- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.596
- 798
- Konu Sahibi elmadilimi
-
Çorbaları bile yapıp konserve yapabilirsiniz, direkt tencereye koyup ısıtsın yesin. Yemekleri yapıp buzluğa poriyonluk olarak koyabilirsiniz o da artık tavada vs ısıtsın .Herkese selam,
Bayram öncesi kalabalığına kalmamak için bir haftaya kadar memlekete, ailemin yanına gideceğim.
Gittiğimde de sanırım bir aya yakın kalacağım.
Sorun şu ki eşim yumurta kırmak dışında birşey yapmayı bilmiyor, dışarıdan yemeyi sevmiyor ve de çok iştahlı
Ön hazırlık şeklinde değil de buzluğa direkt yemek olarak neleri koyup dondurabilirim? Çıkarıp çözdürülecek, ısıtılacak şekilde tamamen pişmiş hazır bir yemek olması lazım. Çünkü köfte yapıp dondurduğumda hangi tavada ne kadar yağda kaç dk kızartacağını dahi soran bir eşim var
Tavsiyelere çooook ihtiyacım var
Bir aylık o tarz yemek zor olmaz mı
Gitsin dışarıda yesin makarna yapsın hamburger köftesi alıp yapsın tavuk alıp fırına atsın
Alışsın öğrensin
Yani kendine bir makarna, bi menemen yapamayacak kadar beceriksiz 15 yaş üstü insan varsa ciddi sıkıntı bence.
Onun dışında donmuş gıdanın alası marketlerde var. Köftesi, pizzası..böreği..balığı; nasıl yapacağı da poşette yazıyor.
Çok mu merhametsizim bilmiyorum ama, kimseye 1 aylık yemek stoğu yapmam. Azıcık beyinini kullansın.
Bence de pek bir şey hazırlamayın. Alışsın mecbur öğrenmek zorunda. Benim kv aylarca yazlıkta kaldığı için kp 60ından sonra yemek yapmayı öğrendi :) sizin için de kolaylık olur. Ama illa hazırlayacağım diyorsanız da 1 aylık yemek nasıl olacak ki. Börek poğaça falan pişirip buzluğa atsanız atıştırır en azından. Pişmiş yemek buzlukta durur mu ki. Aa ya da menemen içi hazırlayın yumurta kırsın içine :)
Pismis yemeği cözdurup ısıtmak sıkıntılı yalnız.
Oksitlenme yapabilir
Yumurta bile kırmayan insanın iştahlı olması da ıronikmis:)
Anlassın bi ev yemekleri yapan yerle 1 ay,en temizi.
Her şeyin bir ilki vardır. Kolları sıvasın bir zahmet. Bir hafta deseniz ayarlanır da. Bir ay nedir yaa
kv yakınmı ona gitsin. yada bırak başının çaresini öğrensin.nereye kdr ona yetişebilrisin bugun yarın bişe olsa sana Allah korusun iş ona düşecek bırak yapmaya çalışssın bu kdr düşünme çocuk değil .
Roket bilimi değil yemek yapmak. 1 haftada kendi kendine bir şeyler yapmayı öğrenir zorda kalırsa. Bu kadar detaylı düşünmeyin. Yarın öbür gün hastanelik olsanız gözünüz arkada mı kalacak hem yemek yapmayı bilmiyor hemde ev yemeği yemeli diye.
Öyle buzluğa yemek koymayla 1 ay geçmez, esiniz alışsın yemek yapmaya bir zahmet.
Ayrıca 1 ay ayrı kalmak çok uzun geldi bana
bir aylik yemek demek 30 farkli yemek demek sehzade kendi yapamiyormu ayyy
vardır evinizin yakınlarında ev yemeği yapan bir yer her gün günün menüsünden eşinize ayırıversin akşama, 1 ay stok mu olurmuş paşamıza?
Arkadaşlar çoğunuz aynı fikirde olsanız da ben değilim ne yazık ki. Yanlış mı ifade ettim bilmiyorum ama dert yandığım şey eşimin böyle bir talebi olması değil. Ki böyle bir talebi de yok zaten.
Tabi ki 30 günlük menü hazırlayacak değilim. Dışarıdan söylemek zorunda kalacağı ya da evde dondurulmuş/pratik şeyler yapacağı günler olacak.
Ama bu süreçte sürekli böyle yemesini ben de istemiyorum. Ev yemeği yapan temiz bir yer yok yakınlarımızda. Geri kalan fastfood türü şeyler de bir yere kadar...
Gidene kadar yapabildiğim kadarıyla birşeyler yapacağım. Tek sorun, dondurucum olduğu halde pişmiş olarak neleri koyabilirim bilmiyorum. Fikir almak istediğim kısım da buydu.
Yine de teşekkürler yorumlarınız için.
E sorsun söyleyin. Veya internet diye bir şey var oradan baksın. Yetişkin her insanın kendini doyuracak kadar yemek yapmayı bilmesi lazım. Bir gün Allah korusun size bir şey olsa ne yapacak sürekli dışardan mı yiyecek. Öğrensin yemek yapmayı kendisi için çok önemli bir şey bu. Bebek gibi nazlamayın.Herkese selam,
Bayram öncesi kalabalığına kalmamak için bir haftaya kadar memlekete, ailemin yanına gideceğim.
Gittiğimde de sanırım bir aya yakın kalacağım.
Sorun şu ki eşim yumurta kırmak dışında birşey yapmayı bilmiyor, dışarıdan yemeyi sevmiyor ve de çok iştahlı
Ön hazırlık şeklinde değil de buzluğa direkt yemek olarak neleri koyup dondurabilirim? Çıkarıp çözdürülecek, ısıtılacak şekilde tamamen pişmiş hazır bir yemek olması lazım. Çünkü köfte yapıp dondurduğumda hangi tavada ne kadar yağda kaç dk kızartacağını dahi soran bir eşim var
Tavsiyelere çooook ihtiyacım var
GÜNCELLEME: Arkadaşlar konuyu eşimi eleştirme amaçlı açmadım. Uzun kalacağım için her güne yetecek kadar olmasa da birşeyler hazırlamak istiyorum. “Dışarıdan yesin, yemek yapmayı öğrensin” gibi yorumlar maalesef işime yaramıyor.
Ben senede bir/iki kere 1 -1.5 ay ailemin yanına gidiyorum. Öncesinde 3-4 tencere yemek yapıp, küçük kaplara bölüp dondurucuya atmışlığım var. Etli kuru fasülye, prasa vb. Ayrıca 2 tane minik tepsim var. Onlara da lazanya yapıp dondurmuşluğum var. Eşim sabah işe gitmeden ne yiyecekse çıkarıp, buzdolabına koyar. Akşam geldiğinde de ısıtır. Ayrıca atıştırmalık olarak börek ve poğaça yapıp dondurucuya da atarım. Sabah kahvaltı niyetine alıp yer. Ya da akşam yanına domates, peynir vb. Tabi dolu dolu 40 gün, günü gününe yetecek kadar yemek olmuyor ama güzel idare ediyor. Evde yemek olduğu için de işten geç çıkıp, birikmiş işlerini azaltıyordu ben ve kızım yokken.
Herşeyi koyarsın pişmiş sıkıntı olmaz
Ama çözdürmek sıkıntılı
Yani sabahtan çıkarmalı unutursa aç aç onu çözdirmeyi bekleyemez ki
Kabak ve patates dondurucuya girince güzel olmuyor (çok fazla sulanıyor) ama patlicanı fazla fazla kızartıp dondurucuya atanlar var. Musakka yemeği olabilir. Ya da karnıyarık. Kilo problemi varsa, patlıcanları bütün olarak fırına atıp közleyebilirsin. İçine de kıymalı harç koyup dondurabilirsin. Eşin bir salçalı su yapıp fırına atar yer.İşte ihtiyacım olan böyle yorumlar❤
Ben de şimdilik 1 kilo et kavurup koydum. Bugün nohut yemeği pişiriyorum, onu böleceğim kaplara. Köfte yapıp dondurdum fırına atar diye, İzmir köfte de yapabilir telefonda tarif edersem.
Biber dolma koymayı düşünüyorum. Poğaça böreği pek yemek istemiyor kilo probleminden dolayı. Ama belki ufak bir tepsi pişirip ikişer dilim olacak şekilde ayırabilirim.
Sebze yemeklerinden çok tereddütlüyüm, pırasa yaptığınıza göre kabak patlıcan falan da girer mi dondurucuya?
Konserve yapabilirsiniz 1 hafta 10 gün idare eder tabi onlar dolapta , bir ay uzun bir süre ...
Sarma yapacak zamanım pek yok. Nohut yaptım bugün, belki yarım kilo fasülye alıp onu da pişirebilirim. Karnıyarık yapmayı bilmiyorum da musakka da olur herhalde, malzemeler aynı. Suyunu koyup pişirir. İyi oldu yorumunuz, teşekkürlerAnnem sarmayı,karnı yarık kuru fasulye pişirip aynen dondurucuya atiyor,çıkarıyor buzu eriyor istiyor tamam.
et alıp kavurun, poşetleyip buzluğa atın, ısıtıp yer sadece..
ya da mantı koyun buzluğa suya atıp haşlayacak üzerine yoğurt döküp yiyecek..
eliniz yatkın ise biraz içli köfte hazırlayın buzluğa koyun, onu da kolaylıkla kızartabilir..
aklıma gelenler bunlar. en azından ben 1-2 hafta uzaklaştığımda bu şekilde yapıyorum :)
Yemeğin altı kaynarken kavonozlayıp dolaba koyabilirsiniz. Buzluktan çıkarılana göre daha lezzetli kalıyor.
1 aylık stok yapmak bayağı zahmetli olacak size.
Sonrasında yavaş yavaş bir şeyler hazırlamayı öğretin. Makarna, yumurta, köfte vs. pişirebilsin en azından. Hep peşinde olamazsınız ki. Bu işin hastalığı var, acil durumu var.
Yetişkin her birey kendine bakabilmeli.
Konserve çorba, taze/ kuru fasulye, sulu köfte , sarma , v.b yemekler yapabilirsiniz.
Annesi uzakta mi ?
10-15 tane kucuk,tek porsiyonluk saklama kabi alin ucuzlarindan. Sulu yemekleri bunlara koyarak dondurucuya atin. Corba bile atarsiniz. Kofte, tavuk kizartin;borek yapin, onlari da posetlere koyup atin dondurucuya.
Çorbaları bile yapıp konserve yapabilirsiniz, direkt tencereye koyup ısıtsın yesin. Yemekleri yapıp buzluğa poriyonluk olarak koyabilirsiniz o da artık tavada vs ısıtsın .
Ya şu beceriksiz erkeklere aşırı sinirlerim bozuluyor. Ayrıca ben kesinlikle evli bir kadının eşini yalnız bırakıp bir ay ailesinin yanında kalmasını doğru bulmuyorum. Eşlerin uzun süreli ayrı kalması doğru değil .
Konserve derken tüm sulu yemekleri mi kastediliyorsunuz? Tadı değişen şeyler olur mu peki konservelendiğinde?
Sarma yapacak zamanım pek yok. Nohut yaptım bugün, belki yarım kilo fasülye alıp onu da pişirebilirim. Karnıyarık yapmayı bilmiyorum da musakka da olur herhalde, malzemeler aynı. Suyunu koyup pişirir. İyi oldu yorumunuz, teşekkürler
Et kavurdum ama 1 kilo almıştım normal yemek yapmak için, az oldu. Biraz daha alabilirim. Mantı ve içli köfte çok yavaş yapabiliyorum, biraz zaman kaybı olur. Vakit az kaldı
1 aylık zaten yapamam da her gün de hazır yemesin, gün aşırı çıkarıp yer diye düşündüm.
Kavanozladıklarım ne kadar dayanır dolapta?
Evet şehir dışında ailesi. Yemeğe gidebileceği kimse yok.
En azından iftarı ev yemeğiyle yapsın sonra da dönüşümlü biraz hazır şeyler yer biraz benim yaptıklarımdan yer.
Sulu yemek olarak buzlukta tadı değişen, kötüleşen birşey var mı peki?
Keyfi bir durum değil, kalmamız gerekiyor. Sürekli olan bir durum olsa zaten tecrübem olurdu yemek ayarlama konusunda.
Eşim bu sürede yanımıza gelecek zaten kısa süreli de olsa. Bir aydan sonra da kalmaya gelecek birkaç hafta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?