Eşime layık olmak istiyorum . Yardımcı yorumlara ihtiyacım var 🥺

Bütün saygımla katılmıyorum yahuuuu, sık sık çalışmasam nelere vakit ayırırdım diye düşünüyorum Kesinllikle spora ve dışarda vakite daha çok zaman ayırırdım. Sporu kesinlikle 5 güne çıkarırdım. Her gün de öğle yemeğinden sonra mağaza/vitrin gezerdim daha da iyisi öğle yemeğinde değişik bir şeyler yerdim, her gün farklı şeyler denerdim. Valla hayatımı yaşardım

Oğlumda benim gibi cok hareketli degil oturur saatlerce ognar yemek secmez herseyi yer gece de 12 saaf uyuyor o yuzden oda bana uyum saglams gbi

O zaman o da senin gibi fazla kilolu ve hımbıl olacak konu sahibesi. Lütfen kusura bakma, kendinin zaten fazla kilolarla başın dertteymiş, bu şekilde hayat tarzına devam edersen çocuğunu da aynı son bekliyor Genceciksin, al çocuğunu her akşam parka çık çocuğun oynasın sen takıl. Hiçbir şey yapamıyorsan her sabah 45 dakika yürüyüş yap mesela, hem açılırısn enerjin yerine gelir hem de kilon azalır .. bu kadar hareketsiz yaşamak canını sıkmıyor muBütün gün evde otursam bana afakan basar, hiçbir şey yapamazsam çıkar mahallede bir tur atarım yürürüm. Hamilelik yürümeye de harekete de engel değil, bizim spor salonunda zumbaya gelen hamile kadın da var, step dansına da , kendilerini çok zorlamadan yapıyorlar. Hamilesin diye düşüp kalmadın ya

Çalışma şartlarıyla da çok alakalı.ben sabahın köründe çıkıyorum neredeyse.resmen bir günde 2 gün yaşayabilecek kadar vaktim kalıyor.özel sektörde 10, 12 saat çalışanlar, çok büyük şehirlerde 2, 2,30 saat trafikle savaşanlar başka tabi.ama tüm gün evde olmakla ya da çalışmamakla ilgili görüşlerim aynı.sürekli boşta olsan hayallerindeki gibi zevk almayacaksın ki zaten.çalışmanın temel ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.sonuçta bu zeka bize gezelim, yiyelim, içelim diye verilmedi ki.

Pisliği de övmeyelim şimdi, insan pis evde de mutlu olamaz. Zaman zaman pasaklılığın dibine vurduğum oldu, yok yani o pislikte dağınıklıkta rahat duramıyorsun. Duşakabinin contasına şırınga ile domestos enjekte etmek kadar tuhaf her gün akşama kadar bişey yapmadan öyle yatmak.

Oyun saatlerinde aktivite saatlerinde esimle birlikte oglumuzn odasinda saatlerce egleniyoruz onun disinda sabah tvde dizi acik oluyo ona da bakmiyo zaten ilgisini bekmiyo surekli cekmeceleri bosaltıyor
Zaten oturup tv seyretmesi çocuğun ruhuna aykırı ama sizce 2 yaşındaki çocuğun gelişimini çekmece boşaltmak mı sağlar? Yaşıtları fiziksel gelişim içim jimnastik, yüzme vb aktvitelerler yapıyorlar. Anne babalar bilingual yetiştirmek için çabalıyor. Onun ileride rakipleri şu an bu durumda. Onu da geçtim çocuğunuzun sağlıklı geliştiğine inanıyor musunuz? Tüm gün evde oturan çocuk sağlıklı sosyalleşme yaşayabilecek mi? Gelişim için en önemli saatlerde çocuk uykuya geçmemiş oluyor henüz, 12 de yatan bir bebekten bahsediyoruz. Üstelik 2. bebeğe hamilesiniz. Bence layık olmanız gereken kişi eşiniz değil çocuklarınız.

Canım eşin de kayınvaliden de çok iyi insanlarmış Allah muhabbetinizi ve sevginizi arttırsın inşallah.

Sen eşine layık olmayı falan boşver, senin hayatın çok rahat bu nedenle tembelleşmişsin. Konfor alanı denen bir yer var oraya tıkalıp kalmışsın. Hayatın çok tatlı duruyor ama arkadaşlar da demiş zaten, kendini bir şeyler tapmaya zorla. Yürüyüş yap, 15 dakika bile olsa esneme hareleti yap, yoga yap, haftalık yemek listesi çıkar, bilmediğin tarifler dene , yemek kursuna git (dünya mutfakları gibi) bir sürü yapabişeceğin şey var. Ya da en basitinsen açıltan çocuk gelişimi oku, ama seni zorlayacak bir şeyler yap mutlaka

Şuan da diyetisyene gidiyorum cunku karin bolgemde yaglanma cok ve ilk dogumum sezeryandi ikincide oyle olacak
Cok iyi o zaman. Siz diyetisyene uyun. Doğumdan sonra da yürüyüş yaparsınız. Ne kadar uslu da olsa 2 yasında cocuk var. Kolay mı? Gebelik var. Halsiz olmanız normal. Kendinizi suclamayın.

Haklsiniz bende bu durumdan cok sıkildım sadece erteliyorum herseyi

Tam olarak bu+ TV insanın bütün enerjisini alıyor gündüz açık olmaz bizde

Kilo aldiktan snra boyle hissettgm icin hep kiloya bagliyorum o yuzden odagım suan zayiflamak
Öncelikle evliliğiniz adına mutlu oldum :)daim olsun diyelim .

Ben hiç kilolu olmadım boyum 1.62 ama olduğumdan daha kısa gözüküyorum minyon yapım var omuzlarım dar basenim az var vs o sebepten olmam gereken kilodayken bile tam anlamıyla zayıf durmazdım.sanırım 58 kgken 2.gebeliğe hamileydim doğuma 70 ile girdim.Doğumdan 2 ay sonra aralıklı oruç gibi bir beslenme düzeni sağladım karbonhidrat eksik ve protein ağırlıklı bol yeşillik tarzında okadar çok doyuyordum ki .3ayın sonunda 49 kg ‘a düşmüştüm .canım sıkıldıkça tokken birşeyler istediğinde su içtim ara öğünlerde leblebi,çig fındık vs yedim .tatlı çok nadir yedim ,canım çok isterse bitter çikolata yemiştim gün içinde .Sütü artıran tek şey “SU” onun dışında aldığınız karbonhidratlar ,rafine şekerler kilo aldırır .bol proteinli yemeklerinizi gün içinde su ile destekleyip üstüne de emzirirseniz çok fazla kilo verirsiniz .emzirmek diyetle birlikte çok kalori yakıtırır.

Hamileyken diyet kafasına girmeyin sadcee herşey yiyin meyve sebze protein ama karbonhidrat düşük olsun .benim doğum doktorumun kendisi de çok fitti her ay gittiğimde beni de tartardı ekmek yeme derdi :)

Sağlıklı doğumlar dilerim ..

Aynen bende smdi meyve sebze agirlikli besleniyorum , bana deilde bebegime yarayacak besinleri yiyorum aburcubur yasak dışardan yemeyi de kes dedi doktorum

Ben sadece esiyle alakali demedimki bana gore bu dusunceniz cok sacma sen yer yer oturursan salar kilo alirsan erken yasta sisman bakimsiz biri olursun bunu bana allah lutfetti diyemezsinki bunlar insanin elinde olan seyler adam su anda seviyo memnun olabikir ama bir sure sonra gozunede batabilir ben nasil yanimda kendini salmis bakimsiz bir es istemiyorsam benim esimde istemez hakkidir onemsemeseydi bile ben kendim 30 yasinda iki cocuk annesiyim ama oyle dogum kilolarimla oturup mutlu olamam aynada kendimi bu genc yasta hayattan kopmus bi amaci olmayan biri olarak gormek istemem bir suru ugrasim hobim vs var sosyal hayatim ben buna hayattan zevk almak bir amac sahibi olmak diyorum hirs yapip baskalariyla kiyaslamiyorum kendimi sizin dediginiz gibi. Baskalarinin yasadiklari beni ilgilendirmezki

Yani anlattıklarınız burda konu açan nice kadının hayali aslında.Her şeyin böyle dört dörtlük olması ya da gitmesi insanın çabalama ihtiyacını mi öldürüyor bilemedim.Kilo problemi sizin modunuzun düşük olmasına sebep değip bence .Ruhsal,hormonal birtakım sıkıntılar olabilir ki çok normal hamilesiniz ve küçük çocuğunuz da var.Bunlarin geçici olduğunu düşünün. Böyle gitmeyecek ,doğumdan sonra iki çocukla o kiloları elbet verirsiniz .siz şimdiki ana odaklanın,seviyor seviliyorsunuz, kv niz örnek kv .Maşallah, çoğu kadın yerinizde olmak ister.Cok şanslısınız

Eşime layık olmak demeyin şuna, siz fazlası ile layıksınız ve değerlisiniz. Özendiğiniz şeyi tanımlarken yanlış yapmışsınız bence, intagramdan hikaye atan kadınların enerjisi (yok öyle bir şey, bunlara takılmayın) Bir de verdiğiniz örnek de eşime güzel bir masa hazırlayıp fotosunu çekmek. Yine eşiniz... Siz kendinize yönelin biraz gerisi gelir. imkanınız var. Bir diyetisyenden randevu alın. Kendinize yemekler yapın. Eşim ne yiyecek diye düşünmeyin, o zaten sizden yemek beklemiyor, kendi dışarıdan alıyormuş vs. Bunu kendinizi birinci sıraya koymanız için söylüyorum yoksa yaparsınız elbette ama bunun stresini bile yaşamanıza gerek yok sizi zorlayan eden yok. Bir kaç kilo gidince insana enerji geliyor zaten bunu kendimden biliyorum ben de sizin gibiydim 15 kilo verdim. Yeni kıyafet alın kendinize ya da gardırobunuza girin bir düzenleme yapın. Kenara atıp takmadığınız takılarınızı çıkartın ortaya. Makyaj malzemelerinizi tazeleyin. Eşim iyi, kayınvalidem iyi, evim güzel ben niye hala mutsuzum diye kendi kendinize sorgulamanızdan oluyor tüm bunlar. Mutsuzsunuz çünkü kendinizi mutlu etmiyorsunuz. Moru seviyorsunuz diye eşiniz mor mutfak yapmış size ama siz kendiniz için ne yaptınız ki? Kendinize yapın eşinize değil. Zaten kendinizi mutlu hissettiğinizde bu eşinize yansıyacak.

Güne nasıl başladığınız da önemli. Hareketsiz, isteksiz başlıyorsaniz öyle devam eder kendimden biliyorum. Bir de kan değerlerinize baktirin. Bende de aynı sorun var, demirim cok düşük çıktı. Siz rahatsız oluyorsunuz diye bunları söylüyorum. Yoksa kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz. Kendiniz için yapın devamı gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…