Tabikide senin rizani alması gerekirdi ve hayır deseniz bile surat asıp konusmamazlik yapmamalı . Sonuçta ikinizin kazancı ve siz evlisiniz aile oldunuz herşeyden önce kendinizi düşünmeniz lazım bence öyle tabiki de sizi bilemem.bence eşinle konuş güzel kardeşim siz zaten ödeme yapiyorken ve borclariniz varken neden annesine para veriyor kiMerhaba arkadaşlar,
Bu gün biraz fazla bunaldım , yazıp rahatlamak istedim
Bu gün eşim beni aradı , annesinin bizden borç istediğini ve bende ne kadar para olduğunu sordu. Ben de dedim ki, kredi kartı borcunu ödemek için ve bir de diğer masraflar için ayırdığım miktarda var .Kredi kartını ödeyince fazla bi şey kalmıyor zaten nasıl borç verelim dedim, o da öyle deyince sinirlendi tabi kapattı telefonu. Ben de sinirlendim tabi olan paranın tamamını hesabına gönderdim , akşama kadar da hiç arayıp sormadı ,işten eve geldim ve merak edip eşimin banka hesabına girdim , benim gönderdiğim parayı çekmiş ve ayriyeten 1000 tl daha kredi kartından avans çekmiş tabi bunu görünce çok sinirlendim , sonuçta ben de çalışıyorum, çabalıyorum kimseye borcumuz olmasın , kimseye muhtaç olmayalım diye... Bana da sorması gerekmez miydi , benim de gönlümü alarak böyle bir şeye kalkışamaz mıydı..?? diye kendi kendime sorular sorup durdum...
Benim anlayamadığım bir diğer konuysa , kayınvalidemin bizden borç istemesi bizim zaten durumumuz belli, biliyor, ev kredisi ödüyoruz birimizin aldığı maaş zaten oraya gidiyor, ee Ne kalıyor geriye .
Uzun lafın kısası , elimizde hiç para bırakmadı , kredi kartını erteledi, üstüne üstelik borç yaptı bunları yaparken beni hiç düşünmemiş olması beni çok üzdü, para vermiş olması değil böyle yapması beni kırdı. Evlilik böyle bir şey mi, bir şey yaparken eşlerin birbirlerinin rızasını alması gerekmez miydi?
eve geldiğinden beri de konuşmuyoruz, ben suçlu oldum, ben düşüncesiz oldum. Ben henüz 1 yıllık evliyim,evlilikte benden daha tecrübeli olan ablalarım , siz bana yol gösterin lütfen. Bazen beceremediğimi düşünüyorum evliliği , yoruluyorum, nerde nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Belki anlatmak istediklerimi tam toparlayamamış olabilirim, şu an sanki yakın birine derdimi anlatırcasına yazdım kusura bakmayın lütfen
Ben senin paran benim param lafını hiç yapmadım zaten, evet ilk defa istedi ama borç para bulabileceği bir çok yer var zaten, kayınpederimin durumuda iyi neden bizim durumumuzu bildiği halde bizden istediğini anlamış değilim. O kısımlara da takılıp kalmıyorum zaten sadece eşimin böyle düşüncesiz olması beni üzdüKendi parasından annesine borç verebilirdi senin paranı rızan olmadan dokunamaz. Fazladan borç yapıyorsa bunuda söylemeliydi. İlk kez mi kv borç istedi?
O an sinirlendim naparsa yapsın dedim kendi kendime ve birazda benim kızdığımı bile bile vermez diye düşündüm açıkçasıSu evliliklere musallat olan anne babalardan onların boyle cocuklarından gına geldi ya. Sende sıkma canını diycemde eşine parayı niye gönderdin annesine vereceğini bildiğin halde.
Kayınpederle ayrı mı? Öyle ise evladından borç istemesine takılmazdım asla sonuçta el değil annesi ama burada ki koca sorun kv değil kocan odunun teki kusura bakmayın. Kocanız normal durumu anlatsa problem yok derdimBen senin paran benim param lafını hiç yapmadım zaten, evet ilk defa istedi ama borç para bulabileceği bir çok yer var zaten, kayınpederimin durumuda iyi neden bizim durumumuzu bildiği halde bizden istediğini anlamış değilim. O kısımlara da takılıp kalmıyorum zaten sadece eşimin böyle düşüncesiz olması beni üzdü
Neden gönderdim, o an sinirlendim o düşünmüyorsa ben mi düşüncem dedim ve benim istemediğimi bildiği halde göndermez diye düşündümSen neden parani gonderdin ki?
Baskasindan bulup verseydi. Hem senin parani annesine vermis hem de sana trip atiyor
Gördüğün gibi elinde patlamış.Neden gönderdim, o an sinirlendim o düşünmüyorsa ben mi düşüncem dedim ve benim istemediğimi bildiği halde göndermez diye düşündümbiraz da deneme amaçlıydı sanırsam o anın verdiği sinirle verilen bi karar
Esin ana-babasina yaranmaya calisiyor. Yeterince olgun degil. Birdaha da para falan gonderme. Kendi kazandigindan versin borcu.Neden gönderdim, o an sinirlendim o düşünmüyorsa ben mi düşüncem dedim ve benim istemediğimi bildiği halde göndermez diye düşündümbiraz da deneme amaçlıydı sanırsam o anın verdiği sinirle verilen bi karar
Annesinin borcu varmış o kısmı ben de çok bilmiyorum ki eşiminde bildiğini sanmıyorum, annesi bir şey isteyince hayır diyemiyor çünkü. Kayınvalidem de çalışıyor kayınpederimde çalışıyor , emekli . Biz ev aldık kimse bize yardım etmedi kendi imkanlaramızla ki ben istemiyorum da zaten Allah yine de muhtaç etmesin tabi.Niye vermis? Surekli mi veriyor? Ailesinin durumu nedir? Bu soruları bilmek lazim tabi yorum yapabilmek icin.
Simdi anasıdır verecek tabi denilebilir ama diger tarafta da bir yuva kurup her anlamda kendi saadetini tesis etmeye çalışan bir kadin var.
Ben borc olaylarinda hastalık, kaza, bela vb durumda sorgususuz sualsiz al son kuruşuna kadar derim ama diger turlusu başkasının hayatından, huzurundan, mutluluğundan calmaktir.
Bir erkek mustakil bir ev acip sorumluluğunu alamayacaksa evlenmesin kardesim. Anasina babasina baksin. Iyi bir es olamayacaksa iyi bir evlat olarak misyonunu tamamlasin su hayatta. Hep mutsuzluk hep gözyaşı yoksa. Mutsuz kadin, mutsuz cocuklar... Yazık...
Verdimi sonuç olarak verdi gerisi onun problemi. Ödemeler geldiğinde o düşünecek sen napabilirsinki artık.O an sinirlendim naparsa yapsın dedim kendi kendime ve birazda benim kızdığımı bile bile vermez diye düşündüm açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?