• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime göre annemle ben rahatmışız

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.742
448
İyi geceler hanımlar. Bu aralar çok konu açar oldum ama şu an gerçekten sinirliyim ve objektif yorumlara ihtiyacım var.

Eşim, ilk evliliğinden olan kızı, ben, annem bu akşam yemeğini annemde yedik. 16 yaşında bir de kızkardeşim var. Onun arkadaşının doğum günü varmış yemeğe gelmedi.

Yemekten sonra eşimin kızı gitti annemde bir arkadaşına uğradı biz evde kaldık.

Kızkardeşim aradı mangalı almaya geleceklerini söyledi. Annem tamam demiş.

Bir süre sonra geldi yanında bir erkek arkadaşıyla. Çocuğu ismen biliyordum kapıya kadar gelince içeri davet ettim soğukta beklemesin hem de biraz tanımak istedim çünkü çocuk 19 yaşında ve ünv öğrencisi bizimki daha 16. Görmek istedim nasıl diye. Kızkardeşimle aralarında sevgililik gibi bir durum yok normal arkadaşlar.

Biraz sohbet ettik hatta okuduğu bölümden memnun olmadığından bahsetti ben de fırsat bu fırsat kızkardeşim de seneye sınava girecek keşke biraz derse odaklansanız bu kadar gezeceğinize dedim. Eşim inanılmaz gergin ve hiç konuşmuyor bu arada.Velhasıl çocuğu gözüm tuttu, tanıyanlardan da duymuştum iyi bir çocuk olduğunu.

Mangalı aldılar gittiler o arada annem geldi bunları yolculadı falan. Eşimin surat sirke satıyor tabi.

Ne oldu dedim
"Avrupayı geçmişiz" dedi.

O ne demek ya dedim

"çocuğun kapıya gelmesi normal karşılanıyor" dedi.

Napıcaktık dövecek miydik? Çocuğu tanımaya çalıştım dedim

"bu ne rahatlık böyle" dedi vee benim şalterler attı. Tartışma çıktı.

Annem sigara içmeye çıkmıştı içeri gelip de tartışmamızı görünce hemen lafı çevirmeye çalıştı "ben tuğçenin iyiliği için söylüyorum vs vs" Sen o lafı annemle bana söyledin dedim tartışma uzadı gitti. Ben onu aileden biri görmüyormuşum. Herşeyi istediğim gibi anlıyormuşum, anneme "Allah sana yardım etsin anne" bile dedi.. Normal karşılıyorsunuz cümlesini de inkar etti ben öyle bir şey demedim diyor.

Sonra da "madem beni aileden görmüyorsun ben gidiyorum" deyip gitti. Güle güle dedim sadece.

Bariz annemle bana rahatsınız dedi. Ben böyle anladım. Siz ne düşünürdünüz? Ben mi yanlış anlamışım?

Not: Mangalı arkadaşlarıyla yakacaklar, sadece çocukla beraber gelmiş almak için. Bodrumda yaşıyoruz burada her köşede mangal yakabilirsiniz. Evin yakınında olacaklar zaten.

Ayrıca şunu söyleyeyim amaç üzüm yemek değil bağcı dövmek. Kendi kızı arkadaşlarıyla arada bir eğlenmeye bara gider (19 yaş) ıkı çıkmaz. Bu kadar karşı insan kendi kızına da bir şey söylemez mi? Bize olan tepkisi çocuğu eve alıp tanımaya çalıştığımız için.

Mangalı doğum günü için yakıyorlar

Son düzenleme:
Eşiniz haklı.genc kızın gece vakti elalemin oğluyla dışarıda ne işi var.devir kötü.

Mangalı arkadaşlarıyla yakacaklar, sadece çocukla beraber gelmiş almak için. Bodrumda yaşıyoruz burada her köşede mangal yakabilirsiniz. Evin yakınında olacaklar zaten.

Hak verdim esinize. Bu devirde erkeklere güvenip kızı emanet etmek rahatlık. Daha az önce belediye otobüsünde tecavüze uğrayan kadının haberini okudum.

Güvenmeyin. Iyi gözükse de güvenmeyin, kalbini açıp bakamıyorsunuz sonucta. Kimin ne kadar manyak sosyopat oldugu belli değil. Allah muhafaza, sıkı tutmak gerekiyor en azından gerekli önlemleri almak lazım. Ataerkil bir toplumuz ve tüm güc onlarda malesef. Bu düzen değişene kadar da tetikte olmak şart.

Ayrıca şunu söyleyeyim amaç üzüm yemek değil bağcı dövmek. Kendi kızı arkadaşlarıyla arada bir eğlenmeye bara gider (19 yaş) ıkı çıkmaz. Bu kadar karşı insan kendi kızına da bir şey söylemez mi? Bize olan tepkisi çocuğu eve alıp tanımaya çalıştığımız için.

Hak verdim esinize. Bu devirde erkeklere güvenip kızı emanet etmek rahatlık. Daha az önce belediye otobüsünde tecavüze uğrayan kadının haberini okudum.

Güvenmeyin. Iyi gözükse de güvenmeyin, kalbini açıp bakamıyorsunuz sonucta. Kimin ne kadar manyak sosyopat oldugu belli değil. Allah muhafaza, sıkı tutmak gerekiyor en azından gerekli önlemleri almak lazım. Ataerkil bir toplumuz ve tüm güc onlarda malesef. Bu düzen değişene kadar da tetikte olmak şart.

Tamam ama kendi kızına karşı böyle değil. Gerçekten düşüncesi bu olsaydı kendi kızına da uygulardı bence. Eşim kendi kızına laf etmeyip kafayı kızkardeşimle bozmuş durumda.

işte bende böylelerine şaşıyorum bizde bir söz vardır eşeğini dövemeyen semerini döver diye
kendi kızları herşeyi yaparlar kendi sorumluluğu olmayan insanlara karışırlar
eşiniz haddini aşmış

Çok rahat büyümüşüm

Ankara da bilenler bilir Sakarya da katta bar kapatır giderdik ortaokula giderken 90 lı yılların başında

Ne başıma bir şey geldi ne fazla içtim vs

Zira sorumluluklarımı alıp ona göre davrandım

Altı üstü mangal yakacaklarmış

Çocukla konuşmadaki kötü olan neymiş ki sanki damat demiş gece kızın odasına almışsınız

Tamam ama kendi kızına karşı böyle değil. Gerçekten düşüncesi bu olsaydı kendi kızına da uygulardı bence. Eşim kendi kızına laf etmeyip kafayı kızkardeşimle bozmuş durumda.

Tamam o zaman esiniz halt etmis. Sadece tanışmak mı sıkıntı yani. Evin erkekliğine soyunup otorite kurmak istemis kendince..

Ama siz yine de dikkatli olun aman diyim. 2 düzgün cümle kurdu diye güvenmeyin kimseye.. çok iğrencler..

işte bende böylelerine şaşıyorum bizde bir söz vardır eşeğini dövemeyen semerini döver diye
kendi kızları herşeyi yaparlar kendi sorumluluğu olmayan insanlara karışırlar
eşiniz haddini aşmış

Ben de eşimin iyi niyetli söylediğine inanmıyorum zaten. Bu yüzden bu kadar sinirlendim.

Kizkardesinize annesi izin veriyorsa ki vermiş eşinize laf sokmak düşmez..
Laf sokmak diyorum çünkü güzel bir şekilde endisesini dile getirse hoş olurdu ama direkt laf sokmus..

Madem aileden ise aileden değil de dedikoducu karşı komşuymus tavrı ile konusmamaliydi..

Sahil kasabaları daha güvenli bu konuda herkes herkesi tanır genelde.

Ama devir çok kötü yani avrupayı geçmek kalmak değil mesele de bazı yaşananlar bende de benzer korkular yaratıyor.Ben kendi kız kardeşime izin vermem mesela.Ama yine de bunu modernliğe bağlaması falan hiç hoş değil.

Tamam o zaman esiniz halt etmis. Sadece tanışmak mı sıkıntı yani. Evin erkekliğine soyunup otorite kurmak istemis kendince..

Ama siz yine de dikkatli olun aman diyim. 2 düzgün cümle kurdu diye güvenmeyin kimseye.. çok iğrencler..

Güvenmiyoruz zaten nasıl güvenebiliriz ki? Hani göz tutma durumu vardır o hesap. Çocuk temiz birine benziyor. Bizimki de asidir biraz üzerine gitsek hepten kaybedeceğiz orta yolu bulmaya çalışıyoruz ters tepmeden.

Back