• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime Gelen İş Teklifi

Evet öyle bende aynı kanıdayım , sanırım kabul etmesi için en büyük desteği ben vereceğim eşime :)

ahh keşke benim eşime de böyle bir teklif gelse :) sabah birlikte çıkıp akşam birlikte giriyoruz eve ve o varken hiç bir şey yapamıyorum nedense.. bazen dışarı çıktığında güzel oluyor.. :)

Aslinda ben genel olarak boyle dusunuyorum.Esinden ayri kalan bir cok kisi var etrafimda.Kadinlar tabi cok guclu olmus cunku her ise kosturuyorlar ve yoruluyorlar.Cocuklarini sanki tek basina buyutuyor gibiler yipranmislar.

Yapan her yerde yapar haklisiniz.Benim esime de buna benzer tekliflerde bulunuyorlar.Ben de tam karar veremiyorum.Ama kadinlara sorunca para disinda bir artisi olmadigi gibi eksisi daha fazla.Birlikte gidebilirseniz bence daha guzel olur.
Tamamen yerleşme gibi bir durum olsa bende dilimi geliştirip inanın durmaz yerleşir ve yurt dışı geçerli sertifikalarlada orada bir iş edinirdim. Lakin gidip gelmeli bir durum olunca ortada ve şuanda bulunduğum şirketimde yükselmem söz konusu iken işten ayrılıp onun gittiği haftalarda yanında gitmem hoş olmaz diye düşünüyorum. Çocuğunu elinden tuturup parka götüren ebeveyn gibi durabilir. Güvenirken ona güvenmiyor düşüncesi verecek bir hareket yapmak istemiyorum. İleriye dönük gerçekten tamamen yerleşin şube açalım başında durun gibi bir teklifleri olursa eşime o zaman cümlemin başındaki kendim için geçerli herşeyi yapar ve giderim kesinlikle .

ahh keşke benim eşime de böyle bir teklif gelse :) sabah birlikte çıkıp akşam birlikte giriyoruz eve ve o varken hiç bir şey yapamıyorum nedense.. bazen dışarı çıktığında güzel oluyor.. :)
evet o dönemleri bende yaşadım makinaya bir çamaşır bile atamadığımı biliyorum :)

Merhaba arkadaşlar,
Eşim bir şirkette bölge sorumlusu olarak çalışıyor.
İstanbul a fuar amacıyla gittiler. Dün akşam fuar çıkışı yemek yerken patronları (erkek) eşim ve diğer bölge sorumlusu arkadaşına bir teklifle gelmiş .

''Sizleri artık takım elbise ile sürekli görmek istiyorum, firmamın yurt dışı satış sorumlusu siz olun istiyorum. Yabancı diliniz olmadığını biliyorum. Kurslarınızı ben karşılayacağım. Prim oranlarınız şuan kinden yüksek olacak aynı zamanda euro üzerinden olacak. 2 hafta türkiyede 1 hafta yurt dışında olacaksınız. Cihazı normal değerinden yükseğe x rakam sınırla satabilirsiniz . Benim önerdiğim ve sınırladığım rakam arasındaki fark da sizin olacak demiş. Bu fiyat farkı da 1000 Euro ya yakın bi rakam.
Şimdi maddi olarak çok tatmin edici.
Çocuğumuz yok.
Ailemede yakın oturuyorum
Çalışıyorum.
Zaten Sürekli Şehir içinde aynı şekilde 2 hafta yanımda ise 1 hafta şehir dışında .
Çok zor oluyor ayrı kalmak o başka boyutu işin lakin kafama yatan boyutu da şu ki dilini geliştirir
. Özgeçmişine ve kariyerine büyük bir adım olur .
En azından maddi olarak bir kaç sene toparlayıp birikim yapıp daha sonrasında ona göre bir iş de bakılabilir.

Beni aydınlatmanıza ihtiyacım var
Ben eşime güveniyorum asla gözüm arkada değil bunu da belirtiyorum.
Konu sadece işi kabul edip etmeme benim aklıma takılan nokta bu.
Aslinda kosullar ayni sizin acinizdan zaten 1 hafta ayriymissiniz ustune daha cok maas alacak ve yukselmis olacak.

Aslinda kosullar ayni sizin acinizdan zaten 1 hafta ayriymissiniz ustune daha cok maas alacak ve yukselmis olacak.
Evet koşullar aynı benim açımdan şuan çocuk olmaması büyük bir rahatlık veriyor bana. Lakin biz önümzdeki sene bir bebek planı yapıyorduk sanırım birkaç sene ertelememiz gerekecek .

eşiniz kaç yaşında? sıfırdan dil öğrenmek, 30+ için biraz zorlayıcı olabilir.
işveren için de anlamsız. pazarlama yapabilecek kadar dil hemen öğrenebilen bir şey değil. minimum 3 ay.!
buna vakit ve para kaybetmektense bileni işe almak daha makul sanki.

düşünüyorum su an biri gelse harika bir iş teklifim var ama ön şartı ispanyolca öğrenmen dese kabul etmem.
öğrenmeye açık olmadığım için değil ama bunu iş ciddiyeti ile yapmak beni çok sıkar.

eşiniz buna hazır mı ki?

Anlattığınız kadarıyla mevcut durumunuzdan pek bir farkı olmayacak bir hafta şehir dışı değil de yurt dışında olacak sadece bu açıdan güzel.

Patronunun teklifi de çok cazip fakat; dili sıfırdan öğrenip kısa süre içinde pazarlama yapabilmek kolay mı? Onu bilemedim. Eşiniz bunu yapabileceğine eminse tabi ki kabul edilebilir bir teklif ama yabancı bir ülkede yeni öğrendiği bir dilde pazarlama yapamayacağına dair şüphesi varsa mevcut işini riske atmasın derim.

eşiniz kaç yaşında? sıfırdan dil öğrenmek, 30+ için biraz zorlayıcı olabilir.
işveren için de anlamsız. pazarlama yapabilecek kadar dil hemen öğrenebilen bir şey değil. minimum 3 ay.!
buna vakit ve para kaybetmektense bileni işe almak daha makul sanki.

düşünüyorum su an biri gelse harika bir iş teklifim var ama ön şartı ispanyolca öğrenmen dese kabul etmem.
öğrenmeye açık olmadığım için değil ama bunu iş ciddiyeti ile yapmak beni çok sıkar.

eşiniz buna hazır mı ki?
27 yaşında eşim. Şirket sahibi elemanlarına sahip çıkıp hem şirketi hem elemanları geliştirmeyi seven bir tip. Kendinide tabi ki. Emek verenlere kıymet vermeyi biliyor gördüğümüz kadarıyla.

Şu anki çalışma düzeni de şehir içi-şehir dışı şeklindeymiş. Düzeniniz dahi çok bozulmayacak. Çocuğunuz yokken eşiniz ve siz yeni görevine alışsın işte ne güzel. Siz araba kullanmayı bilmiyorsanız öğrenin. Sonra araba alırsınız kendinize de.. Yalnız kaldığınızda yaşayabileceğiniz sorunlarda araba sizi kurtarır. 2 hafta Türkiye’de 1 hafta yurtdışında olmak çok abes bir durum değil. Türkiye’de eşinden yıllar boyunca ayrı olan 4 gün a şehrinde 3gün b şehrinde yaşayan, evli, çocuklu akademisyen ve asker tanıdıklarım var.

+++
+++×

Anlattığınız kadarıyla mevcut durumunuzdan pek bir farkı olmayacak bir hafta şehir dışı değil de yurt dışında olacak sadece bu açıdan güzel.

Patronunun teklifi de çok cazip fakat; dili sıfırdan öğrenip kısa süre içinde pazarlama yapabilmek kolay mı? Onu bilemedim. Eşiniz bunu yapabileceğine eminse tabi ki kabul edilebilir bir teklif ama yabancı bir ülkede yeni öğrendiği bir dilde pazarlama yapamayacağına dair şüphesi varsa mevcut işini riske atmasın derim.

Potansiyeli var. Mesele onun hazır olup olmaması.
Bunun içinde kurs süresince hem çalışacak hem eğitim alacak
Şehir dışında olmadığı dönemlerde ingilizce kurslarını mesai saatleri içerisinde öğrenmelerini önermiş patron bey :)
İş çıkışı gidersiniz dememiş mesela.
Çünkü şehir içinde iken gerçekten boş oturuyorlar .
Eşim ingilizce öğrenmeyi çok istiyordu gerek meblağsı gerek zaman ayırma durumundan dolayı biz yapamadık.
Şimdi de tam havada yakalayacağı bir teklif aslında.
O sadece haklı olarak tereddüt yaşıyor. Hemen hali hazırda git demeyecekler yaklaşık 1 sene süre vermişler önümüzdeki sene olan fuarda öğrenmiş olmalarını istemiş patronları.

27 yaşında eşim. Şirket sahibi elemanlarına sahip çıkıp hem şirketi hem elemanları geliştirmeyi seven bir tip. Kendinide tabi ki. Emek verenlere kıymet vermeyi biliyor gördüğümüz kadarıyla.
güzel bir fırsat.
yalnız buna tamam derken unutmayın, eğitim aldıgı iş yeri ile böyle bir eğitim için minimum 5 yıl çalışma zorunluluğu olur genelde.
teklifi değerlendirirken bunu da düşünün.

eşiniz yetenekli mi bilmem. ben orta düzey ingilizceyi, ileriye ve konuşma anlamında muhabbet edebilecek seviyeye 3 ay yurtdışında yaşayarak çıkarabildim.
ama yeteneksizim :)
belki o yüzden gözümde büyüdü.
eğer eşiniz kendisine inanıyor ve işi istiyorsa destekleyin derim.
2hafta, 1 hafta olayına ben pek takılmadım.
idare edilebilir bir yaşam. ama zor.
şimdi sizin hesapları bilmem ama ben böyle bir hayatı 15-20 arası bir para kazanmadıkça kabul etmezdim.
bu emeğin ederi sizi tatmin edecekse, neden olmasın?

güzel bir fırsat.
yalnız buna tamam derken unutmayın, eğitim aldıgı iş yeri ile böyle bir eğitim için minimum 5 yıl çalışma zorunluluğu olur genelde.
teklifi değerlendirirken bunu da düşünün.

eşiniz yetenekli mi bilmem. ben orta düzey ingilizceyi, ileriye ve konuşma anlamında muhabbet edebilecek seviyeye 3 ay yurtdışında yaşayarak çıkarabildim.
ama yeteneksizim :)
belki o yüzden gözümde büyüdü.
eğer eşiniz kendisine inanıyor ve işi istiyorsa destekleyin derim.
2hafta, 1 hafta olayına ben pek takılmadım.
idare edilebilir bir yaşam. ama zor.
şimdi sizin hesapları bilmem ama ben böyle bir hayatı 15-20 arası bir para kazanmadıkça kabul etmezdim.
bu emeğin ederi sizi tatmin edecekse, neden olmasın?
Tahmini çok daha yüksek bir meblağ olacak açıkçası. Zaten böyle bir hayatı belirli bir süre düşünüyoruz. Örneğin bundan 5 sene sonra evimizi arabamızı ve yatırımımızı hallettikten sonra evet tamam artık düzenli bir hayata geçebiliriz '' düşüncesindeyiz.

Tahmini çok daha yüksek bir meblağ olacak açıkçası. Zaten böyle bir hayatı belirli bir süre düşünüyoruz. Örneğin bundan 5 sene sonra evimizi arabamızı ve yatırımımızı hallettikten sonra evet tamam artık düzenli bir hayata geçebiliriz '' düşüncesindeyiz.
yası bu teklif için çok büyük avantaj.
dediğiniz gibi, bir süre hayatını kuracak kadar kazanır ve sonra rahat eder. kredilerle bogusarak kıt kanaat geçinmemiş olursunuz.
zaten şimdiki düzeniniz de aynı anladığım kadarıyla. yurtdışı olması sizi korkutmasın.
kendini bilen adam her yerde adam.
adam olmayan burnunuzun dibinde komşu ile de aldatır.

Ne güzel, inglizce bilmeyen, yurtdişi danişmani yapiliyor. 2-3 dil bilen mühendislerede işsiz olmaya devam. :işsiz:

Bu konuda hava atmak için açilmadiysa ben bişey bilmiyorum.

Ne güzel, inglizce bilmeyen, yurtdişi danişmani yapiliyor. 2-3 dil bilen mühendislerede işsiz olmaya devam. :işsiz:

Bu konuda hava atmak için açilmadiysa ben bişey bilmiyorum.
Açıkçası ben de anlayamadım. Daha 27 yaşında çook genç bir insana bunca yatırım, hele de bu ekonomik krizde hiçbir patronun yapacağı iş değil. Oğlu yeğeni falan olur da çocuğu yetiştirip işi ona devredecektir, ancak bu anlaşılabilir yani :)

Açıkçası ben de anlayamadım. Daha 27 yaşında çook genç bir insana bunca yatırım, hele de bu ekonomik krizde hiçbir patronun yapacağı iş değil. Oğlu yeğeni falan olur da çocuğu yetiştirip işi ona devredecektir, ancak bu anlaşılabilir yani :)

Bildiğin torpil işte. Kizin hayatinda hiçbirşey değismeyecek, sadece daha fazla parasi olacak. Ondan sonra "ayhh napsak, teklifi kabulmu etsek yeaa" diye topic açiyor.

Hergün kepenkleri kapatan iş yeri, kari koca işsiz kalanlar var. Doğru, konu sahibininki çok büyük bir dert!

Benim eşim meslek hayatı boyunca hep y.dışında çalıştı (15+ yıl). Birlikte olduk genelde y.dışında. Ayrı olduğumuz zamanda oldu ama çok az. Ayrı olduğumuzda da evliliğimizde çatırdama falan olmadı aksine hep daha sıkı sarıldık. Şimdi yeni bir iş arifesindeyiz, birlikte gideceğiz yine. Ayrı kalmak -ayda hepi topu 1 hafta olunca- dünyanın sonu değil. Şu zaman için kaçırılmayacak bir teklif. Dil öğrenme süreci kolay geçer umarım. Eşiniz zaten 1 hafta şehir dışındaymış, o zaman sizin güveninizi zedelemediyse, şimdi de zedelemez. Eşinizi siz daha iyi tanırsınız tabi, daha fazla para kazanmak karakterini nasıl etkiler kısmında erkekler genel olarak güvenilmez gelir bana, bu kısmınıda düşünün iyice

Back
X