- 12 Mart 2012
- 1.884
- 5
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dediğim gibi normalde çok iyi insanlar.benimde hç bir saygısızlığım olmadı.nasıl olduda bu hale geldi anlayamadım..
umarım geçicidir buna umut bağlayıp sabrediyorum.
ben çokpozitif bir insandım ama bende artık eskisi gbi olamıcam gibi geliyor.
sence geçici olarak ailemin yanına gideyimmi?
geri dönemem diye korkuyorum şuan okadar soğumuş durumdayım
yazdıklarını okuyunca inan çok üzüldüm ya, eşinin ailesinin durumu muhafazakarlıktan çok yobazlık bence. nasıl bir insan ki kayınvaliden, herkesin arkasından konuşuyor, Allah'ın en sevmediği şeydir dedikodu, gıybet, o kadar inançlıysan bunu yapmayacaksın arkadaş!!! sane ne elalmin giyimininden kuşamından!! bak şimdi çok sinirlendim.
erkekler malesef ailelerinin etkisi altında kalıyorlar, ve bu genelde hepsinde var. eşin de itiraf ettiği gibi onlara bir şey diyemediğinden sana sarmış gibi duruyor.
ama evliliğin ilk aylarında bu tip anlaşmazlıklar o kadar doğal ki, zamanla düzeliyor ya da duruma alışır konuma geliyorsun.
Anladığım kadarıyla sen çok hassassın, hemen uykuların kaçar olmuş, hemen hayatın zehir olmuş, kıyamam
evliliğinin devamı için kayıngilleri görmezden gel, ben bazen kendimi şu şekilde avutuyorum " onlar deli, deli insanları olduğu gibi kabul edersin, onları da öyle kabul et" bu şekilde yaklaşıyorum.
onlar ne yaparsa yapsınlar sen eşini seviyorsan eşinle aranı iyi tutmaya bak, eğer ona yüz çevirirsen o da ailesine gider ve seni de daha çok üzer
Bende her şeyi zamana bıraktım...
Akışına...
Konu sahibine de aynısını tavsiye ediyorum. Kimseyi memnun etmeye uğraşma...
senin ve eşinin yaşı kaç bu arada ? eşinin bazı hareketleri çok çocukça geldi bana...sorun olmadığını bile bile sorun çıkartmak ister gibi davranıyor
bence taviz verme fazla..gerekmedikçe konuşma..oraya taşınalım buraya taşınalım lafıda yapma..nasıl olsa nasibiniz yiyecek ekmeğiniz neredeyse oraya gideceksiniz.kimse yazılana engel olamaz..o yüzden bu durumda hiç fikrini söyleme bile yarın birgün senin yüzünden oldu der..sakın yüz verme arkadaşım..çünkü anlattıklarına göre sen bunları hakedecek hiçbirşey yapmamışsın..
hiçbir konuda tartışmaya girme..sessiz ol..duyarsız ve tarafsız ol..eminim düzelecek..
birde kıyafetlerine karışma olayını çok kınadım şahsen....birini ya olduğu gibi kabul edersin yada hiç kabul etmezsin...elinde kuklamı bu insan onu giyme bunu giy muhabbeti yapılıyor..ayıp birşey...biraz saygı...ama kendisine saygı duymayan birinden sana saygı duymasını bekleyemeyiz..eğer dinini bilip tanısaydı zaten böyle davranmazdı ve kimseyi eleştirmezdi..dinimizde hoşgörü vardır...hani nerde ? eşinin ailesinde hoşgörü nerde ?pantalonu çıkartıp etek giydirmekle olmuyorr bu işler..
Bende her şeyi zamana bıraktım...
Akışına...
Konu sahibine de aynısını tavsiye ediyorum. Kimseyi memnun etmeye uğraşma...
senin ve eşinin yaşı kaç bu arada ? eşinin bazı hareketleri çok çocukça geldi bana...sorun olmadığını bile bile sorun çıkartmak ister gibi davranıyor
bence taviz verme fazla..gerekmedikçe konuşma..oraya taşınalım buraya taşınalım lafıda yapma..nasıl olsa nasibiniz yiyecek ekmeğiniz neredeyse oraya gideceksiniz.kimse yazılana engel olamaz..o yüzden bu durumda hiç fikrini söyleme bile yarın birgün senin yüzünden oldu der..sakın yüz verme arkadaşım..çünkü anlattıklarına göre sen bunları hakedecek hiçbirşey yapmamışsın..
hiçbir konuda tartışmaya girme..sessiz ol..duyarsız ve tarafsız ol..eminim düzelecek..
ben 26 eşim 28 yaşında..yaşlarımız küçük değil ama eşim çocukluk ve gençlik dönemini yaşaması gerektiği gibi yaşayamamış zaten olayın kaynağı bence bu..
taşınma konusunu hiç açmıyorum artık ama belirsizlik çok sinir bozucu.gitmicez dese 2 gün üzülürüm sonra alışmaya çalışırım en azından
birde kıyafetlerine karışma olayını çok kınadım şahsen....birini ya olduğu gibi kabul edersin yada hiç kabul etmezsin...elinde kuklamı bu insan onu giyme bunu giy muhabbeti yapılıyor..ayıp birşey...biraz saygı...ama kendisine saygı duymayan birinden sana saygı duymasını bekleyemeyiz..eğer dinini bilip tanısaydı zaten böyle davranmazdı ve kimseyi eleştirmezdi..dinimizde hoşgörü vardır...hani nerde ? eşinin ailesinde hoşgörü nerde ?pantalonu çıkartıp etek giydirmekle olmuyorr bu işler..
K.validenin sakasina da olsa söylemis oldugu laflara cok sasirdim hayret icinde kaldim ve seni gercekten tebrik ediyorum sabrina hayran kaldim hicbir sekilde terbiyesizlik etmeyip agirliginla durmussun. Inan ki ben yapamazdim o an cildirirdim.
Arkadasim sen sakin ol diycem ama olunmuyor ben kendim daha beterim yurt disindayim ailem Türkiye de her moralim bozuldugunda kalbim kirildiginda annemin yaninda olmayi ona sarilip aglamayi istiyorum ama yok malesef. Evlenince seni el bebek gül bebek büyüten ailen olmuyor yaninda bambaska bir dünyada oluyorsun. O yüzden bu hayata alismak zorundasin tabiri caizse ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.
Ayrica Eskisehire tasinma konusuna gelince inan ki zararli cikarsin canim hergün basina kakilir. K.validen oglunu arar bir sürü laf söyler sen huzursuz olursun. Bunlar benim nacizane düsüncelerim yinede sen bilirsin.
ben okuyunca valla içim şişti.. takmışlar baş göründü, boyun göründü... ayhhh yeter be dedim...
eşini kaybetmedin... fakat çok dikkatli ol, sürekli depresif ve aglayan bayanların eşleri bir süre sonra sıkılıyor ve onlardada başka başka huylar cıkmaya başlıyor...
evde günlerce süren bir küslük yaşamayın.. herşey yoluna girer.. sizinde hassas olmanızdan kaynaklı kötü günler yaşayabilirsiniz, ama dirayetli olmaya calışın
canım benim çok üzülmüşsündür tabii ama inan geçici bir durum daha çok yenisiniz erkekler evliliğe biraz daha zor adapte oluyor eşin şuan nasıl bir tavır takınacağını bilemiyor çünkü ilk defa başına böyle bir şey gelmiş iki tarafı da idare etmek çok zordur ama emin ol seni kendi ailesi de dahil kimseye ezdirmez şuan dolduruşa gelmiş bence o bu yüzden sana patlıyor anlatabildim mi ama sonrasında çok üzülüyordur... işte diğer taraf da ailesi ne yapsın nasıl bir tutum sergilesin kestiremiyor... insanlar isterse yıllarca flört etsin evlenince birbirlerini o zaman tanıyorlar şuan sizin bence yapmanız gereken ciddi anlamda oturup başbaşa tüm sorunlarınızı masaya yatırmak burda sana büyük iş düşüyor yapıcı şekilde konuşarak eşinin gönlünü al bak gör sen ne dersen onu yapmak isteyecek tatlı tatlı konuş işte sen eşini daha iyi tanırsın...
ben de 1 yıllık evliyim benzer durumları yaşadım kısa süreli ama şuan ne oldu eşimin annesiyle hiiiiiç görüşmüyoruz he bu benim mi kararımdı hayır eşimin kararı ki annesi bana neler etti yine de ben eşime gidelim ben gönlünü alayım dedim ve bu tavrım eşimin çok hoşuna gitti ama götürmedi:) uzaklık en iyisi o olaylardan beri maşallah evime hiç huzursuzluk girmedi ve eşim de bunun farkında sen de eğer Sakarya'da kalırsan mesafeni koymalısın bir şekilde canım çağırmadan gidiyormuşsun ya gitme eşinle git mesela tek gitme zaten haftada iki demişsin çok o ağırlığını koy biraz... Eskişehir'e taşınmak belki iyi fikir olabilir ama bu benim önerim iki aileden de uzak olmak en iyisi bu sefer de sen arada kalabilirsin mesela ben uzaktayım ailemi çok özlüyorum vs ama şuanki hayatımdan memnunum kafamıza göre yaşıyoruz karışan görüşen yok ya siz başka bir şehire taşınsanız çok mu imkansız?
ahh cnm ya buna benzer şeyleri bende yaşadım...
sanırım ailesinden uzakta evlenenler uyum falan değil de kendini pişman hissediyor...
ben ne fedakarlıklar yapıyorum onun tavrına bak diyorsun
ailemin yanına gidersem iyice soğurum birdaha dönmek istemem diyor...kolay değil bende benzerler duyguları yaşadım...
sanma ki yalnız sensinn...
terapistler araştırıyorduk artık asla eskisi gibi olmaz diyorduk...
ama bir baktım yalnız değilim bu beni önce rahatlattıı sonra çözüm aradık...
sabret canım geçecek...
ama değişiklik iyi gelir git aileni gör 3-4 gün dön gel bak evini nasıl da özlemiş olacaksın:)
bende diyordum geri dönemem evimden evliliğimden soğudum pişmanım diye:)
çok iyi anlıyorum seni ama geçici bir durum sakin ol lütfen...
Eşini kaybetmiş değilsin ama böyle giderse kendini kaybedeceksin.
Eskişehir'e taşınmak konusunda ısrarcı olmanı tavsiye ederim.
Uyum sağlayamadın dediği zaman karşı çıkmasan mesela...
Evet uyum sağlayamadım,ne yaptıysam olmadı,çok çaba gösterdim ama yeterli olmadı.
Mutsuzum,hayat boyu burada yaşayamayacağımı hissediyorum ve Eskişehir'e taşınmamızı istiyorum.
Kayınvaliden baskıcı ve sürekli kendi doğrularını empoze eden bir insan.
Kendisine göre yanlış olanı yapanları aşağılayıp yeriyor.
Seni bile etkilemiş.Oğlunu hayi hayli etkiler.
Eşin,annesinden uzak olursa daha ılımlı olabilir diye düşünüyorum.
günlerce küsen surat yapan bir insan değilim ama çok hassaslaştım herşeye ağlar oldum kendimi zorluyorum eama elimde olmadan hüngür hüngür ağlıyorum
çok üzüldüm adına ama bence bunlar birbirinize alışma evresi eşin üstüne fazla geliyor madem senin konuşmanı istemıyor şiddetle o zaman afedersın o eşek gibi konusacak sen bunları haketmıyorsunyani diyorum çok şükür aldatmadı falan diye kendimi teselliediyorum ama aketmedimki ben bunu.birşey deesem yapsam kaşındım diyeceğim.
kayınvalidemle konuşmak istiyorum ama eşim konuşursan seni asla affetmem diyor.sabrediyorum işte
eşin zaten senin yüzünden değil ailesi yüzünden bunalımda
demek ki onu doldurup duruyorlar o da şişip sana patlıyor. Senin haklı olduğunu adı gibi biliyor ama ailesine eşim haklı diyemiyor maalesef
Bence senin tek hatan kendini fazla sıkman ve onlarla uyumlu olmayı fazla kafana takman. Bu konularda biraz esnek ol seni beğenmeyedebilirler, aileden biriyle küs de olabilirsin bunlar olağan şeyler. Çok mükemmel insan ilişkileri arıyorsun bu da seni hayal kırıklığına sürüklüyor heralde
Yaa bir de dinden imandan bahsederler. Pantolon giymek günah da yeni evlenmiş bir genç kadının bu kadar üzülmesine sebebiyet vermek hiiiç günah değil ne de olsa
senin sinirlerin bozulmuş... durmuş durmuş sabredip sustukça patlama yaşamaıssın en sonunda...
üzerindeki bu olumsuz enerjileri yok ettikten sonra ancak sağlıklı şeyler düşünebilirsin.. rahatlatıcı şeyler yapmaya calış, en cok neyi yaparken deşarj oluyorsun onları düşün... melisa çayı iç bol bol, doktora git ilça versin diyecem ama sen bunu kendin halledebilirsin diye düşünüyorum...
EVDE, MUTLU YUVANDA KAYNANANI DÜŞÜNÜPTE HUZURUNU BOZMA, İNANKİ DEĞMEYECEK BİR MEVZU.
ahh ben ne bunalımlar, ne sorunlar yaşadım o kaynanamla... duydumki panik atak olmuş oh çekmedim ama umrumda değil, eden bulur, oda beni az çıldırtmadı,
demek ki onu doldurup duruyorlar o da şişip sana patlıyor. Senin haklı olduğunu adı gibi biliyor ama ailesine eşim haklı diyemiyor maalesef
Bence senin tek hatan kendini fazla sıkman ve onlarla uyumlu olmayı fazla kafana takman. Bu konularda biraz esnek ol seni beğenmeyedebilirler, aileden biriyle küs de olabilirsin bunlar olağan şeyler. Çok mükemmel insan ilişkileri arıyorsun bu da seni hayal kırıklığına sürüklüyor heralde
Yaa bir de dinden imandan bahsederler. Pantolon giymek günah da yeni evlenmiş bir genç kadının bu kadar üzülmesine sebebiyet vermek hiiiç günah değil ne de olsa
senin sinirlerin bozulmuş... durmuş durmuş sabredip sustukça patlama yaşamaıssın en sonunda...
üzerindeki bu olumsuz enerjileri yok ettikten sonra ancak sağlıklı şeyler düşünebilirsin.. rahatlatıcı şeyler yapmaya calış, en cok neyi yaparken deşarj oluyorsun onları düşün... melisa çayı iç bol bol, doktora git ilça versin diyecem ama sen bunu kendin halledebilirsin diye düşünüyorum...
EVDE, MUTLU YUVANDA KAYNANANI DÜŞÜNÜPTE HUZURUNU BOZMA, İNANKİ DEĞMEYECEK BİR MEVZU.
ahh ben ne bunalımlar, ne sorunlar yaşadım o kaynanamla... duydumki panik atak olmuş oh çekmedim ama umrumda değil, eden bulur, oda beni az çıldırtmadı,