Eşiniz kardeşinizi sahiplenmiş ve endişelenmiş buna sevinmeniz lazım ayaküstü çocuğu ne kadar tanıyabilirsiniz ki ayrıca akşam yemeği yendiğine göre baya geç.olmuş hava kararmış zaten kış Bodrum bile olsa mangal saati değil yani. Zaman kötü insanların başına neler geliyor tüm arkadaşlarını tanımıyorsunuzdur kaldı ki mangalı yak ye falan saat kaç olur eşinize haksızlık etmişsiniz baba da yok başında sanırım daha reşit bile değil bu kız. gündüzler çuvala mı girmiş.
Eşiniz ayıp etmiş tam da anladığınız şeyi söylemiş boşa kıvırmasın sonra. Onu hiç alakadar etmez ayrıca anneniz varken. İşte klasik zihniyet kendi kızını görmez, baskasının namusuna bekçi olur.İyi geceler hanımlar. Bu aralar çok konu açar oldum ama şu an gerçekten sinirliyim ve objektif yorumlara ihtiyacım var.
Eşim, ilk evliliğinden olan kızı, ben, annem bu akşam yemeğini annemde yedik. 16 yaşında bir de kızkardeşim var. Onun arkadaşının doğum günü varmış yemeğe gelmedi.
Yemekten sonra eşimin kızı gitti annemde bir arkadaşına uğradı biz evde kaldık.
Kızkardeşim aradı mangalı almaya geleceklerini söyledi. Annem tamam demiş.
Bir süre sonra geldi yanında bir erkek arkadaşıyla. Çocuğu ismen biliyordum kapıya kadar gelince içeri davet ettim soğukta beklemesin hem de biraz tanımak istedim çünkü çocuk 19 yaşında ve ünv öğrencisi bizimki daha 16. Görmek istedim nasıl diye. Kızkardeşimle aralarında sevgililik gibi bir durum yok normal arkadaşlar.
Biraz sohbet ettik hatta okuduğu bölümden memnun olmadığından bahsetti ben de fırsat bu fırsat kızkardeşim de seneye sınava girecek keşke biraz derse odaklansanız bu kadar gezeceğinize dedim. Eşim inanılmaz gergin ve hiç konuşmuyor bu arada.Velhasıl çocuğu gözüm tuttu, tanıyanlardan da duymuştum iyi bir çocuk olduğunu.
Mangalı aldılar gittiler o arada annem geldi bunları yolculadı falan. Eşimin surat sirke satıyor tabi.
Ne oldu dedim
"Avrupayı geçmişiz" dedi.
O ne demek ya dedim
"çocuğun kapıya gelmesi normal karşılanıyor" dedi.
Napıcaktık dövecek miydik? Çocuğu tanımaya çalıştım dedim
"bu ne rahatlık böyle" dedi vee benim şalterler attı. Tartışma çıktı.
Annem sigara içmeye çıkmıştı içeri gelip de tartışmamızı görünce hemen lafı çevirmeye çalıştı "ben tuğçenin iyiliği için söylüyorum vs vs" Sen o lafı annemle bana söyledin dedim tartışma uzadı gitti. Ben onu aileden biri görmüyormuşum. Herşeyi istediğim gibi anlıyormuşum, anneme "Allah sana yardım etsin anne" bile dedi.. Normal karşılıyorsunuz cümlesini de inkar etti ben öyle bir şey demedim diyor.
Sonra da "madem beni aileden görmüyorsun ben gidiyorum" deyip gitti. Güle güle dedim sadece.
Bariz annemle bana rahatsınız dedi. Ben böyle anladım. Siz ne düşünürdünüz? Ben mi yanlış anlamışım?
Not: Mangalı arkadaşlarıyla yakacaklar, sadece çocukla beraber gelmiş almak için. Bodrumda yaşıyoruz burada her köşede mangal yakabilirsiniz. Evin yakınında olacaklar zaten.
Ayrıca şunu söyleyeyim amaç üzüm yemek değil bağcı dövmek. Kendi kızı arkadaşlarıyla arada bir eğlenmeye bara gider (19 yaş) ıkı çıkmaz. Bu kadar karşı insan kendi kızına da bir şey söylemez mi? Bize olan tepkisi çocuğu eve alıp tanımaya çalıştığımız için.
Mangalı doğum günü için yakıyorlar
Isteyen gerici desin isteyen cahil,bende kızımı yada kız kardesimi o saatte sokaga göndermezdim,hergün neler izliyoruz haberlerde,çagdaşlık yada medenilik bu devire fazla,kimin ne düşündügü yada nasıl biri olduğu önemli degil,söz konusu sevdiklerimse asla risk almam.
Yurtta kalırken evci iznim vardı mesela.
Bir de evci izni olmayan iki kız arkadaş vardı. Biri kilitli olduğu halde yangın merdivenine çıkardı, tersten basamaklara basa basa iner giderdi. Ailesi yurtta sanıyor imza saatinden sonra 23'te falan çıkıyordu kızı düşün.
Bense evci iznimle bir yere gidersem de her zaman anneme bilgisini verdim.
Bu aman kızları koruyalım diye akşam dışarı bile yollamamak aslında çok daha büyük bir risk almak. Nereye gittiğini kimle gittiğini bilemiyorsun. Yalanlar dinliyorsun sürekli.
Isteyen gerici desin isteyen cahil,bende kızımı yada kız kardesimi o saatte sokaga göndermezdim,hergün neler izliyoruz haberlerde,çagdaşlık yada medenilik bu devire fazla,kimin ne düşündügü yada nasıl biri olduğu önemli degil,söz konusu sevdiklerimse asla risk almam.
Ben elimden geleni yaparım sonuna kadar ihmale ve suistimale meydan vermeyerek,onun dışındakilere olacakla ölecegin önüne gecilmez mantıgıyla bakarimBu şekilde davranıp risk almam demek daha çok risk almaktır aslında.
Ben elimden geleni yaparım sonuna kadar ihmale ve suistimale meydan vermeyerek,onun dışındakilere olacakla ölecegin önüne gecilmez mantıgıyla bakarim
Konu sahibi kocanız kızına kuramadığı otoriteyi kardeşinizin üzerinde kurup tatmin olmaya çalışıyor bana göre .Ben de böyle bir ilişki kurmaya çalışıyorum. İstiyorum ki açık olsun, rahatlıkla her yaptığını anlatsın. Annemle zaten çok problemli bir ilişkileri var. Arada köprü kurmaya çalışıyorum, sırf tuğçe yanlış şeylere kapılmasın, evinden uzaklaşmasın diye. Eşim de bunu biliyor. Ama nasıl bir hırssa içindeki böyle yapıyor.
Eniste beyin şu anlamda dedigini düsünuyorum nasıl korkmadan güvenerek bu saatte dısarı gönderebiliyorsunuz,ülkede neler oluyor,Allah korusun çocuklarımızı önce tabi ama bizimde korumamamiz gerekiyor böyle bir devirde,basķıya karsıyım yasaklar cezbedicidir verdiginiz örnekler uç örnekler,elbette gündüz arkadaslariyla gezip bi yerlerde oturabilirler ama bana göre geceler ürkütücü ve kötülüklere açık meydandır.Elbette haklısınız ama durum şu bakın. Siz risk alamazsınız, kime karşı kızınıza oğlunuza sorumlu olduğunuz insanlara. Burada söz sahibi olmadığı bir pozisyonda ve rahatsız edici bir uslupla uyarıyor. Bi insana, ailesine rahat, geniş demek yürek ister yahu. Ağır şeyler bunlar.
Mesela ben izmirliyim, burada okulda doğudan iç anadoludan aile baskısından kaçıp okumaya diye gelip, evinde köşe bucak sakladığı mini eteği kış günü giyiyor. ailesi gezmesin diye para göndermeyen kızlar eskortluk yapıyor. Bunlar bakın hep mahrumluk, kısıtlanmak, özgürlüğe özlem. Konu sahibi arkadaşı egeli olmayan biri çok rahat anlayamaz. İstanbullu bile anlayamaz. Hiçbir yer elbette ful güvenilir olamaz neler duyuyoruz. Ama egede sahil kesiminde insanlar rahat büyür, sosyal ve iç içe büyür. Ben de öyleydim ve anneme bir kez yalan söylemedim ne zaman nerdeyim dediysem ordaydım başıma da iş getirtmedim.
Yani burada konuda aslında herkes haklı, ben o saatte göndermem diyen de, aman ne olacak çıksın diyen de. Burada sıkıntı enişte beye konuşma hakkı düşer mi düşmez mi o.
17-18 yaşından itibaren akşam da dışarı çıktım gece de dışarı çıktım. Bir kere bile anneme yalan söylemedim. Annemin bana tek şartı vardı, yalan söylemez güvenimi sarsmazsan, nerede ve kimlerle olacağını söylersen her zaman izin veririm. Ve aramızda bu güven olduğu için bir kere bile yalan söylemedim.
Baskı içinde büyüyen akşam ezanında evde olan kız arkadaşım vardı. Lise dönemi sevgilisi oldu onun da, tek farkı vardı annesinden babasından sakladı. Benimle buluşacağını söyledi onunla gezdi, kimse görmesin diye daha kuytulara gittiler bizim gibi en aleni cafelere gidemediler mesela. Daha ziyade tenha piknik alanlarını tercih ettiler.
Üniversitede hele o kızlarımız daha da abarttılar. Çünkü ilk kez özgürdüler. Evci izni yoktu mesela akşam onda imzayı atar onikide yurttan kaçar sevgilisinde kalırdı. Aileler bunları hiç bilemediler mesela.
Sizce hangisi daha kötü?
Kızınızın kimlerle nerede olduğunu bildiğiniz bir gece hayatı mı yoksa siz kızınızı yurtta uyuyor sanırken aslında gece dışarıda olması mı?
İsteyen yapar baskılar yasaklar önünde durmaz.
O yurttan kaçanlar yurt odasının telefonunu cebine yönlendirir kaçardı aile nasıl bilsin?[/QUOTE
Siz başınıza kötu birsey gelmedigi icin şansli olanlardansınız asla basķı taraftarı degilim çocuguma sonsuz guvenirim ama kapı esiğinden adımını atınca bana göre herkes potansiyel tehlikedir böyle bir devirde ve tekrar söylüyorum risk almam
Siz başınıza kötu birsey gelmedigi icin şansli olanlardansınız asla basķı taraftarı degilim çocuguma sonsuz guvenirim ama kapı esiğinden adımını atınca bana göre herkes potansiyel tehlikedir böyle bir devirde ve tekrar söylüyorum risk almam
Konu sahibi kocanız kızına kuramadığı otoriteyi kardeşinizin üzerinde kurup tatmin olmaya çalışıyor bana göre .
Ama haddinemi ? Değil tabiki
Geceleri pek dışarı çıkmadığınız için bu korkunuz aslında.
Senelerdir gece hayatım var, düzgün semtlerdeki düzgün mekanlar gayet güvenilir olur. Tek bir laf yemişliğim de yoktur.
Olacak olan gündüz de olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?