• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden nefret etmeye başladım

Ogretmen degilim ama ben de bir egitimci sayilirim. Ogretim uyesiyim. Beyin yorulmasinin ne oldugunu iyi bilirim ama zaten tum calisan anneler oyle.
Benim copleri atacak esim yok, bekarim ya da is yapmadim diye soyleyecek biri de yok. Ama yapi meselesi sanirim, ben camasirlar sepette iken keyif yapamam. Batar bana cunku. Evime cok gelen giden de yok. Oglum ve ben yasiyoruz. Buna ragmen evim daima derli topludur cunku icinde ben yasiyorum. Nasil bir otele gittigimizde temiz bulmazsak sikayet ediyoruz, yasadigim yerin de temiz olmasi benim icin onemli. Duzenli olmadigimda kafami toplayamiyorum ben. Bir de her aradigimi yerinde bulmaliyim, iki saat tirnak makasi neredeydi diye vakit harcamamaliyim mesela ve bulamadim diye sinir krizleri gecirmemeliyim. Duzenli ve temiz olmayan yerde ben huzur bulamiyorum, diken ustunde oturuyorum. Dedim ya yapi meselesi.
Bir de su var insan yapmaya yapmaya tembellesiyor. Kendinizi nasil alisirsaniz oyle gider.

Şurada temizlik, düzen konuları görünce kendimi nasıl pis, pasaklı hissediyorum.

@nomunomuchua Milana22 Milana22 Chelzy Chelzy şuan hepinize sarılasım var. :KK200: Yalnız değilmişim :KK71::KK50:

Felsefemiz; yatakta yatacak kadar duzgun yer,mutfak masasinda sigacak kadar masada yer ve yeterli tabak ,catal ve salonda oturacak kadar yaşam alani olsun yeterr :)

Kv gibi bu ne bee..nefret ederim isime karisilmasindan. Ona mi sorcam ne zaman camasir katlayacagimi? Camasir yikiyacagimi? Cok merakliysa kendisi yapsin

Merhaba hanımlar geçenlerde çocuk takıntım diye bir konu açmıştım hatırlarsınız. Ama eşimle öyle bir noktaya geldik ki çocuktan önce çok büyük sorunlarımız var ya da ben mi abartıyorum sizce.

Öğretmenim. Saat 3 gibi evde oluyorum. Eşime göre öğretmenlik dünyanın en kolay mesleği ne yapıyorum taş mı taşıyorum da bu kadar yoruluyorum.
Ama ben eve gelince bir kaç saat kestirmeden kendime gelemiyorum diğer türlü saat 9 olmadan uyku moduna geçiyorum sersem gibi geziyorum.
Neyse okuldan gelince biraz uyuyup kendimi toplayıp kalkıp yemek yapıyorum yemek yeniyor toplanıyor anca yatma vakti geliyor. Hafta sonu da genel bir temizlik yapmaya çalışıyorum.

Ama eşim beni bu temizlik konusunda o kadar kırıp döküyor ki. Kendisi çok titiz birisi. Ne biliyim kızlar sizin hiç lavaboda bulaşık bırakıp yattığınız yarın yıkadığınız olmadı mı? ya da kuruyan çamaşırların 2-3 gün katlanmak için sepette beklediği olmadı mı?. Ya da atıyorum işten gelince can havliyle bütün işleri bitirip öyle mi oturuyorsunuz. ya da pazar günleri 2-3 saat keyif yapıp işlere başlamanın kime ne zararı var ki?

Ama eşim bunların hepsini devlet meselesi haline getiriyor. Bana bağırıyor çağırıyor beni pislikle düzensizlikle eleştiriyor. Hal böyle olunca benim içimden hiç bir şey yapmak gelmiyor. İnanın sırf inattan 15 gündür tuvalet banyo yıkamadım. Motivasyonumu enerjimi sömürüyor bu adam.

Kendi de yapar ev süpürür bulaşık yıkar. Yapmasın evi bok götürsün ama yeter ki sussun. Evimde diken üstündeyim. Bana resmen psikolojik şiddet uyguluyor.

İş varken oturulmazmış elimde telefon ne halta yarıyormuşum. Her gece yatmadan lavabo kontrol etmeler içinde bulaşık var mı diye. Yaptığım işi kontrol edip beğenmemeler daha neler neler.

Dün akşam yine benzer konuda kavga ettik. Çöpün dolu olup olmadığını kontrol etmek ve dökmek kendisinin görevi. Dün akşam bulaşıkları sıyırıcam baktım çöp ağzına kadar dolu. Kendisi de pc başında oyun oynuyor. Dedim bak hayatım çöp boşaltılmamış ama ben bi poşet açarım ne olacak ki bu saatte çıkma ufak tefek aksamalar oluyormuş di mi insanlık hali hoşgörmek falan lazım dedim. Ama sonra düşündüm aynı şeyi ben yapsam adam bana sen görevini yapma oyun oyna tembelsin şöylesin böylesin açar ağzını yumar gözünü.

Kendimi enayi gibi hissettim ben de herşeye yüzde yüz tolerans var çok büyük bir şey olmadıkça. Ama benim en ufak bir hata yapma lüksüm yok. Söyleyin bana ben mi çok düzensiz pisim yoksa eşim mi abartıyor. 6 aylık evliyim çalışıyorum elimden bunlardan geliyor.bu kadar beni kıracak üzecek sebepler mi bunlar.? Benim psikolojimi bozdu bugün boş günümdü koltuktan bile kalkmadım. Yemek dahi yapmadım. Birazdan gelince yine bir yaygara kopar. Yanında çalışanlara kardeşlerine herkese karşı böyle annesi yüzünden çok titiz takıntılı yetiştirilmiş. Ama ben dayanamam daha fazla söyleyin bana ne yapayım
Saydıklarınız gayet normal, eşiniz çok abartıyor ve saçmalıyor bu kadar taviz vermeyin..

Merhaba hanımlar geçenlerde çocuk takıntım diye bir konu açmıştım hatırlarsınız. Ama eşimle öyle bir noktaya geldik ki çocuktan önce çok büyük sorunlarımız var ya da ben mi abartıyorum sizce.

Öğretmenim. Saat 3 gibi evde oluyorum. Eşime göre öğretmenlik dünyanın en kolay mesleği ne yapıyorum taş mı taşıyorum da bu kadar yoruluyorum.
Ama ben eve gelince bir kaç saat kestirmeden kendime gelemiyorum diğer türlü saat 9 olmadan uyku moduna geçiyorum sersem gibi geziyorum.
Neyse okuldan gelince biraz uyuyup kendimi toplayıp kalkıp yemek yapıyorum yemek yeniyor toplanıyor anca yatma vakti geliyor. Hafta sonu da genel bir temizlik yapmaya çalışıyorum.

Ama eşim beni bu temizlik konusunda o kadar kırıp döküyor ki. Kendisi çok titiz birisi. Ne biliyim kızlar sizin hiç lavaboda bulaşık bırakıp yattığınız yarın yıkadığınız olmadı mı? ya da kuruyan çamaşırların 2-3 gün katlanmak için sepette beklediği olmadı mı?. Ya da atıyorum işten gelince can havliyle bütün işleri bitirip öyle mi oturuyorsunuz. ya da pazar günleri 2-3 saat keyif yapıp işlere başlamanın kime ne zararı var ki?

Ama eşim bunların hepsini devlet meselesi haline getiriyor. Bana bağırıyor çağırıyor beni pislikle düzensizlikle eleştiriyor. Hal böyle olunca benim içimden hiç bir şey yapmak gelmiyor. İnanın sırf inattan 15 gündür tuvalet banyo yıkamadım. Motivasyonumu enerjimi sömürüyor bu adam.

Kendi de yapar ev süpürür bulaşık yıkar. Yapmasın evi bok götürsün ama yeter ki sussun. Evimde diken üstündeyim. Bana resmen psikolojik şiddet uyguluyor.

İş varken oturulmazmış elimde telefon ne halta yarıyormuşum. Her gece yatmadan lavabo kontrol etmeler içinde bulaşık var mı diye. Yaptığım işi kontrol edip beğenmemeler daha neler neler.

Dün akşam yine benzer konuda kavga ettik. Çöpün dolu olup olmadığını kontrol etmek ve dökmek kendisinin görevi. Dün akşam bulaşıkları sıyırıcam baktım çöp ağzına kadar dolu. Kendisi de pc başında oyun oynuyor. Dedim bak hayatım çöp boşaltılmamış ama ben bi poşet açarım ne olacak ki bu saatte çıkma ufak tefek aksamalar oluyormuş di mi insanlık hali hoşgörmek falan lazım dedim. Ama sonra düşündüm aynı şeyi ben yapsam adam bana sen görevini yapma oyun oyna tembelsin şöylesin böylesin açar ağzını yumar gözünü.

Kendimi enayi gibi hissettim ben de herşeye yüzde yüz tolerans var çok büyük bir şey olmadıkça. Ama benim en ufak bir hata yapma lüksüm yok. Söyleyin bana ben mi çok düzensiz pisim yoksa eşim mi abartıyor. 6 aylık evliyim çalışıyorum elimden bunlardan geliyor.bu kadar beni kıracak üzecek sebepler mi bunlar.? Benim psikolojimi bozdu bugün boş günümdü koltuktan bile kalkmadım. Yemek dahi yapmadım. Birazdan gelince yine bir yaygara kopar. Yanında çalışanlara kardeşlerine herkese karşı böyle annesi yüzünden çok titiz takıntılı yetiştirilmiş. Ama ben dayanamam daha fazla söyleyin bana ne yapayım
Ben olsam hic bir sey yapmam boyle adama.
Ki ben bulasikta birakirim lavaboda ,camasirda kalir sepette.
Hizmetci degilim ben. Istersem yaparim istemezsem otursun yapsin

Bu temizliğe çok konuşan erkeklerin anneleri tarafından doldurulduğunu düşünüyorum..

Öğretmenlik yapmayan öğretmenlik mesleğinin nasıl yorgunluk yaptığını bilemez... bugün 8 saat dersim vardı, ders bitip yola çıkınca eşimi aradım, yorgunum, yemeğimi, çayımı hazır isterim, gelir gelmez bebeği kucağıma verme sakın, yorgun olduğumu biliyorsun sorun çıkarma dedim...kendisi de öğretmen olduğu için beni anlıyor...onun full çalıştığı gunlerde de ben ona destek olurum...ama eşim asla temizlikten yemekten sorun çıkarmaz, bizde o kişi benim...

Son düzenleme:
Arkadaslar konu sahibinin kocasi yapiyomus zaten adam eşindende ayni hassasiyeti bekliyo 'abartida olsa' sizde vurun abaliya yapmayin.Ayni duzeni surdurmesini isteyebilir huy bu sonucta.

Bana gelince bende birkac aydir evdeyim ama hep calistim, 8 yillik evliyim, calistigim gunlerdede esim sagolsun bir yumurta bile kirmadi, cikardigi esyasini bile toplamadi, ev isleriyle hic ilgisi yoktu alistiramadim. Ama Allah var bende biraz ev toparlamaya baslasam bosver evin temiz zaten yorma kendini diyor. Yeri gelir bulasigim tezgahta durur, cogu zamanda bulasik makinesindeki sepeti kirli bulasik koyacaksam bosaltirim. Evdede olsam ev daginiksa yemek yoksa asla sesini cikarmaz ugrasma olsun der, bende pek önemsemem. Ama yardim eden yapan biri olsaydi bende utanir daha bi titizlenirdim sanki :)

Huyu titiz bi insan olarak söyleyebilirim ki, yapılmamış iş evde bana batıyor. Benim eşim çok dağınıktır, kendisi hayatta toplamaz ama hep düzenli titiz bulmak ister. Evet evliliğin ilk aşamasında bu tarz uyum yakalamak zor, ama her 2 tarafta biseyler yapmak zorunda. Bu arada bende öğretmenim, sabah 8-2 çalışıyorum boş gün yok, evi 2 3 günde bir süpürmeye çalışıyorum bulaşık bırakmamaya çalışıyorum çünkü evi okuldan geldiğimde dağınık bulmak beni sanki daha çok yoruyor. Bi plan yapıp uygularsanız instagramda @temizliksever var planlara bakabilirsin, çok faydası olur. :KK66::KK66:

Kusura bakmayın ama eşiniz sadrazamın sol tarafı mı!
Rahatsız oluyorsa yıkayıverdi bulaşığı, ütüleyip katlayıversin çamaşırları. Böyle adamların nesini sevip evleniyorsunuz güzel Kadınlar. Oh valla, hem dışarda çalış hem de eve gel evde paspas ol.
Çok rica ediyorum oğullarınızı ve kızlarınızı iş konularında ayırmayın.
Bu adamdan da size hayır gelmez. İnsan sevdiğine kıyamaz. Sizi hizmetçi yapmış kendine.

Adam bildiğin kötü üvey anne modunda
Tövbeler olsun az yesin hizmetçi tutsun

Valla çalışmıyorum.
Ama evimde öle aman aman derli toplu titiz değilim.
Ütüyü artık en son kocam uflayıp puflamaya başlayınca yaparım.
Yemek olayı zaten pek güzel yemek yapamam.
Ama sonuçta benle evlenmeden önce ben ona mükemmel yemek yaparım yada çok temiz titizimdir demedim ki..
Beni böyle beğendi aldı,hele bi sesini çıkarsın...
Tepenize çıkarmayın.
Köle değilsiniz.
Annesi gibi birini bulsaydı ozaman...

Yok eşim de ben de rahatız aşırı titiz insanlardan uzak tutsun Allah, ömür törpüsü ya.

Öğrenci evinden hallicedir evim.
En sevdiğim şey battaniye altında cips yiyerek dizi keyfi yapmak.
Boş cips paketi bir kenarda kalır yanında boş kirli fincan,
kanepe üzerinde kırıntılar..

Sabah işe giderken çıkardığım pijamaları aceleden çoğu zaman katlamam bile..

Eğer canım sıkkınsa ya da çok yorgunsam bulaşıklarım tezgahta birikir.
Ben öylece uyurum..
Ocak silinmeyi bekler.
Ütüm birikir.
Kurumuş çamaşırlar bir hafta boyu askıda bekler.
Hatta ordan ala ala kirletebilirim de..
Doğru düzgün yemek pişirmem.
Bir iki çeşit, bazen üç gün aynı yemek..

Dağınıklık beni rahatsız etmez.
Farkında olmadan dağınık yaşarım.
İhmal etmediğim tek şey tuvalet yıkamak..
Ertelemem fazla fazla yaparım.
Kalan her şeyi keyfime göre...

Türlü yamukları olan eşime de bunca yıl katlanmışsam heralde onun
beni şu konular için asla üzmemesidir.

Üstelik bana göre fazlasıyla düzenli biridir.

Çalışıyorum ben, çok bile iyiyim..
Beğenmeyen eve gelmesin.
Anaaa çocuk olmadan önceki ben:KK28:
Ev temizlemek için değil, içinde yaşamak içindir bu benim sloganım.. dağınıklık ile pis olmak çok farklı konu sahibine çok üzüldüm eğitimli ayakları üzerinde duranda madur ev hanımı olanda .. allah iyilerle karşılaştırsın

Back