Eşime göre annemle ben rahatmışız

Onlar hapisten çoktan çıktı maalesef. Sokaklarda içimizde yaşıyorlar. İnşallah geberip gitmişlerdir.

Biliyorum canım. Amin inşallah rabbim yanlarina bırakmamıştır vicdansızların..

Benim eşimde de benzer durum var gorumcem göbeği açık geziyor mini etek giyiyor ben v yaka giysem önünü kapa deyip duruyor ikide bir o hesap.. anlamadım kendilerininkine laf söylemiyorlar bize gelince ahlak bekçisi kesiliyorlar. Kocamı çok seviyorum ama bu huyundan nefret ediyorum .

ne kadar abartmışsınız pekala o yaştaki kız arkadaşlarıyla gezebilir mahallesinde
akşam olunca herkes evine diye bir kural yok tehlikeli olabilir belki ama bu gece kimse dışarı çıkamayacak anlamına gelmez güvenilir insanların olduğu kalabalık bir muhitse çıkılır böyle olaylar yaşanıyo diyede sokakları şerefsizlere bırakmanın bir mantığı yok
bu herşeyi dahada körükler

Bana ters arkadaş...
21.yy. da yaşıyoruz fakat devir kötü.
Başımıza ne zaman, nerede, ne geleceği belli değil. Bombalar patlıyor, tecavüzler, tacizler derken korku tünelinde yaşıyor gibiyiz. Durum böyleyken, henüz 16 yaşındaki kızkardeşiniz akşam dışarıda, üstelik kediye ciğer teslim etme durumu... Adam 19 yaşında üniv. Öğrc. Kardeşiniz Kendine kendi yaşında başka arkadaşlar bulsun.
Allah a emanet yaşıyoruz...

Çok konuştuk bunları. Eğer dediğiniz gibi söylersem (x de yapmıyor mu) sen benim kızımı neden karıştırıyorsun, kızımı neden kıskanıyorsuna dönüyor olay.

Ee sen de sorsana onu aynısını 16 yaşındaki çocuğa niye bukadar taktın. Bu kıskançlığın açık aramanın sebebi nedir. Bu cocuga boyle dusmanca davranmani hiç anlamıyorum falan de. Hatta burada arkadaşların yakıştırmaları olmuş biraz. Sen de biraz ima et. Bir daha kardeşinin adını ağzına almayı bırak aklından bile geçirmesin. Yani baban vefat etmiş zaten annen ile ayrılarmiş. 16 yaşında kızın ve annenin arasına sokulacak adam değil senin kocan. Kapıdan alsın seni kapıya bıraksın.

Esiniz kiz kardesiniz hakkinda endiselenebilir bu normal ancak bunu igneleyerek belirtemez. Onceki konulari desmeyi sevmiyorum ama esiniz size dusmanmis gibi davraniyor.

Ben olaya bambaşka bir açıdan yaklaşayım. Kız ya da erkek benim için fark etmez, 16 yaşında bir çocuğun 19 yaşında arkadaşı olamaz. Bak sevgilisi demiyorum, arkadaşı olamaz. Yaş dediğin şey yıllara göre değişir. 20 yaşında bir gençle 25 yaşında bir genç arkadaşlık yapabilir. Aradaki beş yaş bir şey ifade etmez ama 16 yaşında biri için aradaki üç yaş çok şey ifade eder. Ayrıca ciddi anlamda çok kötü bir zamanda yaşıyoruz. Yine kız ya da erkek fark etmeden 16 yaşında bir çocuğun okul dışındaki günlerinde akşam altıdan sonra dışarıda olmasına asla izin vermem, hele de kış günü. Elbette yaşadığın yer, yaşadığın yerin kültürü, değer yargıları önemli. Ha bu konuda karışma hakkı eşine düşer mi, bence düşmez. İyi niyetli uyarılarda belki bulunabilir ama Avrupayı geçmişiz falan gibi imalı sözler hoş olmamış. Bu arada sen de onun kızıyla senin kardeşini bir tutma. Onun kızı 19 yaşında, senin kardeşin 16.

Ayrica hepimiz bu yollardan geçtik. net olarak soyluyorum ki lisede ailesi baskici olan her kiz ailesinin karistigi seyleri en uç noktada yasadi.
Gencleri baski altina aldikca, yaptiklarindan haberiniz olmaz. Allah korusun bir hata yapip baslarina is alsalar bile aileye soyleyemeyecek duruma geliyorlar.
Aile ile cocuk arasindaki mesafe arttikca araya yalanlar ve bela geliyor. Bu yuzden kardesinze yaklasiminizi dogru buluyorum. Nerde, kimle, ne yaptigini biliyorsaniz baskilamamak en dogrusu

Eşiniz bir daha bu tarz konuşmalar yaptığında, onun başında bir annesi ve ablası var bunu sorgulamak sana düşmez. Sen kendi sorumluluğunda olan kızınla ilgilenmelisin diyebilirsin, zaten karışmaya zerre hakkı yok

Senin eşinin kızıyla ilgili olan konunu hatırlıyorum. Senin haklı olduğunu düşünüyorum hala ama aklıma şöyle bir tahmin geldi; acaba sen eşinin kızından hazetmediğin için mi eşin kızkardeşine ters davranıyor? Dediğim gibi sevmek zorunda değilsin o ayrı bir mevzu. Etki tepki olabilir mi acaba? Çözüm yoluna gelince; eşinin ağzına lafı tıkayacaksın. Kardeşin hakkında en ufak bir şeyi bile söylemeyeceksin. Aldığı notları, gittiği yerleri eşin bilmeyecek. Başka bir deyişle duvar olacaksın kardeşinle eşin arasında. Bir de bu konuyu kardeşinle konuşup eşine hiçbir şey söylememesi gerektiğini sık sık hatırlatacaksın. Eşin kardeşinin ağzından laf alıp açığını yakalayamayacak.

Ya adam bence işin tehlike boyutunda değil ahlaki boyutunda. O yüzden hak verecek bir şey göremedim. Geri kafalılık.

Yaptıkların normal anormal olan eşin.Tabiki baskı yaparak kendinizden uzaklaştırmayacaksınız.Hem ne var altı üstü arakadaşlarıyla bir doğumgünü ve mangal.Ayıplanacak utanacak bir durum yok.Çocuk kapınıza kadar gelmiş konuşmasanız tuhaf olurdu bence.

Bu arada eski konunuda okudum .Allah yardımcın olsun.

Onun kızıyla senin kardeşini kıyaslamalar oldukça evliğiniz zarar görür.

Sanki kardeşin kolay yollardan mı geçti.Annesi babası ayrılmış, babası vefat etmiş (Allah rahmet eylesin ) her türlü zor bir hayat.Eşin kardeşine karşı azıcık anlayışlı olsa ne olur

Siz eşsiniz, ailesiniz ,rakip değil.Bir tanede bebek gelecek.Eşin gereken olgunluğu gösteremiyor maalesef.Akıllı ve adaletli davransa herkes birbirine daha çok kenetlenir.Yapıcı olmalı.Kafa yapısı değişmedikçe işiniz zor.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar.

Eşimle konuştum. Yaptığı yorumun yapıcılıktan uzak, iğneleyici olduğunu, rahatsız ettiğini ve bir daha tuğçe hakkında herhangi bir yorum yapmasını istemediğimi söyledim. Beni art niyetli olmakla, herşeyi yanlış anlamakla suçladı. Avrupayı aşmışız derken kendini de katarak söylemiş güya. Bi ben onu tuğçeye söyledim bi tuğçeye söylemedim deyip saçmalayıp durdu.

Sadece bir şeyi çok merak ediyorum dedim. Kendi kızına karşı böyle değilken tuğçe söz konusu olduğunda neden böyle tepkiler veriyorsun dedim.

"Ben kızıma karşı da böyleyim" dedi.

Hayır dedim. Sen de biliyorsun sevgilileri oldu hiçbirinde de tepki verdiğini görmedim dedim.

Bana "onun sevgilisi olduğundan haberim yok" dedi. Inanamadım.

Nasıl yok dedim bana demedin mi sen konuş sen hallet ne sevgilisiymiş diye

"sen de büyütülecek bir şey yok kızma dedin diye kızmadım" dedi. Adamın kızını korumuşum adam bunu bana karşı kullanıyor:)

Zaten sorun benim davranışlarım değil senin davranışların. Seni konuşuyoruz bunu da bana mı yükledin dedim.

Bu defada "benim kızımın ne yaptığından haberim var ve ben onunla ne zaman konuşsam hep geri dönüşü oldu yüzümü hiç yere eğmedi" dedi.

Yani demekki kızının sevgilisi olmasını normal karşılıyorsun avrupayı aşmış gibi hissetmiyorsun. Bara falan gittiğinde de sesini çıkarmıyorsun dedim.

"O senede 1 kez olan bir şey" dedi.

Hayır dedim senin de benim de bildiğimiz biri kerimcan durmazın partisi olmak üzere 5 kere bara arkadaşlarıyla gitmişliği var. Yani bunlar benim için avrupayı aşmışlık değil şimdiye kadar da herhangi bir yorumda bulunmadım ama benim kızkardeşimin normal erkek arkadaşı eve geldi diye yaptığın yorumla kendi kızına karşı sergilediğin tavrını bağdaştıramıyorum. O yüzden de bunlari sorgulamak zorunda kalıyorum dedim.

En sonunda diyecek bir şey bulamayınca ben de avrupayı aşmışım o zaman dedi.

Ve tekrar tuğçeyle ilgili herhangi bir yorum istemediğimi söyleyip konuyu kapattım.

Kızıyla ilgili kısımlarda çok sinirlendi hop oturup hop kalktı resmen. Eğer bu şekilde devam ederse sanırım ben boşanacağım. Boşanılacak bir şey değildir belki kimine göre ama eşimden çok soğuyorum bunlardan dolayı. Bakalım zaman neyi gösterecek.

O sizin eşiniz sadece.
Kardeşinizin üzerinde herhangi bir hükmü ya da yorumu olamaz.
Sizin tutumunuzu doğru buldum.
Bu konularda dış kapının dış mandalı olur ancak.

O sizin eşiniz sadece.
Kardeşinizin üzerinde herhangi bir hükmü ya da yorumu olamaz.
Sizin tutumunuzu doğru buldum.
Bu konularda dış kapının dış mandalı olur ancak.

İyi niyetli olsaydı inanin hükmü de olurdu yorumu da. Konu bizim kızlar olduğu zaman eşim kv, dedikoducu fesat komşu türünden birşeye bürünüyor.

Kızkardeşimle bu ilk uğraşması degil. Daha önce de sacma sapan şeyler oldu. Kızına şort giydirip tuğçenin giymemesi gerektiğini söylemesi gibi. Bundan sonra tek bir lafinı bekliyorum gemileri yakmak için.

Kendinizi yıpratmayın lütfen.
Bu tutumundan geri atmayın yeter.
Bebeğinize zararı olur.
Umarım çabuk çözülür sorununuz

Ayni hassasiyetini kendi canindan kanindan olan kizina göstermediğine göre dediğin gibi maksat "bağcıyi dovmek".

Bana kalırsa bir genç kızın yahut delikanlının karşı cinsiyle bu kadar hemhal olmasıni kayıtsızlıkla karşılamak rahatlıktir, evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…