- 23 Ağustos 2012
- 49.451
- 229.096
Bu sefer inanın ki ev hanımlarına laf atmak gibi bir amacım yok ama zaten çalışmayan kadınların hayat enerjisinin ve motivasyonunun olması bana imkansız gibi geliyor.ben resmen intihar edecek seviyeye geliyorum çalışmıyorken.ne yemek yiyebiliyorum, ne kitap okuyabiliyorum, ne banyo yapabiliyorum.koltukta öylece oturabiliyorum sadece akşama kadar.belki dediklerinden hiçbiri değil.benim gibisiniz.illa.sabah erken kalkıp, biryerlere gitmem lazim yoksa olmuyor.yapabileni görünce de inanamıyorum.tamam şahane bir eşiniz var ama hayat çok yönlü bir olgu.yetmiyor işte.ben de size dua edeyim.umarım hayatınızdaki tüm şansınızı eşinizde kullanmamışsınızdır.
Peki.Babasi isten geliyo 8 gibi ozlemis oluyo birlikte oyuna basliyoruz saat ilerliyo yatagina yatirinca sariliyo hemen uyuyo yoruluyor galiba cok
Oğlumda benim gibi cok hareketli degil oturur saatlerce ognar yemek secmez herseyi yer gece de 12 saaf uyuyor o yuzden oda bana uyum saglams gbi
Çalışma şartlarıyla da çok alakalı.ben sabahın köründe çıkıyorum neredeyse.resmen bir günde 2 gün yaşayabilecek kadar vaktim kalıyor.özel sektörde 10, 12 saat çalışanlar, çok büyük şehirlerde 2, 2,30 saat trafikle savaşanlar başka tabi.ama tüm gün evde olmakla ya da çalışmamakla ilgili görüşlerim aynı.sürekli boşta olsan hayallerindeki gibi zevk almayacaksın ki zaten.çalışmanın temel ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.sonuçta bu zeka bize gezelim, yiyelim, içelim diye verilmedi ki.Bütün saygımla katılmıyorum yahuuuu, sık sık çalışmasam nelere vakit ayırırdım diye düşünüyorumKesinllikle spora ve dışarda vakite daha çok zaman ayırırdım. Sporu kesinlikle 5 güne çıkarırdım. Her gün de öğle yemeğinden sonra mağaza/vitrin gezerdim daha da iyisi öğle yemeğinde değişik bir şeyler yerdim, her gün farklı şeyler denerdim. Valla hayatımı yaşardım
Pisliği de övmeyelim şimdi, insan pis evde de mutlu olamaz. Zaman zaman pasaklılığın dibine vurduğum oldu, yok yani o pislikte dağınıklıkta rahat duramıyorsun. Duşakabinin contasına şırınga ile domestos enjekte etmek kadar tuhaf her gün akşama kadar bişey yapmadan öyle yatmak.Temizlik hastaligini da övmeyelim bi zahmet. En iyi zamanlarimda en aktif her seye yetisen donemlerimde de o konuda fikrim ayniydi. Benim bu noktaya geldigim süreç bebek, lohusa depresyonu olabilecek zorlu vakitler ve hickimseden yardim almadan tek basima baktigim bir cocugum var. Bana ne dediginiz onemli degil de benim gibi kendi ruhunu ele evirmis zorluklari ile mucadele eden insanlara oylece üsengec tembel vs demeyin olur mu? Disardan tembellik gibi görünen bu sey tembellik falan değil çünkü.
Zaten oturup tv seyretmesi çocuğun ruhuna aykırı ama sizce 2 yaşındaki çocuğun gelişimini çekmece boşaltmak mı sağlar? Yaşıtları fiziksel gelişim içim jimnastik, yüzme vb aktvitelerler yapıyorlar. Anne babalar bilingual yetiştirmek için çabalıyor. Onun ileride rakipleri şu an bu durumda. Onu da geçtim çocuğunuzun sağlıklı geliştiğine inanıyor musunuz? Tüm gün evde oturan çocuk sağlıklı sosyalleşme yaşayabilecek mi? Gelişim için en önemli saatlerde çocuk uykuya geçmemiş oluyor henüz, 12 de yatan bir bebekten bahsediyoruz. Üstelik 2. bebeğe hamilesiniz. Bence layık olmanız gereken kişi eşiniz değil çocuklarınız.Oyun saatlerinde aktivite saatlerinde esimle birlikte oglumuzn odasinda saatlerce egleniyoruz onun disinda sabah tvde dizi acik oluyo ona da bakmiyo zaten ilgisini bekmiyo surekli cekmeceleri bosaltıyor
Merhaba
4.evlilik yıldönümümüzü kutladık 2 gün önce . 2 yaşında oğlum var , 6 aylıkta kızıma hamileyim . Beni çok seven bir eşim ve hayatta kalan birtek annesi var. Kaynanam beni çok sever bende onu, gelinim değil kızımsın der ne temizlik yapmama izin verir ne de köye geldigimizde köy işi yaptırır . Eker biçer hep bize kışlık hazırlar 6 ay köyde tek kalır 6 ayda bizim üst katımızda kalır.
Eşim desem beni benden çok dusunur . Isten gekir oglumuzu alıp parka goturur bana uyu dinlen sen der dışardan yemek alır gelir. Bazen ben bile utanırım neden bu kadar el üstunde tutuyor diye aileme cok saygilidir. Annem, babqm cok severler esimide kaynanamıda , maddi durumumuz çok iyi ben şuan calismiyorum esim tamamiyle ben ve cocuklarım odaklı yasar isteyken surekli arar ozledim der
Ee sorun ne diyeceksiniz.. Sorun benim hayatt enerjimin olmaması, ilk dogumdan asiri kilo aldim ve beklenmeyen ikinci gebelik oluncada veremedim kilolarimi smdi hamileyim ve cok kiloluyum kendime de cok bakan biri degilim daha dogrusu asiri üşengecim . Yemek yapmayq bile üşeniyorum, oglumda cok yaramaz bir cocuk degil ama ben nedense kendimi bırakmıs gibiyim .
Önerilerinize ihtiyacım var. Evlendikten snra benim gibi üşengec olan varmı? Varsa nasl kurtuldunuz bu durumdan , evim cok guzel, esim yemek takimindan tutun tum mutfak malzemelerimi kendi alır, mor severim diye mutfak hep mor ama ben instgramdan bile hikaye atacak hevesi bulmuyorum kendimde hani şu guzel masa hazirlayip hikaye atan kadinlar gbi hayat enerjim yok .
Sizce çok kilolu olmam beni yavaslatiyor strese mi sokuyor..? Nasıl enerjimi yukseltip esimin sevgisine bana yaptiklarina layık olabilirim..?
Cok iyi o zaman. Siz diyetisyene uyun. Doğumdan sonra da yürüyüş yaparsınız. Ne kadar uslu da olsa 2 yasında cocuk var. Kolay mı? Gebelik var. Halsiz olmanız normal. Kendinizi suclamayın.Şuan da diyetisyene gidiyorum cunku karin bolgemde yaglanma cok ve ilk dogumum sezeryandi ikincide oyle olacak
Haklsiniz bende bu durumdan cok sıkildım sadece erteliyorum herseyiO zaman o da senin gibi fazla kilolu ve hımbıl olacak konu sahibesi. Lütfen kusura bakma, kendinin zaten fazla kilolarla başın dertteymiş, bu şekilde hayat tarzına devam edersen çocuğunu da aynı son bekliyorGenceciksin, al çocuğunu her akşam parka çık çocuğun oynasın sen takıl. Hiçbir şey yapamıyorsan her sabah 45 dakika yürüyüş yap mesela, hem açılırısn enerjin yerine gelir hem de kilon azalır .. bu kadar hareketsiz yaşamak canını sıkmıyor mu Bütün gün evde otursam bana afakan basar, hiçbir şey yapamazsam çıkar mahallede bir tur atarım yürürüm. Hamilelik yürümeye de harekete de engel değil, bizim spor salonunda zumbaya gelen hamile kadın da var, step dansına da , kendilerini çok zorlamadan yapıyorlar. Hamilesin diye düşüp kalmadın ya
Tam olarak bu+ TV insanın bütün enerjisini alıyor gündüz açık olmaz bizdeO zaman o da senin gibi fazla kilolu ve hımbıl olacak konu sahibesi. Lütfen kusura bakma, kendinin zaten fazla kilolarla başın dertteymiş, bu şekilde hayat tarzına devam edersen çocuğunu da aynı son bekliyorGenceciksin, al çocuğunu her akşam parka çık çocuğun oynasın sen takıl. Hiçbir şey yapamıyorsan her sabah 45 dakika yürüyüş yap mesela, hem açılırısn enerjin yerine gelir hem de kilon azalır .. bu kadar hareketsiz yaşamak canını sıkmıyor mu Bütün gün evde otursam bana afakan basar, hiçbir şey yapamazsam çıkar mahallede bir tur atarım yürürüm. Hamilelik yürümeye de harekete de engel değil, bizim spor salonunda zumbaya gelen hamile kadın da var, step dansına da , kendilerini çok zorlamadan yapıyorlar. Hamilesin diye düşüp kalmadın ya
Öncelikle evliliğiniz adına mutlu oldum :)daim olsun diyelim .Kilo aldiktan snra boyle hissettgm icin hep kiloya bagliyorum o yuzden odagım suan zayiflamak
Aynen bende smdi meyve sebze agirlikli besleniyorum , bana deilde bebegime yarayacak besinleri yiyorum aburcubur yasak dışardan yemeyi de kes dedi doktorumÖncelikle evliliğiniz adına mutlu oldum :)daim olsun diyelim .
Ben hiç kilolu olmadım boyum 1.62 ama olduğumdan daha kısa gözüküyorum minyon yapım var omuzlarım dar basenim az var vs o sebepten olmam gereken kilodayken bile tam anlamıyla zayıf durmazdım.sanırım 58 kgken 2.gebeliğe hamileydim doğuma 70 ile girdim.Doğumdan 2 ay sonra aralıklı oruç gibi bir beslenme düzeni sağladım karbonhidrat eksik ve protein ağırlıklı bol yeşillik tarzında okadar çok doyuyordum ki .3ayın sonunda 49 kg ‘a düşmüştüm .canım sıkıldıkça tokken birşeyler istediğinde su içtim ara öğünlerde leblebi,çig fındık vs yedim .tatlı çok nadir yedim ,canım çok isterse bitter çikolata yemiştim gün içinde .Sütü artıran tek şey “SU” onun dışında aldığınız karbonhidratlar ,rafine şekerler kilo aldırır .bol proteinli yemeklerinizi gün içinde su ile destekleyip üstüne de emzirirseniz çok fazla kilo verirsiniz .emzirmek diyetle birlikte çok kalori yakıtırır.
Hamileyken diyet kafasına girmeyin sadcee herşey yiyin meyve sebze protein ama karbonhidrat düşük olsun .benim doğum doktorumun kendisi de çok fitti her ay gittiğimde beni de tartardı ekmek yeme derdi :)
Sağlıklı doğumlar dilerim ..
Eski dizilere sardm bu ara eski bolumlerini acip izliyorumTam olarak bu+ TV insanın bütün enerjisini alıyor gündüz açık olmaz bizde
Lusura bakmayinda ben hamile kaldim bahanesiyle yiyip icin sisip kilo germeyip kendini salanlara herseyi mustehak goruyorum yani neden bakimsizlik esiniz sizi boyle kilolu sevmedi mesela onu dusunun zayiflayin gencsinizdir maddi durum var spora yazilin dogumdan sonra diyet yapin fistik gibi olun bakimsiz kilolu salmis hayat enerjisi duruk biri olarakmi yasamak istiyosunuz? Hobi edinin esinizle gezin kvde var cocuklara bakar sosyal olun hayatta tadini cikaracak okadar cok sey varki bu bosvermisleri anlayamiyorum
Ben sadece esiyle alakali demedimki bana gore bu dusunceniz cok sacma sen yer yer oturursan salar kilo alirsan erken yasta sisman bakimsiz biri olursun bunu bana allah lutfetti diyemezsinki bunlar insanin elinde olan seyler adam su anda seviyo memnun olabikir ama bir sure sonra gozunede batabilir ben nasil yanimda kendini salmis bakimsiz bir es istemiyorsam benim esimde istemez hakkidir onemsemeseydi bile ben kendim 30 yasinda iki cocuk annesiyim ama oyle dogum kilolarimla oturup mutlu olamam aynada kendimi bu genc yasta hayattan kopmus bi amaci olmayan biri olarak gormek istemem bir suru ugrasim hobim vs var sosyal hayatim ben buna hayattan zevk almak bir amac sahibi olmak diyorum hirs yapip baskalariyla kiyaslamiyorum kendimi sizin dediginiz gibi. Baskalarinin yasadiklari beni ilgilendirmezkiEskiden ben de senin gibi düşünüyordum. Herkes hayatındaki iyi şeyleri haketmeli diyordum.kuduruyordum hırstan, birisi birşeyleri haketmeden yaşayabiliyor diye.ki bu konuda da öyle.ama sonra dedim ki yaratıcı mı allah mı, enerji mi neye inanırsak inanalım o kişiyi bu nimetlere lâyık görüyor demek ki.istediğimiz kadar eleştirelim, hırslanalım.şimdi adamın yakasına yapışıp nasıl kendini bu kadar salan, kilolu birini yanına yakıştırabilirsin mi diyelim.dünyada herşey etki, tepki meselesi değil ki.hatta çoğu şey değil.şaşııp kalıyorsun ne kalitesiz kişilerin ne hayatları var diye.bu arada konu sahibine değil lafım lütfen.genel hayat eleştirisi.demem o ki hayatta adalet aramak.yapılabilecek en son şey.konu sahibi de demek ki eşini sonuna kadar hakediyor.bu kadar.ona bahşedilmişse onun hakkı.böyle düşünmek kolay değil ama bir süre sonra kabulleniyorsunuz.manken gibi kadın olsa kendi frekansında olmayacak bu kadar sevmeyecek belki.kendi seviyesine daha yakın bulup seviyor belki konu sahibini.
Gece kaçta yatıyor?Maşallah benimki halen uyuyo hic uyanmadi kendim bile kahvalti yapmadm halen onu bekliyorum
Yahu iki yaş için 11 geç zaten. En geç 9.30 10 da uyumalı. Benim oğlum neredeyse 6 yaşında. Yazın en geç 10 da kışın 9 da uyur11 gibi uyuyor ama bazen daha gec uyudugu da oluyor
Güne nasıl başladığınız da önemli. Hareketsiz, isteksiz başlıyorsaniz öyle devam eder kendimden biliyorum. Bir de kan değerlerinize baktirin. Bende de aynı sorun var, demirim cok düşük çıktı. Siz rahatsız oluyorsunuz diye bunları söylüyorum. Yoksa kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz. Kendiniz için yapın devamı gelir.Merhaba
4.evlilik yıldönümümüzü kutladık 2 gün önce . 2 yaşında oğlum var , 6 aylıkta kızıma hamileyim . Beni çok seven bir eşim ve hayatta kalan birtek annesi var. Kaynanam beni çok sever bende onu, gelinim değil kızımsın der ne temizlik yapmama izin verir ne de köye geldigimizde köy işi yaptırır . Eker biçer hep bize kışlık hazırlar 6 ay köyde tek kalır 6 ayda bizim üst katımızda kalır.
Eşim desem beni benden çok dusunur . Isten gekir oglumuzu alıp parka goturur bana uyu dinlen sen der dışardan yemek alır gelir. Bazen ben bile utanırım neden bu kadar el üstunde tutuyor diye aileme cok saygilidir. Annem, babqm cok severler esimide kaynanamıda , maddi durumumuz çok iyi ben şuan calismiyorum esim tamamiyle ben ve cocuklarım odaklı yasar isteyken surekli arar ozledim der
Ee sorun ne diyeceksiniz.. Sorun benim hayatt enerjimin olmaması, ilk dogumdan asiri kilo aldim ve beklenmeyen ikinci gebelik oluncada veremedim kilolarimi smdi hamileyim ve cok kiloluyum kendime de cok bakan biri degilim daha dogrusu asiri üşengecim . Yemek yapmayq bile üşeniyorum, oglumda cok yaramaz bir cocuk degil ama ben nedense kendimi bırakmıs gibiyim .
Önerilerinize ihtiyacım var. Evlendikten snra benim gibi üşengec olan varmı? Varsa nasl kurtuldunuz bu durumdan , evim cok guzel, esim yemek takimindan tutun tum mutfak malzemelerimi kendi alır, mor severim diye mutfak hep mor ama ben instgramdan bile hikaye atacak hevesi bulmuyorum kendimde hani şu guzel masa hazirlayip hikaye atan kadinlar gbi hayat enerjim yok .
Sizce çok kilolu olmam beni yavaslatiyor strese mi sokuyor..? Nasıl enerjimi yukseltip esimin sevgisine bana yaptiklarina layık olabilirim..?