• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime çok kırıldım

Belki gerçekten önemli bir şey için istemiş olabilir. Eşinize ne için istediğini sordunuz mu?
Ayrıca bu para borç olarak alınacak bildiğim kadarıyla geri ödeyince siz de hesapları kapatırsınız.
Karşılıksız hibe gibi aldıysa o zaman sıkıntı.
Eşinizin tek başına karar vermesi tamamen fiyasko
Ama ben böyle durumlarda yardım etmeyi çok istiyor gibi yapıp sonra yardım edemediğimiz için üzüldüğümü filan söylerdim.
Kimi insanlar baştan biraz olumlu yaklaşınca yumuşuyorlar bence direkt olmaza gelince konu inada gurura biniyor
Evlat olarak düşününce de ailem benden borç istese ve veremesem çok üzülürdüm gerçekten
Ama bu bizde henüz hiç olmamış bir durum nadie bile diyemem yani.
O yüzden isteyince geri çevirmek istemem asla

Bir de son mesajınıza istinaden ben hep çalıştım yardımsız ev aldıl tarzı konuşmalar sizin takdir edilmenizi gerektiren şeyler değil zaten olması gereken o yani. Hepimiz çalışıyoruz hepimiz evimizi eşyamızı kimseden yardım almadan kendimiz alıyoruz. Bunun dillendirilmesi bana aslında beklenti sahibi imajı veriyor.
Benim takıldığım konu verilen para değil ki, eşimin düşüncesizliği ve ortak bir karara varmamış olmayışımız, bizde imkan olsa ben zaten sorgusuz sualsiz gönder derim.
Beklenti konusuna gelince kesinlikle kimseden bir beklentim yok, eşimin bir beklenti içinde oluşuna dayanarak yazdım zora girsek eşim hemen ailesinden maddi destek almak istiyor, ben de tam tersi kendi imkanlarmızla yapabileceğimizi yapalım yapamadığımız kalsın modundayım. Benim amacım zaten kendi ayaklarımızın üzerinde durup kimseye muhtaç olmadan ne yapabildiğimizi görebilmek. Bu konuda beni yanlış anlamışsınız sanırsam

Neden gönderdim, o an sinirlendim o düşünmüyorsa ben mi düşüncem dedim ve benim istemediğimi bildiği halde göndermez diye düşündüm 🥺 biraz da deneme amaçlıydı sanırsam o anın verdiği sinirle verilen bi karar
Bence bu dusunceden vazgecıp kendı kazandigini özellikle bu adamın eline verme.

Merhaba arkadaşlar,
Bu gün biraz fazla bunaldım , yazıp rahatlamak istedim 😞
Bu gün eşim beni aradı , annesinin bizden borç istediğini ve bende ne kadar para olduğunu sordu. Ben de dedim ki, kredi kartı borcunu ödemek için ve bir de diğer masraflar için ayırdığım miktarda var .Kredi kartını ödeyince fazla bi şey kalmıyor zaten nasıl borç verelim dedim, o da öyle deyince sinirlendi tabi kapattı telefonu. Ben de sinirlendim tabi olan paranın tamamını hesabına gönderdim , akşama kadar da hiç arayıp sormadı ,işten eve geldim ve merak edip eşimin banka hesabına girdim , benim gönderdiğim parayı çekmiş ve ayriyeten 1000 tl daha kredi kartından avans çekmiş tabi bunu görünce çok sinirlendim , sonuçta ben de çalışıyorum, çabalıyorum kimseye borcumuz olmasın , kimseye muhtaç olmayalım diye... Bana da sorması gerekmez miydi , benim de gönlümü alarak böyle bir şeye kalkışamaz mıydı..?? diye kendi kendime sorular sorup durdum...
Benim anlayamadığım bir diğer konuysa , kayınvalidemin bizden borç istemesi bizim zaten durumumuz belli, biliyor, ev kredisi ödüyoruz birimizin aldığı maaş zaten oraya gidiyor, ee Ne kalıyor geriye .
Uzun lafın kısası , elimizde hiç para bırakmadı , kredi kartını erteledi, üstüne üstelik borç yaptı bunları yaparken beni hiç düşünmemiş olması beni çok üzdü, para vermiş olması değil böyle yapması beni kırdı. Evlilik böyle bir şey mi, bir şey yaparken eşlerin birbirlerinin rızasını alması gerekmez miydi?

eve geldiğinden beri de konuşmuyoruz, ben suçlu oldum, ben düşüncesiz oldum. Ben henüz 1 yıllık evliyim,evlilikte benden daha tecrübeli olan ablalarım , siz bana yol gösterin lütfen. Bazen beceremediğimi düşünüyorum evliliği , yoruluyorum, nerde nasıl davranacağımı bilmiyorum.

Belki anlatmak istediklerimi tam toparlayamamış olabilirim, şu an sanki yakın birine derdimi anlatırcasına yazdım kusura bakmayın lütfen 🙏
Hesaplari ayırın. Sonuçta sizde deyokmus

Cnm çok deneyimsizsin ondan yaşanıyor bu gerginlik ve tartışmalar. Öncelikle eşin arayıp para istediğinde ‘ A ne olmuş niçin, ne kadar istiyorlar; yoksa hastalık, kaza falan mı oldu Allah korusun? gibi önce bi konuyu öğreneceksin. Gerekirse kvni arayacaksın: Anne kocam-oğlunuz aradı beni bi sıkıntı olmuş sanırım ne oldu kötü bir şey değil inşallah. diyip bi dinleyeceksiniz sonra anlatılan hikayeye göre bir cevap veya gerekirse borç vereceksiniz ya da hibe edeceksiniz (tabi kendi şartlarınızı da düşünüp ona göre olan bir miktarı) O anda ödenecek bir miktar değilse de ‘Anne bizde şu an bu kadar yok. Ev borçlarını düşünce bu kalıyor geriye, birkaç ayda peyderpey ödesek işinizi görür mü? Hem kocam da bende zorda kalmamış oluruz diyeceksin. Benim zaten aldığım ancak şuna yetiyor ama biz aileyiz tabiki bugün siz darda kalırsınız biz yardım ederiz, yarın biz darda kalırız siz bir el atarsınız haksız mıyım? diyip duruma bakışınızı belirteceksiniz. Niye kendinizi kötü yapıyorsunuz! Hem eşinizin ailesinin işi görülecek hemde siz aile kesenizi zorlayacak meblağları bir çırpıda vermemiş olacaksınız.
Böyle de yapacak kadar tecrübe kazanamadım🙈😔 nasıl davranacağımı bilemiyorum böyle konularda, en sonunda bakıyorum ki suçlu da , üzülen de , yıpranan da ben olmuşum.

Daha birbirini tanımadan alınan eve aşırı karşıyım, hele kk da ki konuları okudukça.
Bı yıllık evlilik kredi ile ev alma, ev borcu ödemek için anca geçim sağlanırken, eşinizin annesi için kredi kartınızın taksidinin dahi ödemesini yapmamak ve üzerine bir miktar daha para çekip vermek.
Kusura bakmayın ama sağlık gibi önemli bir konu değilse eşinizin yaptığı kibarça salatalıklığın önde gideni.
Siz haklısınız.

Cnm çok deneyimsizsin ondan yaşanıyor bu gerginlik ve tartışmalar. Öncelikle eşin arayıp para istediğinde ‘ A ne olmuş niçin, ne kadar istiyorlar; yoksa hastalık, kaza falan mı oldu Allah korusun? gibi önce bi konuyu öğreneceksin. Gerekirse kvni arayacaksın: Anne kocam-oğlunuz aradı beni bi sıkıntı olmuş sanırım ne oldu kötü bir şey değil inşallah. diyip bi dinleyeceksiniz sonra anlatılan hikayeye göre bir cevap veya gerekirse borç vereceksiniz ya da hibe edeceksiniz (tabi kendi şartlarınızı da düşünüp ona göre olan bir miktarı) O anda ödenecek bir miktar değilse de ‘Anne bizde şu an bu kadar yok. Ev borçlarını düşünce bu kalıyor geriye, birkaç ayda peyderpey ödesek işinizi görür mü? Hem kocam da bende zorda kalmamış oluruz diyeceksin. Benim zaten aldığım ancak şuna yetiyor ama biz aileyiz tabiki bugün siz darda kalırsınız biz yardım ederiz, yarın biz darda kalırız siz bir el atarsınız haksız mıyım? diyip duruma bakışınızı belirteceksiniz. Niye kendinizi kötü yapıyorsunuz! Hem eşinizin ailesinin işi görülecek hemde siz aile kesenizi zorlayacak meblağları bir çırpıda vermemiş olacaksınız.
Bayılıyorum şöyle politik kadınlara yeminle 🤩

12 yıllık evliyim, benim bütçemi zora sokacak parayı ne veririm, ne verdiririm. Artık o dört duvarın içinde sizin bir aileniz var ve birinci önceliğiniz o, bunu ikiniz de aklınıza sokmalısınız.
Neden gönderdin ki parayı, hata etmişsin, aylarca toparlanamayacaksınız büyük ihtimalle. Yapmışsın bir hata sakın tekrarlama.
Bir umut belki annesi bir kaç günlüğüne almıştır, öyleyse de bunu size ilk anda söylemesi lazımdı.
Bir ajanda tutun bu dan sonra, gideni geleni luruş kuruş yazın ve birlikte yazın, böylece ikiniz de bütçenin ne olduğunu bilir ve lüzumsuz para dağıtmaya kalkmazsınız.
Bizim nişanşılığımızdan beri var böyşe bir hesap defterimiz, bütçemizi aşacaksa mendil bile almayız

Böyle de yapacak kadar tecrübe kazanamadım🙈😔 nasıl davranacağımı bilemiyorum böyle konularda, en sonunda bakıyorum ki suçlu da , üzülen de , yıpranan da ben olmuşum.
Burada her evli kadına yazarım dünya iyisi dünya şekeri kocan olsa da bir kadın kocasından gizli bir köşeye para atacak. Burada ne aşklar, evlilikler trajik sonlarla noktalanıyor. Ve asla bir kadın altınlarını vermeyecek ev, araba, kat, yat, yazlık, kışlık vs gibi şeyler için olsa bile. Asla! Muhtemelen sen evin olacak diye çoktan yatırdın altınları bu işe. Geçmiş olsun önümüze bakalım. Hep bir kenarda paranı biriktir. Harcamalarını biraz daha yüksek göster ve kocan ‘Açlıktan öleceğiz!’ bile dese paranı ortaya çıkarma. Bizim ülkenin erkekleri istesin yoktan var eder. Bi bakarsın para yok para yok der 3 gün sonra bir tatil programı yapmış ve ya bir akrabanın düğününe ayarsız bir takı ile gelmiş. Hani yoktu paran dersin ‘Ayıp olurdu takmasam, vermesem, almasam, çağırmasam!’ derler. Sen kendini para mevzularında rölantiye alacaksın. Stres yok 😎 bi şekilde çözülür merak etme. O zehir gibi akılla kocalar çözer, endişelenme.

Daha birbirini tanımadan alınan eve aşırı karşıyım, hele kk da ki konuları okudukça.
Bı yıllık evlilik kredi ile ev alma, ev borcu ödemek için anca geçim sağlanırken, eşinizin annesi için kredi kartınızın taksidinin dahi ödemesini yapmamak ve üzerine bir miktar daha para çekip vermek.
Kusura bakmayın ama sağlık gibi önemli bir konu değilse eşinizin yaptığı kibarça salatalıklığın önde gideni.
Siz haklısınız.
Zamanın hastalığı bu sanırım evlenip kredi çekip ev almak. Çogu çift bunu yapıyor ve daha evliliğin ilk yıllarında maddi sorunlarla yıpranıyor. Borç harç ev almak yerine Biraz kirada oturup evliliği rayına sokmak maddi sıkıntısız yaşamak bana da daha makul geliyor

Merhaba arkadaşlar,
Bu gün biraz fazla bunaldım , yazıp rahatlamak istedim 😞
Bu gün eşim beni aradı , annesinin bizden borç istediğini ve bende ne kadar para olduğunu sordu. Ben de dedim ki, kredi kartı borcunu ödemek için ve bir de diğer masraflar için ayırdığım miktarda var .Kredi kartını ödeyince fazla bi şey kalmıyor zaten nasıl borç verelim dedim, o da öyle deyince sinirlendi tabi kapattı telefonu. Ben de sinirlendim tabi olan paranın tamamını hesabına gönderdim , akşama kadar da hiç arayıp sormadı ,işten eve geldim ve merak edip eşimin banka hesabına girdim , benim gönderdiğim parayı çekmiş ve ayriyeten 1000 tl daha kredi kartından avans çekmiş tabi bunu görünce çok sinirlendim , sonuçta ben de çalışıyorum, çabalıyorum kimseye borcumuz olmasın , kimseye muhtaç olmayalım diye... Bana da sorması gerekmez miydi , benim de gönlümü alarak böyle bir şeye kalkışamaz mıydı..?? diye kendi kendime sorular sorup durdum...
Benim anlayamadığım bir diğer konuysa , kayınvalidemin bizden borç istemesi bizim zaten durumumuz belli, biliyor, ev kredisi ödüyoruz birimizin aldığı maaş zaten oraya gidiyor, ee Ne kalıyor geriye .
Uzun lafın kısası , elimizde hiç para bırakmadı , kredi kartını erteledi, üstüne üstelik borç yaptı bunları yaparken beni hiç düşünmemiş olması beni çok üzdü, para vermiş olması değil böyle yapması beni kırdı. Evlilik böyle bir şey mi, bir şey yaparken eşlerin birbirlerinin rızasını alması gerekmez miydi?

eve geldiğinden beri de konuşmuyoruz, ben suçlu oldum, ben düşüncesiz oldum. Ben henüz 1 yıllık evliyim,evlilikte benden daha tecrübeli olan ablalarım , siz bana yol gösterin lütfen. Bazen beceremediğimi düşünüyorum evliliği , yoruluyorum, nerde nasıl davranacağımı bilmiyorum.

Belki anlatmak istediklerimi tam toparlayamamış olabilirim, şu an sanki yakın birine derdimi anlatırcasına yazdım kusura bakmayın lütfen 🙏
Ne için borç istemiş onu biliyor musunuz? Sağlık vs gibi birşeyse diye sordum. Ama genel olrak şunu söyleyim sakın sinirlenip istediğini eline vermeyin erkekler asla onu iyilik saymıyor ve hep kızsa da sövse de nasıl olsa benim istediğimi yapacak havasına giriyorlar. Ben de başta hep sizin gibi yaptım ama baktkm ki hem ben sinir oluyorum hem de param gidiyor. Şimdi eyvallah etmiyorum.

Zamanın hastalığı bu sanırım evlenip kredi çekip ev almak. Çogu çift bunu yapıyor ve daha evliliğin ilk yıllarında maddi sorunlarla yıpranıyor. Borç harç ev almak yerine Biraz kirada oturup evliliği rayına sokmak maddi sıkıntısız yaşamak bana da daha makul geliyor
Bizimde niyetimiz öyleydi zaten, ilk evlendiğimizde kiradaydık kafamız rahattı 5. ayımızda falan ev sahibi evi satmaya kalktı bütün düzenimiz alt üst oldu tekrardan kiraya mı çıkalım ev mi alalım derken ev aldık. O zamanlarda da çok yıprandık, evlilikten hiç bir şey anlayamadan maddi sıkıntıların , kaygıların içinde bulduk kendimizi. Üstesinden geldik tam bi düzene sokmaya çalışırkene böyle sorunlar çıktı, ben şimdi onca konuda eşime destek olurken ( eşisin olacaksın diyenler olacak evet bundan yakınmıyorum yanlış anlamayın sakın) beni hiçe saymış olması zoruma gitti. Benim bir şekilde gönlümü alıp orta yolu bulabilirdi, seni kim takar der gibi oldu b yaptığı...

Ne için borç istemiş onu biliyor musunuz? Sağlık vs gibi birşeyse diye sordum. Ama genel olrak şunu söyleyim sakın sinirlenip istediğini eline vermeyin erkekler asla onu iyilik saymıyor ve hep kızsa da sövse de nasıl olsa benim istediğimi yapacak havasına giriyorlar. Ben de başta hep sizin gibi yaptım ama baktkm ki hem ben sinir oluyorum hem de param gidiyor. Şimdi eyvallah etmiyorum.
Sağlık problemi değil, borcu varmış bir yere. Aynen öyle ben sinir olduğumla , üzüldüğümle kaldım. Kendiisi uyuyor , hiç takmadan...

12 yıllık evliyim, benim bütçemi zora sokacak parayı ne veririm, ne verdiririm. Artık o dört duvarın içinde sizin bir aileniz var ve birinci önceliğiniz o, bunu ikiniz de aklınıza sokmalısınız.
Neden gönderdin ki parayı, hata etmişsin, aylarca toparlanamayacaksınız büyük ihtimalle. Yapmışsın bir hata sakın tekrarlama.
Bir umut belki annesi bir kaç günlüğüne almıştır, öyleyse de bunu size ilk anda söylemesi lazımdı.
Bir ajanda tutun bu dan sonra, gideni geleni luruş kuruş yazın ve birlikte yazın, böylece ikiniz de bütçenin ne olduğunu bilir ve lüzumsuz para dağıtmaya kalkmazsınız.
Bizim nişanşılığımızdan beri var böyşe bir hesap defterimiz, bütçemizi aşacaksa mendil bile almayız
Ben de aynı düşüncedeyim zaten , hatta bu ay yazmaya başlamıştım kendimce hesabımı yapmıştım, daha dün akşam hatta eşimle şakalaşıyorduk şu kadar para kalıyor bir ay idare edebilcek miyiz diye, böyle dedik ertesi gün pat böyle yaptı. Ne hesap kaldı ne de huzur...

Sağlık problemi değil, borcu varmış bir yere. Aynen öyle ben sinir olduğumla , üzüldüğümle kaldım. Kendiisi uyuyor , hiç takmadan...
Çünkü o amacına ulaştı gerisi umrunda değil. Benim bi ablam erkeğin elinde birleyden 2 taneyse birini kıracaksın derdi evliliğin ilk yıllarında bana çok saçma gelirdi ama acı tecrübeler bunun gerçek olduğunu öğretti. Eskiden para biriktirmek için kendi isteklerimi hrp 2. Plana atardım ve bir bakardım ki biriktirdiğimiz para hooopp ya annesinin keyfine ya babasının umursamayıp ödemediği borcuna gitmiş. Valla 2 yıldır akıllandım baktım kv bişeyler mi duyuruyor hemen o ay yüklü bir masraf çıkarıyorum eşim de kendi nefes alamadığı için oraya yetişemiyor. Böyle hain planlarla yaşamayı asla istemezdim ama beni buna kendisi mecbur etti.

Hayatı iskalıyorlar resmen.
Eşini tanımak, evliliği tanımak, bu yeni hayatın ilk zamanlarını güzel geçirmek ( ki bu çok önemli ).
Ev almak neden bu kadar önemli hayatlarından çalarak ev almak.

Ev tabi ki olsun ama olması gerektiği zamanda.
Bı kaç yıl sonra olsa ne olur ki...

Seninde rızanı alarak göndermesi gerekirdi zaten sen gönderme yardım etme dememissin sonuçta evlisiniz biseyleri birbirinize sorarak danışarak yapmalısınız eşiniz yanlış yapmış 😐

Hayatı iskalıyorlar resmen.
Eşini tanımak, evliliği tanımak, bu yeni hayatın ilk zamanlarını güzel geçirmek ( ki bu çok önemli ).
Ev almak neden bu kadar önemli hayatlarından çalarak ev almak.

Ev tabi ki olsun ama olması gerektiği zamanda.
Bı kaç yıl sonra olsa ne olur ki...
O kadar haklısınız ki, şu an ev var da ne oldu huzurum olmadıktan sonra...

O kadar haklısınız ki, şu an ev var da ne oldu huzurum olmadıktan sonra...
Bak bunlar hep tecrübe işte.
İlerde evladın olunca yaptırmayacağın bı tecrübe.
Parayı göndermişsin ya, aslında eşini denemek için değil sen çok iyi kadın olduğun için gönderdin.
Bunu şu an görmüyorsun ama sen çok iyi bı kadınsın.
Tabiri caiz ise eşini hiç gözüm tutmadı.
Çocuk yapma bence 3 sene bı bekle.

Back