• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime çok kırıldım

Gördüğün gibi elinde patlamış.
Bidaha olursa tecrübe olmuş, artık olan olmuş. Annesi borç istediğine eminmissin bari, geri ödeyecekmi veya durumu varmı
Annesi istedi , benim eşim biraz saf olgunlaşamadı sanırsam bu konularda. Tamam çok iyi ama ben çok yoruluyorum böyle yaptıkça. Ayırt edemiyor bazı durumları. Ona güvenip ,çok istediğğim halde çocuk bile yapmak istemiyorum.

Çalıştığınızı vermeyin kendinize saklayın sizi muhtaç bırakamaz son kuruşa kadar verdi Kk bir ay faiz işlesin siz bir ay nasıl geçineceksiniz ona ne diyor geri ödeme ne zaman yapacak yapmazsa siz bu açığı e zaten ucu ucuna geçiniyormuşssunuz nasıl toparlacak

Allah aşkına parayı vermeye gönlünüz yoksa niye hesaba gönderdiniz. Eşiniz siz gibi ayrıntıcı ince naif olacak arayıp rıza alacak beklediniz değil mi ? Olmadı işte. Ayağını yorganına göre uzatmayan birinden de çok şey beklemeyiniz

Son düzenleme:
Belki gerçekten önemli bir şey için istemiş olabilir. Eşinize ne için istediğini sordunuz mu?
Ayrıca bu para borç olarak alınacak bildiğim kadarıyla geri ödeyince siz de hesapları kapatırsınız.
Karşılıksız hibe gibi aldıysa o zaman sıkıntı.
Eşinizin tek başına karar vermesi tamamen fiyasko
Ama ben böyle durumlarda yardım etmeyi çok istiyor gibi yapıp sonra yardım edemediğimiz için üzüldüğümü filan söylerdim.
Kimi insanlar baştan biraz olumlu yaklaşınca yumuşuyorlar bence direkt olmaza gelince konu inada gurura biniyor
Evlat olarak düşününce de ailem benden borç istese ve veremesem çok üzülürdüm gerçekten
Ama bu bizde henüz hiç olmamış bir durum nadie bile diyemem yani.
O yüzden isteyince geri çevirmek istemem asla

Bir de son mesajınıza istinaden ben hep çalıştım yardımsız ev aldıl tarzı konuşmalar sizin takdir edilmenizi gerektiren şeyler değil zaten olması gereken o yani. Hepimiz çalışıyoruz hepimiz evimizi eşyamızı kimseden yardım almadan kendimiz alıyoruz. Bunun dillendirilmesi bana aslında beklenti sahibi imajı veriyor.

Annesi istedi , benim eşim biraz saf olgunlaşamadı sanırsam bu konularda. Tamam çok iyi ama ben çok yoruluyorum böyle yaptıkça. Ayırt edemiyor bazı durumları. Ona güvenip ,çok istediğğim halde çocuk bile yapmak istemiyorum.
Saf ? Valla bu konu da kaynana da sizde dahil en uyanık eşiniz bence. Şu adamların her yaptığını saf şu bu diye kişilik özellikleriyle gölgelemeyin. Değiller çünkü. Saf adam böyle yapmaz.

Kaç yıllık evlisiniz ? Çocuk için bekleyin bence

Merhaba arkadaşlar,
Bu gün biraz fazla bunaldım , yazıp rahatlamak istedim 😞
Bu gün eşim beni aradı , annesinin bizden borç istediğini ve bende ne kadar para olduğunu sordu. Ben de dedim ki, kredi kartı borcunu ödemek için ve bir de diğer masraflar için ayırdığım miktarda var .Kredi kartını ödeyince fazla bi şey kalmıyor zaten nasıl borç verelim dedim, o da öyle deyince sinirlendi tabi kapattı telefonu. Ben de sinirlendim tabi olan paranın tamamını hesabına gönderdim , akşama kadar da hiç arayıp sormadı ,işten eve geldim ve merak edip eşimin banka hesabına girdim , benim gönderdiğim parayı çekmiş ve ayriyeten 1000 tl daha kredi kartından avans çekmiş tabi bunu görünce çok sinirlendim , sonuçta ben de çalışıyorum, çabalıyorum kimseye borcumuz olmasın , kimseye muhtaç olmayalım diye... Bana da sorması gerekmez miydi , benim de gönlümü alarak böyle bir şeye kalkışamaz mıydı..?? diye kendi kendime sorular sorup durdum...
Benim anlayamadığım bir diğer konuysa , kayınvalidemin bizden borç istemesi bizim zaten durumumuz belli, biliyor, ev kredisi ödüyoruz birimizin aldığı maaş zaten oraya gidiyor, ee Ne kalıyor geriye .
Uzun lafın kısası , elimizde hiç para bırakmadı , kredi kartını erteledi, üstüne üstelik borç yaptı bunları yaparken beni hiç düşünmemiş olması beni çok üzdü, para vermiş olması değil böyle yapması beni kırdı. Evlilik böyle bir şey mi, bir şey yaparken eşlerin birbirlerinin rızasını alması gerekmez miydi?

eve geldiğinden beri de konuşmuyoruz, ben suçlu oldum, ben düşüncesiz oldum. Ben henüz 1 yıllık evliyim,evlilikte benden daha tecrübeli olan ablalarım , siz bana yol gösterin lütfen. Bazen beceremediğimi düşünüyorum evliliği , yoruluyorum, nerde nasıl davranacağımı bilmiyorum.

Belki anlatmak istediklerimi tam toparlayamamış olabilirim, şu an sanki yakın birine derdimi anlatırcasına yazdım kusura bakmayın lütfen 🙏

Telefonda kızdıktan sonra neden olan tüm parayı eşine yolladın? Madem yollayacaktın niye kızdın??

Allah aşkına parayı vermeye gönlünüz yoksa niye hesaba gönderdiniz. Erişimiz siz gibi ayrıntıcı ince naif olacak arayıp rıza alacak beklediniz değil mi ? Olmadı işte. Ayağını yorganına göre uzatmayan birinden de çok şey beklemeyiniz
Evet öyle olur diye düşünmüştüm , maalesef sonrasında hepten hayal kırıklığına uğradım.

• Beğen
Reactions: JES
Ben de eşim de kendi maaşlarımızdan ailelerimize maddi yardımda bulunuruz, yüksek miktarlar olmadığı müddetçe birbirimize sorma gereği de duymuyoruz açıkçası. Ama durumumuz o ay göndermeye elverişli değildir, aileye göndereceğimiz paraya ihtiyacımız olacaktır o zaman tabi ki sormasını isterim, sorduktan sonra da kararıma saygı duymasını beklerim. Siz haklısınız, eşiniz soruyorsa o zaman ne düşünüyorsunuz önemsemeli madem önemsemeyecek o zaman sormayacak da, bir de gönderdiğiniz parayı çekmiş hiçbir şey demeden. Hiç tribini filan çekmeyin de yani ayıp etmiş

Saf ? Valla bu konu da kaynana da sizde dahil en uyanık eşiniz bence. Şu adamların her yaptığını saf şu bu diye kişilik özellikleriyle gölgelemeyin. Değiller çünkü. Saf adam böyle yapmaz.

En saf denilen erkeğin bile şeytana pabucunu ters giydireceğini öğrenemedi bizim kadınlarımız🙄

Haklısınız aslında, yine de iyimser bakmaya çalışıyorum ona karşı hepten kinlenmeyeyim diye.
Bir yıllık evliyiz, çocuk yok henüz , çok istediğim halde zaten erteliyorum çocuk işini.
Ertelememin sebebi de yine eşimi düşündüğümden , ben çalışamaz olunca nasıl geçincez tek başına yapamaz diye diye erteliyorum ki böyle yaptığını görünce de iyi ki ertelemişim diyorum. Ben onu düşündükçe onun beni yok sayması bana güzel bir cevap oldu

• Beğen
Reactions: JES
Annesinin borcu varmış o kısmı ben de çok bilmiyorum ki eşiminde bildiğini sanmıyorum, annesi bir şey isteyince hayır diyemiyor çünkü. Kayınvalidem de çalışıyor kayınpederimde çalışıyor , emekli . Biz ev aldık kimse bize yardım etmedi kendi imkanlaramızla ki ben istemiyorum da zaten Allah yine de muhtaç etmesin tabi.
Ben eşime hep diyorum ki biz artık ikimiz bir aile kurduk , ne yaparsak kendimiz yapalım , neler yapabildiğimizi görelim kimseye muhtaç olmadan .
Ailelerimiz zordaysa görmezden gelelim zaten demiyorum ama bizim durumda ortada . Yoktan var edip borç yapmasına gerek mi vardı? Evlendik evleneli çabalıyorum zaten. Ayrıca bu kadar borç istememişti ama her ay kredi kartıyla onu alın bunu alın diye istekleri oluyordu. Tamam sonrasında veriyordu kayınvalidem ama hesaplar karışıyor, bu yüzden de çok tartıştık eşimle
Yani bu durumları bile bile hesabınızda ki tüm parayı eşinize göndermeniz sizin hataniz.

İhtiyacı varsa ailelere ufak tefek yardımlar yapılabilir tamam ama sizin ödemenizi aksatacak kadar bir miktar söz konusuysa hatta borç verebilmek için avans çekip borca girmiş sıkıntı yani. Olur verir amenna ama bu yoktan var etmek oluyor. Kendi borcunu ödemeyip başkasının borcunu kapatmak hoş olmuyor.😏

Haklısınız aslında, yine de iyimser bakmaya çalışıyorum ona karşı hepten kinlenmeyeyim diye.
Bir yıllık evliyiz, çocuk yok henüz , çok istediğim halde zaten erteliyorum çocuk işini.
Ertelememin sebebi de yine eşimi düşündüğümden , ben çalışamaz olunca nasıl geçincez tek başına yapamaz diye diye erteliyorum ki böyle yaptığını görünce de iyi ki ertelemişim diyorum. Ben onu düşündükçe onun beni yok sayması bana güzel bir cevap oldu
İyi niyetli olmaya çalışıyorsunuz anlıyorum sizi ama yersiz ve fazla iyi niyet sizi huzursuz eder. Konunuzda da görüldüğü üzere.

Gerçekten muhtaç insana yardım edilir fakat siz de zor durumdaysanız olmaz. Körün köre rehberliği olmaz.

Olmuş madem sakin olun. Alın karşınıza güzellikle konuşun. Fakat kendinizden taviz vererek karşıdakini düşünüyordum ben ama diyerek değil.

Yani bu durumları bile bile hesabınızda ki tüm parayı eşinize göndermeniz sizin hataniz.
Eşimin beni yok saymayacağını düşündüm , göndererek kendime haksızlık yaptım, o an düşünemedim, o an ki sinirle göndermiş bulundum, denemek istedim onu. Sonucu da böyle oldu

Cnm çok deneyimsizsin ondan yaşanıyor bu gerginlik ve tartışmalar. Öncelikle eşin arayıp para istediğinde ‘ A ne olmuş niçin, ne kadar istiyorlar; yoksa hastalık, kaza falan mı oldu Allah korusun? gibi önce bi konuyu öğreneceksin. Gerekirse kvni arayacaksın: Anne kocam-oğlunuz aradı beni bi sıkıntı olmuş sanırım ne oldu kötü bir şey değil inşallah. diyip bi dinleyeceksiniz sonra anlatılan hikayeye göre bir cevap veya gerekirse borç vereceksiniz ya da hibe edeceksiniz (tabi kendi şartlarınızı da düşünüp ona göre olan bir miktarı) O anda ödenecek bir miktar değilse de ‘Anne bizde şu an bu kadar yok. Ev borçlarını düşünce bu kalıyor geriye, birkaç ayda peyderpey ödesek işinizi görür mü? Hem kocam da bende zorda kalmamış oluruz diyeceksin. Benim zaten aldığım ancak şuna yetiyor ama biz aileyiz tabiki bugün siz darda kalırsınız biz yardım ederiz, yarın biz darda kalırız siz bir el atarsınız haksız mıyım? diyip duruma bakışınızı belirteceksiniz. Niye kendinizi kötü yapıyorsunuz! Hem eşinizin ailesinin işi görülecek hemde siz aile kesenizi zorlayacak meblağları bir çırpıda vermemiş olacaksınız.

Cnm çok deneyimsizsin ondan yaşanıyor bu gerginlik ve tartışmalar. Öncelikle eşin arayıp para istediğinde ‘ A ne olmuş niçin, ne kadar istiyorlar; yoksa hastalık, kaza falan mı oldu Allah korusun? gibi önce bi konuyu öğreneceksin. Gerekirse kvni arayacaksın: Anne kocam-oğlunuz aradı beni bi sıkıntı olmuş sanırım ne oldu kötü bir şey değil inşallah. diyip bi dinleyeceksiniz sonra anlatılan hikayeye göre bir cevap veya gerekirse borç vereceksiniz ya da hibe edeceksiniz (tabi kendi şartlarınızı da düşünüp ona göre olan bir miktarı) O anda ödenecek bir miktar değilse de ‘Anne bizde şu an bu kadar yok. Ev borçlarını düşünce bu kalıyor geriye, birkaç ayda peyderpey ödesek işinizi görür mü? Hem kocam da bende zorda kalmamış oluruz diyeceksin. Benim zaten aldığım ancak şuna yetiyor ama biz aileyiz tabiki bugün siz darda kalırsınız biz yardım ederiz, yarın biz darda kalırız siz bir el atarsınız haksız mıyım? diyip duruma bakışınızı belirteceksiniz. Niye kendinizi kötü yapıyorsunuz! Hem eşinizin ailesinin işi görülecek hemde siz aile kesenizi zorlayacak meblağları bir çırpıda vermemiş olacaksınız.
Ben bunun daha amatörünü yapıyorum ama 1 yıllık evli olduğum içindir umarım

Profesyonelliği okurken ağzım açık kaldı 👍😬

En saf denilen erkeğin bile şeytana pabucunu ters giydireceğini öğrenemedi bizim kadınlarımız🙄
Para konusunda cok uyaniklar. En fakiri bile dolar/altin kurunu takip eder. Konu sahibi daha yeni evli zamanla anlar. Kizin isine guvenip ev borcuna girmis bir de trip yapiyor uyanik

Ben düşüncesizmişim ona göre, ben de bir anne-baba evladıymışım neden empati yapmıyormuşum.
Burada tek düşüncesiz ve bencil bir insan varsa oda eşiniz
Empati yapıyorum ben yine haklıyım deseydiniz

Sanırım eşinizin ailesi bunu alışkanlık haline getirmiş
Anlattığınıza göre de ortada acil bir durum yok ayrıca maddi durumları da iyiymiş

Siz şimdiden ufak ufak birikim yapın kendinize
Bu erkeklere güven olmaz

Back