- 29 Ağustos 2014
- 4.840
- 16.924
- 408
- 33
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kayinvalidenizin bu parayı ne icin kullanacakmisMerhaba arkadaşlar,
Bu gün biraz fazla bunaldım , yazıp rahatlamak istedim
Bu gün eşim beni aradı , annesinin bizden borç istediğini ve bende ne kadar para olduğunu sordu. Ben de dedim ki, kredi kartı borcunu ödemek için ve bir de diğer masraflar için ayırdığım miktarda var .Kredi kartını ödeyince fazla bi şey kalmıyor zaten nasıl borç verelim dedim, o da öyle deyince sinirlendi tabi kapattı telefonu. Ben de sinirlendim tabi olan paranın tamamını hesabına gönderdim , akşama kadar da hiç arayıp sormadı ,işten eve geldim ve merak edip eşimin banka hesabına girdim , benim gönderdiğim parayı çekmiş ve ayriyeten 1000 tl daha kredi kartından avans çekmiş tabi bunu görünce çok sinirlendim , sonuçta ben de çalışıyorum, çabalıyorum kimseye borcumuz olmasın , kimseye muhtaç olmayalım diye... Bana da sorması gerekmez miydi , benim de gönlümü alarak böyle bir şeye kalkışamaz mıydı..?? diye kendi kendime sorular sorup durdum...
Benim anlayamadığım bir diğer konuysa , kayınvalidemin bizden borç istemesi bizim zaten durumumuz belli, biliyor, ev kredisi ödüyoruz birimizin aldığı maaş zaten oraya gidiyor, ee Ne kalıyor geriye .
Uzun lafın kısası , elimizde hiç para bırakmadı , kredi kartını erteledi, üstüne üstelik borç yaptı bunları yaparken beni hiç düşünmemiş olması beni çok üzdü, para vermiş olması değil böyle yapması beni kırdı. Evlilik böyle bir şey mi, bir şey yaparken eşlerin birbirlerinin rızasını alması gerekmez miydi?
eve geldiğinden beri de konuşmuyoruz, ben suçlu oldum, ben düşüncesiz oldum. Ben henüz 1 yıllık evliyim,evlilikte benden daha tecrübeli olan ablalarım , siz bana yol gösterin lütfen. Bazen beceremediğimi düşünüyorum evliliği , yoruluyorum, nerde nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Belki anlatmak istediklerimi tam toparlayamamış olabilirim, şu an sanki yakın birine derdimi anlatırcasına yazdım kusura bakmayın lütfen
Merhabalar,Merhaba arkadaşlar,
Bu gün eşim beni aradı , annesinin bizden borç istediğini ve bende ne kadar para olduğunu sordu. Ben de dedim ki, kredi kartı borcunu ödemek için ve bir de diğer masraflar için ayırdığım miktarda var .Kredi kartını ödeyince fazla bi şey kalmıyor zaten nasıl borç verelim dedim, o da öyle deyince sinirlendi tabi kapattı telefonu. Ben de sinirlendim tabi olan paranın tamamını hesabına gönderdim , akşama kadar da hiç arayıp sormadı ,işten eve geldim ve merak edip eşimin banka hesabına girdim , benim gönderdiğim parayı çekmiş ve ayriyeten 1000 tl daha kredi kartından avans çekmiş tabi bunu görünce çok sinirlendim , sonuçta ben de çalışıyorum, çabalıyorum kimseye borcumuz olmasın , kimseye muhtaç olmayalım diye... Bana da sorması gerekmez miydi , benim de gönlümü alarak böyle bir şeye kalkışamaz mıydı..?? diye kendi kendime sorular sorup durdum...
Benim anlayamadığım bir diğer konuysa , kayınvalidemin bizden borç istemesi bizim zaten durumumuz belli, biliyor, ev kredisi ödüyoruz birimizin aldığı maaş zaten oraya gidiyor, ee Ne kalıyor geriye .
Uzun lafın kısası , elimizde hiç para bırakmadı , kredi kartını erteledi, üstüne üstelik borç yaptı bunları yaparken beni hiç düşünmemiş olması beni çok üzdü, para vermiş olması değil böyle yapması beni kırdı. Evlilik böyle bir şey mi, bir şey yaparken eşlerin birbirlerinin rızasını alması gerekmez miydi?
eve geldiğinden beri de konuşmuyoruz, ben suçlu oldum, ben düşüncesiz oldum. Ben henüz 1 yıllık evliyim,evlilikte benden daha tecrübeli olan ablalarım , siz bana yol gösterin lütfen. Bazen beceremediğimi düşünüyorum evliliği , yoruluyorum, nerde nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Belki anlatmak istediklerimi tam toparlayamamış olabilirim, şu an sanki yakın birine derdimi anlatırcasına yazdım kusura bakmayın lütfen
İnsallah maasını vermeme konusunda cıddısındırMerhabalar,
konunun gelişmelerini yazmakta biraz geç kaldım kusura bakmayın öncelikle.
O akşam zaten hiç konuşmadık, ertesi gün akşam oturup konuştuk, çok kırıldığımı söyledim,niye yoktan var edip borç yaptığını sordum. Kayınvalidem ablasından zamanında borç para almış daha doğrusu kayınpederimin bi işi için almışlar, anladığım kadarıyla da bu borcun ödeme zamanını baya geciktirmişler , eşimin teyzeside verdiği borcu acele bi şekilde istemiş kii gayet haklı istemekte , kimseyi zora sokmadan verdiğin parayı alamıyorsun ... neyse işte eşimde bu duruma sinirleniyor neden acele bi şekilde istiyor durumları gayet iyi paraya mı ihitiyaçları var diye... eşim de , annesi arada mahçup olmasın diye elinden gelenin fazlasını yapmak istiyor... durum bundan ibaret... eşime bu konu da kızdım tabi, insanların ihtiyacı olup olmaması verilen borcu istemeye haklarını ortadan kaldırmaz, tabi ki isteyecekler en doğal hakları sonuçta , bu konuda teyzene kızmaya kesinlikle hakkın yok dedim....
Hadi tamam elimizde olan parayı verdin orasını bi şekilde kabullenebilirdim ama borca girmek nedir, sonuçta annen sana bi miktar söylemememiş olanı kadar verseydin ki olanı verirken bile gönlümü alarak vermedin , yok sayarak verdin benim böyle bi durumda kendimi nasıl hissedeceğimi hiç mi düşünmedin dedim.... onlarda senin ailen onları düşünme demiyorum sana , bi tarafı düşünürken bi tarafı yok sayma diyorum sadece...hep o tarafı düşüneceksen , eş olma sorumluluklarını yerine getiremeyeceksen git anne- babanın dizinin dibinde otur dedim... bu gibi şeyler söyledim... ve bunları söylerken ağlaya ağlaya söyledim maalesef... iyice dolmuştum, iki gün ruh gibiydim, içim çekiliyor gibi hissettim resmen. Kendimi bi o kadar güçlü bi o kadar da güçsüz hissettim...
Gel gelelim eşimin pişman olup olmadığına , çok pişmandı böyle yaptığı için , o an düşünemediğini ama sonrasında bana haksızlık yaptığının farkına varmış , utancına da olayın ilk akşamı karşıma çıkıp bi şey demeye hakkı olmadığını düşünüp bi şey diyememiş... bu olayın kendisine çok büyük ders olduğunu, evimizde ki huzurun her şeyden daha önemli , kıymetli olduğunu anlamasına sebep olduğunu söyledi... bir daha böyle bir şey yapmayacağına, benden habersiz, benim rızam olmadan hiç bir şey yapmayacağına da söz verdi.
ama tabi bu olayda benim akıllanmama vesile oldu, gelcek ay ki ödemelere hiç bir şekilde karışmayacağıma , kazandğım parayı bi kenara koyacağıma kendi kendime söz verdim... Burda ki bana yapılan yorumlardan da çıkardığım şu ki istemiyorsam istemiyorumdur net olmam gerekiyor sonucu her n olursa olsun... öbür türlü dediğiniz gibi erkekler bildiklerini okuyorlar.
İnşallah bir daha böyle bir şey yapmaz , yaparsa da sonucuna katlanır artık ikinciye bu kadar insaflı olamam çünkü.
ay sebep bu muymus ! guya adamlık mı yapıyor yanı esınız alın paranızı basınızı yesın der gıbı onlerıne atmak ıcın mı tum paranızı cekmısMerhabalar,
konunun gelişmelerini yazmakta biraz geç kaldım kusura bakmayın öncelikle.
O akşam zaten hiç konuşmadık, ertesi gün akşam oturup konuştuk, çok kırıldığımı söyledim,niye yoktan var edip borç yaptığını sordum. Kayınvalidem ablasından zamanında borç para almış daha doğrusu kayınpederimin bi işi için almışlar, anladığım kadarıyla da bu borcun ödeme zamanını baya geciktirmişler , eşimin teyzeside verdiği borcu acele bi şekilde istemiş kii gayet haklı istemekte , kimseyi zora sokmadan verdiğin parayı alamıyorsun ... neyse işte eşimde bu duruma sinirleniyor neden acele bi şekilde istiyor durumları gayet iyi paraya mı ihitiyaçları var diye... eşim de , annesi arada mahçup olmasın diye elinden gelenin fazlasını yapmak istiyor... durum bundan ibaret... eşime bu konu da kızdım tabi, insanların ihtiyacı olup olmaması verilen borcu istemeye haklarını ortadan kaldırmaz, tabi ki isteyecekler en doğal hakları sonuçta , bu konuda teyzene kızmaya kesinlikle hakkın yok dedim....
Hadi tamam elimizde olan parayı verdin orasını bi şekilde kabullenebilirdim ama borca girmek nedir, sonuçta annen sana bi miktar söylemememiş olanı kadar verseydin ki olanı verirken bile gönlümü alarak vermedin , yok sayarak verdin benim böyle bi durumda kendimi nasıl hissedeceğimi hiç mi düşünmedin dedim.... onlarda senin ailen onları düşünme demiyorum sana , bi tarafı düşünürken bi tarafı yok sayma diyorum sadece...hep o tarafı düşüneceksen , eş olma sorumluluklarını yerine getiremeyeceksen git anne- babanın dizinin dibinde otur dedim... bu gibi şeyler söyledim... ve bunları söylerken ağlaya ağlaya söyledim maalesef... iyice dolmuştum, iki gün ruh gibiydim, içim çekiliyor gibi hissettim resmen. Kendimi bi o kadar güçlü bi o kadar da güçsüz hissettim...
Gel gelelim eşimin pişman olup olmadığına , çok pişmandı böyle yaptığı için , o an düşünemediğini ama sonrasında bana haksızlık yaptığının farkına varmış , utancına da olayın ilk akşamı karşıma çıkıp bi şey demeye hakkı olmadığını düşünüp bi şey diyememiş... bu olayın kendisine çok büyük ders olduğunu, evimizde ki huzurun her şeyden daha önemli , kıymetli olduğunu anlamasına sebep olduğunu söyledi... bir daha böyle bir şey yapmayacağına, benden habersiz, benim rızam olmadan hiç bir şey yapmayacağına da söz verdi.
ama tabi bu olayda benim akıllanmama vesile oldu, gelcek ay ki ödemelere hiç bir şekilde karışmayacağıma , kazandğım parayı bi kenara koyacağıma kendi kendime söz verdim... Burda ki bana yapılan yorumlardan da çıkardığım şu ki istemiyorsam istemiyorumdur net olmam gerekiyor sonucu her n olursa olsun... öbür türlü dediğiniz gibi erkekler bildiklerini okuyorlar.
İnşallah bir daha böyle bir şey yapmaz , yaparsa da sonucuna katlanır artık ikinciye bu kadar insaflı olamam çünkü.
Maalesef öyle, bu duruma çok sinirlendim, eşimin böyle düşüncesiz olması beni utandırdı açıkçası bu konuda ağzıma geleni söyledim zaten.ay sebep bu muymus ! guya adamlık mı yapıyor yanı esınız alın paranızı basınızı yesın der gıbı onlerıne atmak ıcın mı tum paranızı cekmıs
resmen sinir krızı gecırmelık
kızmakta kırılmakta haklısınız kesınlıkleMaalesef öyle, bu duruma çok sinirlendim, eşimin böyle düşüncesiz olması beni utandırdı açıkçası bu konuda ağzıma geleni söyledim zaten.
Eşiniz ayıp etmis. Benim eşimde rızamı almadan böyle birşey yapamaz. Üstelik bizim borcumuz en öncelik bnde isteyemez. Parası varsa verir yoksa yok der bu kadar basit. Diğer türlü bozuşuruz. Çok acilse annesinin durumu bana anlatır bnde anlar ona gore yardm etmeye calsrm yoksa diğer türlü karsmamMerhaba arkadaşlar,
Cnm çok deneyimsizsin ondan yaşanıyor bu gerginlik ve tartışmalar. Öncelikle eşin arayıp para istediğinde ‘ A ne olmuş niçin, ne kadar istiyorlar; yoksa hastalık, kaza falan mı oldu Allah korusun? gibi önce bi konuyu öğreneceksin. Gerekirse kvni arayacaksın: Anne kocam-oğlunuz aradı beni bi sıkıntı olmuş sanırım ne oldu kötü bir şey değil inşallah. diyip bi dinleyeceksiniz sonra anlatılan hikayeye göre bir cevap veya gerekirse borç vereceksiniz ya da hibe edeceksiniz (tabi kendi şartlarınızı da düşünüp ona göre olan bir miktarı) O anda ödenecek bir miktar değilse de ‘Anne bizde şu an bu kadar yok. Ev borçlarını düşünce bu kalıyor geriye, birkaç ayda peyderpey ödesek işinizi görür mü? Hem kocam da bende zorda kalmamış oluruz diyeceksin. Benim zaten aldığım ancak şuna yetiyor ama biz aileyiz tabiki bugün siz darda kalırsınız biz yardım ederiz, yarın biz darda kalırız siz bir el atarsınız haksız mıyım? diyip duruma bakışınızı belirteceksiniz. Niye kendinizi kötü yapıyorsunuz! Hem eşinizin ailesinin işi görülecek hemde siz aile kesenizi zorlayacak meblağları bir çırpıda vermemiş olacaksınız.
merhaba, erkekler zaten bizim kadar ince düşünemiyolar malesef eşim kırıldımı,üzüldümü çoğu öyle sen yinede uygun bi zamanda güzelce anlat belki bi daha yapmazBenim takıldığım konu verilen para değil ki, eşimin düşüncesizliği ve ortak bir karara varmamış olmayışımız, bizde imkan olsa ben zaten sorgusuz sualsiz gönder derim.
Beklenti konusuna gelince kesinlikle kimseden bir beklentim yok, eşimin bir beklenti içinde oluşuna dayanarak yazdım zora girsek eşim hemen ailesinden maddi destek almak istiyor, ben de tam tersi kendi imkanlarmızla yapabileceğimizi yapalım yapamadığımız kalsın modundayım. Benim amacım zaten kendi ayaklarımızın üzerinde durup kimseye muhtaç olmadan ne yapabildiğimizi görebilmek. Bu konuda beni yanlış anlamışsınız sanırsam
size katılıyorum annelerin hakkı ödenmez evlatlar annelerine bakmakla yükümlü ( ama annelerde evlatlarından yapamıcakları şeyleri istemesinler yinede, elden ayaktan düşünce kimseye muhtaç etmesinler yeter )Ben hiç yaşamadım çünkü ailesinin durumu iyi şükür...ama yakın bir arkadaşım eşiyle çok sorun yaşıyor bu yüzden..kızın ailesi yaptı düğünü eşyayı hatta evini bile annesi aldı...bir çöp bile almadılar evlenirken...yıllarca annesiyle yaşadı kocasının işsiz kaldığı parası kaldığı çok oldu...ama adam eline geçen parayı her fırsatta annesine yolluyordu...sonrası şiddetli geçimsizlik...neyse durumu toparladılar biraz kârı koca çalışıyorlar biraz kredi borçları var...
Kız her dert yandığında ona şunu söylüyorum
O kadın onun annesi ve annesine bakmakla yükümlü evladı zaten ayrı şehirdeler bırak göndersin!
Yapacak bişey yok çünkü
Eşiniz tabii ki hatalı. Kayınvalidenin borç istemesiyle ilgili yorum yapmak için onların durumunu bilmek lazım. Bence evin giderleri için maaşlar toplanmalı kalan para eşit bi şekilde eşler arasında bölüştürülmeli. kişilere kalan parayla da kimin ne yaptığına karışmaması gerekiyor. Ki siz ev kredisi var demişsiniz. Ev birinizin maaşıyla dönüyorsa o parada ikinizin de söz hakkı vardır. Kaza, bela, hastalık gibi acil bir durum söz konusu olmadıkça sizden onay almadan borç vermesi doğru değil. Siz parayı göndermiş olsanız bile istemediğinizi bildiği için sizinle tekrar konuşmayı denemeliydi. Hem sinirlenip telefon kapatıyor hem borca vereceğiniz parayı alıyor hem üstüne tekrar borç yapıyor hem de sizinle konuşmuyor. Şu an yapmanız gereken şey oturup sakince ve mantıklı bir şekilde eşinizle konuşmak. hem bu sorunu çözüp kırgınlığı bitirmek hem bunun bir daha olmasını engellemek için. Konuşurken siz de kendinizi ve kırgınlığınızı anlatınca özür dileyecektir muhtemelenMerhaba arkadaşlar,
Bu konu için tecrübeli olmaya gerek yok bence cevap çok açık tabiki sormalıydı annesi niye istiyomuş borcu peki o da önemli bi detay sankiMerhaba arkadaşlar,