çok üzüldüm adına ama bence bunlar birbirinize alışma evresi eşin üstüne fazla geliyor madem senin konuşmanı istemıyor şiddetle o zaman afedersın o eşek gibi konusacak sen bunları haketmıyorsun
şuan eşim uçmuş durumda oda bunalımda gibi davranıyor.oysaki ben ona hç birşey yapmadımki.şuan konuşsam dinlick durumda değil yani..
artık eskisi gibi gitmiyorum zaten beni suçlamasını kullandım madem öyle hiç gitmedim evet arık gitmyorum dedim kendisi dyo artık anneme bayadır gtmiosun bu gün gt ister diye..allah huzurunuzu bozmasın.bende eşime başka şehre gidelim esk önemli değil kimseyi istemiyorum dedim
kayıvalidemle konuşsam nasıl olur acaba.durumu anlatsam sert tepki vermez kayınvalidem.ama bu konuşma olayları düzeltirmi dahamı kötüye gideriz onu kestiremiyorum
kayınvalidenle konuşma canım önce kendi içinizde halledin siz ayrı bir hayat yaşıyorsunuz sorunlarınız da size ait başkasını karıştırmayın ayrıca kayınvalidenin samimi biri olduğuna inanmıyorum belki de sevinecek bu sonuçtan dolayı oğlunu dolduruşa getirenden ne bekliyorsun allahaşkına
Ben bu konuyu bir kaç ay önce yine okumuştum yanlış hatırlamıyorsam...
Eşiniz o günden bugüne degişmemiş, üstüne size eziyete devam etmiş.
Bence o siz degil, eşiniz evliliğe uyum saglayamamış...
Bir de söylemeden geçemeyecegim, dün açılan şu şort konusu ile
kayınvalidenizin sizin pardesünüzün rengine laf söylemesi benim gözümde ikisi de aynı şey.
Böyle insanların kişilik problemi oldugunu düşünüyorum...
evet nisan ayında açmıştım konuyu..
ozamanlar eşime aksettirmedim.2 aydır eşim konuya dahil oldu ve daha kötü oldu herşey.kayınvalidemin yaptıkları değil eşimin sözleri çok etkiledi beni..
bence başkasını giyimi kuşamı ile eleştirmek her iki anlamdada saçmalık kötü niyet art niyet.kimisi çok açık diye eleştiriyor kimi çok kapalı..
size ne ya allah demiyormu kınamayın kınanırsınız..
zaten laf söyleyenlerinde hep başına geliyor.benim kayınvalidemde 2 gelin daha alacak çok merak ediyorum ozaman neyapacak..
Yeri gelince de tutup Türkiye demokratik bir ülkedir deniyor.
Hani nerde demokrasi anlayışı o zaman diyesi geliyor insanın!
Neyse...
Eşinizin öncelikle sizin bir aile oldugunuz kavraması gerek.
Bunun farkına varıp sizi ötelemekten eleştirmekten vazgeçmediği sürece çocuk düşünmeyin.
Çok dikkatli olun.
Zira eşinizin bunun farkına varması zaman alacak bir durum.
Esrapo, yazdıklarınızla öyle anormal bir değişiklik sezinlemedim eşinizde.
Biraz dikkatinizi toparlarsanız ''idare edeceğiz'' demiş eşiniz.
Burada çözüm değil kaçış yolu kullanmış yani. Bu değişim değil karakteristik özelliktir.
Bunun dışında elbetteki evlilikte sıkıntılar, uyumsuzluklar olacaktır.
10 aylık bir evlilik çok yeni ve siz bazı dönemeçlerden birini yaşıyorsunuz sadece.
Burada sizi eşinizden hatalı buldum. Olaylar tazeyken çözüm aramalıydınız, zaman geçtikten sonra eşinize anlatmanın bir anlamı yoktu.
Zamanında şikayet olur diye anlatmadığınız durumları şimdi anlatmanız o zaman ki iyi niyetinizi çürütmüş oluyorsunuz.
K. valideniz ''hayat kadını'' benzetmesini yaptığı zaman buna saygılı ama sert bir uyarı getirmeniz gerekiyordu.
Burada susup gülmeniz '' daha fazla çizgilerimi çiğneyebilirsiniz, buna müsade ediyorum'' demektir.
Eşinizin üzerine gitmeyin, kendinizide bu kadar kasmayınız. Uyum sağlamak demek haftada iki defa gitmek değildir.
Başörtülüsünüz, gideceğiniz zaman pantolon giymeyip etek giymeniz taviz vermek değildir.
Madem uyumdan söz ediyorsunuz bunları sorun çıkarmadan yapabilirsiniz.
Önemli olan eşinizle olan diyaloğunuzu koparmadan sürdürmek.
Bir kaç defa derinden incinmiş iletişim bir daha toparlanmıyor.
Anladığım kadarıyla etrafınıza hep sevecen görünmeye çalışan, herkesin gönlü olsun diye bazı fedakarlıklarda bulunan bir insansınız.
Bu çok yanlış.
Kimsenin istemediği fedakarlıkları yapmayınız.
Bu hep sizi yıpratır hemde karşıdakini mutsuz eder.
ÇÜNKÜ KENDİNDEN-KİMSE İSTEMEDEN FEDAKARLIK YAPAN KİMSE BİRGÜN MUTLAKA PATLAR,
BUNLARI KUSAR VE KARŞISINDAKİNİDE BUNA PİŞMAN EDER.KARŞIDAKİDE İSTİSNASIZ ASLA BU FEDAKARLIĞI GÖRMEZ.
....
Evlenmeden önce Sakarya'ya taşınmayı, aradaki bu kültür farkını kabullenen kişinin 10 aydan daha fazla zaman sabretmesi gerekiyor ki kaldı ki öyle büyük sürunlar yaşamamışsınız.
Yaşanılan sorunlar iletişim eksikliğinden, sizin müsadelerinizden kaynaklanmış.
Eşinizin işi ve mekanı bulunduğunuz yerdeyse, oradan kopardığında verimsizleşecekse bunu iki defa düşünmeniz gerekiyor.
Sakarya ya da alışman çok zor Eskişehir'den sonra..... Son olaylar da tuzu biberi olmuştur...Hayırlısı olsun...
doğru söylüyorsunuz benim hatam çok konuşmam gereken yerde sustum.şimdikonuşunca çok konuşmuş oluyorum.ozamanda şikayet etmiş olmayım diye sustum.ama yanlış yaptım kabul ediyorum
ÇÜNKÜ KENDİNDEN-KİMSE İSTEMEDEN FEDAKARLIK YAPAN KİMSE BİRGÜN MUTLAKA PATLAR,
BUNLARI KUSAR VE KARŞISINDAKİNİDE BUNA PİŞMAN EDER.KARŞIDAKİDE İSTİSNASIZ ASLA BU FEDAKARLIĞI GÖRMEZ.
bunuda ben daha yeni öğrendim malesef
eskişehire taşınmayı daha evlenmeden çok stiyordu eşim bunu hep dile getiriyordu.önce sakaryada başlayalım sonra eske taşınırız diyordu.burayı oda sevmiyor.şimdi evlenince ailesni benim için terkediyormuş gibi hissediyor.bu konuda onu anlıyorum ama durumun öle olmadığını herkes biliyor.bende baskı yapmadım zaten esk e taşınalım diye ilk fikir ondan çıkmıştı ben 3 4 aydır istemeye başladım şimdi ise deli gibi arzuluyorum.esk şart değil şehir dışı olsun yeter
evet malesef..
eskşehir için çok modern şehir diyorlar ya orada yaşarken ben normal şehir işte modern olan ne diyordum.buraya gelince anladım gerçekten.belkide bu yüzden alışamıyorum.
her çeşit her türden her görüşten her görünüşten insan var eskşehirde ama kimse birbirini eleştirmiyor dik dik bakışlar fırlatmıyor.herkes birbirini olduğu gibi kabul etmiş of of insan elindeknin değerini bilmezmş
mesaj tekrarı......
eşin sakarya da ne iş yapıyor,eskişehire gidince ne iş yapacak:26: