• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime geri dönmeli miyim?

Yani neyi garip geliyor? Yalan soyluyo olamam degilmi? Bu yorumu baska bir konudada okumustum sizin dediginiz gibi.. ama esimin ailesi gercekten geri kafali.... kabile gibi yasarlar, dogru duzgun turkce konusamazlar, para para para diye kafayi yemisler. Hayatta tek dertleri para biriktirmek ve harcamamak... birde mangal yapip, cay icmek.. kendi islerini kendileri cozemeyecek kadarda cahiller, bir hastaneye gidip derdini bile anlatamazlar, bir gorumcem cocuguna deli raporu aldi devletten maas almak icin.. surekli belediye baskanlarindan, buyuk is adamalrindan durumum yok diye para ister.. gec konduda oturur ama 70 binlira falan nakit parasi var... daha benim yok?? Sonrada bu paralari tefeci gibi ihtiyaci olana vadeli verir faiziyle geri alir.. diger gorumcem ogullarina mendil sattirir, sonra gelen parayla övünür.. okuldanda almislar okutmuyorlar.. surekli saglik ocaklarindan, kizilaydan bedava kiyafet alir.. ve banada derler sen neden kendini acindirmiyorsun iki aglicaksin parayi kapacaksin...... beni bile hamileyken kiyafer istemeye gorurmeye calistilar.... dusunsene ailrm zengin ve gorgulu.. ben dilencilerin icinde.. utanc verici birsey.. asla ailesiyle bir topluma girilmez... giyinmeyide bilmezler romanlar gibiler dusun.... rengarenk sacma sapan ozensiz giyinirler... ama esim boyle seylere cok karsi asla ve katiyyen onlar givi iendini acindirip jimseden pqra istemez, ailesinden utaniyor.. ama napayim degistiremem boyleler diyor yinede hergun yanlarina gidiyor..........
Peki merak etitm siz nasıl böyle bir ailenin içine girdiniz. Yani anlattığınıza bakılırsa kültürlü bir ailede büyümüşsünüz nasıl dilenci bir aileye karıştınız.

kendi düşen ağlamazmış , gidersen döneceğin bir ailen olmayacak iyi düşün.

Bak ne güzel ailen sana destek verıyor arkanda duruyor.Sakın aileni arkanı dönme .Sakın!Huylu huyundan vazgecmezzz.Duygusal yaklasma !:KK51:

asiri derecede dusuk insanlar, dusunsene esimin ablasinin cocuklari dilencilik yapiyor pecete falan satiyor, surekli erzak almak icin belediyeye falan gidiyorlar... benim ailem ise cok ust duzeyde, arkadaslari cevresi dahi oyle... bakis acilari cok modern... evlendiimizden beri esimin ailesiyle hic bi araya gelmediler.. esimin ailesi cok gorgusuz surekli mallariyla hava atar, namaz kilar millete gostersin diye ortalikta kilar falan... esim ben onlar gibi degilim diyor ama bana karsi onlarin soyledigi seylerle geliyoe surekli.. sen neden boyle luxe meraklisin falan diye...

:KK57::KK57: Aman Allahım burayı okuyunca şok oldum. Eşinizin ablasının çocuklarına dilencilik mi yaptırılıyor?

Bu zihniyet değişmez. Sizin zaten bu adamla evlenmeniz hataymış. Ayrı dünyaların insanısınız. Hadi ailesinden uzak, kopuk bir adam olsaydı bir nebze belki yürürdü evliliğiniz. Ama zihniyeti de aynı ailesiyle. Bu adam için ailenizi karşınıza almayın. Ailenizin kıymetini bilin. Emin olun bugün dönseniz, en fazla 6 aya eskiye döner.

Birde yazıldımı bilmiyorum ama para düşkünü olduklarını söylediğiniz için yazıyorum.Babanızın sizi mirastan çıkaracağı gibi birşey deseniz eşiniz peşinizden gelir mi hala merak ettim.

Sen ailenin dediğine bakma.
Her aile öyle söyler sonra kabul eder.
Bu ilk ayrılığınızmış, bir şans daha ister bu evlilik. Üstelik daha yaşlarınız da küçük sayılır. Çocuğunuzda var. Bir daha deneyin. Hiçbirşey kaybetmezsin.
Bir daha lütfen sorun ne olursa olsun; çoçuğunuz evdeyken alkol almayın!!

Hayır.. maddi konuda babam bana her zaman gizliden para verir, edimde son 2-3 aydir.. parami istiyorsun.. verirsem benimle ugrasmayacaksin dimi.. arayip sormayacak surekli kontrol etmeyeceksin.... al o zaman sana para diyordu.. tek derdim buymus gibi..............
Merhaba arkadaşlar, konu başlığını açıklayıcı yazdım mı bilmiyorum ama bir derdim var. İçimi dökmek amacıyla biraz uzun yazıcam, lütfen yardımcı olun bana :KK43:

Dünyada eşi benzeri bulunmadığını düşündüğüm iyi bir babam var aslında..
şimdiye dek cebinde son 5 lirası kalsa dahi bana veren, çok düşünceli, ve iyi, bizim için didinen, cefakar bir baba.. hep öyleydi.. TAAKİ EVLENENE KADAR
Babamın orta seviyeli bir matbaası var.
matbaamızda çalışan 2 eleman var.
Onun dışında, annem, babam ve ben çalışıyoruz..
ben ortalama 4-5 yıldır matbaada babama yardım ediyorum.
Matbaada grafikerim, davetiye, kart, broşür tasarımlarını yapıyorum.
bekarken masraflarımı doğal olarak babam karşılıyordu ve çalıştığımda maaş almıyordum.

yaklaşık 11 aydır evliyim.
geçen yıl 14 şubatta evlendim

düğünümde takılan 9 bilezik ve 1 beşi bir yerdeyi düğün akşamında babamlara teslim ettim.. Dünyanın hali hal değil, birşey olurda eşim bozdurmasın yada çalınmasın diye..
Ama babam daha düğün haftası, para konusunda sıkışmış diye bana sormadan beşliyi bozdurmuş hala geri yapmadı.
bilezikleride defalarca bozdurup geri yapmışlardı.
ardından evliliğimin 10. ayında kayınpederim bileziklerimi borç olarak istedi
benda babamda sıkışık diye 3 bilezik babama 4 bilezik kayınpederime borç verdim.
daha bitmedi maalesef yetmedi..
ufak ufak eşimden alıp artırdığım paralarla 6 çeyrek altın yapmıştım.
babam sıkıştıkça bunlarıda istedi bende verdim..
ardından 6 tane daha yaptım eşim anlamasın diye yerine koydum..
babam sıkıştıkça hep benden istedi.. Ve toplam 12 çeyrek altınım gitti (borç olarak)
şimdi eşim onları sorduğunda geçiştiriyorum..
emekli olmak için vergi dairesine yatırmaya para lazımdı hiç bir yerden kredi çıkmadı bulamadı ve 1 hafta önce benim üzerimden 15.000 tl kredi çekti..
Şu an bana 5 i 1 yerde, 3 bilezik (6.000 tl değerinde), 12 çeyrek altın borcu ve üzerime çektiği kredi taksitleri var..

Daha önce matbaamızda bana yardımcı grafikerde çalışmıştı, elemanların maaşını mecburi diye hep veriyordu sıkıntıya da girse...
ama ben evladıyım diye vermesemde olur diyo.. nasıl olsa beni anlar diyo..
maddi durumu pek iyi değil çok borçlandı firmalara..
ama benimde ayrı bir evim var, kocam var..
ve kocam az sıkıntıya girsek laf söylüyor.. her gün gidip çalışıyor, yoruluyorsun..
5 kuruş para almıyorsun şimdiye dek 11.000 tl para alman lazımdı diye..
bir türlü babama bu konuyu açmaya dilim varmıyor, vicdanım el vermiyor, çünkü gözümün önünde babamın ne kadar zor durumlara girdiğini, çabaladığını görüyorum.. yürütmeye çalışıyor matbaayı..
ama ben haftalık 100 bile almaya razıyım. onu bile alamıyorum..
evlendik ama kenarda 5 kuruşumuz yok, düğün takılarım, biriktirdiklerim, herşey ama herşey kayınpederim ve babama borç olarak gitti.
geri gelirmi bilmiyorum..
Ama biz 1 yıl içinde çocuk planı yapıyoruz.. kenarda 5 kuruş yokken neye güvenebiliriz ki..

Arkadaşlar artık çıldırıcam.. Lütfen yardım edin ne yapayım ben..
Eşime karşı boynum bükük. Yinede çok sesini çıkarmıyor..
Babama ise dilim varmıyor söyliyim..
Bari burda çalışmayıp başka yerde olsam bir sürü para birikirdi.
Ama babama yardım edecek başka çocuğuda yok, ablam hollanda da evli.
başka kardeşim yok..
Bedavaya çalışıp yıllarımı böylemi geçiricem. sesimi çıkaramıyorum, üzüldüğümden.. sırtımda kambur oldu resmen bu konu, uyurken, yürürken, yani her an ama her an aklımda.. Telefonumun camı kırıldı ama 1 telefon dahi alamıyorum kendime.. Taksite giremiyorum bişey yapamıyorum..
Bana yol gösterin rica ederim arkadaşlar :KK43:

daha bir çok şey var anlatmadığım..

Bu da eski konunuz,bu baba mi size gizliden para veriyor? 2 sene once elinizdekileri almis,ustune sizin calismaniz
Karsiligi maas bile vermemis. Celiskilisiniz

Ailem asiri derecede kati... asla bundan sonra yuzumuzu goremessin diyorlar... bu arada babamin kendi isi var, bosanirsam onun basina gecebilirim.. ve bana ev ve arabada alacaklarmis.. yeterki hayatini kur 1 kisiye baglama diyorlar. Ya birde esimle hayata bakis acilarimizda cok farkli.. ona gore kafede kahve icmek bile lux.. cunku onlarin ordakiler parayi tutmak icin surekli evde bile durmaz misafirlige falan giderler.. elektrik su evelrinde harcanmasin diye.. ama ortada kucucuk bir cocuk var, esime olan sevgim ve duzelirmi umidu var.. bana kalsa ben bir kez denicem, belkide gercekten hersey degisir diye.. ama ailem cok kati oldugu icin onlara kiyamiyorum.. bana sirtlarini donerlerse ben asla mutlu olamam.. onlarada cok deger veriyorum.. cok buyuk bir cikmaza girdim

ailenı karşına al ve konuş

gerçekten ona bir şans vermek istiyorum hayat boyu acabamı dememek için
siz olmadan yaşayamam ama ortada bir çocuk var
eğerki eski günlere geri dönerse bunun tekrarı olmayacak size söz veriyorum de ,
onların korkusu olmazsa eşin adam olmaz ,
ailenı silip atarsan eşin sana daha kötü davranır ayıya dayı der köprüyü geçene kadar ,

lütfen bana arkanızı dönmeyin sadece bir şans de

bakalım ne diyecekler

Babamla konustu,bir suru sozler verdi.. ama babam diyor inanmiyorum kizim simdi olmasa 1 sene sonra ozune donecek diyor.. hala kendini suclu gormuyor diyor.. bir insan iki olmaz diyor
Bu nokta çok önemli. Eşiniz kendini suçlu görmüyor mu?
Babanız bunu onda ne gördüğü için söylüyor?
Eşinizin değişeceğine dair verdiği sözler zaten hatanın kendinde olduğu farkındalığına dayanmıyor mu? Anlamadım.

Bu nokta çok önemli. Eşiniz kendini suçlu görmüyor mu?
Babanız bunu onda ne gördüğü için söylüyor?
Eşinizin değişeceğine dair verdiği sözler zaten hatanın kendinde olduğu farkındalığına dayanmıyor mu? Anlamadım.
O gece olanlari " esim cok icki ictigi icin oyle oldu, zaten alkol aldiginda kendini kaybediyor, ben bisey yapmamistim" diye aktardigi icin.. babam hala kendini hakli gordugunu soyluyor.. ben o kadarda kotu bisey yapmamistim ama artik ailemle samimi olmicam, kahveyede gitmicem.. esimi karimi hayatimin merkezi haline getircem demis.

Bu da eski konunuz,bu baba mi size gizliden para veriyor? 2 sene once elinizdekileri almis,ustune sizin calismaniz
Karsiligi maas bile vermemis. Celiskilisiniz
Evet bu konunun gundeme gelecegini konuyu acarken dusundum.. ama su an oyle degil, cocugum olinca isler tersine döndüm ailem hep yardimci oldu fazlasiyla verdiler bana.. hem manevi hemde maddi olarak... hicbir alacagimda kalmadi.. sanirim anlamis olacaklar sonradan akillarina dank etti.. oyle bir problemim yoktu artik

Evet bu konunun gundeme gelecegini konuyu acarken dusundum.. ama su an oyle degil, cocugum olinca isler tersine döndüm ailem hep yardimci oldu fazlasiyla verdiler bana.. hem manevi hemde maddi olarak... hicbir alacagimda kalmadi.. sanirim anlamis olacaklar sonradan akillarina dank etti.. oyle bir problemim yoktu artik
Peki oyle diyorsaniz.
Size tavsiyem esinize inanip da geri donmeyin,bosanin. Sonra tahsil hayatiniza devam edin. Liseyi bitirmediyseniz bitirin,universiteye devam edin,okuyun ve bir meslek sahibi olun, aileniz madem size destek,bunlari yapmazsaniz sonra cok pisman olursunuz.

En cok sasirdigim nokta boyle bir aile kizini nasil 18 yasinda evlendirdi? Ve de boyle bir ailenin kizi okumadi mi? Nasil oldu bu is sasirdim
Annem her ne kadar istemesede karsimda ayril diye durmadi.. babamda, ileride karsima iyi biri cikmaz evlenmem, yada mutsuz olurummm sonra sizin yuzunuzden evlenemedim kismetim cikmisti mani oldunuz derim diye bu sorumlulugu uzerine alamadi.. esimde cok iyi bir insana benzedigi icin verdiler.. tabii sonradan cok pisman oldular.. ben ise liseyi okudum.. unv. Gitmedim.. nasilsa babamin isi var ve onu devam ettiricem meslegimde var dedim gitmedim..

Annem her ne kadar istemesede karsimda ayril diye durmadi.. babamda, ileride karsima iyi biri cikmaz evlenmem, yada mutsuz olurummm sonra sizin yuzunuzden evlenemedim kismetim cikmisti mani oldunuz derim diye bu sorumlulugu uzerine alamadi.. esimde cok iyi bir insana benzedigi icin verdiler.. tabii sonradan cok pisman oldular.. ben ise liseyi okudum.. unv. Gitmedim.. nasilsa babamin isi var ve onu devam ettiricem meslegimde var dedim gitmedim..
Tavsiyem universite okuyun o zaman. Bu size vizyon katar. Mesleginiz yok,isiniz var su anda sadece. Okuyun sonra caniniz ne is yapmak isterse yine onu yaparsinizz

Back