Eşime anlatmalı mıyım?

Ben eşler arasında ki sorunun özellikle cinsellikle ilgili konuların doktor psikolog terapist dışındaki kişilere anlatılmasını doğru bulmuyorum çünkü diğer insanlar sana nasıl yardımcı olabilir ki sen eşinle konuşup çözemediysen.Bundan sonra anlatmazsın ama yaptığın gerçekten hoş olmamaış bu eşinin özeli eşin senin cinsel sıkıntını senin ailenle paylaşsaydı ne düşünürdün?Bu şekilde düşün

Evet ama şu yüzden yumuşatın dedim, %100 haksızsınız görümceye o kadar özelinizi açarak. Yani tartışarak, dan dan konuşarak üste çıkmanız mümkün değil ben özür dileyin anlattığınız için üzgün pişman olduğunuzu söyleyin diyorum.
Her ne olursa olsun sizin erkek/kız kardeşinize ablanın cinsel hayatı şöyle böyle deseydi emin olun boşanmak bile aklınıza gelirdi rezillikten ötürü.

Ben de bir görümceyim. Yardım etmeyi de severim ama bizim gelin hayatta gelip bırak böyle bir şey anlatmayı senin kardeşin bana böyle dedi bile demez. O daha çok kardeşimi bize karşı korur biz birbirimize takılıyoruz o da biraz ciddiye alıyor sanırım .

Bana böyle bir şey anlatsa benim hoşuma gitmez açıkcası. Erkek kardeşimin cinsel hayatını bilmek istemem ama bana anlattı diye de tehdit etmem. Cidden kocanızla yaşadığınız aranızda kalsın, sonra insanların aklından çıkmıyor böyle şeyler ve rahatsız oluyorlar.

Gururum kırıldı ailesine bunu nasıl anlatır diye burada konu açardı. Cidden insam bir şey yapmadan önce bana yapılsa nasıl hissederim diye düşünmeli.

Arkadaslar benim acemiligime ve iyi niyetliligime geldi malesef. Kaldiki gercekten 1 senedir denemedigim care yapmadigim arastirma ve esimle guzellikle konusmadigim an olmadi. Ama heo yalniz kaldim. Bu sorun yokmus gibi davrandi esim. Simdi ben bir hata yaparak goruncemden yardim istedim bana yol gostermeini istedim. Ama goruyorum ki en buyuk hataymis. Keske bilebilseydim. Ama inanin hic artniyetli dusunmedigim icin bunu da dusunemedim. Anlatmak en dogrusu sanirim.

Yardım istenecek son kişiye mi anlattınız dua edin kaynananıza anlatmasın kocanızın kulağına gitmesin kıyamet kopar...ayrıca gizli gay olabilir kocanız, insanların gözlerini boyamak için evleniyorlarmış bi doktora danış normal değil çekilecek dert hiç değil

Erkekleri zerre anlamıyorum madem böyle bir sorunu vardı nedene evlendi. İslami açıdan yaptığı günah.

Erkekleri zerre anlamıyorum madem böyle bir sorunu vardı nedene evlendi. İslami açıdan yaptığı günah.
Gunah ve nikahimiz bile dustu. Bana 8 aydir elini surmeyen bir es,5 parmagin 5 ini gecmeyen iliski yasadigim bir evlilik. Ve cabalayan tek kisi var benim. Sorun benim sorunum diyen bir koca bunu kalbul etmeyen bizim sorunumuz diyen ben ve kendini tek heder eden ve ucuruma atan yine ben. Gorumceye anlatmak ucurummus gordum sayelerinde.

Nikahınız düştüyse tazelemeniz lazım. Benim amcam ve yengem her perşembe nikahlarını tazeliyorlarmış. Öyle alıştırmışlar kendilerini ikisi de çok bilgili, ben de evlenirsem ilk böyle duaları öğrenirim.

Bu arada durumunuza üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Bizim erkekler cidden çok cahil. Bir adam aynen sizin eşinizin durumundaymış, uroloğa başvurmuş. Hiç bir sorunu yokmuş. Sorun tamamen psikolojik. Aile danışmanına eşi ile gitmesini tavsiye etmiş bir de tabi psikolog tedavisi önermiş. Bazen iş ve özel hayattaki sorunlar böyle şeylere sebeb olabiliyormuş. Yani kocanız eğer kendi bir şey yapmazsa işiniz zor.

Başlarda insan bilemiyor anlatıyor ama ileride anlarsınız kendi ailenizede onun ailesinede dememeniz gerektigini sonra ileride önünüze geliyor tabi ki eşinize hemen anlatin söyleyin bu durumu yoksa daha buyuk sorunlar çıkar eşinle senin aranda daha sonrada eşini ikna edip bi hastaneye falan gitmeyi deneyebilirsiniz

Sizin çözüm bulmasını sağlayamadığınız eşiniz, kız kardeşinin lafıyla gidip hareket edecek değil.. Bu tür sorunlarla ilgili konuşabileceğim tek insan eşin olmalı.. Doktora gitmek için ısrar edin.. İllaki ikna edersiniz.. Keşke görümceye anlatmasaydınız.. Bu durumu anlattığınızı eşinize makul bir şekilde anlatmanız gerek.. Eğer başkalarından duyarsa bu sefer erkeklik gururunu kırmış olursunuz gerçekten... Görümce size böyle davranıyorsa daha farklı olumsuz hareketlerde de bulunabilir MazAllah..

Merhaba.Boyle.ozel.bir sorun icin keşke kaygılarınizi esinizle paylasip onunla halletmeye calissaydiniz gorumceniz ne yapabilir ki sonucta erkek kardeşi ve erkek.kardesinin cinsel.hayati hakkindaki detayları bilmek zorunda degil,ogrenmek istemeyedebilir..Size ne acidan yardim etmesini beklediniz gorumcenizin onu anlayamadim...Gorumcenizin tepki vermesine sasirmadim ve eğer esinize gorumcenizin tepkisini anlatirsaniz cok daha kotu noktalara gelebilirsiniz...Sorununuz cinsel isteksizlik disina cikmis olur.Bence gorumcenize soylememeliydiniz.Bu konuda psikolog yardimi alabilirsiniz,esinizi bu konuda desteklemeye yardim almasini saglamaya calisin,belki size dusen görevler de vardir.

eşinizin belki de tercihleri farklıdır yada apravan evlilik yapmış olabilir
görümce kişisi de bunu biliyorsa
zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmış
siz ondan yardım istemek için anlatmışsınız ama o resmen sizi suçlar gibi yapmış
hiç üzülmeyin yarın birgün boşanma durumunda ben size önceden söylemiştim vs dersiniz
siz soruna çözüm bulmaya çalışıyorsunuz ama sorun remen eşiniz ve ailesi gibi

yuh artık yaa
tabi tabi gidin onu da eşinize anlatın, sonra eşinizin dediklerini de görümcenize anlatırsınız.
32 yaşındasınız, biraz mantık.
Sorununuz evet kötü bir sorun ciddi bir sorun ve erkekler kesinlikle bu konuda adım etmeye çekiniyorlar ama böyle yaparak onu daha da kapatabilirsiniz.
Bir hata yapmışsınız bir daha anlatmayacağınız öğrenmiş oldunuz bunu burada kapatın bir kere.Eşinize de anlatmayın.

Sorun açısından eşiniz maalesef kendinden başka kimseye açılmayacaktır, yani kendi isterse gidecek destek görecek istemezse gitmeyecek.
bir 3. kişi daha da işleri zora sokar.
İsteksizliğinin boyutu da önemli.

Arkadaslae haklisiniz soylemlerinizde oncelikle tesekkur ediyorum yorumlariniz icin. Ama ben hala karar veremedim esimle bu durumu paylassam mi paylasmasam mi. Yarin bir gun gorumcem sizce bunu soylemeye esime anlatmaya cesaret edebilir mi.kayinvalidem yasli ona anlatmaya cekinir bisey olur diye. Ama emin olamiyorum

Gorumce yahuu bu.. sokaktaki gecen bir insana anlatsan bundan iyi olurdu..

keske cesmeyi acip akan suya anlatsaydin da gorumcene anlatmasaydin.
senin de kadinlik gururun orseleniyor sonucta. cinsel sorun varsa, esin tarafindan reddeedilebiliyosun muhtemelen. burda da devreye kadinlik gururun giriyor iste.
kocanin ki gururda seninki patlican degil heralde. iliskini kes gorumcenle ve kimseye aciklama yapma. kocanla da net dille konus. egilip bukulme. egilip bukulursen, haksiz duruma dusersin. haksiz degilsin

ay paylaşma diyoruz ya
ya da paylaş böyle adam mı olur yaa, inceldiği yerden kopsun
yani böyle devam etmeye razı mısınız? Razı değilseniz ortalık karışsın umurumda değil diyorsanız anlatın.

Gorumceniz nasil anlatabilir ki bunu esinize? Bunu anlatmak cesaret ister siz bu cesareti caresizlikle ne yapacaginizi bilmeden gostermissiniz ok ama gorumceniz sanmiyorum bunu esinize anlatsin yada ima etsin..Hem siz bu durumu gorumcenize anlatirken özellikle aramizda kalsin diye tembihlemis olmaniz lazim,hos gorumceniz de ayri telden calmis..Karar sizin ama esinize baskasindan duyacagina benden duysun diyerek anlatirsaniz riske girmis olursunuz cunku belki esiniz baskasindan da duymayacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…