Eşime çalış dediğimde sinirleniyor

Isi gucu olmayan ve size ev acmayan biriyle niye evleniyosunuz? Inaniyo musunuz cidden 1 sene oturalim sonra ev acariz demelerine snsjsksjdj 1 sene ananizin evinde oturun ev acarsa gidersiniz koca kaciyor mu allah askina. Konuyuda okumadim hep benzer konular. Kendi ayaginizla gidiyosunuz hepp. Bas g*tune tekmeyi adamin. 5 krs etmez.

sizizn bu adamdan boşanmanız için ne gerekiyor. boşanmamak için elinizde ne gibbi sebeb var . kayınvalide ile yaşamayı neden seçtiniz. gerçekleri görürsünüz

Resmen halamın hayatını okudum suan
Eşi oldu olası hiç çalısmamış girdiği işten 2 -3 günde çıkar kaynasıyla yasıyo ev demeye insanın dili varmaz kaç kere çıktı geldi ama çocuk oldugu için hep geri döndü eşi ne kadar söz versede hiçbirini tutmadı. halam 45 yaşına geldi nerdeyse bi gün yüzü görmedi
Çocuklarıda babayı göre göre babaya çektiler
Size tavsiyem çocuk felan yapmayın
Halamın en büyük pişmanlıgı bu
Yıllardır kaynanasının dul maaşıyla geçiniyolar herkese çok imreniyor
Sizin eşinizinde hiç düzelicegini sanmıyorum doğrusu tek tavsiyem ÇOCUK YAPMAYIN
İlerde pişman olmayın

Yakında aöf iktisat mezunu işsiz de eklenecek oraya , misss.🤌🏻
Sanırım ütopik bir Türkiye kurmuş kendine. Açıktan iktisat bitirip düzgün iş bulabileceğini ummak için bayağı alık olmak lazım. İstanbul İngilizce iktisat mezunu kuzenim bile aylardır işsiz. 😵‍💫

Zaten pek çok üye söylenmesi gerekenleri söylemiş.
Ben de farklı bı açıdan yorum yapayım.
Belli ki libidosu yüksek bir ciftsiniz sizi bir arada tutan şey büyük ölçüde bu.
Evet cinsellik çok güzel insana iyi hissettiren bir duygu.
Ama hayatın tek kaynağı da değil.
İki insanı sadece cinsellik bir arada tutmaz bu da sağlıklı değil.
Bir insanı istemek arzulamak çok güzel ama eşiniz yetersiz bir insan malesef.
Potansiyelini ortaya koyamamis dış dünyadan korkuyor yaşı daha küçük olsa belki değişir düzelir derdik üzgünüm ama 30 yaşına gelmiş hayata bakışı bu değişmez.
Dolayısıyla böyle bir insani arzulamak hala yalnız kalmayı isteyip sevişme kovalamak falan yetişkin bir tutum değil.
Zaten Çalismayan insanlar ne yapacak sürekli tavsanlar gibi olurlar yani yorulmak yok çünkü.. ama bir çocuk olsun o seksin bir kısmı azalınca yaşta gecmis olacak işte bitmiş olacak ser sefil hepsi bir yere Tutunamayanlar serisi

Açıköğretimi kucuksemek için yazmıyorum ama okuduğunuz bölüm kendinizi gelistirmediginiz sürece dil vs hobi olarak okunacak bir bölüm ....insanlar minnacık şey başarıp kendilerini büyük görmelerine şaşırıyorum bende mi bir sorun var acaba ?

4. sayfaya kadar okuyabildim daha. Sonrasında yazdıysanız okumadım. Ben eşinizin afakanlar basma kısmına da biraz takıldım. Kaygı bozukluğu gibi bir durumu var da bundan dolayı mı acaba çalışmaktan kaçıyor? Belki bu açıdan yaklaşılırsa ve tedavi alsa düzelebilir. Eşiniz işe girmeden size de çalışma izni vermiyor. Bir gün çalışmayı deneyecek gibi bir hava da sezdim. Tabii bunlar bir olasılık.

Eve gelen para yardımlarını kesin. Ne babanızdan ne de anneannesinden para gelsin. Parasızlık illa bir gün rahatsızlık verecektir. Eşiniz istemese bile siz işe girin. AÖF çalışmanıza da engel değil sonuçta. Temizlik görevlisi, çocuk bakıcılığı, kasiyerlik vs meslekleri icea edebilirsiniz. Eşinizin canı sıkılacağı için belki çalışmaya mecbur hisseder. Havadan para geldiği sürece çalışmayacaktır çünkü.

Bir akrabamız böyleydi. Emekli babasının evinde para vermeden yaşadı. İşçi olarak çalışmak istemedi. Kendi işinin patronu olacakmış. Sigara ve gazete parasını babasından aldı. Sigorta zaten yok. Sonra çocukları büyü(tül)dü de okuyup işe girip eve çeki düzen verdiler. En son eşi çalışmaya başladı. Başkalarının çocuklarına baktı. Bir süre sonra adam da işe girdi, 50 yaşından sonra sigortası yatmaya başladı. Olaya bakarsak olan eşine ve özellikle çocuklarına oldu. Çocukları evlendi, maddi durumları iyi ama eski konular açılınca hala kötü hissediyorlar. Babalarının konuları illa açılıyor da. Kötü bir durum onlar için.

Böyle bir geleceği yaşamak istemiyorsanız ya siz çalışıp eve bakacaksınız ya eşinizi tedavi ettireceksiniz ya da boşanacaksınız.

Merhaba arkadaşlar iyi bayramlar dilerim herkese. 24 yaşındayım ve 2 senelik evliyim konuya nasıl gireceğim bilmiyorum ama şöyle başlıcam direk konuya ; BUNALDIM.
Eşim de 30 yaşında. 7 yaşındayken anne babası boşanıyorlar, annesiyle birlikte yaşıyolar babasından hayır yok kısacası,en son 10 sene önce görmüş babasıyla baba sevgisi nedir baba nedir bilmiyor kısacası (birazdan buraya bağlıcam konuyu)
Evlenmden önce 2 buçuk ay bi sevgililik dönemimiz oldu bazı durumlar gereği kaçmak zorunda kaldım, sevgiliyken zaten evlenmeyi hep düşünüyorduk aileler de tanıştı vs hatta bana diyordu ki; " annemle yaşıyorum biliyorsun,evlendiğimiz de 1 sene olur 2 sene olur işe girer çalışırım sonra kendi evimize çıkarız" diyordu gelelim fasülyenin faydalarına... 2 sene oldu işe girmedi. Girmek istemedi! Yok ben çalışmak istemiyorum çalışmak köleliktir,köle gibi çalışcam hakkımı vermicekler vs neyse sustum haklısın dedim ta ki 6-7 ay öncesine kadar. Ailem ile benim oturduğum evin arasında 2 saatlik mesafe var bu yüzden her gittiğimde aileme kalıyorum 2 3 gün. Neyse bir gün canıma tak etti ne düşünürse düşünsün dedim aradım çalışmasını istedim, ama tabiki bunu tatlı dilli bir şekilde "fikrin nedir,ne yapalım" gibisinden sordum. Ayrı eve çıkalım dediğim için sen benim annemi istemiyorsun diye tartıştık. Anneni istemiyorum demedim,sadece ikimizde rahat değiliz bunu biliyorsun dedim eşime. Afedersiniz ama rahat bir ilişkiye girmek için annesinin komşuya,arkadaşa,ya da eşimin anneannesine gitmesini bekliyorduk. Bunu dediğim için nankör oldum,işte yok sen vöyle kayınvalide bulamazsın vs analamadan dinlemeden gitmiş annesine söylemiş işte ben onu güya istemiyormuşum da ondan ayrı eve çıkmak istiyormuşum diye. Neyse annesi de bizi istemeyeni ben hiç istememem demiş,boşanma konusu açılınca göbek atmış. Yine hüyğümdür durumu bari ona izah edeyim dedim yok açmıyor. Bu durum olunca aişemin yanındaydım tabi,eşimle 10 güne yakın bi ayrı kaldık,boşanmaya kadar gitmiştik avukat bakınmıştık falan. Neyse en sonunda bi şekilde karara vardık ve tekrar deneyelim dedik bana söz verdi çalışıcam edicem vs bir kaç iş bakındı iş görüşmesine gitti olmadı diye daha da iş bakmadı.Kızlar eminim ki çoğu kadın,hele ki yeni evlenen biri asla istemez kayınvalidesiyle oturmayı,herşeyine karışılmasını.. hadi dedim bir kaç aylık evliyken heyecanla 3- 5 ay dayanayım işe girip ev bakarız dedim yok 2 sene oldu hala işe giricek. Arada babam sağlam iş ilanları gönderiyor bana ona söylediğimde " sana kaç defa dedim çalışmak istemiyorum zorlama bu konuda beni iş konusu açılınca afakanlar basıyor bunalıyorum diye" diyip bağırmaya tartışmaya başladı. Annesinin bi emekli maaşıyla geçiniyoruz şuan. Kiradayız üstelik emekli maaşı da 3. Bin tl kaldı ki asgari ücret şuan yetmezken.. e bi kadın olarak isteklerim vs var benim demi. Ben her zaman aileme gideceğim zamanlarda babama diyorum ki baba para gönderir misin size gelicem diye sağolsun gönderiyor ama utanıyorum artık istemekten. Geçenler de banyoda ki termosifon bozuldu şofben taktırdık bir kaç gün önce topraklama olmadığı için de uyardılar bizi çarpılanilirsiniz diye elektrikçi dedi. Ona da bi şofbenle birlikte (ev sahibi değil biz aldık üstelik) 1000 tl gitti ama yıkanamıyoruz.Ev sahibi desen açık açık napıyorsanız yapın diyor. Evden çıkıp farklı ev bakınsak 3 bin tl emekli maaşıyla nakliyeye para gitcek. Hadi onu da geçtim oturduğumuz ev eşyalı yani başka eve taşınsak eşya almak zorunsa kalcaz falan... Kısacası kafayı yemek üzereyim. Eşim bir de bunun üstüne arkadaşlarıyla futbol maçında dirseğini kırdı ameliyat parası bir de 30. Tl ona gitti özel hastanede. Teyzesi ödedi sağolsun borç olarak. E kredi deseniz 10 tane kredi borcumuz var. Ev deseniz temizleseniz dahi içinde oturulmayavak derece de. Ailemi ben yaşadığım eve çağıramıyorum düşünün. Ya yaşıtlarıma bakıyorum evleri,çalışkan eşleri vs bana bakıyorum kaynanasıyla yaşayan,çalışmayan bir eşi,annesinin parasını yemekten gocunmayan bir eşi ve üstüne üstlük onca maddi sıkıntı... Ya işin garibi eşim dışarı çıkmayı da sevmiyor. Bekarken ailem zor izin verdiği halde bile geziniyordum. Ya evliyim bak evli,kocam istemiyor bu sefer dışarıyı. Ya ekmek alamaya bile zar zor üşenir öi bir insan ya bu tembellik de harbiden kaçıncı seviye bilemiyorum. Ya aşağımız da hemen sahil var yürüyüş yapalım diyorum yok,param olmadan gezinmeyi sevmiyorum diyor,içimden e çalış da o zaman para kazan diyorum. Bugünüm dünümün aynısı inanın ki,monoton hep monoton. Sabah kalkıyorum kahvaltı,sigara çay kahve akşam yemek ev işi varsa ev işi,sonra kitao okuyorum bolca,dizi izliyorum. Yaptığım bu. Eşim oyun oynuyor,oyun oynuyor,bir de oyun oynuyor yaptığı bu... Kaynanam iyi kadın aslında fakat rahatsızım aynı evde istediğim gibi giyinemiyorum,istediğim gibi yiyip içemiyorum eşimle yakınlaşıyoruz tam bizi o şekilde yakalıyor. Yani ne kadar kısıtlı hayat ve utanç verici... Bir de kocam ben işe girmeden seni de girmeni istemem diyor. Ay çıldırcam,e napcaz peki ya?
Ayrıca kayınvalidem ilk senelerde evlenmek istiyordu,kendisi güzel de bir kadın yani fakat arada bir gelgir fikirli bir evlenmek istiyorum diyor bir istemiyorum diyor,bazen de diyor ki "belkide allah size bakmam için bana nasip etmedi evlenmeyi ben olmasam napcaktınız annem" eşime boşanma muhabbetleri olduğu zaman vir laf söylemiştim,kendimi evin çocuğu gibi hissediyorum diye cidden öyle. Evlilik bu değil. Bir de utanmadan eşim,ne güzel rahatsın işte demişti bana sorumlulul alsaydın inan ayrı evde olsaydım sen bu kadıncağızın yerinde olsaydın kaçar giderdin diyor bana ya şaka gibi. Ya bunu diyen düşünen adam hala çalışmak istemiyorum diyor bana ya? Saçımı boyarım kayınvalidem yaşlı göstermiş beğenmedim der,dışarı çıkarken halim yoktur özensiz giyerim makyaj yapmam bana şakayla karışık kombinin çok güzel der. Ayrı yaşamamız için annesi ancak evlenip de öyle ayrı çıkarmışız ancak bir de,yanımdan ayırmam diyor. Daha neler var da hangi birini söyleyeceğimi bilmiyorum çok da uzun uzadıya yazdım zaten kızlar fikirlerini nedir cidden kafayı yicem iyi anlaşıyoruz biribirimizi çok güzel seviyoruz fakat bu iş konusu açılınca adam cin çarpmışa dönüyor aramız yine bozuluyor. Yani bu durumdan muzdarip kişilerinin konularının sltına atılan yorumları gördüm,gözünü korkut vs tarzı ama inanın zaten huy olarak olsa da olur olmasa da olur kafasında olduğu için çoğu kez boşanmak istedi benden yok yere de babasızlığına verdim ben. Zamanında annesinden de darbe görmğş babadan da. Babam olsaydı başımda diyor beni zorlasaydı git çalış diye zorlasaydı kolumdan tutup alışırdım çalışmaya,***tüm alışmış tembelliğe napiyim diyor. Ha biliyor da bir de evet :) sizce napmalıyım,inanın konuşmak ya da araya birilerini devreye sokmakla olmuyor denedim. İnanın denedim,eşimi bakın seviyorum,ama ben bu gidişle kimsenin fikrini almadan zatrn boşanıcam bu gidişle. Sadece bu süreç için napmalıyım evden dışarı çıktığımız yok marketten markete insan yüzü görmüyorum ailem harici lütfen bişiler deyin çözüm ne
Ne diyecegimi bilemedim.
Takribi nezaman bosanırsın bu amipten?

Aaaaaa siz benim meşhur dinozorumu daha önce görmediniz mi? Şaşırdım :KK53:

Bana sen de bebeyim 😘😘
:) Tamam sen derim artık. :)
Ne bileyim, sen genelde uzun uzun sakin sakin anlatırsın ya. Bunu görünce şaşırdım ve eğlendim ne yalan söyleyeyim. :KK53:
Mune Mune Hanım'dan da böyle ataklar görürsek olduk bence biz. Kazen Bey forumu üstümüze kapatır gider artık. :KK53:

Manas destanını okumuş kadar oldum sağ ol uzun olur da bu kadarı bilemedim.Konuya gelecek olursak otuz yaşına kadar çalışmamış adam bundan sonra mi çalışacak umutsuz vaka 😏gözünü de korkutamam umrunda olmaz boşanırız diyorsun e çekeceksin öyleyse ya da boşanacaksn.Ayrıca şunu da söylemeden geçemeycm nasl rahat ediyor acaba yani canıda mi sıkılmyr o kocanın.

Kayınvalide evinde, onun emekli maaşına, babadan gelecek harçlığa muhtaç şekilde yaşarken, açıköğretim üniversite okuyup, bir iki kitap okuyunca kendini geliştirdiğini sanmak. 🤦‍♀️
Ailesel sorunlardan dolayı,2 buçuk aydır tanıdığın adama kaçıp, evlendikten sonra babadan para almak ne saçmalıktır. Gerçekten sorunlu aile evlenip kaçmış kızına, onun çalışmayan eşine bakmaz.

Eşiniz de bu saatten sonra sorumluluk alıp çalışmaz. Siz de eşinizin yolundan gidip ailenizin eline bakmaya devam edeceksiniz belli ki.İinsanlara yük olmak kolay gelmiş. Konuda muhakkak bir bebek, hamilelik ayrıntısı olur diyordum, eksik kalmış neyse ki.

Tamamını okudum eşiniz kötü değil sonuçta size iyi.esiniz bence toplum içine girmek istemiyor insanlarla muhatap olmak istemiyor.hani gücünüz olsa bakkal isletsin derdim. Yada evde yapılacak iş bakınin. Mesala nikah şekeri yapıp satabilirsiniz.ogrenciler özel pasta yapıp satıyorlar.bizim burda evde tütün sarar kadinlar ek gelir işte

Demek istediğim herkes hak ettiği hayatı yaşıyor, bu adamdan bir baltaya sap olmayacağı en başından belliymiş, bir de KAÇMIŞSINIZ. Yaşadığınız parazit hayatını kendinize layık görmüyorsanız, yarından tezi yok bir işe girin, o kocanız olacak ipsiz sapsız ne çalışabilir ne ev bakabilir. Siz bu parazit yaşamınızı bir de çocukla taçlandırmayın yeter.

Bir de bu sitede kadınlara çalış diyince neden mızrak yemiş gibi oluyorsunuz? Zor mu geliyor? Çalışın ki kendi ayaklarınız üzerinde durun, sigara yol parası istemek nedir rezalet, koskoca insanlarsınız.

Açıktan okumakla çabaladığını sanmak da ne bileyim, bakkal Rüstem bile açıktan okuyor. Bana sorarsanız ikinizden de bir baltaya sap olacağı yok, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.

sizizn bu adamdan boşanmanız için ne gerekiyor. boşanmamak için elinizde ne gibbi sebeb var . kayınvalide ile yaşamayı neden seçtiniz. gerçekleri görürsünüz
Kayınvalidenin Allah geçinden versin, ölmesi😅 yetim maaşı da bağlanmaz herhalde koca katanalara.

X