Eşime çalış dediğimde sinirleniyor

Neden eşim çalışmazken ben çalışayım,annesiyle yıllarca yaşayan kendisi eve bir ekmek getirmeyen yine kendisi,annesine ev konusunda yardım için en çok o mu yardım etmeli ben mi? Bilip bilmeden konuşacağınıza iyi okusaydınız yazımı. Orada dedim ki hatta eşim kendisi işe girene kadar benim de çalışmamı istemiyor. Yani merak etmeyin yan gelip yatmıyorum ayrıca ben açıktam okuyorum ben böyle çabalarken onun böyle "yan gelip yatması" zoruma gidiyor !
Benden sana abla tavsiyesi çalışmayan adam bir moka yaramaz çocuk yok boşan.

Okuyormuşsun okulunu bitir gir bir işe çalış ayaklarının uzerinde dur.

Eşin işe yaramaz amipin teki.
Kvnize birşey olsa dımdızlak sokakta kalacaksınız.
Yaşın ilerlerse iş bulmanda zorlaşır.
Eşin büyümemiş bu saatten sınra asla düzelmez ve sorumluluk almaz yıllarını boşuna bununla heba etme.

Merhaba arkadaşlar iyi bayramlar dilerim herkese. 24 yaşındayım ve 2 senelik evliyim konuya nasıl gireceğim bilmiyorum ama şöyle başlıcam direk konuya ; BUNALDIM.
Eşim de 30 yaşında. 7 yaşındayken anne babası boşanıyorlar, annesiyle birlikte yaşıyolar babasından hayır yok kısacası,en son 10 sene önce görmüş babasıyla baba sevgisi nedir baba nedir bilmiyor kısacası (birazdan buraya bağlıcam konuyu)
Evlenmden önce 2 buçuk ay bi sevgililik dönemimiz oldu bazı durumlar gereği kaçmak zorunda kaldım, sevgiliyken zaten evlenmeyi hep düşünüyorduk aileler de tanıştı vs hatta bana diyordu ki; " annemle yaşıyorum biliyorsun,evlendiğimiz de 1 sene olur 2 sene olur işe girer çalışırım sonra kendi evimize çıkarız" diyordu gelelim fasülyenin faydalarına... 2 sene oldu işe girmedi. Girmek istemedi! Yok ben çalışmak istemiyorum çalışmak köleliktir,köle gibi çalışcam hakkımı vermicekler vs neyse sustum haklısın dedim ta ki 6-7 ay öncesine kadar. Ailem ile benim oturduğum evin arasında 2 saatlik mesafe var bu yüzden her gittiğimde aileme kalıyorum 2 3 gün. Neyse bir gün canıma tak etti ne düşünürse düşünsün dedim aradım çalışmasını istedim, ama tabiki bunu tatlı dilli bir şekilde "fikrin nedir,ne yapalım" gibisinden sordum. Ayrı eve çıkalım dediğim için sen benim annemi istemiyorsun diye tartıştık. Anneni istemiyorum demedim,sadece ikimizde rahat değiliz bunu biliyorsun dedim eşime. Afedersiniz ama rahat bir ilişkiye girmek için annesinin komşuya,arkadaşa,ya da eşimin anneannesine gitmesini bekliyorduk. Bunu dediğim için nankör oldum,işte yok sen vöyle kayınvalide bulamazsın vs analamadan dinlemeden gitmiş annesine söylemiş işte ben onu güya istemiyormuşum da ondan ayrı eve çıkmak istiyormuşum diye. Neyse annesi de bizi istemeyeni ben hiç istememem demiş,boşanma konusu açılınca göbek atmış. Yine hüyğümdür durumu bari ona izah edeyim dedim yok açmıyor. Bu durum olunca aişemin yanındaydım tabi,eşimle 10 güne yakın bi ayrı kaldık,boşanmaya kadar gitmiştik avukat bakınmıştık falan. Neyse en sonunda bi şekilde karara vardık ve tekrar deneyelim dedik bana söz verdi çalışıcam edicem vs bir kaç iş bakındı iş görüşmesine gitti olmadı diye daha da iş bakmadı.Kızlar eminim ki çoğu kadın,hele ki yeni evlenen biri asla istemez kayınvalidesiyle oturmayı,herşeyine karışılmasını.. hadi dedim bir kaç aylık evliyken heyecanla 3- 5 ay dayanayım işe girip ev bakarız dedim yok 2 sene oldu hala işe giricek. Arada babam sağlam iş ilanları gönderiyor bana ona söylediğimde " sana kaç defa dedim çalışmak istemiyorum zorlama bu konuda beni iş konusu açılınca afakanlar basıyor bunalıyorum diye" diyip bağırmaya tartışmaya başladı. Annesinin bi emekli maaşıyla geçiniyoruz şuan. Kiradayız üstelik emekli maaşı da 3. Bin tl kaldı ki asgari ücret şuan yetmezken.. e bi kadın olarak isteklerim vs var benim demi. Ben her zaman aileme gideceğim zamanlarda babama diyorum ki baba para gönderir misin size gelicem diye sağolsun gönderiyor ama utanıyorum artık istemekten. Geçenler de banyoda ki termosifon bozuldu şofben taktırdık bir kaç gün önce topraklama olmadığı için de uyardılar bizi çarpılanilirsiniz diye elektrikçi dedi. Ona da bi şofbenle birlikte (ev sahibi değil biz aldık üstelik) 1000 tl gitti ama yıkanamıyoruz.Ev sahibi desen açık açık napıyorsanız yapın diyor. Evden çıkıp farklı ev bakınsak 3 bin tl emekli maaşıyla nakliyeye para gitcek. Hadi onu da geçtim oturduğumuz ev eşyalı yani başka eve taşınsak eşya almak zorunsa kalcaz falan... Kısacası kafayı yemek üzereyim. Eşim bir de bunun üstüne arkadaşlarıyla futbol maçında dirseğini kırdı ameliyat parası bir de 30. Tl ona gitti özel hastanede. Teyzesi ödedi sağolsun borç olarak. E kredi deseniz 10 tane kredi borcumuz var. Ev deseniz temizleseniz dahi içinde oturulmayavak derece de. Ailemi ben yaşadığım eve çağıramıyorum düşünün. Ya yaşıtlarıma bakıyorum evleri,çalışkan eşleri vs bana bakıyorum kaynanasıyla yaşayan,çalışmayan bir eşi,annesinin parasını yemekten gocunmayan bir eşi ve üstüne üstlük onca maddi sıkıntı... Ya işin garibi eşim dışarı çıkmayı da sevmiyor. Bekarken ailem zor izin verdiği halde bile geziniyordum. Ya evliyim bak evli,kocam istemiyor bu sefer dışarıyı. Ya ekmek alamaya bile zar zor üşenir öi bir insan ya bu tembellik de harbiden kaçıncı seviye bilemiyorum. Ya aşağımız da hemen sahil var yürüyüş yapalım diyorum yok,param olmadan gezinmeyi sevmiyorum diyor,içimden e çalış da o zaman para kazan diyorum. Bugünüm dünümün aynısı inanın ki,monoton hep monoton. Sabah kalkıyorum kahvaltı,sigara çay kahve akşam yemek ev işi varsa ev işi,sonra kitao okuyorum bolca,dizi izliyorum. Yaptığım bu. Eşim oyun oynuyor,oyun oynuyor,bir de oyun oynuyor yaptığı bu... Kaynanam iyi kadın aslında fakat rahatsızım aynı evde istediğim gibi giyinemiyorum,istediğim gibi yiyip içemiyorum eşimle yakınlaşıyoruz tam bizi o şekilde yakalıyor. Yani ne kadar kısıtlı hayat ve utanç verici... Bir de kocam ben işe girmeden seni de girmeni istemem diyor. Ay çıldırcam,e napcaz peki ya?
Ayrıca kayınvalidem ilk senelerde evlenmek istiyordu,kendisi güzel de bir kadın yani fakat arada bir gelgir fikirli bir evlenmek istiyorum diyor bir istemiyorum diyor,bazen de diyor ki "belkide allah size bakmam için bana nasip etmedi evlenmeyi ben olmasam napcaktınız annem" eşime boşanma muhabbetleri olduğu zaman vir laf söylemiştim,kendimi evin çocuğu gibi hissediyorum diye cidden öyle. Evlilik bu değil. Bir de utanmadan eşim,ne güzel rahatsın işte demişti bana sorumlulul alsaydın inan ayrı evde olsaydım sen bu kadıncağızın yerinde olsaydın kaçar giderdin diyor bana ya şaka gibi. Ya bunu diyen düşünen adam hala çalışmak istemiyorum diyor bana ya? Saçımı boyarım kayınvalidem yaşlı göstermiş beğenmedim der,dışarı çıkarken halim yoktur özensiz giyerim makyaj yapmam bana şakayla karışık kombinin çok güzel der. Ayrı yaşamamız için annesi ancak evlenip de öyle ayrı çıkarmışız ancak bir de,yanımdan ayırmam diyor. Daha neler var da hangi birini söyleyeceğimi bilmiyorum çok da uzun uzadıya yazdım zaten kızlar fikirlerini nedir cidden kafayı yicem iyi anlaşıyoruz biribirimizi çok güzel seviyoruz fakat bu iş konusu açılınca adam cin çarpmışa dönüyor aramız yine bozuluyor. Yani bu durumdan muzdarip kişilerinin konularının sltına atılan yorumları gördüm,gözünü korkut vs tarzı ama inanın zaten huy olarak olsa da olur olmasa da olur kafasında olduğu için çoğu kez boşanmak istedi benden yok yere de babasızlığına verdim ben. Zamanında annesinden de darbe görmğş babadan da. Babam olsaydı başımda diyor beni zorlasaydı git çalış diye zorlasaydı kolumdan tutup alışırdım çalışmaya,***tüm alışmış tembelliğe napiyim diyor. Ha biliyor da bir de evet :) sizce napmalıyım,inanın konuşmak ya da araya birilerini devreye sokmakla olmuyor denedim. İnanın denedim,eşimi bakın seviyorum,ama ben bu gidişle kimsenin fikrini almadan zatrn boşanıcam bu gidişle. Sadece bu süreç için napmalıyım evden dışarı çıktığımız yok marketten markete insan yüzü görmüyorum ailem harici lütfen bişiler deyin çözüm ne
kendi düşen ağlamaz

Çalışmayan erkek zordur çok zor Allah yardım etsin annesi ölünce ne yapacak beyfendi benim kardeste öyle çalışmıyor annem ölünce ne yapacak kız istemeye bile gitmiyoruz yüzümüz yok kimsenin başı yanmasın diye

Karı koca kaynana sırtında yaşayıp burada dert yanıp "çalış" diyene de hakaretler eden konu sahibi. Harika gerçekten. "Mal" demiş bir de insanlara.
Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde örgün eğitim alırken ikinci sınıfta çalışmaya başladım, bir daha da durmadım, zengin/güçlü bir adamın kızı olarak. Başımdan berbat evlilik dahil her şey geldi geçti, kimseye g*tü yaslamadım. İnsanlar size de eşinize de bu yaslama olayını sonlandırmadan mutlu olamayacağınızı anlatmaya çalıştıkça hakaret yağdırmışsınız. Demek ki mutlu olduğunuz hayat bu, konuyu tartışmak da zaman kaybı o halde.

Not: Kocası çalışmasına izin vermiyormuş, canı çalışmak isteyen kocasından izin beklemez.

Ben ençok kayınvalideye üzüldüm.Hayırsız kocası aldatmış , bir çocukla terkedip gitmiş.. Kadın yıllarca çalışmış emekli olmuş ..iyi kötü oğlunu büyütmüş..şimdi de çalışmayı kölelik olarak gören çok zeki oğlu hem kendisine hem elinden tutup getirdiği karısına bakmasını istiyor.Kadın o yaşta işe girse tüm gün çalışsa karıkoca rahata erecek ve tek sıkıntısını yaşadıkları "evde özgürce sevişememe" problemleri de çözülmüş olacak😬 Ben sorunu çözdüm sanırım kayınvalide çalışsın, hem evde bol bol kendilerini geliştirmeye devam eder hem daha rahat yiyip içerler ..

Adam belki evde yatan oğlunu yola getirmeye , bir işe girmeye iknaya çalışırken ; kadın oğlunun tarafını tuttu , adam da "ne haliniz varsa görün" deyip ceketi alıp çıktı , kimbilir.

Bazen insanlar toplum tarafından hatalı oldukları söylenmesin diye , başka insanların yumuşak karnına oynamayı tercih ederler.

Yahu mal mısınız mal numarası mı yapıyorsunuz siz? Baban nasıl verdi diye sorulmuş kaçtım cevabı verdim okumadın mı konumu diye. Kendime layık görsem neden çabalayım

Bence algılamasında sorun olan sensin. Millet sana madem kaçtın, bak başının çaresine git çalış diyor, ben çalışırken kocam otursun mu diyorsun?

Ne yapılabilir? Kocan çalışmaz diyorlar işte. Anlamıyor musun? Senin kocan çalışmaaz. 1000 yıl da geçse bu adam çalışmaz, çalışmaycak. Kırmızk kar da yağsa çalışmaz. Sen de çalışmayı istemiyorsun, iki koca yetişkin evde toto büyütüp kayınvalide parası yiyin. Kendinize layık gördüğünüz hayat bu.

Burada laf yetiştirip insanları azarlamak için vereceğiniz çabayı eşinize karşı gösterseydiniz de bi işe yarasaydı ama ikinizden de bi yol olmaz.

Hesabınız bir süreliğine kapandı sanırım. Ama gelince okursunuz diye yazmak istiyorum. Buradaki bütün kadınları ablaniz olarak görün öncelikle. Hepsi iyiliğin

Hesabınız bir süreliğine kapandı sanırım. Ama gelince okursunuz diye yazmak istiyorum. Buradaki bütün kadınları ablaniz olarak görün öncelikle. Hepsi iyiliğin
Işte yine ayni hikaye.hesap açılır.yorumlar beğenilmez.insanlara cemkirilir..1 gün bile olmadan hesap kapatılır.artik yazmaya gerek yok galiba

+ buradaki herkes iyiliğinzi düşünerek gözünüz açılsın diye konuşur. Aslında böyle açık sözlü olmaları çok iyi gerçekleri daha rahat görebiliriz böylelikle. Eşiniz için burda ki kimse birşey yapamaz çünkü kendinden çok emin çalışmayacak. Düşüncesi de çalışıp ezilmek hakkimi alamamaktansa çalışmam . Bizimkiler niye bu kadar çalışıyor o zaman gerizekalı mi bu kadar erkek. Mecburen çalışacak hayatı idame ettirmek için mecbur buna. . Sizi dinlemiyorsa da kendinizi düşünün bu saatten sonra. Günü kurtarmak için çalışamam demenize de takıldım aslında. Hepimiz günü kurtarma derdideyiz böyle bir zamanda. Eşiniz olacak kişiye zaten bu saatten sonra çok büyük bir aşk duymazsiniz herşey maddiyat artık sevgi yetmez.
Birde burda olan yorumlar kızıp insanlara cevap verirken biraz daha düşünün derim hayatın başındasiniz daha sabretmeniz gereken çok şey olacak. Sakin olmaya çalışın . Boşanın demeyi sevmem asla ama ailenizle görüşüp ortak bir karar alin. Ne kadar zaman buna sabredebilirsiniz ki

Daha ne sorun olabilir diye düşünüyorum bulamıyorum
Kabullenmişsin yani yok çalışmamı istemiyor yok çalışmak istemiyor seviyorum aşığım ne yapayım
Yardım kampanyası başlatılsa zil takıp oynayacaksın yani
Biraz akıl fikir lütfen !

Her ne özel sebeple 2.5 aylık sevgilinize kaçtiysaniz şu anki özel sebeplerinizden dolayi da babaevine kaçın. Kocanızda çalışma totosu yok sizde de pek çok heves var. Bu işin sonu ihanete gitmeden siz gidin diyorum

Kayınvalide evinde, onun emekli maaşına, babadan gelecek harçlığa muhtaç şekilde yaşarken, açıköğretim üniversite okuyup, bir iki kitap okuyunca kendini geliştirdiğini sanmak. 🤦‍♀️
Ailesel sorunlardan dolayı,2 buçuk aydır tanıdığın adama kaçıp, evlendikten sonra babadan para almak ne saçmalıktır. Gerçekten sorunlu aile evlenip kaçmış kızına, onun çalışmayan eşine bakmaz.

Eşiniz de bu saatten sonra sorumluluk alıp çalışmaz. Siz de eşinizin yolundan gidip ailenizin eline bakmaya devam edeceksiniz belli ki.İinsanlara yük olmak kolay gelmiş. Konuda muhakkak bir bebek, hamilelik ayrıntısı olur diyordum, eksik kalmış neyse ki.

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle evde 3 kişi oturduklarından , kayınvalide bir yere gitmediğinden henüz olmamıştır belki de.

Samimi soyluyorum bosanin. Olmus bir iş hata edip 3 aydir anidiginiz adama kacmissiniz. 2 yil idare etmisiniz yeter. Mazallah cocuk olsa ne olacak. Tembep adamla omur gecmez yol yakınken donün..boşanin geriye donup bakinca 2 yıl niye dayanmişım boşuna dersiniz. Kurtarin kendinizi geleceginiz yok bu adamla sizin ' yillar gecip bir de cocuk olup boşananana kadar hemen bosanın

Evet kendisine iş arasın... Ama o evdeyken değil ilk olarak boşan sonra ailenin evinde....

Konu sahibinin boşanmaya dair bir isteği veya niyeti bulunmuyor. Konusunda buna dair en ufak bir ima dahi yok.

Kayınvalidenizin maaşıyla evde yan gelip yatmayı , çay/kahve sigara içmeyi bırakıp ; eşinize iş ilanı gösterene kadar , kendiniz de iş aramaya başlayabilirsiniz.

Her ne kadar bu mesajımı beğenmemiş olsanız da , konu sahibi : bekar olup , baba evinde otururken aynı isyanla konu açıp ; gününü çay,kahve, sigara içerek geçirdiğini söyleseydi yine aynı şeyi söylerdim.

Evet işsizlik büyük bir sorun. İnsan aylarca iş arayıp bulamayadabilir. Ancak gelir sağlayamıyorsanız giderleri azaltmak için çabalamaktan başka çare var mı sizce ?

Konuda çoğu yorumda 3000 tl ile hem kira verip hem de nasıl geçiniliyor , en iyisi ders verin denmiş.

Borçlu olarak yaşıyorlardır. Zaten konu sahibi de yazmış. Teyze ameliyatı ödemiş. Bugün konu sahibinin babası , yarın adamın anneannesi veya herhangi bir tanıdıktan, akrabadan alınan para ile günü geçiriyorlar.

3000 tl gelirleri var ancak sigaralarından dahi vazgeçmiyorlar anlatıldığına göre.

Konu sahibinin boşanmaya dair bir isteği veya niyeti bulunmuyor. Konusunda buna dair en ufak bir ima dahi yok.

Her ne kadar bu mesajımı beğenmemiş olsanız da , konu sahibi : bekar olup , baba evinde otururken aynı isyanla konu açıp ; gününü çay,kahve, sigara içerek geçirdiğini söyleseydi yine aynı şeyi söylerdim.

Evet işsizlik büyük bir sorun. İnsan aylarca iş arayıp bulamayadabilir. Ancak gelir sağlayamıyorsanız giderleri azaltmak için çabalamaktan başka çare var mı sizce ?

Konuda çoğu yorumda 3000 tl ile hem kira verip hem de nasıl geçiniliyor , en iyisi ders verin denmiş.

Borçlu olarak yaşıyorlardır. Zaten konu sahibi de yazmış. Teyze ameliyatı ödemiş. Bugün konu sahibinin babası , yarın adamın anneannesi veya herhangi bir tanıdıktan, akrabadan alınan para ile günü geçiriyorlar.

3000 tl gelirleri var ancak sigaralarından dahi vazgeçmiyorlar anlatıldığına göre.
Valla az önce üşenmedim en ucuz sigarayı, 30 gün*3 kişi ile hesapladım. O bile 2070 lira tutuyor. :KK51:
Ki ben bir günde bir paket kullanıyordurlar diye hesapladım. Daha fazla bile çıkabilir, bilemiyorum.
O bakımdan hayret verici, evet.

X