eşime normale dönermi yoksa umutsuz vakamı ?

Kayınvaliden çok kaypak birisi.
Eşini sana karşı belli etmeden,yüzünüze gülerek doldurmuş resmen..
Hem seni seviyor gibi görünmüş,hem de seni eşine karşı hatalı göstermiş..
Olabildigince uzaklaşmakta fayda görmekteyim.
Allah eşinle sana huzur versin.

canım benim çok üzülmüşsündür tabii ama inan geçici bir durum daha çok yenisiniz erkekler evliliğe biraz daha zor adapte oluyor eşin şuan nasıl bir tavır takınacağını bilemiyor çünkü ilk defa başına böyle bir şey gelmiş iki tarafı da idare etmek çok zordur ama emin ol seni kendi ailesi de dahil kimseye ezdirmez şuan dolduruşa gelmiş bence o bu yüzden sana patlıyor anlatabildim mi ama sonrasında çok üzülüyordur... işte diğer taraf da ailesi ne yapsın nasıl bir tutum sergilesin kestiremiyor... insanlar isterse yıllarca flört etsin evlenince birbirlerini o zaman tanıyorlar şuan sizin bence yapmanız gereken ciddi anlamda oturup başbaşa tüm sorunlarınızı masaya yatırmak burda sana büyük iş düşüyor yapıcı şekilde konuşarak eşinin gönlünü al bak gör sen ne dersen onu yapmak isteyecek tatlı tatlı konuş işte sen eşini daha iyi tanırsın...

ben de 1 yıllık evliyim benzer durumları yaşadım kısa süreli ama şuan ne oldu eşimin annesiyle hiiiiiç görüşmüyoruz he bu benim mi kararımdı hayır eşimin kararı ki annesi bana neler etti yine de ben eşime gidelim ben gönlünü alayım dedim ve bu tavrım eşimin çok hoşuna gitti ama götürmedi:) uzaklık en iyisi o olaylardan beri maşallah evime hiç huzursuzluk girmedi ve eşim de bunun farkında sen de eğer Sakarya'da kalırsan mesafeni koymalısın bir şekilde canım çağırmadan gidiyormuşsun ya gitme eşinle git mesela tek gitme zaten haftada iki demişsin çok o ağırlığını koy biraz... Eskişehir'e taşınmak belki iyi fikir olabilir ama bu benim önerim iki aileden de uzak olmak en iyisi bu sefer de sen arada kalabilirsin mesela ben uzaktayım ailemi çok özlüyorum vs ama şuanki hayatımdan memnunum kafamıza göre yaşıyoruz karışan görüşen yok ya siz başka bir şehire taşınsanız çok mu imkansız?

ahh cnm ya buna benzer şeyleri bende yaşadım...
sanırım ailesinden uzakta evlenenler uyum falan değil de kendini pişman hissediyor...
ben ne fedakarlıklar yapıyorum onun tavrına bak diyorsun
ailemin yanına gidersem iyice soğurum birdaha dönmek istemem diyor...kolay değil bende benzerler duyguları yaşadım...
sanma ki yalnız sensinn...
terapistler araştırıyorduk artık asla eskisi gibi olmaz diyorduk...
ama bir baktım yalnız değilim bu beni önce rahatlattıı sonra çözüm aradık...
sabret canım geçecek...
ama değişiklik iyi gelir git aileni gör 3-4 gün dön gel bak evini nasıl da özlemiş olacaksın:)
bende diyordum geri dönemem evimden evliliğimden soğudum pişmanım diye:)
çok iyi anlıyorum seni ama geçici bir durum sakin ol lütfen...

bana da eşini doldurmuşlar gibi geliyor ama genelde erkeklerde bir bencillik durumu vardır benim odun da sinirlenince yaptığım bütün iyilikleri siler atar olmayan kusurlarımı bulur yada abartarak anlatırsenin eşinde arada kalınca biraz da doldurulunca ailesine söz söyleyememiş sana patlamışbence sen sakin ol üstüne gitme hatta sıcak davranmaya çalış kendini sakin bir şekilde savun onu suçlama biraz akışına bırak eşin düzelir normale döner diye düşünüyorum

Bence çok ufacık şeyleri kocaman yapmışsın kafanda,oysa ki eşin ilk zamanlar sonuna kadar yanında olmuş,sırf sen daha mutlu ol diye şehir değiştirmeye bile razı olmuş.Belli ki kayınvaliden çok gerici ve seni bir kalıba sokmaya çalışıyor.Aslında sadece konuşmuş olmak için konuşuyor,sen sinirlen diye.Daha sakin davranmalıydın.Sadece onlarla görüştüğün süre boyunca giyim tarzında onların alışkın olduğu gibi olsun.Bu ne ona bir zafer kazandırır ne de sen kaybedersin.En azından huzurun kaçmaz.Ben çok sabrım taşmadığı sürece asla eşimle ailesi hakkında konuşmam.Çünkü bu ilişkiyi çok yıpratıyor.Mesafeyi koru.BEn aileni olduğu gibi kabul ediyorum çünkü seni çok seviyorum de.Ailesini eleştirme ki o da seni ve senin aileni eleştirmesin.

onlara göre dinimize göre yanlış olan bir konuda arkasından konuşunca dedikodu yada günah olmuyormuş :)

Bende her şeyi zamana bıraktım...
Akışına...

Konu sahibine de aynısını tavsiye ediyorum. Kimseyi memnun etmeye uğraşma...

akışına bırakmak bende çok istiyorum inan.ama okadar güçsüz ve etkisiz hissediyorum ki kendimi sabredebilirmyim bilmiyorum.şuan duvarlar üstüme
geliyor..

ben 26 eşim 28 yaşında ama eşim çocukluğunu pek yaşayamamış o yüzden gençliğinide o yüzden afallıyor zaten.bende taşınma konusunda hiç laf etmiyorum ama belirsizlik çok kötü birşey.dese bari artık buradayıxz diye iki gün üzülürüm sonra alışmaya çalışırım bu duruma

Bende her şeyi zamana bıraktım...
Akışına...

Konu sahibine de aynısını tavsiye ediyorum. Kimseyi memnun etmeye uğraşma...

akışına bırakmak bende çok istiyorum inan.ama okadar güçsüz ve etkisiz hissediyorum ki kendimi sabredebilirmyim bilmiyorum.şuan duvarlar üstüme

bu yaşadıklarımdan sonra aslında beni aileme itti daha çok.
çok bağlandım onlara dahada hassaslaştım.çünkü beni koşulsuz seven insanlar var hayatta bu benim için herşeyden değerli..
taşınma konusunda da annesi onaylamış iş imkanı varsa sizin için daha iyi olur demiş.aralarında hep konuşuyorlar aileden hiç kimse gel,p bana esk e taşınacakmışsınız öylemi dye bir soru sormadı buda garip.ben etkisiz eleman oluyorum bu durumda

günlerce küsen surat yapan bir insan değilim ama çok hassaslaştım herşeye ağlar oldum kendimi zorluyorum eama elimde olmadan hüngür hüngür ağlıyorum

şuan eşim uçmuş durumda oda bunalımda gibi davranıyor.oysaki ben ona hç birşey yapmadımki.şuan konuşsam dinlick durumda değil yani..
artık eskisi gibi gitmiyorum zaten beni suçlamasını kullandım madem öyle hiç gitmedim evet arık gitmyorum dedim kendisi dyo artık anneme bayadır gtmiosun bu gün gt ister diye..allah huzurunuzu bozmasın.bende eşime başka şehre gidelim esk önemli değil kimseyi istemiyorum dedim

bende psikolojik destek almak çok istiyorum eşimle birlikte başka türlü çözemcez gibi gelyor.

Eşini kaybetmiş değilsin ama böyle giderse kendini kaybedeceksin.

Eskişehir'e taşınmak konusunda ısrarcı olmanı tavsiye ederim.
Uyum sağlayamadın dediği zaman karşı çıkmasan mesela...

Evet uyum sağlayamadım,ne yaptıysam olmadı,çok çaba gösterdim ama yeterli olmadı.
Mutsuzum,hayat boyu burada yaşayamayacağımı hissediyorum ve Eskişehir'e taşınmamızı istiyorum.

Kayınvaliden baskıcı ve sürekli kendi doğrularını empoze eden bir insan.
Kendisine göre yanlış olanı yapanları aşağılayıp yeriyor.
Seni bile etkilemiş.Oğlunu hayi hayli etkiler.
Eşin,annesinden uzak olursa daha ılımlı olabilir diye düşünüyorum.

eşim çok inatçıdır canım.ısrarcı olursam inatlaşır daha çok.bana %90 gidicez ama sen bu süreçte benim yanımda olmuyorsun sevinmiyosun bile eske gideceğimiz için diyor.ama gidicez deiğinden beri kendisi sorun çıkarıyor hep benim psikolojimi mahvetti nasıl yardımcı olabilirim ben ona.kendim yardım alcak duruma geldim..
aynen kayınvalidemi çok güzel yorumlamışsın buarada..

eşin zaten senin yüzünden değil ailesi yüzünden bunalımda
demek ki onu doldurup duruyorlar o da şişip sana patlıyor. Senin haklı olduğunu adı gibi biliyor ama ailesine eşim haklı diyemiyor maalesef

Bence senin tek hatan kendini fazla sıkman ve onlarla uyumlu olmayı fazla kafana takman. Bu konularda biraz esnek ol seni beğenmeyedebilirler, aileden biriyle küs de olabilirsin bunlar olağan şeyler. Çok mükemmel insan ilişkileri arıyorsun bu da seni hayal kırıklığına sürüklüyor heralde

Yaa bir de dinden imandan bahsederler. Pantolon giymek günah da yeni evlenmiş bir genç kadının bu kadar üzülmesine sebebiyet vermek hiiiç günah değil ne de olsa

günlerce küsen surat yapan bir insan değilim ama çok hassaslaştım herşeye ağlar oldum kendimi zorluyorum eama elimde olmadan hüngür hüngür ağlıyorum

senin sinirlerin bozulmuş... durmuş durmuş sabredip sustukça patlama yaşamaıssın en sonunda...
üzerindeki bu olumsuz enerjileri yok ettikten sonra ancak sağlıklı şeyler düşünebilirsin.. rahatlatıcı şeyler yapmaya calış, en cok neyi yaparken deşarj oluyorsun onları düşün... melisa çayı iç bol bol, doktora git ilça versin diyecem ama sen bunu kendin halledebilirsin diye düşünüyorum...
EVDE, MUTLU YUVANDA KAYNANANI DÜŞÜNÜPTE HUZURUNU BOZMA, İNANKİ DEĞMEYECEK BİR MEVZU.
ahh ben ne bunalımlar, ne sorunlar yaşadım o kaynanamla... duydumki panik atak olmuş oh çekmedim ama umrumda değil, eden bulur, oda beni az çıldırtmadı,

çok üzüldüm adına ama bence bunlar birbirinize alışma evresi eşin üstüne fazla geliyor madem senin konuşmanı istemıyor şiddetle o zaman afedersın o eşek gibi konusacak sen bunları haketmıyorsun

annemde aynı şeyi söyledi.illakikırmak zorunda değilsin kimseyi sadece olduğun gibi ol kimse seni svemek zorunda değil dedi.bundan sonra öyle olacağım inşallah..

hemde çok bozudu..ben patlayıncada suçlu oldum eşim onu çok kırdığımı söylüyor.ya benim kırıldıklarım ne olacak?
evet kendi kendimi tedavi etmem gerekli allahım yardım etsin

annemde aynı şeyi söyledi.illakikırmak zorunda değilsin kimseyi sadece olduğun gibi ol kimse seni svemek zorunda değil dedi.bundan sonra öyle olacağım inşallah..

hemde çok bozudu..ben patlayıncada suçlu oldum eşim onu çok kırdığımı söylüyor.ya benim kırıldıklarım ne olacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…