Eşime göre annemle ben rahatmışız

İşte bi arkadaş yazmış,ailem bildiği için en göz önünde kafelere gidiyordum diye...
Aile izin verdiği için kuytu köşelerde tehlikeye açık gezmiyorlar...
Kızım o kadar göz önünde ki bazen bi yerlerde karşılaşıyoruz..selamlaşıp devam ediyoruz :)
Bizde eşim serti biraz bu konularda...ama güzel güzel anlatınca hak verdi..
Onların da bi hayatı var...biz de eşimle o yaşlarda tanıştık...şimdi gülümseyerek anlatıyoruz ne güzeldi diye...gençler ot gibi mi yaşasın diyorum...hiç mi kalbi çarpmasın...ayrıca yanlışta yapabilir...ben söyleyince inanmıyor ama başına gelince bu ona deneyim oluyor...

Biz eve kapandıkça da emin olun gece çıkan kadına aranıyor bakışı olacak.
Bu bir çözüm değildir evet.

Şunu da ekleyeyim 12-13 yıldır çıkarım dışarı.
Ankara'nın her tür mekanına da gittim, Muğla'daki İstanbuldaki Beyoğlundaki pek çok mekana da gittim gerçekten sıkıntı yaşamadım.
Kadınlarımızı üç beş sapık yüzünden eve hapsetmek uzun vadede kadına en büyük darbeyi vuran şey.
İyilik etmiyorsunuz.
Önlemimiz bizim tek başımıza dönmemektir her zaman. Yani taksiye de bindiysek iki kişi olan kimse diğer kızları önce bırakırdı mesafe uzak olsa da en son iki kişi olan evine dönerdi.
Kalabalık gezerdik yani en azından iki üç kişi.
Korkarak eve tıkılarak hiç bir yere ulaşılmıyor.

Farkindaysaniz gündüz çıksın gezsin ama aksam eve giris saati bellidir benim evimde diyorum kızınıza guveniyo olabilirsiniz,diger insanlarada guveniyormusunuz?

Bi arkadasin yorumuna katiliyrum.esinize hak veryrum.ama kendi kizina olan davranisi degil.arkadas ataerkil toplumda yasiyruz dedi.yani ne olursa olsun devir degismis olabilir toplum ayni toplum degismedi.dikkatli olun.telefonla yoklayin.

Suanki şartlarda tek çözüm bu,dedigim gibi boyle bir toplumda risk almam.

Bana göreyse hayatı kaçırıyorsunuz ve kaçırmasına neden oluyorsunuz yazık.
Gençliğini yaşayamıyor mesela.
Ben bu konuda hala şükrederim böyle bir ailede doğduğum için.
Gençliğime dair içimde kalan en ufak bir pişmanlığım olmadı.
Risk almayalım derken hayatın renklerinden mahkum olmak...

Farkindaysaniz gündüz çıksın gezsin ama aksam eve giris saati bellidir benim evimde diyorum kızınıza guveniyo olabilirsiniz,diger insanlarada guveniyormusunuz?

Bu ulkede 4-5 yasinda cocuklar, gencecik kizlar gupegunduz tecavuze ugruyor, gizemler, ırmaklar, ozgecanlar...
Yalniz disari cikarmamakla da bitmiyor, anne kiz kacirilip tecavuz edilip oldurulebiliyorlar (serpil-hanim yesilyurt)
Evden cikarmamak lazim bu dusunceyle.

Bende şükrederim çocukluguma ve gencligime..ozamanlar bu kadar kötü insanlar yoktu çünkü,minibüs şoforu en güvenilir insanlardandi,gece yarılarına kadar sokaklarda oynardık annemin dili yorulurdu bize seslenmekten...oturdugum semt elit sayilabilecek bir semt,ama ekmek fırınınin sahibi kücük bir çocugu tacizden tutuklandı,boyle bir devirde gece yarısi cocuklari sokaga göndermek iyimserlikten baska bisey olamaz bence..cocugumun da hayatı kaçırdıgini düsunmuyorum zaten bir suru aktiviteyle meşgul okul ders derken boş zamanı bile olmuyo..

Gündüz çıkınca tüm tehlikeler kayboluyor mu peki?
2 günlük istanbula gitti okulla...hem geceli hem gündüzlü yani...ayağından zincirle bağlasamıydım gitme diye...o 2 günde içki içen de olmuş,sigara içen de...sevgilisyle buluşan da olmuş mesela...gitme deseydim şuan odasında test çözmek yerine bana kinlenerek müzik dinliyor olacaktı...

Direkt evin basıldığı, tecavüz olayları da öyle çok ki.
Barda filmindeki hikaye gerçekti ne yazık ki..
O zaman kendi evimizde de güvende değiliz bu mantıkla.
Bu kadar korkularla kendi hapishaneni kurmak berbat bir şey.

Serpil öğretmen ve annesinin başına gelenler beni derinden etkilemiştir. Yıllardır hatırıma getirmemeye çalışırım başlarına geleni. Allah bunu yapanlari kahretsin. Bunu da buraya not düseyim dedim.

Biz rahatın tillahıyız sanırım.

Muğla'nın bir başka sahil ilçesinde doğup büyüdüm. Ortaokuldan itibaren akşamları ve geceleri çıktık, sinemalara, pikniklere gittik arkadaşlarımızla. Bara gidip dağıttığımız da oldu, sahilde oturup tavla oynadığımız da.

Ailemiz hep bildi arkadaşlarımızı, hatta özellikle bazı erkek arkadaşların yanımızda oluşu içlerini rahatlatırdı, akılları çok kalmazdı. Eve kadar da eşlik edilirdik, ne olur ne olmaz diye. Ben niye yalan söyleyeyim ki aileme?

Herkes herkesin ailesiyle tanışırdı, sokakta görünce selam verilip elleri öpülürdü. Bir yere çıkmaya bir aile izin vermeyince arkadaşları arardı "X teyze, amca, nolur izin verin gelsin" denirdi.

Kimse tecavüze uğramadı, kötü yola düşmedi, büyüdük gittik, serseri de olmadık, herkes üniversite mezunu, iç-güç sahibi. Bir tane çift var bu arkadaşlıklardan sevgili olup evlenen, onlar da istisnaydı zaten. Ben başka türlü büyümek istemezdim.

Üniversiteyi kazandığımda ailem yurtta kalmama izin vermedi. Milletin ailesi kızının eve çıkmasına izin vermezken benim ailem "kimin ne olduğunu bilmediğimiz bir yerde kalma" deyip beni 18 yaşımda, ilk günden itibaren eve çıkardı, üniversite bitene kadar da 800km uzakta tek başıma yaşadım. Güven meselesi bu işler.

Çok şükür hiçbir dönemde başıma herhangi bir olumsuzluk gelmedi. Zira kendini bilmek önemlidir. Çok gördük okulda o akşam dışarı çıkmasına izin verilmeyen arkadaşları.

Benden 8 yaş küçük, başka bir jenerasyondan kardeşim var erkek, o da aynı böyle büyüdü. Okulu yakındı, öğle aralarında kızları alır getirirdi "bizde yiyelim" diye. Oturur yemek yerdik hep birlikte. Dışarıdan bakanlar ne der bilmem, umrumda değil.

Özellikle babacığımdır bugün bu kadar ayakları yere basan, aklı selim birer yetişkin olmamızı sağlayan.

Demem o ki, kardeşiniz size güveniyor, arkadaşları da zirzop tipler değil ki kapınıza kadar mangal almaya gelmişler. Gençleri itmemek gerektiğini düşünüyorum.

Ben tedbirimi alırım takdir Allahin,ne yapalim yani olacaksa olur saldım cayira mevlam kayıra diyerekmi yasayalim.

Çocuklardan bahsetmiyoruz? Sokakta oynamaktan da bahsetmiyoruz.
İlk gençliğini yaşayan insanlardan bahsediyoruz. Yavaş yavaş kendine güvenebilecek kendi sorumluluğunu ve kendi güvenliğini sağlamaya çalışacak olan bireylerden bahsediyoruz.
Yoksa elbette sokaklarda çocuklar oynamasın.
Bu çok farklı bir şey

Esinizin dusuncesi kimine doğru gelir kimine yanlış.ama bu kadar buyutmeyebilirdiniz,is evden gitmeye kadar gelmiş.benim eşim dese bence normal niye elestiriyorsun yanlış birşey yapmadım derdim biterdi ,bu kadar buyumezdi olay.cok buyutmussunuz hakaret değil bence bu

Tabi, fatma nur celik var mesela, evinde otururken tecavuze ugrayip oldurulen tesetturlu bir genc kiz.
Aksam cikarmamakla koruyabilsek keske cocuklarimizi, keske o kadar basit olsa ama degil iste.

Siz almayacaksınız ama yarın öbür gün kızınız, kuzeniniz, yeğeniniz siz ne kadar izin vermeseniz risk almasınız da alacak. Sizden gizli alacak, haberiniz olmayacak.

18 yaşına kadar benim himayem altında.

Tamam işte buda bir kıskançlık sebebi pinkpinciğim
Tabi bana göre
Kardeşinizin üzerinde en ufak söz hakkı yok.Bunun farkına varmasını sağlayacağını düşünüyorum zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…