eşime normale dönermi yoksa umutsuz vakamı ?

Bir kere kayınvalidende o zihniyet varken kusura bakma ama eşin de git gel akıllı olur,tamam kapalı olabilirsiniz,hiç bir sözümüz yok ama ne demek renkli çanta takınca hayat kadını gibi olmak?
Böyle bir zihniyet olabilir mi Allah aşkına ya?

Fotoğrafını gördüm,gayet hoş bir bayansın giyiminle kuşamınla,asla böyle çirkin eleştirileri haketmiyorsun.

Eşin kolay etki altında kalan biri gibi geldi bana,ne yap et Eskişehir'e taşın,eşini annesinden az biraz uzaklaştır,yoksa çok üzülürsün.

Şu olayı anlamıyorum zaten. Adı pantolon ya kesin sakıncalı o. Daha derli toplu olması önemli değil. Yırtmaçlı giy, kısa giy, dar giy ama etek giy. Pantolon giymeye yeni başladığımda çevremden çok tepki gördüm bende. Kendi kızları fakir kol gömlek altına dize kadar etek giyer ama o kapalıdır. Ben dize kadar tuniğimin altına bol pantolon giyerim ama onlara göre bu nasıl kapanmaymış. Ya başımdakini çıkaracakmışın ya ayağımdakini. (Gerçi diyenler şuan ne giyiyor söylememe gerek yok :44:) Allah'tan eşim bu konuda çok mantıklı. Uzun bol bir etek bile giysem ona göre o açık bir kıyafet. Bunu giyme demez ama pantolon giysen daha iyi der. Etekle altın açılır, koşman gerekir koşamazsın vs. der. Mantıklısı da bu zaten. Ayrıca yeni çıkan pantolon etekler kadar tesettüre uygun kıyafet yok bence.

Farklı bir şehire gitmek gibi bir alternatif varken bu fikirden vaz geçirmeyin. Eşiniz de bu konunun stresindedir. Uzaklaşınca rahat edersiniz. En azından yılda bir gelip gittiğinizde de mesafeli olursunuz bundan böyle. Ve evlilik zaten sıkça bu tür aile kavgalarının olduğu bir sistem maalesef. Hakaret, saygısızlık vs olmadıkça büyütmeyin. İl değiştirme sürecini de hızlandırın bence ki bu stres uzayıp gitmesin

Kilit nokta annesi burda. Bilginize... fena gaz vermişler. Gideceksiniz diye. Kanimca geri adım atmiş eşiniz ama sizs söyleyemediği icin suçlu hissediyor size karşi kendini. Bir kac gune kokusu cikar. Geri adım atmayın. Başkalarına yansıtmayın .

Ş
Şunu da ilave etmek isterim ki başkalarının giyimini kuşamını renk tercihini, özelliklerini bu şekilde alaylı ve çirkin benzetmelerle dillerine dolayan insanların kendi gelinlerinin giyim kuşamına karışmamaları mümkün değildir. Bugün pantolona karışan yarın eşarbınızın rengine öbür gün çocuğunuza giydirdiğinize karışırlar büyük ihtimalle. Yani ağlayıp üzülmeyle çözemezsiniz bu durumu. Ya eşinize "bana karışamazlar, beni eleştiri ve sana şikayetlerine izin vermeyeceksin" i kabul ettireceksiniz ya da başka şehire taşınıp yılda bir karşılaştığınızda da mesafeli olacaksınız başka yolu yoktur bunun

Nişanlıyken eşini ve ailesini tanıyamadınmı?illaki bir yerden patlak vermiştir .Bunlar hep nişanlık sürecinde açıkça anlatılmayan konuşulmayan şeyler .Giyim tarzıdır ,kültürel farktır .Siz modern kapalısınız ,onlar aşırı mutaassıp.Ben zaten şuna anlam veremiyorum .Bir insan sevap ,günah ilişkisini bilir .Kimi çok tutucudur kimi daha serbest .Bu o insanın kendi sorumluluğuna aittir .Baskıyla dini yaşatma dayatması ,tamamen cahilliktir .Kayınvalideniz cahil ,dangalak biri .Eşinizde ister istemez ailesinden etkilenir olmuş .Neticede aile yapıları öyle ve onlara göre ters .Keşke baştan bazı şeyleri konuşup netleştirseydiniz aranızda .Şimdi bu kadar yıpranıp üzülmezdiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…