Eşime çok sinirliyim.

Ben ömrümde 2 defa falan aşırı çekmişimdir mesela. O da üşütmeden falandı galiba.
Ama ablamlarda ve kardeşimde vardı.
Eşimini kuzeni sıcak su torbasıyla yatar mesela.
Tok açın halinden anlamaz durumu malesef.
Doktorunuzun fikri var mı aşırı ağrıyla ilgili? Çoğu doktor normal deyip geçiyor. Ağrı eşiğiniz mi çok düşük?
Ablamlar doğum yapınca rahatladı kısmen.
Eşinizin tavrı da bu halinizden sıkılmış birinin tavrı gibi. Çok insafsızca..

acı eşiğim çok düşük değil aslında, yarına randevu aldım gideceğim bakalım.
geçen haftada almıştım ama konu başkaydı keşke bu durumu da söyleseymişim

Günaydın herkese.

Benim reglde özellikle ilk 2 günüm aşırı sancılı geçer. 5 dakika bile sabit ve ağrısız olarak oturamam. Dün akşam da 21:00'dan neredeyse sabaha kadar sancı çektim. Her ay iğnelerden, ağrı kesicilerden öyle bunaldım ki dün de içmedim hiçbir ağrı kesici. Ağrıyla savaştım yani resmen.

Ben zaten canımın derdindeyim, bir de eşimle uğraştım. Sanırım bir kaç şey sormuş ama ben ağrıdan ne dediğini algılayamadığım için algılasam da konuşmaya mecaalim olmadığı için kafa sallamak dışında hiçbir cevap veremedim. - soru sorulduğunda da cevap verilmemesi de beyefendinin hiiçç gelemeyeceği bir şey- ben acı çekerken bana trip yapıyor gibiydi adeta. Bir kez hastaneye gidelim mi diye sordu sadece ondan sonra yatıp uyudu. Deliksiz uyuyamaz normalde her şeye uyanır, ben gece defalarca kalktım ettim evde dolandım merak edipte kalkmadı bile. Bayılsam etsem sabaha anca farkederdi yani. Arabayı alıp tek başıma hastaneye gidesim geldi. Neyse dedim sonra, bünye alıştı acıya öylece uyumuşum. Sabah kalktık hala aynı tavır ne bir şefkat ne bir şey. Normal günde de muhakkak yazar ederdi, şimdi nasıl oldun diye sormuyor bile, geberip gitsem en son kendisinin haberi olacak çok afedersiniz.

Yukarıda yazdığım şey dışında da aramızda herhangi bir durum yok, bana göre o da bir şey değil. Karşımda hasta bi insan gözünden yaş döke döke yatsa cevap vermedi diye böyle davranamam ben. Şefkati de geçtim canımın nasıl yandığını göre göre kendini haklı gibi ağırdan satması beni öldürdü. Hala ağrım var ama sinirim daha ağır basıyor.
Oo agrilarrrr ahh ne çekt bekarken evliyken değişmedi evlenmeden kaç defa doktora gittim hatırlamıyorum düğününmden 6 ay önce yine gittim hiç bişey yok dediler ağrılı geçiyor.... İyi dedim geldik evlendim ilk ay eşim içerde uyurken sabah kendimi salona zor atıp yastıkları tekmeleyerek ağlardm hemen ilaç alır yarım saat geçmesini beklerdm ilacsz katlanmak mümkün degildo bı iki derken en sonunda adam delirdi ne ağrıyor bu bu kadar kalk bı doktora gidelim senin bi skntn var kesin normal değil bu ağrı dedi tuttu beni bı doktora götürdü kist varmış meğerse hiç bı dotkor anlamamsti o zamana kadar daha 6 ay önce gittim oysaki dedim doktora o zaman küçükms şuan 3,5 cm dedi kistim gitti agrilarmda ihmal etmeyin aman gidin doktora

acı eşiğim çok düşük değil aslında, yarına randevu aldım gideceğim bakalım.
geçen haftada almıştım ama konu başkaydı keşke bu durumu da söyleseymişim

O zaman en iyi çözüm bir kişinin yazdığı gibi ilk hissettiğiniz anda ağrı kesici içmek.
En azından bir doğum yapana kadar bu şekilde idare edin.

Bir de sarı kantaron çayını tavsiye ederim. Az miktar kantaronu kaynatıp için. Kasları gevşettiği için rahatlatır.

Eşinize çok takılmayın. O bu durumu kanıksamış gibi artık..
He rahatlayınca yine diyeceğinizi deyin tabi içinizde kalmasın :))

Sevgiliyken oyyyy aşkımmm kıyamam sıcak su torbası veriyim mi :/// evlenince de aşkim niz yapiyisin ni vir bundağğğğğ...... Bir evrim süreci. Haklısın kardeş bir şevkat göstermeyi çok görüyolar. Neymiş yılda 12 kez olunca rutin oluyomuş. Keşke rutin olarak bunlar da sünnet olsa. Bizde bunlarla dalga geçsek. 😒😒

O zaman en iyi çözüm bir kişinin yazdığı gibi ilk hissettiğiniz anda ağrı kesici içmek.
En azından bir doğum yapana kadar bu şekilde idare edin.
Bir de sarı kantaron çayını tavsiye ederim. Az miktar kantaronu kaynatıp için. Kasları gevşettiği için rahatlatır.
Eşinize çok takılmayın. O bu durumu kanıksamış gibi artık..
He rahatlayınca yine diyeceğinizi deyin tabi içinizde kalmasın :))

öğle arasında ağrı kesici içtim dayanamadım daha fazla. acaba daha kaç saate uzayacaktı içmesem.
ağrıyı dindirdi ama bariz şekilde azaltıyor kanamayı

resmen kendimi gördüm okurken ve dayanamayıp yazdım. Kesinlikle PMS. Bende aynısı oluyorum birebir yazdığınız her şey bende de oluyor. Eşim çok duyarlı çok çok ilgilidir ama regl dönemi ne yaparsa yapsın adamcağız bana yaranamaz beynini yer dururum. Regl bitince de sinsice gidip özür dilemece. ve bu hep böyle oluyor :KK43:((

Günaydın herkese.

Benim reglde özellikle ilk 2 günüm aşırı sancılı geçer. 5 dakika bile sabit ve ağrısız olarak oturamam. Dün akşam da 21:00'dan neredeyse sabaha kadar sancı çektim. Her ay iğnelerden, ağrı kesicilerden öyle bunaldım ki dün de içmedim hiçbir ağrı kesici. Ağrıyla savaştım yani resmen.

Ben zaten canımın derdindeyim, bir de eşimle uğraştım. Sanırım bir kaç şey sormuş ama ben ağrıdan ne dediğini algılayamadığım için algılasam da konuşmaya mecaalim olmadığı için kafa sallamak dışında hiçbir cevap veremedim. - soru sorulduğunda da cevap verilmemesi de beyefendinin hiiçç gelemeyeceği bir şey- ben acı çekerken bana trip yapıyor gibiydi adeta. Bir kez hastaneye gidelim mi diye sordu sadece ondan sonra yatıp uyudu. Deliksiz uyuyamaz normalde her şeye uyanır, ben gece defalarca kalktım ettim evde dolandım merak edipte kalkmadı bile. Bayılsam etsem sabaha anca farkederdi yani. Arabayı alıp tek başıma hastaneye gidesim geldi. Neyse dedim sonra, bünye alıştı acıya öylece uyumuşum. Sabah kalktık hala aynı tavır ne bir şefkat ne bir şey. Normal günde de muhakkak yazar ederdi, şimdi nasıl oldun diye sormuyor bile, geberip gitsem en son kendisinin haberi olacak çok afedersiniz.

Yukarıda yazdığım şey dışında da aramızda herhangi bir durum yok, bana göre o da bir şey değil. Karşımda hasta bi insan gözünden yaş döke döke yatsa cevap vermedi diye böyle davranamam ben. Şefkati de geçtim canımın nasıl yandığını göre göre kendini haklı gibi ağırdan satması beni öldürdü. Hala ağrım var ama sinirim daha ağır basıyor.

Böyle problemler olur. Sonuçta hiç bir ilişki mükemmel değil. Çok fazla büyütmeyin. Yeri geldiğinde aynı şekilde siz de davranırsınız olur biter. Tabi bu davranışının hasta hasta sizi ne kadar üzdüğünü yüzüne de söylemeniz gerekli...

sizin gibi acı yarıştıracak basitlikte insanlar konuma yazmasa da olur, teşekkürler.
Hanımefendi seviyenizi düşürmeyin lütfen. Yorumlara bakarsanız ilk atarlanan siz oldunuz illaki her konuya aaa evet çok haklısın konu sahibi diyecek halimiz yok. Hayır yani farklı düşünceler gelince üslup yerlerde oluyor o zaman konu açmayın kendinizi bu kadar küçük düşürecekseniz. Evet bende kadınım ama hiç zayıf bir insan olmadım kadın olmak illaki ilgi beklemek değildir. Adet sancısını bir siz çekmiyorsunuz. Acıları ilk yarıştıran siz oldunuz ikisi aynı şey mi diyerek o yüzden yazdıklarımıza dikkat edelim acı maçı hiçte saygı herşey ilk önce bunu öğrenelim öğretelim lütfen. Hayırlı huzurlu mutlu ramazanlarınız olsun inş.iyi günler dilerim

Belki de hiç alakası yoktur ama yine de yazacağım.

Ben FMF hastasıyım. Ve teşhis konulana kadar özellikle regl döneminde atak geçirirdim. Ataklarım da genelde şiddetli karın ağrısı şeklinde olurdu.
Hastalığım için senelerce acillere ve ayrıca düzenli olarak özel hastanede aynı hekime gitmeme rağmen çok geç teşhis koyuldu. Çünkü belirtileri bir çok hastalıkla benzer.
Demem o ki evet adet sancısı da çekiyorsunuzdur ama belki yanında başka bir hastalığınız da vardır ve belki bu FMF tir?
Bende tam olarak 5 ay önce yine böyle bir konu üzerine bu şekilde bir yorumu okuyup ve ciddiye alıp hastalığımı bulanlardanim. Yıllarca regl sancısı cektigimi düşünüp gitmedigim doktor kullanmadığım ilaç kalmamıştı. Meğer fmf mişim ve o küçük kirmizi haplar bir mucize

Günaydın herkese.

Yazıdan buram buram PMS kokusu geldi burnuma 😁 Geçmiş olsun o ağrınız sebebi sökülme yani yumurtalıklarınızdan kaynaklanıyor tavsiyem karın bel ve kasık bölgenize sıcak uygulama yapmanız ... O da (eşiniz) alışmıştır bu aylık ağrılara ondan önemsememiştir sakin olun bence tekrar çok geçmiş olsun 🙋🏻‍♀️

Günaydın herkese.

Biraz abartmişsiniz gibi geldi bana esiniz de abartmis o an anlayis gosterebilirdi siz de sabah biliyorsun regl donemimdeyim ve sancim vardi cevap veremedim istersen bir daha konusalim deseydin belki yumusardiniz

Her ay duzenli yaşanan bir durum için insan tedirginlik duymaz..
Bir kere olur da etrafta pervane olunup şaşırılir hastaneye mı gidelim doktor mu gelsin diye ne yapacağı bilinmez..

Eş kişilerine erkeklere de hak vermek lazım..
siz kadın fizyolojisi gereği kabullenilmesi gereken bu durumdan bu kadar bıkkınlık duyarken karşı taraf ne kadar dayansin?

Ölüp gitsem haberi olmaz gebersem ruhu duymaz delirsem umrunda olmaz gibi sözler sadece sizi daha çok öfkeye iteklemis...
Adam nitekim görüyor ki ölmüyorsunuz iki güne geçiyor..

Çözüm eşinizin daha duyarlı olmasında değil sizin sağlam bir muayene olup bu şiddetli ağrının önüne geçmenizde.

Ilk önce doktora gidin bence, korkutmak istemem fakat endometriosis hastaligi olma ihtimaliniz var.

Ikincisi, eşiniz ile iletişiminiz açik olsun. "Görüyor" diyorsunuz fakat görmüyordur. Yada zaman ile artik alişip, her ay olduğundan artik hafife almaya başlamiştir. Bu halde biraz dağa küsen tavşan oluyorsunuz.

Yapacağiniz şey konuşmaktir. Aci çektiğinizi anlatmak, artik sizinde çok zorunuza gittiğini,.. Ve evet gerekirse her ay.

Ama ilk önce doktora gidin. Ağri kesici fayda etmiyorsa, bir sorun olabilir. Ve bir tavsiye, ağri kesiciyi her 4 saatte alin. Yani 4 saat sonra ağriniz kalmadiysa bile yine alin. Sonradan ağrimasini önlemek için. Geçmiş olsun.

Bence bu sadece regl alakalı değil. Kimi erkekler hasta kadından haz etmez. Kendileri sanki hasta olmayacakmış gibi hatta aksine onlar hasta olunca ekstra ilgi beklerler. Son sözüm Allah kimsenin eline kimseyi düşürmesin demek olacak..

Ben sancınız icin yazmak istedim. Benim de yillardir cok siddetli gecerdi. Gece yarisi yerleri yumrukladigimi bilirim. Denemedigim hicbir sey kalmamisti sifasina denk gelmek bu yil nasip oldu. Kestane bali yedim bi ay kadar demir filan var icinde diye. Sabah aksam bir cay kasigi. Fazlasi zehirliyor cunku. Bi ay sonra biraktim. Sonra regl sancilarmin azaldigini fark ettim. Ilk defa yillar sonra agri kesicisiz ayakta kalabilmek nasip oldu. Simdi regl oldugumda, 3-4 saatte bir bi cay kasigi yiyorum. Baya iyi geliyor. Denemek istersiniz belki diye yazmak istedim

Konuyu mayıs ayında açmistim ama madem gündeme geldi neticeyi yazayım;
Bu konudaki feciii agrimdan sonra hastaneye gittim. Hormon testi yaptırdim , sonucunda prolaktin değerim biraz yüksek çıktı, onun için dostinex hormon hapı kullandım 2ay. Bununla beraber yazz24 doğum kontrol hapına basladim. 3.kutusundayim ve iki kez regl oldum. eski ağrılarım yok. usutsem bile ağrım olmuyor. Çok ufak sızı sadece . Ama hapı bırakınca eskisi gibi mi olur bilmiyorum... ağrıyı kesti evet ama libidomu düşürdü , isteksizlestm biraz. Dün de jinekolojik muayene için ozel bı hastaneye gittim. Doktor sonuç temiz dese de sonrasında enfeksiyon var dedi. Doğum kontrol hapı da yapabiliyormus.Bir tane antibiyotik, iki vajinal fitil, bir vajinal krem (ki vajina kısmına krem sürülür mü hiç bilmiyorum) , bir de kayganlastirici verdi. Yine haplandim bı sürü :c inşallah ise yararlar

Konuyu mayıs ayında açmistim ama madem gündeme geldi neticeyi yazayım;
Bu konudaki feciii agrimdan sonra hastaneye gittim. Hormon testi yaptırdim , sonucunda prolaktin değerim biraz yüksek çıktı, onun için dostinex hormon hapı kullandım 2ay. Bununla beraber yazz24 doğum kontrol hapına basladim. 3.kutusundayim ve iki kez regl oldum. eski ağrılarım yok. usutsem bile ağrım olmuyor. Çok ufak sızı sadece . Ama hapı bırakınca eskisi gibi mi olur bilmiyorum... ağrıyı kesti evet ama libidomu düşürdü , isteksizlestm biraz. Dün de jinekolojik muayene için ozel bı hastaneye gittim. Doktor sonuç temiz dese de sonrasında enfeksiyon var dedi. Doğum kontrol hapı da yapabiliyormus.Bir tane antibiyotik, iki vajinal fitil, bir vajinal krem (ki vajina kısmına krem sürülür mü hiç bilmiyorum) , bir de kayganlastirici verdi. Yine haplandim bı sürü :c inşallah ise yararlar
Tam bunu yazmaya gelmiştim ki siz zaten başlamışsınız ilaca.
Doğum kontrol hapları azaltıyor regl ağrısını, ama evet cinsel isteği de azaltıyor. Çok etkili bir doğum kontrol yöntemi, aksiyon sıfır, risk sıfır :KK70:

X