Burdan dipnot geçeyim,iş ilanı arayıp bulup da eşime gösterecek kadar annesi olmadım kocamın. Bakım isteyen koca adamlar annelerinin yanlarında kalabilir. Ama biz evliyiz,ve ben de onun annesi değilim. Lafa sıra gelince çok güzel bilirsiniz kadın haklarını savunmayı ama eşine iş ilamı göstereceğine yok sen çalış diyecek kadar da erkeğe laf kondurmazsınız.
E bacım sen de ne boşanmaya yanaşıyorsun ne de kendin çalışmaya. Bak ben sana diyeyim, bu adam asla ÇA-LIŞ-MAZ. Oldukça iddialıyım, bu tip erkekler değişmez, benzerinin yaklaşık 30 senesini gözlemledim çevremde. Hiç değişmedi, hala çalışmıyor.
Biz de diyoruz ki madem boşanmıyorsun, e bu adam da çalışmayacak belli. Ayrı eve falan parayla çıkıldığına göre, geriye bir tek senin çalışman kalıyor. Ne önerelim başka? Kocanla konuşup biz mi ikna edelim?
Adam gelmiş 30 yaşına. Daha da değişmez, boşuna ümitlenme.
Kadın hakları mevzusunu da epey yanlış anlamışsın. Kadın önce kendi üretken olmalıdır, elin kolun tutuyorken başkasından medet ummamalısın. Çünkü başkasından gelene asla güven olmaz. Önce kendine güveneceksin.
Kayınvaliden bugün çıkın gidin dese ne yapacaksınız? Maaş onun maaşı, ev onun evi, hiçbir şey yapamazsınız. Bir de kadına şöyle böyle demişsin, valla hiç deme, yine iyi kayınvalideymiş. Oğlu yetmiyor gibi bir de senin masrafını çekiyor. Benim öz annem çekmez bu kadarını, kalk git çalış der valla. Nasıl yedirip de oturdunuz iki sene öylece?
Bir de üstüne kocandan medet umuyorsun hala. Adamın çalışma geçmişi yok, sen hala hayallerdesin. Kendin hariç herkesten bir şeyler bekliyorsun, maşallah.
Ha kayınvalidende bir suç var, evet. O da oğlunu yetiştirme tarzının yanlışlığı. Kocanda da suç var. Ortalama bir liseli gibi hayat sürerken ne diye evlenmiş? Ha suçun topu da sende bu arada. Olan ortadaymış, seçen sen olmuşsun. Seçmeseydin yani.