuvada cocugunuzla faylalik gibi olacaksaniz o zmn dayatmalar yuzunden sizde yuvanizdan olmayin derim ben. Yoksa en fazla 1 sene sonra tekrar evlenecez diye konu acarsiniz.

Eger anneniz dul, kendini size adamis ve gece gunduz sizin ve yavrunuz icin kosturan birisi olsaydi. Sizin kararinizdan dolayi eli bombos kalan, yasama azmi biten bi kadin olaydi. O zmn derdim ki " kocanizi secmis olmaniz annenizi kapiya atmak gibi bisey olur".
Su an boyle bi durum goremiyorum.

Sizin evliliğinizin artık tekrar dönseniz bile yürümez çünkü birbirinize saygınızı yitirmişsiniz. Saygının olmadığı yerde ne huzur olur ne de sevgi. Ama annenizle de belli bir süre yaşadıktan sonra kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız gerekiyor netice de annenizde bir süre sonra evlenebilir.

Konudan anladığım; geceleri tek kalmak beni rahatsız ediyor, kocamı özledim ona dönmek istiyorum ama kocam ayının teki olduğu için yine aynı hataları yapıp beni delirtebilir , bu sebeple de tekrar geri gelebilirim ama annemi kaybedersem geri de tekrar gelemem , annemi istediğim şekilde kenarda tutup kocama nasıl dönerim diyorsun.

Yani annem sürekli benim gidip gelmeme tahammül etsin, beni büyüttü bu yaşa kadar getirdi ama çektikleri yetmedi hala benim derdimle uğraşsın diyorsun! Eşinle barışacaksan anneni artık alet etme bırak o da kendi hayatını yaşasın .

Burda hep bekar kadınlar çocuklu adamlarla evlenmesin diyoruz , çünkü çocukları kabul edemeyip sonra mutsuz olabilirler diye. Bir erkek olarak da annenin nişanlısı belki şuan senden rahatsız oluyordur. Sürekli kocasıyla bir ayrı bir barışık bir hayatı olan çocuğu var nişanlısının . Annen arkanda durmuş seni kabul etmiş, daha ne yapsın kadın sana. O adamdan ya ayrıl yada annenin düzenini sürekli gelip gitmelerle bozma .
Ben annemlerle yaşamıyorum ayrı Bi evde yaşıyorum, yaşadığım ev annemin nişanlanmadan önceki evi. Annem nişanlısıyla başka evde yaşıyo.

Burda soylemem gerek ki annenizin nikahi olmadigi bi erkekle ayni evde kalmasi toplum icinde ister istemez o kelimeyi akla getirir.
Dogrucu davudum ben.

Bundan sonrasi icin soyle bi gercek var. Anneniz size ve cocugunuza su yastan sonra pervane olan birisi degilse ( ki oyle dusunuyorum sonucta bi erkekle evlilik yoluna girmis/ girecek yani kendi hayatini dizme yolunda). O zmn anneniz yuvasina yerlesirken sizde o yuvada cocugunuzla faylalik gibi olacaksaniz o zmn dayatmalar yuzunden sizde yuvanizdan olmayin derim ben. Yoksa en fazla 1 sene sonra tekrar evlenecez diye konu acarsiniz.

Eger anneniz dul, kendini size adamis ve gece gunduz sizin ve yavrunuz icin kosturan birisi olsaydi. Sizin kararinizdan dolayi eli bombos kalan, yasama azmi biten bi kadin olaydi. O zmn derdim ki " kocanizi secmis olmaniz annenizi kapiya atmak gibi bisey olur".
Annem ayrı bizden evet maddi manevi bana destek. Ama çocuğumu bırakıp şuan çalışma imkanım yok. Bi mesleğim var tasarımcıyım ama çalışamıyorum. Annemde dönersen eskisi gibi olmayız diyor. Benim için yaptıklarını unutmadım, benimle birlikte göğüs gerdiğin zorlukları unutmadım ama beni yarı yolda bırakıyorsun gidersen git ama ben şimdiki gibi olmam diyor

Annem ayrı bizden evet maddi manevi bana destek. Ama çocuğumu bırakıp şuan çalışma imkanım yok. Bi mesleğim var tasarımcıyım ama çalışamıyorum. Annemde dönersen eskisi gibi olmayız diyor. Benim için yaptıklarını unutmadım, benimle birlikte göğüs gerdiğin zorlukları unutmadım ama beni yarı yolda bırakıyorsun gidersen git ama ben şimdiki gibi olmam diyor
Peki siz neye karar verdiniz ?

Dogrucu davudum ben.

Siz ne diyorsunuz ya? Siz o.. kelimesinin anlamini bilmiyorsunuz galiba. Bu ülkede erkek arkadaslari ve nisanlilariyla bir gece bile geciren kadinlarin hepsi o.. oluyor sizin mantiginiza göre. Insanlari yanlis yönlendirmeyin. Daha fazla sey söylerdim ama neyse.

Eşim bırak anneme laf söylemeyi ona surat asacak ve ben eşimi özleyeceğim. Anama laf söyleyen ağzını yirtardim onun, o kimmiş köpek. Dengesiz ve saygısız bir insan ile evlisiniz anlaşılan. Çok özlüyorsanız barışın nasılsa tekrar geri geleceksiniz. Ama sizde bir annesiniz lütfen annenize hakaret ettirmeyin eşiniz bile olsa

Aman tatlım alt tarafı anana o....demiş kocişin ne var bunda aman... kocişine dön hatta ayaklarına kapan kociş bulunmaz bu devirde ana dediğin ne ki sanki ne yapmış alt tarafı her başın sıkıştığında kapısını açmış sanki çok matah kociş bu boru değil 🤗

öyle hakaret edecek benim anneme bir adam bende onu özleyeceğim öyle mi? Gerçekten annem öyle bile olsa ben kimsenin ağzına bu lafı verdirmem haddini bildirir oturttururum. Ne demek yani? Ağzının ayarı yok. Kusura bakmayın ama bu tavizi siz vermişsiniz adam da söylemiş.

Anneye hakaret kısmını bir kenara koyuyorum. Zaten bu kadar kalitesiz bir adamla yapılmış bir evlilik var...

konunuzda beni rahatsız esen şey çocuk oyuncağı gibi dönüp durmanız.

bir kere iki çocuklu ve kalitesi varoş bir adamla evleniyorsunuz... annenizin yanına sıgınıyorsunuz - keza Eşinizin erkeklik algısı eve ekmek getirmek yahut başı sokacak çatı yaratmak değil... yine de çocuk yapıyorsunuz...

Bir şekilde (hangi sıfatla okutsa olsun) bir başkasının yanında yaşayan annenize yşne dönüyorsunuz. Bir anne olarak diyeyim, hayat boyu anneniz kocanıza saygı duymaz.
Bunu bilip yolunuza öyle bakın

Sizce bu evlilik yurur mu? Buradan hic oyle gozukmuyor. Esin derleyip toparlayici degil, surekli bozan taraf. Herseferinde sen mi toparlayacaksin onun kirip doktuklerini? Adam kazik kadar olsa da ruhu buyumemis. Evini acan annene bile saygisizlik yapacak kadar hadsiz. Minnet, tesekkur duygusu yok.

Anneme o.. diyen adamı bırak özlemek adını anmam. Barışırsanız da ben annenin yerinde olsam sizinle görüşmem bu ne saygısızlık bu ne hadsizlik

Bir evi bile gecindiremeyen 2 cocuklu boşanmis adamla evlenip tekrar cocuk yapiyorsun annen sana daha ne yapsin yazik 🙄
Evet her bosanan erkek kotu degildir ama 27636363 kere dusunmek lazim, hayirli bir adam olsa kolay kolay kadinlar bosanir miydi? Bak sen hem annene, hem kendine dunyanin hakaretini, yoklugunu cekiyorsun bosanmiyorsun yine de mesela...

Sizinki sevgi degil sevgi acligi, yalniz kalma korkusu yoksa şu hayatin ozlenecek yeri yok.
Katılıyorum. Durum özetlenmiş. Ancak çocuk da var. Zor.

Kuzum sen illa da esime geri donmek istiyorum herseye ragmen diyorsan, madem o da sinirle soyledim diyor, o zaman gelsin adam gibi çıksın anneciginin karşısına, güzelce özürdilesin. Oyle yarim agizla degil adam gibi ozurdilesin, kadinin gonlunu alsin. Bir buket cicekle gitsin. Kendine o kadar iyilik etmis insana hakaret etmis, bir de hic bir sey yokmus gibi hayatina devam etmek istiyor. Yuzsuzlugune pes dogrusu... Hic bir sey yokmus gibi geri donersen her gecen gun daha kotusunu yapar, bilmis ol.

Dogrucu davudum ben.

"Burda soylemem gerek ki annenizin nikahi olmadigi bi erkekle ayni evde kalmasi toplum icinde ister istemez o kelimeyi akla getirir.
Dogrucu davudum ben. "

Doğrucu davut değil baya baya kara cahilsin sen.
Koskoca kadın ne yapacağını topluma mi soracak ? Toplum mu veriyor ekmeğini.
Senin gibiler versin o zaman o kadınların ekmeğini de erkeklerle yaşamasin ??? Hadi bakalım sen karnını doyur eğer doyurmuyorsanda zırvalamayi kes.
Nikâhı yok diye koskoca kadın o... mu oluyor Hay allahım susayım diyorum susamıyorum şöyle cahil kadınlar mide bulantısı resmen

Eşimle 3 yıllık evliyiz severek evlendik ve bir çok zorlu yoldan geçtik.eşim daha önce evlenmiş boşanmış iki çocuklu ben ise bekardım. Annemle aynı kaderi paylaştığımı belirtmek istiyorum burda. Evliliğimiz boyunca 3 kez ayrıldık. Ailesinin hakaretleri evliliğim boyunca hiç bitmedi. Eşim savunmamız yaptı yapmasına ama daha sonrasında hep ısrar etti barışın çocuk olcak barışın diye. Bi dönem annemle yaşadık eşimle birlikte. Maddi sıkıntılardan dolayı. Annem hep kucak açtı eşime. Ama en son Bi makine muhabbetinden eşimin söylediği bir laf annemin zoruna gitti çok kadın evden çıktı gitti. O akşam bana hala annemler annemler deyince bende ayrılmak istediğimi söyledim. Doğumdan önce affettim. Geldi yalvardı yakardı. Barıştık tan 5 gün sonra bebeğimi doğurdum erken doğumla 34.haftada. Eşim ve annem konuşmuyodu. Annem evime eşim yokken geliyordu. Annem bekar Bi kadın. Ve şuan hayatında biri var. Eşim daha önce işinden dolayı kışın ne yapıcaz ben çocuğumu düşünmek zorundayım dedim diye benimle kavga etti ve annemin hayatındaki kişiyi sevmediği için annem için o...... Falan dedi. Ogün baya tartıştık kucağımda çocuğunu emzirirken resmen gözü dönmüş çıldırmış gibi bağırıyordu. Evden çıkınca o gün döndüm annemin evine. Şimdi yine yalvarıp yakarıyo. Annem barış ama evine gelmem seninle de arada Bi görüşürüz eskisi gibi arkanda durmam sürekli görüşmeyiz diyo. Eşimi seviyorum ama annem bana hem anne hem baba oldu onu da ezip geçemiyorum. Bu arada ben annemin evinde yaşıyorum annem nişanlısıyla yaşıyor. Gece kızım uyuduktan sonra çok yalnız kalıyorum eşimi ve onunla geçirdiğim günleri özlüyorum ben ne yapıcam lütfen fikir verin
Onunla geçirip özlediğiniz anılara bebeğiniz kucağınızda iken böğürmesi ve size eşinizin yapmadığı iyilikleri yapan annenize o.... dediği zamanlar dahil mi? Evetse kusura bakmayın o adamla yaşadığınız ve yaşayacağınız her şeyi hakediyordunuz ama hayır ise bu adamın düzeleceğine inanıp annenizi yok sayıp gidin yanına. Bence sizde 2-3 seferden sonra yine aynı şeylerin olacağını biliyorsunuz

Back