burada mevzu sadece ailenin şikayetine bakmıyor ki. çocuğun kaçırılması, rıza yaşı ve cinsel suç var. dolayısıyla ailesinin şikayetine bakılmaksızın kamu davasına dönüşmesi gerekiyordu. kaldı ki, ortada bir dava süreci olduğunu iddia ediyor ve sonucunda adli para cezasına dönüştürüldüğü iddia ediliyor. basit suçlar ve bir yılın altındaki hapis cezaları için geçerli bu.
bu konu benim için inandırıcı değil. zaten buna dair cevapları da nedense cımbızla alabildik ama tutarlı da değildi.
siz hep kitaba göre konuşuyorsunuz
biz de yaşadığımıza göre konuşuyoruz,
kuralı belki 15 yaş dolmadıysa her türlü kamu davasının aılması, o davanın da düşmemesidir, bilmiyorum, iddia etmiyorum biliyorum diye zaten
ama yaşadıklarımdan biliyorum ki kızın da rızası varsa, taraflar da evleneceğiz diyorsa, hatta imam nikahı filan yaptıysa, aileler biliyorsa, bir de kızın "aman da ben peşine düşecem kızı mağdur oldu" filan diyen bir ailesi yoksa (ki ailelerin en mangal yüreklisi de zaten erkek tarafındna para alınca susuyor, bir de kızım zaten kendi gitti, evlensin namusu temizlensin kafasında oluyorlar çoğunlukla) -bu olaylar genelde jandarma bölgesinde oluyor zaten
jandarma komutanı "ayyy olayın ilk vuku tarihinde mağdure 15 yaş altı, mutlaka savcıya haber verem de kamu davası olsun" filan demiyor, ben 42 yaşındayım, benim şu anda yaşadığım bölgede kaçma kaçırma çoktur. çocukken yaşadığm yerde çoktu. başka yerlerde duyuyoruz. memlekette de etrafta duyarız (benim köyümde yok ama etrafta var), hiç duymadım yani ben ceza alan, ceza derken hapse giren duymadım. denetimli serbestlik, 3 5 bin bi para cezası filan oluyorsa da ondan haberimiz olmayabilir ama kimse hapse girmedi yani.