• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime Gelen İş Teklifi

Ne güzel, inglizce bilmeyen, yurtdişi danişmani yapiliyor. 2-3 dil bilen mühendislerede işsiz olmaya devam. :işsiz:

Bu konuda hava atmak için açilmadiysa ben bişey bilmiyorum.
egonuzu anlıyorum . Ciddi zorluklar yaşamış insanlarız ve evet ülkede meslek sahibi binlerce işsiz var ama buna sebep olan biz değiliz değil mi derdiniz ve hırsınız nedir bilmiyorum ama yaranız neyse ilacınızı bulurda insanlara sataşmazsınız inşallah

Ayda bir hafta neyse ama bu zaman uzarsa asla kabul etmeyin.
Benim arkadaşımın babası da orta Asya'da bir işe girmişti, kız 35 yaşındayken ergen kardeşi olduğunu öğrendi, oralarda.
Hiçbir para evinizin huzurundan daha önemli olamaz.

Açıkçası ben de anlayamadım. Daha 27 yaşında çook genç bir insana bunca yatırım, hele de bu ekonomik krizde hiçbir patronun yapacağı iş değil. Oğlu yeğeni falan olur da çocuğu yetiştirip işi ona devredecektir, ancak bu anlaşılabilir yani :)
İyi insanlara da denk gelebilmek güzel birşey herkes kötü olmak zorunda değil . Patronda babamızın oğlu değil adam iyi niyetle bir teklifle gelmiş. Bu durumu yaşayan birileri var mı mantıklı mıdır nasıl olur tecrübeleri nelerdir derdim bu onun içinde bu topikte açtım bu konuyu herhalde tek sorun aile içi sıkıntılar olamaz değil mi ?

Bildiğin torpil işte. Kizin hayatinda hiçbirşey değismeyecek, sadece daha fazla parasi olacak. Ondan sonra "ayhh napsak, teklifi kabulmu etsek yeaa" diye topic açiyor.

Hergün kepenkleri kapatan iş yeri, kari koca işsiz kalanlar var. Doğru, konu sahibininki çok büyük bir dert!
Torpil yok . Hayatımı değiştirip değiştirmemem benim kararım . Evet daha fazla paramız olacak belki de ama ben eşimi tutup da yatları katları var diye de sevmedim. Benim eşim yeri geldi çöp de topladı ve hiçbir zaman gocunmadım . Kısmete inarım kaderede inanırım ama kısmet nasip olup gelir . Onu kader de iyi kötü diye hayatına sen etki ettirirsin. O yüzden ayh napsak tekifi kabul mu etsek yeaaaa diye düşünmüyorum. Zamanında yaşadığımız sıkıntıların nasibi ve müjdesi olarak görüyorum.

İyi insanlara da denk gelebilmek güzel birşey herkes kötü olmak zorunda değil . Patronda babamızın oğlu değil adam iyi niyetle bir teklifle gelmiş. Bu durumu yaşayan birileri var mı mantıklı mıdır nasıl olur tecrübeleri nelerdir derdim bu onun içinde bu topikte açtım bu konuyu herhalde tek sorun aile içi sıkıntılar olamaz değil mi ?

var, görümcem. bir yerde sekreterken şirket küçülmeye gidiyor ve görümcem işten çıkartılıyor. daha sonra o şirketteki mühendis kendi iş yerini açmayı düşünüyor ve görümceme destek olmasını istiyor, şirketin açılışından itibaren birlikte yapıyorlar, patron görümcemi üniversiteye gönderiyor, işe istediği saatte gidip istediği saatte çıkıyor, hoş şimdi battılar ama olsun o adam olmasaydı görümcem üniversiteye gitmezdi sanırım

var, görümcem. bir yerde sekreterken şirket küçülmeye gidiyor ve görümcem işten çıkartılıyor. daha sonra o şirketteki mühendis kendi iş yerini açmayı düşünüyor ve görümceme destek olmasını istiyor, şirketin açılışından itibaren birlikte yapıyorlar, patron görümcemi üniversiteye gönderiyor, işe istediği saatte gidip istediği saatte çıkıyor, hoş şimdi battılar ama olsun o adam olmasaydı görümcem üniversiteye gitmezdi sanırım
Ben sadece şunu anlamıyorum . İyi insanlara denk gelebiliyoruz. Neden hemen bi art niyet neden hemen bir yargılama. Ya belki bilmeden yaptığımız bir iyiliğin karşılığı bize bu teklif ? Nerden bilebiliriz ki. Ama insanlar hemen yargılıyorlar. Derdi hava atmak demek ne demek ya . Derdim hava atmak olsa bunu beni tanımayan insanlara yapmazdım herhalde o kadar aptal değilim.

Benim eşim meslek hayatı boyunca hep y.dışında çalıştı (15+ yıl). Birlikte olduk genelde y.dışında. Ayrı olduğumuz zamanda oldu ama çok az. Ayrı olduğumuzda da evliliğimizde çatırdama falan olmadı aksine hep daha sıkı sarıldık. Şimdi yeni bir iş arifesindeyiz, birlikte gideceğiz yine. Ayrı kalmak -ayda hepi topu 1 hafta olunca- dünyanın sonu değil. Şu zaman için kaçırılmayacak bir teklif. Dil öğrenme süreci kolay geçer umarım. Eşiniz zaten 1 hafta şehir dışındaymış, o zaman sizin güveninizi zedelemediyse, şimdi de zedelemez. Eşinizi siz daha iyi tanırsınız tabi, daha fazla para kazanmak karakterini nasıl etkiler kısmında erkekler genel olarak güvenilmez gelir bana, bu kısmınıda düşünün iyice
Daha az ve daha fazlasını da gördüm eşimin. Daha olumlu , daha verici ve daha yapıcı imkan arttıkça daha eğlenceli birlikte aktivitelerli bir evlilik haline dönüştü evliliğimiz. Ve beni daha da yapmak istediğim şeylere teşvik ettiriyor. Konunun başında bahsettiğim ehliyet almayı istemediğim halde beni ikna etmesi gibi . Sana araba alalım demesi gibi. Umarım değişmez niyeti bozuk olsa zaten yapar. Ruhum duyar yada duymaz. Ona güvenim tam şüphem gram yok.

Ayda bir hafta neyse ama bu zaman uzarsa asla kabul etmeyin.
Benim arkadaşımın babası da orta Asya'da bir işe girmişti, kız 35 yaşındayken ergen kardeşi olduğunu öğrendi, oralarda.
Hiçbir para evinizin huzurundan daha önemli olamaz.
kesinlikle evimizin huzuru en önemlisi ama yapacak burdada yapar. Takılmıyorum güvenim tam eşime .

Merhaba arkadaşlar,
Eşim bir şirkette bölge sorumlusu olarak çalışıyor.
İstanbul a fuar amacıyla gittiler. Dün akşam fuar çıkışı yemek yerken patronları (erkek) eşim ve diğer bölge sorumlusu arkadaşına bir teklifle gelmiş .

''Sizleri artık takım elbise ile sürekli görmek istiyorum, firmamın yurt dışı satış sorumlusu siz olun istiyorum. Yabancı diliniz olmadığını biliyorum. Kurslarınızı ben karşılayacağım. Prim oranlarınız şuan kinden yüksek olacak aynı zamanda euro üzerinden olacak. 2 hafta türkiyede 1 hafta yurt dışında olacaksınız. Cihazı normal değerinden yükseğe x rakam sınırla satabilirsiniz . Benim önerdiğim ve sınırladığım rakam arasındaki fark da sizin olacak demiş. Bu fiyat farkı da 1000 Euro ya yakın bi rakam.
Şimdi maddi olarak çok tatmin edici.
Çocuğumuz yok.
Ailemede yakın oturuyorum
Çalışıyorum.
Zaten Sürekli Şehir içinde aynı şekilde 2 hafta yanımda ise 1 hafta şehir dışında .
Çok zor oluyor ayrı kalmak o başka boyutu işin lakin kafama yatan boyutu da şu ki dilini geliştirir
. Özgeçmişine ve kariyerine büyük bir adım olur .
En azından maddi olarak bir kaç sene toparlayıp birikim yapıp daha sonrasında ona göre bir iş de bakılabilir.

Beni aydınlatmanıza ihtiyacım var
Ben eşime güveniyorum asla gözüm arkada değil bunu da belirtiyorum.
Konu sadece işi kabul edip etmeme benim aklıma takılan nokta bu.
hiç düşünme gitsin tabiki
ilerde bebek olunca istesede gidemez nasılsa

Bildiğin torpil işte. Kizin hayatinda hiçbirşey değismeyecek, sadece daha fazla parasi olacak. Ondan sonra "ayhh napsak, teklifi kabulmu etsek yeaa" diye topic açiyor.

Hergün kepenkleri kapatan iş yeri, kari koca işsiz kalanlar var. Doğru, konu sahibininki çok büyük bir dert!
Resmen tanımadığın insanı kıskandın he. Demek ki değeceğine inanmış ki bu yatırımı yapmış. bir de dil bilse neler yapacak demiş patron. Torpille ne ilgisi var. Çalışanı sonuçta helal olsun adama çalışanlarına değer veriyor.
Ya da konu sahibinin eşi kalbinin ekmeğini de yiyor olabilir. Bazen iyi niyet de güzel kapılar açar.

Ben sadece şunu anlamıyorum . İyi insanlara denk gelebiliyoruz. Neden hemen bi art niyet neden hemen bir yargılama. Ya belki bilmeden yaptığımız bir iyiliğin karşılığı bize bu teklif ? Nerden bilebiliriz ki. Ama insanlar hemen yargılıyorlar. Derdi hava atmak demek ne demek ya . Derdim hava atmak olsa bunu beni tanımayan insanlara yapmazdım herhalde o kadar aptal değilim.

Bosver insanlar normal degil. Yakında bi lokma ekmek icin birbirimizin sacini basini yolcaz. Turkan sorayin aclik filmine döndü memleket. Herkes önünden yesin. Ben iyi niyetli insanlarin iş konusunda sansli olduklarina inaniorum. Ha ben oyle miyim hayir tam tersi çünkü gayet fesatim. Hic yardim edenim olmadi hep kazmak zorunda kaldım. Bence kabul etsin baktiniz olmuo ne kaybedersiniz ki sozlesme mi yapcak yari yolda birakin die demiorum da alt tarafı kursa gondercek.

Niye yurt içinde kadın yok mu?
Eşiniz hem dil öğrenmiş olacak hem kariyerinde artısı olacak.Zaten normalde de yoğun çalışıyormuş,aileniz size yakın.Bence gayet gidilebilir :)

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Erkeklerin Türk kadınları dışındaki kadınlardan. İle bahsederken nasıl ağızlarının suyu aktığı malesef malum

Eşinizin yabancı dili ne seviyede? Başlangıç seviyesi ise yurtdışında iş yapabilecek seviyeye gelmesi için bayağı bir hazırlık yapması gerekir bence. Kendine güveniyorsa neden olmasın?

Eşinizin yabancı dili ne seviyede? Başlangıç seviyesi ise yurtdışında iş yapabilecek seviyeye gelmesi için bayağı bir hazırlık yapması gerekir bence. Kendine güveniyorsa neden olmasın?
Başlangıç seviyesinde fakat 1 sene süresi var yapabileceğine inanıyor bakalım sıcak bakıyoruz şimdilik dahs net cevabımızı iletmedik :)

bu fırsatlar insana herzaman gelmez
bizde yıllarca cok yogun calıştı eşim günlerce kızımızı görmezdi
ama çok şükür şimdi rahatladı ,

ben olsam destek olurum eşime

Back
X