Eşimden şiddet görüyorum, düzelir mi boşanmalı mıyım?

Selam kızlar yardımınıza ihtiyacım var..
Ben 1 senelik evliyim ve evliliğin başlarında sadece psikolojik olan şiddet son zamanlarda fiziksel şiddete döndü.. Her yaptıktan sonra pişman olup özür dileyip bir daha yapmıcam dese de fayda etmedı, acıklama olarak o an kendımı kaybedıyorum gozum dönüyor dıyor. Kendısinin psıkolojik sorunları var, öncelikle narsist ve manipulatif, kavgacı, aşırı sinirli ve öfkesini kontrol edemiyor, paranoyak, anksıyete sahıbı,bırsuru de cocukluk travması var, bi anda mantıklı bır sebebi olmadan asırı sinirlenip hem etrafa hem bana fiziksel şiddet uyguluyor, cidden canımı yakıyor, hem sözlü hakaret var, hemde cok yıkıcı ve yorucu bir insan.. bunun yanı sıra cimri ve parası cok kıymetlı, evı ben geçindiriyorum ve onun yuzunden bir suru konuda basıma gelmeyen kalmadı.. Şimdi e boşan ne duruyorsun dıyeceksınız ama durum şu ki, severek aşık olarak evlendık, kımse evlılıgını hemen bıtırmeyı ıstemez, ona defalarca kez şans verdım yardımcı olmaya calıstım ama duzeltemıyorum dıyor, en son terapı gor yoksa olmaz bu iş deyınce biraz isteksız de olsa kabul ettı, ama bu saydığım sorunların tedavısı belkı yıllar surecek ve sordugum doktorlar, sadece hafifletilir ama şiddet konusu riski az da olsa var, tamamen bıtmeyebilir dıyorlar kesın konusamıyorlar, kı o da ısteklı bır sekılde duzenlı tedavı gorurse.. İşin kötüsü ondan baska kımsem de yok, aıle vs. Ve bu atakları olmadıgında cok ıyı ve uyumlu bır cıft oluyoruz, onu herseye ragmen sevıyorum, onun da benı sevdıgınden de emınım, cabam bu yuzden ama elınde olmayan seyler var gıbı beynınde.. Ben onu suclayip gıtmek yerıne yardım etmeye calıstım duzeltmeye calıstım calısıyorum ama acaba boşa mi kürek çekiyorum? Kendımde terapıye baslıcam cunku sayesınde agır travmalar yaşadım.. Lütfen benı suçlamadan empatı yaparak degerli yorumlarınızı yazarsanız cok mutlu olurum.. Gercekten acı ve caresizlik içindeyim.. Şimdiden teşekkür ederim 😇 😇 😇
Ondan doktorların bile umudu yok bence siz tedavi olun kurtarıcı kompleksine girmişsinuz yetmemiş üstüne mağduriyet guzellemesi yapiyorsunuz. Çaresiz ve acı içinde falan değilsiniz çünkü.

Umarım çocukla düzelir diye bir de masum yavrunun hayatını karartmazsiniz.

Son düzenleme:
Sadece öfke nöbetleri sırasında aklını kaybediyor, karşındakinın ben olduğumu bıle unutuyor,o andan kopuyor yanı.. normal zamanda gercekten sevgı dolu ve ıyı davranıyor
Böyle bir öfke nöbetinde sizi öldürebilir biliyorsunuz değil mi? Erkekler kadınlara göre çok daha kuvvetli. Bir yumrukla ölümünüze neden olur Allah korusun. Daha bir senelik evlisiniz. Birbirinizin gözünün içine bakacağız zamanda dayak yiyorsunuz. Boşanmaktan başka çareniz yok.

Bu sevgi falan değil. Sizin bağlanma şeklinizde de problem falan var herhalde yoksa insan kendine böyle kötülük yapmaz. Yazdığınız en mantıklı şey sizin psikolojik destek almanız. Lütfen en çabuk şekilde bir psikiyatriste başvurun. Bu adamla kalmayı düşünmeniz hiç normal değil. Bırakın kendi kendine ne yapacaksa yapsın.

Kesinlikle çocuk yapmak gibi bir niyetim yok zaten, şuan sadece boşanmalı mı yoksa tedavıyle risk olmasına ragmen ugrasmalı mı onun kararsızlığındayım.. Sanırım yada belkı de ailem vs olmadıgı için bu kadar zor bu durum benım için..
Tedavi için uğraşmamalısın. Çünkü adam tedavi olmak ve düzelmek istemiyor. Sen ısrar ettiğin için terapi almayı kabul etmiş. Gerçekten düzelmek isteyen adam kendisi der terapi alıp alıp düzeleceğim diye. Ben geçen sene zor zamanlar geçirdim, çok gergindim, bir kaç kez oğluma bağırdım. Bak vurmadım, dövmedim, sadece bağırdım. Ama oğlum çok korktu tabi. Hemen bir doktor bulup terapiye başladım. Ben stresliyim diye çocuğumun psikolojisini bozmaya ne hakkım var diye düşündüm. Eşininde travmaları olabilir, psikolojik sorunları olabilir, ama senin suçun ne? Koskoca adam diyemiyor mu tedavi olup düzelmem lazım, eşime zarar veriyorum diye.

Sadece öfke nöbetleri sırasında aklını kaybediyor, karşındakinın ben olduğumu bıle unutuyor,o andan kopuyor yanı.. normal zamanda gercekten sevgı dolu ve ıyı davranıyor
Siz boyle kendinizi kandirmaya dayak yemeye devam edin aferim calisan insansiniz birakin gidin elalemin delisini sizmi duzelteceksiniz

Kesinlikle çocuk yapmak gibi bir niyetim yok zaten, şuan sadece boşanmalı mı yoksa tedavıyle risk olmasına ragmen ugrasmalı mı onun kararsızlığındayım.. Sanırım yada belkı de ailem vs olmadıgı için bu kadar zor bu durum benım için..
İnan alakasi yok.ailesi olanda ben aileme ne diyecegim diye dusunup bosanamiyor.bak ayirilirsan bikac ay uzuleceksin aglayacaksin sonra hayatina 'normal' biri girecek ve 'gercek' iliskinin ne oldugunu ogreneceksin..oteki turlusunu aslinda ikimizde biliyoruz inkar evresini cabuk atlatmani diliyorum.benimde basimdan adamin deli oldugu bir iliski gecti.anladigim an ayrildim.hayata 1 kere geliyoruz yapma lutfen.1 yil sonra esimle tanistim.gercek sevgi neymis ogrendim. Seni pamuklara saracak adamlar var kendine yazik etme..

Selam kızlar yardımınıza ihtiyacım var..
Ben 1 senelik evliyim ve evliliğin başlarında sadece psikolojik olan şiddet son zamanlarda fiziksel şiddete döndü.. Her yaptıktan sonra pişman olup özür dileyip bir daha yapmıcam dese de fayda etmedı, acıklama olarak o an kendımı kaybedıyorum gozum dönüyor dıyor. Kendısinin psıkolojik sorunları var, öncelikle narsist ve manipulatif, kavgacı, aşırı sinirli ve öfkesini kontrol edemiyor, paranoyak, anksıyete sahıbı,bırsuru de cocukluk travması var, bi anda mantıklı bır sebebi olmadan asırı sinirlenip hem etrafa hem bana fiziksel şiddet uyguluyor, cidden canımı yakıyor, hem sözlü hakaret var, hemde cok yıkıcı ve yorucu bir insan.. bunun yanı sıra cimri ve parası cok kıymetlı, evı ben geçindiriyorum ve onun yuzunden bir suru konuda basıma gelmeyen kalmadı.. Şimdi e boşan ne duruyorsun dıyeceksınız ama durum şu ki, severek aşık olarak evlendık, kımse evlılıgını hemen bıtırmeyı ıstemez, ona defalarca kez şans verdım yardımcı olmaya calıstım ama duzeltemıyorum dıyor, en son terapı gor yoksa olmaz bu iş deyınce biraz isteksız de olsa kabul ettı, ama bu saydığım sorunların tedavısı belkı yıllar surecek ve sordugum doktorlar, sadece hafifletilir ama şiddet konusu riski az da olsa var, tamamen bıtmeyebilir dıyorlar kesın konusamıyorlar, kı o da ısteklı bır sekılde duzenlı tedavı gorurse.. İşin kötüsü ondan baska kımsem de yok, aıle vs. Ve bu atakları olmadıgında cok ıyı ve uyumlu bır cıft oluyoruz, onu herseye ragmen sevıyorum, onun da benı sevdıgınden de emınım, cabam bu yuzden ama elınde olmayan seyler var gıbı beynınde.. Ben onu suclayip gıtmek yerıne yardım etmeye calıstım duzeltmeye calıstım calısıyorum ama acaba boşa mi kürek çekiyorum? Kendımde terapıye baslıcam cunku sayesınde agır travmalar yaşadım.. Lütfen benı suçlamadan empatı yaparak degerli yorumlarınızı yazarsanız cok mutlu olurum.. Gercekten acı ve caresizlik içindeyim.. Şimdiden teşekkür ederim 😇 😇 😇
psikolojisi bozukmuş,çocukluk travması varmış,akla gelebilecek her türlü psikolojik rahatsızlığı varmış,sonrasında pişman olup özür diliyormuş,sizi seviyormuş ama sizi dövmeyide seviyormuş,tedavi olacakmış ama size psikolojik şiddet uygulamayıda seviyormuş vs. Ama sorun şu ki eşiniz sizi sevmiyor şiddeti seviyor,ne çeşit hastalığı olursa olsun,her koşulda öne sürülen çocukluk travmalarıda olsa,ben bir insanın sevdiği bir insanın kılına zarar verebileceğini düşünmüyorum,eşiniz sadece hasta değil kötü bir insan bu arada,ayrıca bu gibi konularda aklıma hep şu geliyor,ya size vurduğu zaman geri dönüşü olmayacak bir zarar verirse,sizden özür dileyip bir daha olmayacakmı diyecek,sizce sevginin böyle bir çeşidi olabilirmi,bu kadar psikolojik sorunu olan bir insanla heleki bir de şiddet eğilimi olan bir insanla nasıl yan yana kalabilirsinizki,tedavisini,sevgisini fln boşverin bulunduğunuz koşullar korkutucu,düşünüyorumda dünyanın en güvenilir yeri bir insanın evidir,evime gelip rahat bir şekilde oturamazsam,evde bana heran zarar verme,vurma,hakaret etme ihitimali olan tehlikeli bir adam olsaydı nasıl olurdu diye,yani adınıza üzüldüm,bence olaya duygusal tarafından bakmayın,objektif olun.

Anlattıklarınız istanbullu gelindeki ademi canlandırdı gözümde. En iyi ihtimalle iyileşse yine sizinle olmayacak, ona o kötü olduğu anıları hatırlatan siz olucaksınız bu sefer. Dizi de de bu şekildeydi kadin iyileştiriyordu adam baskasina gidiyordu.

Kendinizi kandırmaya devam edeceksiniz gibi görüyorum.

Bence eşiniz kadar sizin de ağır travmalarınız var. Aksi olsaydı ilk şiddetinde hayatından çıkardınız.

ayrıca insan sevdiği insana kıyamaz, akşam eşimle biraz tartıştık,belim ağrıyordu uyuya kalmışım baktım sıcak su torbası yapıp belime koyuyor.kusura bakmayın ama sevmek emek ister,bide eve hiç bakıyorsunuz öylemi?

Dayak arsızı olmuşsunuz siz. Kendimizi boşa yormayalım boşanmazsınız.
Dayak sonrası önerim voltaren krem morlukları hızlı gideriyor ağrıyı alır. Başınızı koruyun kollarınıza gelsin. Karnınıza da dikkat edin tekmeyle girerse çocuğunuz olmaz yumurtalıklar zarar görebilir. Başınızı karnınızı koruyun sırtınız ve kollarınıza darbeler gelir kremi çantanızdan eksik etmeyin işe gidemeyecek derecede döverse sizi de artık rapor alırsınız ama tavsiye etmem işe gitmek zorundasınız bu canavara bakmak zorundasınız paranız da lazım bi de dayak yüzünden gidemeyecek olursanız para getiremezsiniz bu sefer daha fazla döver.
Dayak sonrası gidin çay kahve yapın alın karşılıklı için. Bir sonraki dayağı bekleyin

X