- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.768
- 358
- Konu Sahibi elmadilimi
-
Her sulu yemeği fazla yapıyorum. Ocağı kapatmadan temiz kavonoza koyup ağzını sıkıca kapatıyorum. Tezgahta soğuyunca buzdolabına kaldırıyorum. Konserve olmuş oluyor. Taze kalıyor en azından birkaç ay. Daha uzun süre tutmadığım için bilmiyorum daha fazla dayanır mı.Nasıl oluyo yonteminizi aciklayabilir misiniz
Teşekkür ederim cevabınız için ben de öğrenciyim eve cikicam da o yuzden sordum buzluk degil de normal sogutucu kısmında kalabiliyo mu öyle bikac ayHer sulu yemeği fazla yapıyorum. Ocağı kapatmadan temiz kavonoza koyup ağzını sıkıca kapatıyorum. Tezgahta soğuyunca buzdolabına kaldırıyorum. Konserve olmuş oluyor. Taze kalıyor en azından birkaç ay. Daha uzun süre tutmadığım için bilmiyorum daha fazla dayanır mı.
Yalnız ben de burada şu notu ilave edeyimHer sulu yemeği fazla yapıyorum. Ocağı kapatmadan temiz kavonoza koyup ağzını sıkıca kapatıyorum. Tezgahta soğuyunca buzdolabına kaldırıyorum. Konserve olmuş oluyor. Taze kalıyor en azından birkaç ay. Daha uzun süre tutmadığım için bilmiyorum daha fazla dayanır mı.
Rica ederim. Buzluktan çıkan yemeğin tadını beğenmediğimiz için böyle yapıyorum ben. Normal soğutma bölümünde duruyor.Teşekkür ederim cevabınız için ben de öğrenciyim eve cikicam da o yuzden sordum buzluk degil de normal sogutucu kısmında kalabiliyo mu öyle bikac ay
Açıkçası her seferinde yeni kapak kullanmıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Yine de aynı kapağı kullanmak tavsiye niteliğinde değildir :))Yalnız ben de burada şu notu ilave edeyim
Kavanoz kapakları tek kullanımlık. O yüzden yıkayıp aynı kapakla konserve yapamıyormuşuz, kapak sadece tozdan koruyor oluyormuş.
Bozulan yemekler bana deneyim kazandırdı. Kimse de söylemedi bana bu detayı heba oldu onca yemek
Ben netten toplu sipariş verdim, 100 tane 30 lira falandı.Açıkçası her seferinde yeni kapak kullanmıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Yine de aynı kapağı kullanmak tavsiye niteliğinde değildir :))
Dediğinizi ben de duymuştum. Kapağın içine göçüp görmediğini kontrol ediyorum sadece.
Eşinizi eleştirmediginiz sürece daha çok aylık yemek hazırlarsınız. Eşek kadar adama çocuk muamelesi yapmaya devam edin.Herkese selam,
Bayram öncesi kalabalığına kalmamak için bir haftaya kadar memlekete, ailemin yanına gideceğim.
Gittiğimde de sanırım bir aya yakın kalacağım.
Sorun şu ki eşim yumurta kırmak dışında birşey yapmayı bilmiyor, dışarıdan yemeyi sevmiyor ve de çok iştahlı
Ön hazırlık şeklinde değil de buzluğa direkt yemek olarak neleri koyup dondurabilirim? Çıkarıp çözdürülecek, ısıtılacak şekilde tamamen pişmiş hazır bir yemek olması lazım. Çünkü köfte yapıp dondurduğumda hangi tavada ne kadar yağda kaç dk kızartacağını dahi soran bir eşim var
Tavsiyelere çooook ihtiyacım var
GÜNCELLEME: Arkadaşlar konuyu eşimi eleştirme amaçlı açmadım. Uzun kalacağım için her güne yetecek kadar olmasa da birşeyler hazırlamak istiyorum. Özellikle de gittiğimde Ramazan bitmemiş olacak, en azından iftarını rahat yapabilsin diye...
“Dışarıdan yesin, yemek yapmayı öğrensin” gibi yorumlar maalesef işime yaramıyor.
Yemeği sıcakken konserve ye koyup ağzını sıkıca kapatıyorsunuz.Nasıl oluyo yonteminizi aciklayabilir misiniz
Hayır sanki burdan telkinle değiştirecekler sanki konu sahibinin niyetini.Kendi yapmaya kalksa mutfağı batırır bir ayda böyle iş bilmez adam.O daha kötü.1 aylık yemek stoğu da iyiymiş.
elmadilimi .!.:Maksadım 1 ay ailemi görmek değil, kış boyu zaten aynı şehirdeydik görüştük. Gereklilikten dolayı kalacağım.
Eşimle ilgili kısmı konuya güncelleme olarak girmiştim ama okumamışsınız sanırım.
Konserve derken tüm sulu yemekleri mi kastediliyorsunuz? Tadı değişen şeyler olur mu peki konservelendiğinde?
Sarma yapacak zamanım pek yok. Nohut yaptım bugün, belki yarım kilo fasülye alıp onu da pişirebilirim. Karnıyarık yapmayı bilmiyorum da musakka da olur herhalde, malzemeler aynı. Suyunu koyup pişirir. İyi oldu yorumunuz, teşekkürler
Et kavurdum ama 1 kilo almıştım normal yemek yapmak için, az oldu. Biraz daha alabilirim. Mantı ve içli köfte çok yavaş yapabiliyorum, biraz zaman kaybı olur. Vakit az kaldı
1 aylık zaten yapamam da her gün de hazır yemesin, gün aşırı çıkarıp yer diye düşündüm.
Kavanozladıklarım ne kadar dayanır dolapta?
Evet şehir dışında ailesi. Yemeğe gidebileceği kimse yok.
En azından iftarı ev yemeğiyle yapsın sonra da dönüşümlü biraz hazır şeyler yer biraz benim yaptıklarımdan yer.
Sulu yemek olarak buzlukta tadı değişen, kötüleşen birşey var mı peki?
Keyfi bir durum değil, kalmamız gerekiyor. Sürekli olan bir durum olsa zaten tecrübem olurdu yemek ayarlama konusunda.
Eşim bu sürede yanımıza gelecek zaten kısa süreli de olsa. Bir aydan sonra da kalmaya gelecek birkaç hafta.
Ben başka tencerede kaynayan suda kavanozları kaynatıyorum, hem altını hem üstünüHava almadan konserve gibi yaparsanız Değişmiyor tadı. Kendime hiç yapmadım ama yurtta kalan çocuklar için yaptığımızda denemiştim, aynı kalıyor tadı.
Havasını alıp açıyor , ısıtıyor , sonraki günde yiyebiliyor hepsini isitmazsa.
Yöntem doğru.Ben başka tencerede kaynayan suda kavanozları kaynatıyorum, hem altını hem üstünü
Yine aynı tencerede, 1 Dk kadar kapakları kaynatıyorum.
Yeterince esniyor, yemek de sıcak konulup kapatılınca, 1 gece ters bekletmek yeterli oluyor.
Dolapta mı saklanmalı? Benim yöntemimde eksik var mı?
Ya çok güzelmiş kızlar bu konserve yöntemi. Duymuştum ama ayrıntısını bilmiyordum. Yapayım madem ben de. İşten gelip, cocukla ilgilenmek yerine yemek yapmaktansa çıkar ısıt oh missBen başka tencerede kaynayan suda kavanozları kaynatıyorum, hem altını hem üstünü
Yeterince esniyor, yemek de sıcak konulup kapatılınca, 1 gece ters bekletmek yeterli oluyor.
Kavanoz ve kapaklar neden kaynatılıyor? Dezenfekte etmek için mi, bozulmasın diye mi? Kaynatmasak olmuyor mu bir de? Mesela kışlık menemenlik yaparken kaynatmıyoruzYöntem doğru.
Ben de ya sıcak suda kaynatıyorum kavanoz ve kapakları ya da iyice yıkayıp,sıcak fırında
15 dk bekleterek dezenfekte ediyorum.
Soğuyuncaya kadar ters bekletip,
sonra buzdolabında muhafaza ediyorum.
Üzerine de etiket yapıştırıp,tarih yazıyorum.
Ben başka tencerede kaynayan suda kavanozları kaynatıyorum, hem altını hem üstünü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?