Eşimden şiddet görüyorum yardım edin!

Ufak tartışmalardan haberi yok olmuycak da. Çünkü böyle şeyler için evlilik bitmez. Kimseye derdimi anlatıcak gücüm kalmadı bitti.

Hatirladim konunu.. Babana cok kizmistim okurken. Keske guzel haberler ile geri donebilseydin..

Allah yardımcınız olsun..
Boşanıp ailenizin evine geri dönmek zorunda değilsiniz. Aşağıdaki linke bir tıklayın derim. Ama eşinizin görmesini istemezseniz diye, linkteki bilgileri alıntıya kopyalıyorum:
http://aileicisiddeteson.com/siginma-evine-gitmek-istiyorsaniz/

SIĞINMA EVİNE GİTMEK İSTİYORSANIZ
- En yakındaki karakola gidip talepte bulunabilirsiniz. Sığınma talep ederken eşinizden şikayetçi olmak zorunda değilsiniz.

- Akşam ve hafta sonu sadece karakol vasıtasıyla acil istasyona yerleştirilebilirsiniz.

- Karakola gitmeden sığınma evine gitmek istiyorsanız; ( mesai saatleri içinde)İlinizdeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ya da kuruluşuna başvurarak yaşadıklarınızı anlatıp sığınma talebinde bulunabilirsiniz.

Ayrıca bazı illerde belediyelerin de sığınma evleri bulunmaktadır. Bulunduğunuz il ya da ilçede belediyenin aile danışma merkezi, ya da halkla ilişkiler müdürlüğüne başvurarak yasal olarak vermeleri gereken bu tür desteklerden yararlanabilirsiniz.

-Sığınma evine gitmeye karar verdiğinizde;

Bir çanta hazırlayın ve güvenilir birine verin ya da bir yere saklayın.

Çantanın içinde nüfus cüzdanları (Sizin ve çocuklarınızın), varsa pasaportlar, sağlık karneleri ya da yeşil kartlar, kira sözleşmesi ya da tapu, ehliyet, para ve banka cüzdanları, sigorta belgeleri/ poliçeleri, ev ve araba anahtarları, değerli mücevher ve küçük satılabilir eşyalar, çocukların düşkün olduğu oyuncak ve eşyalar, şiddeti belgeleyen evraklar(Darp raporu, fotoğraflar, kayıtlar,yazılı belgeler, vs.), birer kat yedek giysi, düzenli olarak kullanılan ilaçlar, adres defteri vb. bulundurun.

Unutmayın!

• Sığınma evinde yönetmeliklere göre ortalama 3-6 ay kalabilirsiniz. Bu süre, resmi kurumlarda hayati tehlike olduğu taktirde ve bazı belediye ve sivil toplum kuruluşlarına ait olanlar da şiddet yaşayanın ayakları üzerinde duruncaya kadar uzatılmaktadır.
  • Sığınma evlerine 60 ve üzeri alınmadığı için o yaşlarda iseniz, bir huzur evine yerleştirilmeyi talep edebilirsiniz.
  • Her sığınma evinde kalanların güvenliği açısından gerekli görülerek koyulmuş bazı kurallar(bir süre telefon etme ya da dışarı çıkma yasağı vb.) ve prosedürler vardır.

Yok kabullenmiyorum. Sadece bekliyorum neyi beklediğimi bilmiyorum belki biraz daha büyümeyi olgun bi insan kimliği kazanmayı belki beni durduran insanlardan (ailem) kurtulmayı. Çalışmayı düşünüyorum belki ondan sonrasını bekliyorum bilmiyorum. Ama artık tavrımı herkese bekirtmeye başladım. Eşimin annesi bıktığımın farkında boşancağımı da biliyo ve kararlı olduğumuda. Eşim de biliyo hep söylüyorum boşucam seni diye. Yavaş yavaş komşulara da anlatmaya başladım huysuz oluşunu hiç bişey yapmama izin vermeyişini hiç biyere gitmeme izin vermediğini beni hapis etmesinden bıktığımı biliyolar. Zaten görüyo herkes tahmin ediyo. Ama biraz daha zamana ihtiyacım var. Bu konuyu açtığımdaki halimden daha güçlüyüm. Yada daha kararlı. Bilmiyorum maymun gmzünü açtı galiba.

Ufak tartışmalardan haberi yok olmuycak da. Çünkü böyle şeyler için evlilik bitmez. Kimseye derdimi anlatıcak gücüm kalmadı bitti.
Cam pencere açtırmayan koca,kızının dayak yediğini üst kattan duyup tepkisiz kalan bi baba.. Yazıklar olsun ikisinede.
Senin bi yolunu bulup ayaklarının üzerinde durman lazım,böyle çekilecek dert değil.

Lütfen sığınma evini bir düşünün. Başka şehire gitmeyi talep edersiniz. Gittiğiniz yerde 5-6 ayda bir iş bulursunuz. Zaten elinizde mesleğiniz de varmış. Bir kuaförde falan bir iş bulursunuz. Tekrar baba evine dönmek, tekrar dayak demek. Size kıyabilen bir babanız var.

Çalışmak istediğimi biliyo ve karşı çıkamıycak izin vermiyorum karışamıyo. Ama işte küçük bi yer olduğu için öyle hemen bana göre iş yok seneye üni sınavına girip 2 yıllık bişey okuycam devlete dayancam. Başka iş olmaz benim kadın kimliği kazanmam lazım ben evde besleme esir hizmetçi konumundayım bundan kurtulmam saygınlık kazanmam lazım. Çevre edinmem vazgeçebilecemi kanıtlamam güçlü olmam lazım. Beni ezemiycek olması lazım. Allah büyük sabrediyorum sadece. İnanıyorum olucak.

Lütfen sığınma evini bir düşünün. Başka şehire gitmeyi talep edersiniz. Gittiğiniz yerde 5-6 ayda bir iş bulursunuz. Zaten elinizde mesleğiniz de varmış. Bir kuaförde falan bir iş bulursunuz. Tekrar baba evine dönmek, tekrar dayak demek. Size kıyabilen bir babanız var.
Ya çok saol biliyorum yardım etmek istiyosunuz ama ben sığınma evine gitmem gerek yok her şehirde gidebilcem arkadaşlarım var izimi bile bulamaz aramaz zaten öyle bişey yapsam gitsem. O yüzden gitmek sorun değil. Sorun gitmeye karar vermek gitmeye cesaret edebilmek. Benim sorunum bu.

O günden beri hiç bu siteye girmedim ilk defa giriyorum galiba tekrar tekrar hatırlmak istemedim yazdıklarımı okumak yüzleşmek istemedim. Eşim hala aynı düzenli olarak beni itip kakıyo en ıfak bişeyden kavga çıkarıyo sürekli bana bılaşıyo şakalaşması bile can yakıcı şaka birden kakaya dönüyo her zaman. Drmin olduğu gibi. Ve aynı senarya uykusuz üzgün ağlamalı bir gece. Çok yorgunum çok yıprandım. Bana inanmayanlar var inanmayanlar yorum yapmasın benim burda sizi kandırmamla kazanacağım bi çıkarım yok olmayan şeyleri de en ince ayrıntısına kadar yazmamla elime bişey geçmiycek o yüzden biraz saygı. Dertleşmeye ihtiyacım var ne bi arkadaşım var ne bi dostum bu yabani adam yüzünden arkadaşım da kalmadı hoş olsada anlatamam çünkü çok utanıyorum sonra bana acımalarından sen nasıl bunlara katlanıyosun gözüyle bakmalarını istemiyorum. Çok moralim bozuk çok yalnızım çok sevgisizim çok yorgunum.
Adam hem gelmis babanin evine kurulmus hem seni kendine hizmetci etmis hem de stres topu. Sen raziysan sorun yok ama o psikopattan cocuk yapma bari bebege uzulurum onun gunahi olmaz

Pffff okurken kanim dondu resmen. Sicak havada kis sogugu gibi buz kestim. Babaniz neyse de anneniz de mi hicbirsey demez? Anne kalbi nasil kaldirabilir ki bunu? Tamam kacarak evlenmissiniz, bir cahillik etmissiniz ama bunun cezasini omur boyu mu cektirecekler size? Kocaniz doverken, babaniz da dovmus sizi ya boyle bir baba nasil olabilir aklim almiyor. Durumunuza cok uzuldum ve cok haklisiniz ben bekarim ve bosanin demek benim icin cok kolay. Ama bacim ah cekilecek cile de degil. Keske ayaklarinizin uzerinde durabilseydiniz. Sizde ki oyle bir koca ki yani yazdiginiz kadariyla bosansaniz da adam gelip sizi öldürebilir bile Allah korusun. Resmen piskopat ya. Zor bosanmak evet ama bilmiyorum boyle de hayat gecmez. Olan erkeklere degil zaten kadinlara oluyor. Bir oturup dusunun, boyle mi yaslanmak istiyorsunuz?

Adam hem gelmis babanin evine kurulmus hem seni kendine hizmetci etmis hem de stres topu. Sen raziysan sorun yok ama o psikopattan cocuk yapma bari bebege uzulurum onun gunahi olmaz
Olmuyo zaten Allah vermiyo yani daha napsın. Hep kötü değiliz iyi davrandığı zamanlar da var o zaman tamam diyorum düzeldi çocuk olsun sonra yine aynı huysuz o zaman diyorum iiki olmuyo çocuk

Ya çok saol biliyorum yardım etmek istiyosunuz ama ben sığınma evine gitmem gerek yok her şehirde gidebilcem arkadaşlarım var izimi bile bulamaz aramaz zaten öyle bişey yapsam gitsem. O yüzden gitmek sorun değil. Sorun gitmeye karar vermek gitmeye cesaret edebilmek. Benim sorunum bu.
Gözün kesiyo mu o arkadaşlarının yanına gitmeyi? Zamanında babandan kaçmışsın kocana sığınmışsın bu sana çok büyük ders olmalı.Şimdide bir cesaret kocandan kaçıp arkadaşlarına sığınma zaten,ne yaparsan tek yap kendin yap madem yeni bir hayat kurmak istiyosun işin nolduğuna bakma gir çalış birikim yapmaya bak,hazırda paran olursa vurur kapıyı cıkarsın ama sadece kendine güvenerek at atacağın adımları.
Sen güçlü olursan yaşadıklarındanda güç alarak güzel şeyler başarabilirsin,inan...

Pffff okurken kanim dondu resmen. Sicak havada kis sogugu gibi buz kestim. Babaniz neyse de anneniz de mi hicbirsey demez? Anne kalbi nasil kaldirabilir ki bunu? Tamam kacarak evlenmissiniz, bir cahillik etmissiniz ama bunun cezasini omur boyu mu cektirecekler size? Kocaniz doverken, babaniz da dovmus sizi ya boyle bir baba nasil olabilir aklim almiyor. Durumunuza cok uzuldum ve cok haklisiniz ben bekarim ve bosanin demek benim icin cok kolay. Ama bacim ah cekilecek cile de degil. Keske ayaklarinizin uzerinde durabilseydiniz. Sizde ki oyle bir koca ki yani yazdiginiz kadariyla bosansaniz da adam gelip sizi öldürebilir bile Allah korusun. Resmen piskopat ya. Zor bosanmak evet ama bilmiyorum boyle de hayat gecmez. Olan erkeklere degil zaten kadinlara oluyor. Bir oturup dusunun, boyle mi yaslanmak istiyorsunuz?
Tabiki böyle yaşlanmıycam. Demin de yazdım bekliyorum doğru zamanı. Bi Ümit bekliyorum düzelcek diye 7 gün iyiyse 8. Gün kavga çıkıyo. Sonu yok düzelmiyo bende bıktım boğuldum bunaldım dayanabildiğim kadar dayancam allah gücünü verince yüzüne bakmıycam bida

Bir yandan inandırıcı gelmedi bu konu yazmayayım diyorum, bir yanfan ya doğruysa diyorum. İyi niyet bende kalsın yazayım dedim. Evlenirken nasıl kaçtıysan boşanırken de kaç. Ama kaç o evden. Kaç, dava aç, darp raporu al, savcılığa suç duyurusunda bulun can güvenliğim yok de. Ve o şehri terk et başka şehirde iş bul kendine.

Katlanmamalısın kardeşim. Hayatının en büyük güzelliği açıktan üniversite okuman. Allah seni daha düzgün insanlarla tanıştırsın. Şiddetin affı olmaz.

Cahildim evlendim diyo senelerdir dayak yiyorum ama ailem arkamda degil bosanamiyorum diyo bi de cocuk yapmaya calisiyo o adamdan. Sonra da konu aciyolar dayak yiyorum ama napiiim cocugum var bosananam diye al yurek ezintisi. Kendi kendine hayati zorlastiran insana ben niye aciyayim ki ya herkes hak ettigini yasar

Canım ağzım açık bir şekilde okudum. Sen hala bu caniliğe nasıl dayanıyorsun yaaa:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Tabiki böyle yaşlanmıycam. Demin de yazdım bekliyorum doğru zamanı. Bi Ümit bekliyorum düzelcek diye 7 gün iyiyse 8. Gün kavga çıkıyo. Sonu yok düzelmiyo bende bıktım boğuldum bunaldım dayanabildiğim kadar dayancam allah gücünü verince yüzüne bakmıycam bida
İyi hoşta sen neyi beklediğine karar ver..
Hem cesaretimi toplamayı bekliyorum diyosun hem bi ümit düzelcek diye bekliyorum diyosun.
Aylar öncede benzer seyler söylenmiş sana,sen değişmedikten sonra burdaki kimsenin sana faydası dokunmaz.Bu yazdıklarınlada görüyorumki sen hala bi mucize falan bekliyosun.
Ne denir bol şans..

X