- 8 Ocak 2017
- 25.174
- 43.523
- 528
- Konu Sahibi elmadilimi
Amennnnnn

Öğrensin kendi başının çaresine bakmayı

Öğrensin kendi başının çaresine bakmayı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1 aylık menü iştahlı bir insana nasıl hazırlanır? Çıldırmayın yahu..
"Yemek yapmaya alışsın demeyin" demişsiniz de insanlar 60 yaşından sonra karısı vefat edince kendi başının çaresine bakmaya başlıyor. Örneği çok çevremde.
Eşimin dedesi şimdi salamura yaprağından tut, turşusuna, reçeline kadar hazırlayıp bize bile veriyor..
Olmadı anlaşın günlük taze ev yemekleri yapan bir firma ile her gün aynı saatte siparişi gelsin. Ne diyelim yani artık..
Şu adamlara çocuk mumalesi yapmaktan vazgeçmezseniz onun yerine her şeyi siz düşünür erken yaşta da bitersiniz..
Buzluktaki menemenle olmaz o iş..
Bim de hazır mantı var kaynar suya atıp haşlasın üstüne tereyağ eritsin sarımsaklı yoğurt döksün yesin hiç olmadı..
Yok, sen orda demişsinYemek yapmaya alışsın demeyin dedikten sonra illa yorum yapın da demedim aslında. O yüzden ne diyelim yani artık deyip, aynı şeyleri yazmanızın bir anlamı yok.
Dedenizin vakti boldur, turşusunu reçelini yapıp bir de dağıtıyor olabilir.
Benim eşim çalışıyor, işten geldiğinde bir de iftar için yemek yapmaya uğraşmasın istiyorum mesela.
Ya da sırf ben strese gitmeyip erken yaşta bitmeyeyim diye, eşim besin değeri sıfır olan ve mantı demeye bin şahit gereken bim mantısını yiyip genç yaşta bitsin istemiyorum.
Siz dilediğiniz gibi yaşayabilirsiniz. Benim yaşam şeklim böyle. Açtığım konuda da sorduğum soruda da yaşam şeklimi sorgulamanızı gerektirecek birşey yok. Ona rağmen konu dışı pek çok yorum yapan oldu, yine güzellikle açıkladım.
Ama konuya yaptığım güncellemeyle birlikte artık açık kapı kalmadı diye düşünüyordum. Ta ki siz çıkana kadar.
Emin olun 1 aylık yemek yapmak sizin hayatıma müdahalenize mücadele etmekten daha kolay.
Çok güzel o zaman. Mercimek çorbası yapıp atın denemek için mesela. Bulgur pilavı kalınca ben poşetleyip atıyorum sonra çorbalara kullanıyorum ama siz saklama kabına koyarsanız olur gibime geliyor. Çünkü bulgur çözülünce birbirine geçmiyor. Pirinç pilavını bilemiyorum. Kurufasulye, nohut da koyabilirsiniz. Ben koymadım hiç sadece ıslatıp pişmeye hazır olsun diye koyarım. Yesil fasulye de olabilir. Eğer vaktiniz varsa deneyin bence.Buzdolabı tipinde dondurucum var, o nedenle depolamak sorun olmaz. Saklama kaplarım da var, yetmezse alabilirim.
Folyo kaseler de var.
Zaten börek tarzında kuru olanları kilitli poşetle de koyabilirim diye düşünüyorum.
Bu arada pilav çorba öğütleri veren var yeminle aklım almıyor tatile gidicem de öncesinde adama bi ay hazır osmanlı sofraları bırakıcam. Şımartmayın bu kadar kıymet vermeyin erkeklere arkadaşlar
Çok güzel o zaman. Mercimek çorbası yapıp atın denemek için mesela. Bulgur pilavı kalınca ben poşetleyip atıyorum sonra çorbalara kullanıyorum ama siz saklama kabına koyarsanız olur gibime geliyor. Çünkü bulgur çözülünce birbirine geçmiyor. Pirinç pilavını bilemiyorum. Kurufasulye, nohut da koyabilirsiniz. Ben koymadım hiç sadece ıslatıp pişmeye hazır olsun diye koyarım. Yesil fasulye de olabilir. Eğer vaktiniz varsa deneyin bence.
Sulu yemek ve çorbaların tamamını sıcakken kavanozlara koyup ters çevirerek konserve haline getirebilirsiniz. Ben ramazanda özellikle çorbaları o gün yenilecek olandan biraz fazla yapıp kavanozlara bölüştürürüm 5 çeşit çorba yapınca bütün ramazan çorba ile uğraşmaya gerek kalmıyor. Kuru fasulye, nohut, barbunya, bamya yemeği, türlü, sulu kavurma, orman kebabı, tavuk haşlama ,pişirilmiş sarma aklınıza gelebilecek herşeyi bu şekilde kavanozda vakumlayabilirsiniz. Kavanozları dışarıda değil buzdolabında saklayın. Sıcakta kapaklar gevşeyip hava alırsa bozulurlar. Derin dondurucu için de yapılacak bir sürü çeşit var. Karnıyarık, et sote, tavuk sote, patlıcan oturtma, patates oturtma, dolma vs... Kolay gelsin
Konserve yapabilirsiniz.
Yemek konusunda usta sayılırım. Yani yaşımdan daha fazla bilgim var, benim yaşımda makarna yapamayan insanlar gördüm
Annem işe gittiği kardeşim de öğlen okuldan geldiği için annemle beraber konserve yaptık.
Çorba, türlü, Menemen... Bunların hepsinin konservesi oluyor ve ağzını sıkıca kapatırsanız tadında değişiklik olmuyor,uzun süre de dayanıyor. Tavsiye ederim.
Kuru fasülye nohutu ıslayıp değil haşlayıp koyabilirsiniz. Çok hafif diri kalsın yeter. Ben hep öyle birer kg haşlayıp poşetleyip koyuyorum buzluğa normalde. Soğan salçayı kavurunca hemen üstüne ekleyip suyunu da koyup pratik pişiyor. Nohutlu pilava ya da piyaza da iyi oluyor haşlanmış olmaları.
Tabi bu kez farklı oldu, nohutu normal pişirdim yemeğini yaptım, 3 saklama kabına böldüm iftardan önce. Kalanını da iftarda yedik.
Pilavı da 4 bardak ölçüyle yaptım. Ondan da bir tabak yedik, kalanı folyo kaselerle dondurucuya koyacağım birazdan.
Taze fasülye dondurucudan çıkınca kötü oluyor demiş birkaç arkadaş. Onu belki soğanı domatesi kavurup üstüne fasülyeleri çiğden ekleyip dondururum. Hazır olursa suyunu ekleyip pişirir.
Nasıl oluyo yonteminizi aciklayabilir misinizYemeğin altı kaynarken kavonozlayıp dolaba koyabilirsiniz. Buzluktan çıkarılana göre daha lezzetli kalıyor.
1 aylık stok yapmak bayağı zahmetli olacak size.
Sonrasında yavaş yavaş bir şeyler hazırlamayı öğretin. Makarna, yumurta, köfte vs. pişirebilsin en azından. Hep peşinde olamazsınız ki. Bu işin hastalığı var, acil durumu var.
Yetişkin her birey kendine bakabilmeli.