• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

basakkadiniy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2025
84
-63
1
23
merhaba
2 senelik evliyim ve 9 aylık bir bebeğim var (konu çocuk değil lütfen erken olmuş vs olarak yorumlamayın) eşimin düzenli bir işi yok ama evi geçindirmek için elinden geleni yapıyor. hafta içi kazı işinde hafta sonu pazarda çalışıyor kirada yaşıyoruz eşimin yapması gereken bir askerliği var hala ( nişanlıyken çok ısrar ettim ama kayınvalidem gitmesini doğru bulmadı ve hele bi evlenin bedelliyi hallederiz diye geçiştirdi) şimdilerde kendime çok kızıyorum ama o zaman bi cahillikle görmezden geldim ve evlendim takı paramız bir hiç uğruna gitti dolabdırıldık kenarda bir birikimimiz yok borcumuz da yok. Benim kendi çalıştığımla annemin yardımlarıyla biriktirdiğim altınlarım var sadece ama bu paraya bebeğime yatırım amacıyla bakıyorum kirada oturduğumuz için kenara para atacak kadar bir gelirimiz de yok her ay anca yetiriyoruz. tüm bunların üstüne eşim normalde de çok ilgili mıc mıc değil ama son iki haftadır çok ilgisizleşti. yemek yerken telefonda tuvalette telefonla suratıma bakmıyor benimle dışarda bir planı geçin evde dahi bir şey yaptığı yok eskiden en azından oturup film izler karşılıklı şakalaşır eğlenirdik artık oda yok ev işlerine de yardımı kesti küçük bebeğim de olduğu için artık yetişemiyorum ilgisiz bıraktığı için önüne yemek dahi koyasım gelmiyor çocuğuma ise üzgün olduğum için yeterli ilgiyi gösteremez hale geldim kısacası mutsuzum. daha önce tartışmalarda boşanmak istediğimi söyledim blöf olarak da ciddi olarakta çok fazla bunu yaptım annemin evine gittiğim de oldu her defasında pişman olmuş ve düzelticem kafasıyla gelip aynı hataları yaptı( ilgisizlik, benimle dışarda bişeyler yapmak içinden gelmiyor ama kuzeni abisi gel sanayiye gidelim bile dese uçar, ve haftanın 2 günü en az okey izin versem 7 günü de gider ) artık gidicem edicem demek işe yaramıyor çok fazla yaşadığımız için korkusu yok nasıl olsa barışırız kafasında bebeğim olmasa bir saniye durmam ama bebeğim küçük ve yanlış karar almaktan korkuyorum. Lütfen yargısız infaz yapmayın aldığım kararların ( evlilik , çocuk) mükemmel olmadığını ve çok erken yaşta olduğunun farkındayım o zaman duygusal bir çöküşteydim ve düşünmeden hareket ettim şuan bebeğim için pişman değilim o bana yeni bir umut hayat kattı ama evlendiğim için bin pişmanım (bu arada eşim ikizler burcu aşırı dengesiz ve çok sakin ben kırıldığımı söylediğimde sürekli kafada kurma hadi işine bak vs gibi konuşuyor beni anlamaya çalışmıyor geçiştiriyor sonra ben çıldırma eşiğine geldiğimde oralı olmayıp beni takmıyor patlayınca da ruh hastasısın psikolojin iyi değil diyip kendimi kötü hissettiriyor) lütfen yargılamak için yazmayın sadece yerimde olsanız ne yapardınız bunu merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim

Önceki yorumlar hoşuna gitmedi sanırım. Bosan ya da boşanma sen bilirsin..
hoşuma gitmedi değil bir çözüm sağlamadı. daha net yazdım bu yüzden ve direk almak istediğim iki cevabı sordum. boşanmalı mıyım sorusuna boşan yada boşanma yazarak laf kalabalığı yapmışsınız sadece. lütfen bidahakine kafanızı yormayın

Boşa boşa ömür mü geçer böyle .

Mevzu askerliği kira o bu şu değil mevzu Senın başında daha kendı karakterini oturtamamıs çocuğundan habersiz bi adam var . İki gün okeye giden adam hakkında iki konunuzda da bebegıyle ilgili bi baba yazmadınız çok dikkati mi çekti bu benım. Burda bazı konular var kadınlar eşlerine ne kadar kötü olursa olsun, çocuğuna iyi bir baba yazıyor annesını üzen adama bunu yazabiliyorlar….

ama sizin eşiniz ve bebegınızle alakalı tek cümleniz olmadı iki konunuzda da

Az önce size bir sürü yorum yapıldı ? O adamı bebegınızın babası yaparak yanlış karar almışsınız zaten 2 senede defalarca anne evine gitmiş gelmıssınız ailenizi se yıpratmayın .
er yani bana akılsız vs diyorsunuz da okuma anlamada sıkıntı yaşadığınız belli lütfen sorduğum soruya konu başlığına tekrar bakın ailemi yıpratıp yıpratmamak değil konu yazdığınız yorum bomboş bi neticesi de yok sırf eleştirmek için eleştirmeyin kendinize insan ezecek başka yer bulun güle güle

Çocuk kararıma bir şey demeyin diyorsunuz ama çocuk yüzünden de karar alamıyorum diyorsunuz. Olay çocuğa endeksli ise ne yapılabilir ki?
Çocuk daha bir yaşında bile değil, büyüyene kadar bekle mi denmeli?
Sevgi saygı bitmişse, maddi zorluklar da hayatınızı iyice kötüleştiriyorsa o zaman yapılacak belli. Boşanmak yetmez tabi, sizin bir gelecek planınızın olması gerekiyor. Yaşıtlarınız okullarını bitirdi, ilk işlerine başladılar mesela. Siz ne yapma istiyorsunuz?

hoşuma gitmedi değil bir çözüm sağlamadı. daha net yazdım bu yüzden ve direk almak istediğim iki cevabı sordum. boşanmalı mıyım sorusuna boşan yada boşanma yazarak laf kalabalığı yapmışsınız sadece. lütfen bidahakine kafanızı yormayın
Ne kadar güzel cevaplar yetiştiriyorsun böyle, hayatında da böyle diklensen keşke "akıllı" olsan, sana herkes iyi niyetiyle yazdi, kimse sana düşman değil.
Ne diyelim 22 yaşında iyi bir şey yapmışsın, ipsiz sapsız adamla evlenmişsin, anne evine git gel git gel ilişkiniz lackalasmis, çok güzel, boşanma o zaman.

Boşa boşa ömür mü geçer böyle .

Mevzu askerliği kira o bu şu değil mevzu Senın başında daha kendı karakterini oturtamamıs çocuğundan habersiz bi adam var . İki gün okeye giden adam hakkında iki konunuzda da bebegıyle ilgili bi baba yazmadınız çok dikkati mi çekti bu benım. Burda bazı konular var kadınlar eşlerine ne kadar kötü olursa olsun, çocuğuna iyi bir baba yazıyor annesını üzen adama bunu yazabiliyorlar….

ama sizin eşiniz ve bebegınızle alakalı tek cümleniz olmadı iki konunuzda da
eşim bebeğime karşı ilgili aslında emeklemeyi eşimden öğrendi yeri geldiğinde ben uyutamayınca alıp o uyutur yada oyun oynar gün içinde hatta bana olan ilgizliğine bakacak olursak çocuğuna iyi bir baba evet bahsetmemişim hiç şimdi fark ettim çünkü ona ilgili olsa da gün içinde 1 saat en fazla baba olmak bu değil bana göre okeye gideceği vakitte eşi ve çocuğla dışarıda plan da yapabilir yada parka da götürebilir

Çocuk kararıma bir şey demeyin diyorsunuz ama çocuk yüzünden de karar alamıyorum diyorsunuz. Olay çocuğa endeksli ise ne yapılabilir ki?
Çocuk daha bir yaşında bile değil, büyüyene kadar bekle mi denmeli?
Sevgi saygı bitmişse, maddi zorluklar da hayatınızı iyice kötüleştiriyorsa o zaman yapılacak belli. Boşanmak yetmez tabi, sizin bir gelecek planınızın olması gerekiyor. Yaşıtlarınız okullarını bitirdi, ilk işlerine başladılar mesela. Siz ne yapma istiyorsunuz?
üni okumadım çünkü o yıl babamı kaybettim ama lise mezunuyum ve kendi işimde çok üst seviyeye geldim avukatlık bürosunda 6 senelik bir deneyimim oldu iki acukatım da kalmam için yalvardı ama çocuk için bıraktım boş boş evimde oturmadım mezun olup merak etmeyin. yaşıtlarıma kıyasla ben direk çalışmak zorundaydım kiramı ödeyecek ünide yardım edecek bir babam yoktu

Bence boşanacak bir şey yok.

Adam askerliğini yapmamış, kabul etmişsiniz. Şimdi sorun etmek yersiz.
Adamın işi ve parası yok, kabul etmişsiniz. Şimdi sorun etmek yersiz.
Daha 2 senelik evlilikte aile evine dönüş olmuş, karşılıklı kabul etmişsiniz. Şimdi sorun etmek yersiz.
Adam ilgisiz, dünden bugüne olması imkansız kabul etmişsiniz. Şimdi sorun etmek yersiz.

Durum önceden de buymuş, şimdi de bu, yarın da bu olacak. Evlenirken bunun böyle olduğunu görmüşsünüzdür. Adam kartları açık oynamış yani. Hemen bebek sahibi olurken de sihirli değnek değmeyeceği belli.

Bence şartlarınızı kabullenin.

eşim bebeğime karşı ilgili aslında emeklemeyi eşimden öğrendi yeri geldiğinde ben uyutamayınca alıp o uyutur yada oyun oynar gün içinde hatta bana olan ilgizliğine bakacak olursak çocuğuna iyi bir baba evet bahsetmemişim hiç şimdi fark ettim çünkü ona ilgili olsa da gün içinde 1 saat en fazla baba olmak bu değil bana göre okeye gideceği vakitte eşi ve çocuğla dışarıda plan da yapabilir yada parka da götürebilir
İyi bir baba el kadar bebesinin annesini boşanma isteğiyle anane evine defalarca göndermez evinden eşinden çocuğundan haberdar olur .
Akşam misafirliğe gidiyorum da eşimin gözüne bakıyorum huzursuz olmasın kendı yatağı kendı yerinde uyusun çocuk die.

Ne kadar güzel cevaplar yetiştiriyorsun böyle, hayatında da böyle diklensen keşke "akıllı" olsan, sana herkes iyi niyetiyle yazdi, kimse sana düşman değil.
Ne diyelim 22 yaşında iyi bir şey yapmışsın, ipsiz sapsız adamla evlenmişsin, anne evine git gel git gel ilişkiniz lackalasmis, çok güzel, boşanma o zaman.
aklı sizden öğrenmiycem emin olun umarım hayat size öyle bir ders verir ki hata yapmanın insana mahsus olduğunu ve her insanın hatasıyla çıkmaza girebileceğini bi hatanın bütün hayatının akılsız olarak nitelendirmenin yanlış olduğunu ve önemli olanın hatanın farkında olup değişmeye çalışmak olduğunu anlarsın tabi bana sürekli dillendirip durduğun kadar aklın varsa:)

İyi bir baba el kadar bebesinin annesini boşanma isteğiyle anane evine defalarca göndermez evinden eşinden çocuğundan haberdar olur .
Akşam misafirliğe gidiyorum da eşimin gözüne bakıyorum huzursuz olmasın kendı yatağı kendı yerinde uyusun çocuk die.
haklısınız işte bu yüzden ne kadar ilgidini gördem de iyi bir baba diyemiyorum

ben şeyi anlamıyorum

boşanınca elinze ne geçecek?

boşanıp annenizin evine gideceksiniz
adamın düzenli işi yok, nafaka bağlansa 3-5 bağlanır, ödemese ödemez.

sonra?

size demiyorum, herkese soruyorum bunu
adam sizinle ilgilenmiyor diye gidip ananızın babanızın başına bela oluyorsunuz- evet resmen öyle, kimse kusura bakmasın. siz koştura koştura evlendiniz diye ne diye birilerinin daha düzeni ozulmalı neden kaç yaşına gelmiş anneler babalar bakıcı olmalı, ben kesinlike bu durumu hoşgöremiyorum. yetişkin insanlar kararlarının bedelini kimseye ödetmemeli.

orada size oda açacaklar, çocuğunuza bakacaklar. ay ne güzel ya kaç yaşında insanlar sığıntı gibi aile evinde bebeyle bir odada. başka kardeş(ler) filan varsa hepsinin düzeni bozulacak.

neden.
siz evlenmeden duramadığınız için.

valla kimse kusura bakmasın da ortada bir can tehlikesi vs. olmadığı sürece ben kimseye git ailene yük ol filan demem, dememişimdir.

ha çocuğu kreşe verirsiniz bir işe girersiniz, bir meslek edinirsiniz, adamı hizaya getirebiliyorsanız getiriseniz yok getiremiyorsanız boşarsınız ve kendi hayatınızı idame ettirirsiniz, eyvallah o zaman kimseye boşanma denmez zaten.

üni okumadım çünkü o yıl babamı kaybettim ama lise mezunuyum ve kendi işimde çok üst seviyeye geldim avukatlık bürosunda 6 senelik bir deneyimim oldu iki acukatım da kalmam için yalvardı ama çocuk için bıraktım boş boş evimde oturmadım mezun olup merak etmeyin. yaşıtlarıma kıyasla ben direk çalışmak zorundaydım kiramı ödeyecek ünide yardım edecek bir babam yoktu
E o zaman çalışmaya başlayın madem. Hiç değilse maddi olarak rahatlarsınız. Kendinize güveniniz artar, ufkunuz daha da netleşir belki.
Yani başka çıkar yol var mı? Zamanı geri alma gibi bir gücümüz yok maalesef. En temizi hiç evlenmemeniz olurmuş ama maalesef. Yani yeni bir hayat kurmak kendi elinizde.

Bence boşanacak bir şey yok.

Adam askerliğini yapmamış, kabul etmişsiniz. Şimdi sorun etmek yersiz.
Adamın işi ve parası yok, kabul etmişsiniz. Şimdi sorun etmek yersiz.
Daha 2 senelik evlilikte aile evine dönüş olmuş, karşılıklı kabul etmişsiniz. Şimdi sorun etmek yersiz.
Adam ilgisiz, dünden bugüne olması imkansız kabul etmişsiniz. Şimdi sorun etmek yersiz.

Durum önceden de buymuş, şimdi de bu, yarın da bu olacak. Evlenirken bunun böyle olduğunu görmüşsünüzdür. Adam kartları açık oynamış yani. Hemen bebek sahibi olurken de sihirli değnek değmeyeceği belli.

Bence şartlarınızı kabullenin.
haklısınız evet ama bi olay insana yaşamadan toz pembe görünüp yaşadıktan sonra çekilmez hal alabilir eğer işler uzaktan görüşdüğü gibi olsaydı kimse boşanmazdı herkes bir şekilde değişir yada tam ılarak tanımadığı için veyahut aynı evde nasıl olunur bilmediği için evleniyor gerçekler acı gelince de boşanabiliyor yani başta kabullenmek tüm hayatımı böyle geçirmek zorunda olduğum anlamına gelmiyor. canınız bir meyve çrkti dalından kopardınız mevsimi değil tadının da iyi olmayacağını biliyordunuz ama canınız çekti işte uzun zamandır yiyememişsiniz sonra bi ısırık alıyorsunuz yavan bir tat bir tane daha ısırık tekrar aynı tat vazgeçiyordunuz yemekten, sizin mantığınıza göre sırf canım çekti diye o meyveyi sonuna kadar bitirmek zorunda olduğum ve buda çok saçma

ben şeyi anlamıyorum

boşanınca elinze ne geçecek?

boşanıp annenizin evine gideceksiniz
adamın düzenli işi yok, nafaka bağlansa 3-5 bağlanır, ödemese ödemez.

sonra?

size demiyorum, herkese soruyorum bunu
adam sizinle ilgilenmiyor diye gidip ananızın babanızın başına bela oluyorsunuz- evet resmen öyle, kimse kusura bakmasın. siz koştura koştura evlendiniz diye ne diye birilerinin daha düzeni ozulmalı neden kaç yaşına gelmiş anneler babalar bakıcı olmalı, ben kesinlike bu durumu hoşgöremiyorum. yetişkin insanlar kararlarının bedelini kimseye ödetmemeli.

orada size oda açacaklar, çocuğunuza bakacaklar. ay ne güzel ya kaç yaşında insanlar sığıntı gibi aile evinde bebeyle bir odada. başka kardeş(ler) filan varsa hepsinin düzeni bozulacak.

neden.
siz evlenmeden duramadığınız için.

valla kimse kusura bakmasın da ortada bir can tehlikesi vs. olmadığı sürece ben kimseye git ailene yük ol filan demem, dememişimdir.

ha çocuğu kreşe verirsiniz bir işe girersiniz, bir meslek edinirsiniz, adamı hizaya getirebiliyorsanız getiriseniz yok getiremiyorsanız boşarsınız ve kendi hayatınızı idame ettirirsiniz, eyvallah o zaman kimseye boşanma denmez zaten.
annem tek yaşıyor evimiz de kira değil ve eğer ki öyle bişey olursa anneme yük olmam merak etmeyin evde boş boş oturup hazıra konmak değil niyetim

E o zaman çalışmaya başlayın madem. Hiç değilse maddi olarak rahatlarsınız. Kendinize güveniniz artar, ufkunuz daha da netleşir belki.
Yani başka çıkar yol var mı? Zamanı geri alma gibi bir gücümüz yok maalesef. En temizi hiç evlenmemeniz olurmuş ama maalesef. Yani yeni bir hayat kurmak kendi elinizde.
çalışmayı düşünüyorum evet daha önce bunu yaptığımda eşim farklı davranıyordu sosyal çevrem genişlediği için iş arkadaşlarımla da vakit geçirdiğim için ve kendime bakarsk gazırlanıp gittiğim için kaybetme korkusu oluyordu işgisi artıyordu kıskançlıktan kaynaklanıyor galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X