• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime çok kırıldım

Bak bunlar hep tecrübe işte.
İlerde evladın olunca yaptırmayacağın bı tecrübe.
Parayı göndermişsin ya, aslında eşini denemek için değil sen çok iyi kadın olduğun için gönderdin.
Bunu şu an görmüyorsun ama sen çok iyi bı kadınsın.
Tabiri caiz ise eşini hiç gözüm tutmadı.
Çocuk yapma bence 3 sene bı bekle.
Teşekkür ederim öyle düşündüğünüz için ama maalesef eşim öyle düşünmüyor, kötü biri olduğumu düşünüyor o parayı vermek istemediğim için.

Zaten bu durumda neye güvenerek çocuk yapabilirim ki... çocuk sahibi olmayı çok istediğim halde erteledim iyi ki ertelemişim. Eşim daha eş olma olgunluğuna ulaşmamışken baba nasıl olsun.

Cnm çok deneyimsizsin ondan yaşanıyor bu gerginlik ve tartışmalar. Öncelikle eşin arayıp para istediğinde ‘ A ne olmuş niçin, ne kadar istiyorlar; yoksa hastalık, kaza falan mı oldu Allah korusun? gibi önce bi konuyu öğreneceksin. Gerekirse kvni arayacaksın: Anne kocam-oğlunuz aradı beni bi sıkıntı olmuş sanırım ne oldu kötü bir şey değil inşallah. diyip bi dinleyeceksiniz sonra anlatılan hikayeye göre bir cevap veya gerekirse borç vereceksiniz ya da hibe edeceksiniz (tabi kendi şartlarınızı da düşünüp ona göre olan bir miktarı) O anda ödenecek bir miktar değilse de ‘Anne bizde şu an bu kadar yok. Ev borçlarını düşünce bu kalıyor geriye, birkaç ayda peyderpey ödesek işinizi görür mü? Hem kocam da bende zorda kalmamış oluruz diyeceksin. Benim zaten aldığım ancak şuna yetiyor ama biz aileyiz tabiki bugün siz darda kalırsınız biz yardım ederiz, yarın biz darda kalırız siz bir el atarsınız haksız mıyım? diyip duruma bakışınızı belirteceksiniz. Niye kendinizi kötü yapıyorsunuz! Hem eşinizin ailesinin işi görülecek hemde siz aile kesenizi zorlayacak meblağları bir çırpıda vermemiş olacaksınız.
siz var ya harikasınız.. aşkı-ı memnu firdevs hanımla kadınlık dersleri yanında catlak yumurta catlak yumurta dan koca ve ailesi nasıl idare edilir dersleri almam gerek..okullarda ders olarak okutmalı sizi.. :))

Teşekkür ederim öyle düşündüğünüz için ama maalesef eşim öyle düşünmüyor, kötü biri olduğumu düşünüyor o parayı vermek istemediğim için.

Zaten bu durumda neye güvenerek çocuk yapabilirim ki... çocuk sahibi olmayı çok istediğim halde erteledim iyi ki ertelemişim. Eşim daha eş olma olgunluğuna ulaşmamışken baba nasıl olsun.
Şunu sakın unutma; köşeye sıkıştıklarında, mutlaka haklı olmak istediklerinde, ailesine sinirlenip hıncını sizden çıkarmak istediğinde, en kolay harcanacak insan olduğunuzdan, aldıkları paranın üzerine yatmak istediklerin de bu liste uzar gider kadın hep KÖTÜ, EVİNE BAKMAYAN, SİNİR HASTASI olur.

İyice evliliğini gözlemle ailesini ve eşini iyi tanımaya çalış.

Eşini hiç ama hiç "gözüm tutmadı".
Birde parayı neden gönderdiği öğrendiğinizde yazarımızın.

Geçen bir konu vardı. Konu sahibini resmen adam geleceğini garanti altına almak için kullanıyormuş. Allah'tan konu sahibi resti çekmişti de neden öğrendi.

Sakın hayatını tereddüt etiğin kişinin eline bırakma. Şunu unutma hayat birlikte güzel ama seni düşünmeden hareket ediyorsa. Önce ben diyeceksin.

bence henüz iletişim sorununuz var

eşim sende ne kadar para var annem borç istiyor derse ve sizin anlattığınız gibi ikisi de çalışan emekli maaşı olan insanlarsa ilk sorum ne olmuş olur

yani para değil borç isteme ihtiyacının temelini ararım

kaç lira istemiş neden istemiş bunu konuşur bizim durumumuz da malum başkasından bulamaz mı derim

karttan çek gönder aşamasına da gelirim muhtemelen ama önce ıcık cıcık öğrenirim

Ana babaya para verilir ve hatta cok ihtiyaclari var ise karsiliksiz verilir.Ancak sizin paranizi, size sormadan vermesi ve uzerine trip atmasi, esinizin pek iyi niyetli olmadigini gosterir..Guzelce konusun bakalim once.Ben birseyi ogrendim ki erkekler trip atiyorsa, suclarini bastirmak icin yapıyorlar. Hakli olduklarından emin olduklarinda trip atmıyorlar..

Cnm çok deneyimsizsin ondan yaşanıyor bu gerginlik ve tartışmalar. Öncelikle eşin arayıp para istediğinde ‘ A ne olmuş niçin, ne kadar istiyorlar; yoksa hastalık, kaza falan mı oldu Allah korusun? gibi önce bi konuyu öğreneceksin. Gerekirse kvni arayacaksın: Anne kocam-oğlunuz aradı beni bi sıkıntı olmuş sanırım ne oldu kötü bir şey değil inşallah. diyip bi dinleyeceksiniz sonra anlatılan hikayeye göre bir cevap veya gerekirse borç vereceksiniz ya da hibe edeceksiniz (tabi kendi şartlarınızı da düşünüp ona göre olan bir miktarı) O anda ödenecek bir miktar değilse de ‘Anne bizde şu an bu kadar yok. Ev borçlarını düşünce bu kalıyor geriye, birkaç ayda peyderpey ödesek işinizi görür mü? Hem kocam da bende zorda kalmamış oluruz diyeceksin. Benim zaten aldığım ancak şuna yetiyor ama biz aileyiz tabiki bugün siz darda kalırsınız biz yardım ederiz, yarın biz darda kalırız siz bir el atarsınız haksız mıyım? diyip duruma bakışınızı belirteceksiniz. Niye kendinizi kötü yapıyorsunuz! Hem eşinizin ailesinin işi görülecek hemde siz aile kesenizi zorlayacak meblağları bir çırpıda vermemiş olacaksınız.
Bizim gelin mi diye baktim katilim tarihine 😂😂😂

Evet yardım edilebilir ama bu kadar borcum varken ve ben o kadar emek verip çalışırken, benim rızam olmadan , bir de extra borca girerek yardım edemez eşim kusura bakmasın. Hele ki annesinin borç dediği şey har vurup harman savurup sonra borcum var diyeceği şeylerse, o daha da kötü.
Yani bu kadar sizi zora sokması için ciddi ciddi bir sağlık sorunu gibi önemli birşey olması lazım, yoksa ailelerin sizin durumunuzu bildiği halde borç istemesini anlayamadım.
Böyle bir durumda benim kazandığım para benim param olurdu!

Su evliliklere musallat olan anne babalardan onların boyle cocuklarından gına geldi ya. Sende sıkma canını diycemde eşine parayı niye gönderdin annesine vereceğini bildiğin halde.
Bu durumlarda en çok rastlanılan durum nedense bayanın tarafı değilde erkeğin tarafında çok gördüm hatta yaşadım.egerki erkeğin işi orta ve eşide calisiyorsa zannediyorlar ki ihya oluyorlar eve çift maaş giriyor iyi kazaniyorlar mantigi.. erkek tarafı bu anne baba kardeşler enistelere kadar uzanıyor malesef.bir bıraksalar ciftler iyi gecinecek ama nerdeeeeee

Parani göndermekle hata etmissin madem gecinmekte zorlaniyosunuz neden gonderdin senin maasin senden izinsiz hicbisey yapamaz ama gondererek karari ona birakmissinki adam sizin icinde bulundugunuz durumu bilmiyor degil. Tabiki gonderecekti gondermemesini beklemeniz biraz polyannacilik olmus. Simdi sen paran bittikce ay sonuna kadar esinden para iste bakalim ne yapacak. Boyle bir hakki yoktu

Merhaba arkadaşlar,
Bu gün biraz fazla bunaldım , yazıp rahatlamak istedim 😞
Bu gün eşim beni aradı , annesinin bizden borç istediğini ve bende ne kadar para olduğunu sordu. Ben de dedim ki, kredi kartı borcunu ödemek için ve bir de diğer masraflar için ayırdığım miktarda var .Kredi kartını ödeyince fazla bi şey kalmıyor zaten nasıl borç verelim dedim, o da öyle deyince sinirlendi tabi kapattı telefonu. Ben de sinirlendim tabi olan paranın tamamını hesabına gönderdim , akşama kadar da hiç arayıp sormadı ,işten eve geldim ve merak edip eşimin banka hesabına girdim , benim gönderdiğim parayı çekmiş ve ayriyeten 1000 tl daha kredi kartından avans çekmiş tabi bunu görünce çok sinirlendim , sonuçta ben de çalışıyorum, çabalıyorum kimseye borcumuz olmasın , kimseye muhtaç olmayalım diye... Bana da sorması gerekmez miydi , benim de gönlümü alarak böyle bir şeye kalkışamaz mıydı..?? diye kendi kendime sorular sorup durdum...
Benim anlayamadığım bir diğer konuysa , kayınvalidemin bizden borç istemesi bizim zaten durumumuz belli, biliyor, ev kredisi ödüyoruz birimizin aldığı maaş zaten oraya gidiyor, ee Ne kalıyor geriye .
Uzun lafın kısası , elimizde hiç para bırakmadı , kredi kartını erteledi, üstüne üstelik borç yaptı bunları yaparken beni hiç düşünmemiş olması beni çok üzdü, para vermiş olması değil böyle yapması beni kırdı. Evlilik böyle bir şey mi, bir şey yaparken eşlerin birbirlerinin rızasını alması gerekmez miydi?

eve geldiğinden beri de konuşmuyoruz, ben suçlu oldum, ben düşüncesiz oldum. Ben henüz 1 yıllık evliyim,evlilikte benden daha tecrübeli olan ablalarım , siz bana yol gösterin lütfen. Bazen beceremediğimi düşünüyorum evliliği , yoruluyorum, nerde nasıl davranacağımı bilmiyorum.

Belki anlatmak istediklerimi tam toparlayamamış olabilirim, şu an sanki yakın birine derdimi anlatırcasına yazdım kusura bakmayın lütfen 🙏
Hem parayı yollamışsın hem sorması gerekmez miydi demişsin.
Sen yollamasan tümünü nakit avans cekip verirdiı annesine. Eşini gözüm tutmadı.

siz trip yapma amacli gonderdiniz sanirim ama hata etmissiniz. erkekler o kadar komplike dusunebilen canlilar degiller. net olacaksiniz onlara karsi.

Merhaba arkadaşlar,
Bu gün eşim beni aradı , annesinin bizden borç istediğini ve bende ne kadar para olduğunu sordu. Ben de dedim ki, kredi kartı borcunu ödemek için ve bir de diğer masraflar için ayırdığım miktarda var .Kredi kartını ödeyince fazla bi şey kalmıyor zaten nasıl borç verelim dedim, o da öyle deyince sinirlendi tabi kapattı telefonu. Ben de sinirlendim tabi olan paranın tamamını hesabına gönderdim , akşama kadar da hiç arayıp sormadı ,işten eve geldim ve merak edip eşimin banka hesabına girdim , benim gönderdiğim parayı çekmiş ve ayriyeten 1000 tl daha kredi kartından avans çekmiş tabi bunu görünce çok sinirlendim , sonuçta ben de çalışıyorum, çabalıyorum kimseye borcumuz olmasın , kimseye muhtaç olmayalım diye... Bana da sorması gerekmez miydi , benim de gönlümü alarak böyle bir şeye kalkışamaz mıydı..?? diye kendi kendime sorular sorup durdum...
Benim anlayamadığım bir diğer konuysa , kayınvalidemin bizden borç istemesi bizim zaten durumumuz belli, biliyor, ev kredisi ödüyoruz birimizin aldığı maaş zaten oraya gidiyor, ee Ne kalıyor geriye .
Uzun lafın kısası , elimizde hiç para bırakmadı , kredi kartını erteledi, üstüne üstelik borç yaptı bunları yaparken beni hiç düşünmemiş olması beni çok üzdü, para vermiş olması değil böyle yapması beni kırdı. Evlilik böyle bir şey mi, bir şey yaparken eşlerin birbirlerinin rızasını alması gerekmez miydi?

eve geldiğinden beri de konuşmuyoruz, ben suçlu oldum, ben düşüncesiz oldum. Ben henüz 1 yıllık evliyim,evlilikte benden daha tecrübeli olan ablalarım , siz bana yol gösterin lütfen. Bazen beceremediğimi düşünüyorum evliliği , yoruluyorum, nerde nasıl davranacağımı bilmiyorum.

Belki anlatmak istediklerimi tam toparlayamamış olabilirim, şu an sanki yakın birine derdimi anlatırcasına yazdım kusura bakmayın lütfen 🙏
Kusura bakmayında okurken sinirlendim. Ne demeye trip olsum diye elinizdeki parayı göndrriyorsunuz. Suç sizde madem bir söz söyledin arkasında dur gönderme. Varsa fazla parası göndersin eşin.

Hesabındaki parayı göndermeseydin keşke. Bir de niye borç istiyorlar önemli bir durum mu olmuş. Onu iyice öğreneydiniz. Eşinizin yaptığı tabii ki doğru değil. Bir de eksiye düşüp borç vermesi fln..Hic hoş değil kendini zor durumda bırakıp ailesine vermesi..

Merhaba arkadaşlar,

Siz elinizden geleni yaptıktan sonra girdiği işten kendinin cikmasini izleyeceksiniz.Madem borç verdi ok o zaman o ayi ve sonrasını kendi düşünecek.Ailesi para istedi onu adam yerine koydular yaa yoksa da kredi çeker,avans cekir verir.Siz fikrinizi ve sebebini söyler cekilirsiniz.Yüz göz olmaya gerek yok.Sizin ailesinin karşısında olduğunu düşünmesine gerek yok

Ben de evlilikte ortak kararlar alinmasi gerektigini düşünürüm annem de der eve giren para evindir baskasinin evi gecindirilemez cok lazim bir sey olmadigi sürece.
Ama benim gözlemim kadin evlenince her kurusun hesabini kocasına vermek zorunda kalırken erkek kafasina göre esine sormadan harcama hakkını kendinde buluyor yani kadinin kazanci da esinin ama adamin kazanci onun emeği gibi!
Acikca esinizle konusun ben kirildim benim rizami almadin ve fazladan borca girdik o zaman bir sonraki ay bu borclar kapansin yoksa bundan sonra benden kuruş calismaz haciz gelirse de ben yokum nokta! Karar alırken size danismayan insan sonuclarina da kendi katlansin o zaman

Merhaba arkadaşlar,

Eşler birbirine danışmadan hiçbir şey yapmamalı diye düşünüyorum. Kadın çalışmıyorsa bile fark etmez. Evin iç huzurunu bozmaya gelmiyor direk tepe taklak oluyor dünya... Size karşı şeffaf olup sizi güzelce ikna edebilirdi.

Gelecek ay siz para yollamayin eşinize. Annesine yolladigini alsın ödesin. Ödenmezse de satılsın ev hiccccc karışmayın.

Back