Eşimden boşanmak istiyorum ve karnımdaki çocuğu sevemiyorum

Kadına çok fazla hakaret edilmiş, evet konu sahibi cahil , üst üste yanlış kararlar vermiş, belli ki depresyona girmiş, sağlıklı düşünemiyor hepsi tamam ama bu kadar üstüne gidilecegine yardim isteyen birine akıl fikir vermek lazım burda , zaten kendisi saçmalıyor iyice kadını berbat hale sokmussunuz yorumlarla

Konu sahibi hemen ailenizin yanına dönün, bebek için en hayırlısı bu , en azından anneannesi yaninda olur , aile ortamında buyur , sizde tedavi olursunuz depresyonunuz için
Şu anda en önemlisi karninızdaki bebek , o sizin tüm hislerinizi , nefretinizi hissediyor , yazık değil mi ona? Doğduktan sonra cocuk zaten sizin şu anki nefretiniz yüzünden zor zamanlar geçirecek, acilen ailenizin yanına dönüp psikoloğa gidin hemde acilen
Yapar mı sizce dediklerinizi, bi bakın ondan sonra düşünün. Konu sahibine göre bu yaşadıkları teferruat. Eşini bugün sevmiyormuş, yarın sever. Eşi ona kaç defa yalan söyledi konu sahibi kaç defa inandı sayamadım ama olsun. Sonuçta hep böyle kötü şeyler olmuyor evlilik içinde. 😐

Eklentiler

• Screenshot_20221223-082510_Chrome.jpg
    Screenshot_20221223-082510_Chrome.jpg
    133,6 KB · Görüntüleme: 100
Bu da gerçeklerinden kaçış, başka insanların kendisinden daha sorunlu olduğunu düşünüp rahatlıyorlar, konu başında psikolojisinin bozuk olduğunu kabul eder gibiydi, artık kabul etmeyecek mesela.

Normal hayatimda cok benzer birini tanidim. Bir gun cok mutlu, diger gun cok kotu bir hayat hikayesi ama haftalik, aylik olaylar surekli degisiyordu ve ben anlattiklarina ciddi ciddi cok uzuluyordum cunku neyin ne oldugunu anlamamistim ve ilk defa boyle birini tanidigim icin anlamam pek mumkun degildi. Konu sahibinin anlattiklarini cok benzettim o yuzden neyin ne oldugunu en iyi kendisi biliyordur. Ben sadece yazdiklarinin tarihlerine bakip anlik duygu degisimi yasadigini dusundum. Bilirkisi olmadigim icin psikolojik diyemem ama anlattiklari dogrudur da diyemem.

Son düzenleme:
Okurken o kadar üzüldüm ki. Sonra cevapları okuyunca şok oldum hangi normal anne çocuğundan soğur bu kadının yaşadıkları insana kriz geçirtecek cinsten elbet normal bi psikolojide olamaz çocuğuna karşı da. Nasıl bu kadar acımasızsınız? Kürtaja direkt o çocuğu öldürmeye gelince savunursunuz burda kadın yaşadıklarından bunaldığı için çocuğundan soğumuş diye neler demişsiniz. Gerçekten çok kötü kalplisiniz. Doğumdan sonra çocuğundan kısa süreliğine tiksinen anneler de var onlara da mı saldıracaksınız? Benim yengem öyleydi şimdi çocuğu kendinden daha kıymetli. Destek olacağınıza yine köstek olmuşsunuz siz madem çocuğu bu kadar düşünüyosunuz kadına güzel şeyler söyleyin iyi olacak doğunca seversin senin bir parçan sadece onun kanını taşımıyor falan diyip rahatlatmak yerine üstüne üşüşmüşsünüz. Çok çok kötü kalplisiniz.

Öncelikle bir psikologa ihtiyacınız var

Karnınızdaki sizin kanınızı taşıyor sizden can alıyor üstelik eşinize kızıp hıncınızı daha doğmamış bebekten çıkarmak çok korkunç ya doğunca düşünceniz değişmez ise

Almanyada yaşayan ve Türkiye gelen kadın ayrıldığı eşine benziyor diye kızını döve döve öldürdü bu kadınında psikolojik problemleri varmış ama aile doktora götüreceğine evlendirmiş

Bebekler bu hayata gelirken anne babasını seçemiyor ama biz çocugumuzun babasını seçebiliriz öyle değilmi

Herkes mutlu evlilik sürdüremez boşanmakta normaldir hatta çocuk için daha iyi kavga dövüş olan bir evde yaşamaktansa bebek 8 aylık olmuş aldırmak için çok geç

Doğurunca gene istemem derseniz eşinize verin ama bir 20 sene sonra çıkıp aramayın pişmanım diye

Konu sahibinin hataları ortada zaten kendi de yazmış. Benim de aklımdan geçti bir şeyler yazmak ama kendisi hamile ve bir süre öncesine dek düşüktür riski varmış ki zaten 8 aylık yani hormonları ne haldedir. Ben doğum yapmadım o süreçten haberim yok ama tahmin edebiliyorken anne olmuş bu hallerden haberdar birileri nasıl linç etmiş gerçekten anlayamadım. Övün veya susun demiyorum ama karşımızdakini kadının psikolojisi tuhaf ve üstelik hamile daha sakin olabiliriz diye düşünüyorum. Çoğu kişi öneride bile bulunmamış sadece linç etmiş mesela.

Bence Türkiye’ye dönün eğer hamilelik şu an için engel değilse, hem psikoloğa gidin hem de doğumu burada yaparak daha kafanız rahat olur. Eşinizi ve yaptıklarını bir süre düşünmeyi erteleyin en azından, doğum, emzirmek, banyo yaptırmak, giydirmek, gaz çıkarmak derken 500 tane konu olacak onlarla uğraşırken kafanız dağılır zaten. Çocuğunuz sizin hislerinizi hisseder, o sizden de bir parça, onu sevin, onun sizden başka düzgün bir ebeveyni olmayacak belki de.

İnsanlar çok ön yargılı gibi geliyor birinin yaşadıklarını yaşamadan yargılamak çok kolay,
Bu süreçte yalnız kalmayın, aileniz yanınızda olup destek verecek birileriyse onlarla kalın bir de çok ani kararlar vermeyin derim belki ileride belli bir süreçten sonra duygularınız değişebilir çocuğunuza karşı

Şu yorumun nesine unlike verildi merak ettim. Kadın çatır çatır söylemiş olacakları, doğruları. Sen kvni sevmiyorsun diye küçücük bebeğin hayatını tehlikeye atamazsın. Tekin değilsin konu sahibi hiç kusura bakma
Çünkü kadınlar hamileyken hemen çocuğunu sahiplenemyebiliemis . Evet kadınlar bazen bunu yasayabiliyor. bende lohusayken eve çocuk geldi oturdum aglafim bu çok küçük nasıl buyuyecegim sürekli emmek istiyor canım acıyor hata mı ettim diye . Çok korkaktim . Bu gibi şeylere kızmıyorum. Korkular , endişeler ,eski hayatını özlemek normal ama çocuğu adamdan yap daha dogmadan onun kanını taşıyor diye soğudum de. Ya bir şükret çocukla ilgili sıkıntı yok hamilelikte çocukta ne sıkıntılar saydılar bana preeklemsi ile doğum yaptım. sıkıntıların sebebi de kendisi

Linç ediliyor diyenler babalarını seçtiğimiz çocukları doğdukları için suclayamayiz . Yetememe korkusu , can acısıyla pişmanlıklar , eski hayatı özlem vs hepsini anlarım . Ama babası kötü diye çocuğa yüklenmeye empati yapamam . Babasını çocuk secmedi. Üstelik anne seçtiği için en mağdur olacak yine o

Kendi doğurduğu çocuğu benimseyemeyen anneler de var,üyeler de ayrı bir tuhaf,sanki ilk defa duyuyorlarmış gibi. Belli ki kadın psikolojik olarak zor zamanlardan geçiyor, eşine karşı nefret dolu.

Konu sahibi,mümkünse ülkenize dönüp doğumu ailenizin yanında yapın. Kendinize gelince de boşanma davası açın. Sizin eşiniz düzelebilecek birisi değil belli.

Keşke evlenmeden ve özellikle çocuk yapmadan önce bir takım psikolojik testlerden geçirilip evlenebilir yada çocuk sahibi olabilir gibi bir belge almak zorunlu olsa.
Hem kadınlar hem erkekler için ama çocuk için özellikle kadınlara böyle bir uygulama yapılması şart bence.

Yaşadıklarınızı okurken benim içim daraldı. Etrafınızda sürekli yalan söyleyen biri olması dayanılır bir şey değil. Sizin dinlenmeye ihtiyacınız var. Kafanızı toplayınca çocuğa bakışınız da değişecek bence. Ancak o evde bunun olması pek mümkün görünmüyor. Kendi ailenizin yanına dönmelisiniz en azından kafanız dinlenene ve bir kadar verene kadar

Son düzenleme:
Eşinizi sevmeye bilirsiniz ama karnınızda taşıdığınız sizin canınız en değerli parçanız kucağınıza aldığınızda inş duygularınız değişir diye ümit ediyorum. Şu hayatta yavrum tek vazgeçilmezim. Şuan sağlıklı düşünemiyorsunuz çok net ama doğum için dönün annenizin yanına biraz olsun rahat nefes alırsınız doğumda olmayıversin babası. Çocuğunuzun hiçbir suçu yok lütfen yaşadıklarınızın acısını ondan çıkartmayın.

Ha bir de, bir üyenin konusuna yazdığınız mesajı aynen size iletiyorum. Bu aklı kendinizde de kullanırsınız:

“Boşan demeye ne meraklı bir milletiz.
Herkes aynı şeyi yazmış. Eşini seviyorsan neden boşanasınki ve anne babayla büyüyen çocuk daha sağlıklı oluyor kim ne derse desin o evde hergün şiddeti görmüyor o çocuk arada gülmeyide beraber sofraya oturmayıda görüyor.”
Anne sağlıklı değilse nasıl bebek sağlıklı olacak? Sağlıktan kastım ruh sağlığı. Yaşamadığı şeyler üzerine nasıl bu kadar kesin konışabiliyor bu insanlar ya. Sorunlu evlilik demek sorunlu çocuklar demek. Bu sorunlu çocuklar büyüyüp yarın bir gün anne baba oluyorlar,sonra yine ruh sağlığı iyi olmayan yeni çocuklar dünyaya geliyorlar. Bı kısır döngüde bir çok insanın hayatı mahvoluyor. Sağlıksız toprak sağlıksız meyve-sebze verir.

Anne değilim çocuk sevgim, isteğim olmadı o nedenle konu sahibini yargılayamayacağım. Ama kocaman bir ama var o da insan kendini kandırmaya bu kadar mı hevesli olur? Nişanlım bana yalıda düğün yapıcam dese adamı tanımıyor muyum, bilmiyor muyum parası var mı yok mu demez miyim yani neyle diye. Ha diyelim o kadar çok para var neden iş peşinde Bakü’ye gidiliyor iflas edip. Konu sahibi hayatını kendi elleriyle mahvetmiş malesef. Umarım bir destek alır ve çocuğuyla kendisine güzel bir hayat kurabilir.

Keşke evlenmeden ve özellikle çocuk yapmadan önce bir takım psikolojik testlerden geçirilip evlenebilir yada çocuk sahibi olabilir gibi bir belge almak zorunlu olsa.
Hem kadınlar hem erkekler için ama çocuk için özellikle kadınlara böyle bir uygulama yapılması şart bence.
Bu da tam çözüm değil. Benim verdiğim örnekte kadın 3. çocuğunu benimseyemediği için öldürmeye çalışıyordu. İlk iki çocuğa mükemmel annelik yapmış. Doğumdan sonra kontrol edilip testler yapılmalı ama hangi birine yapılacak?

Linç ediliyor diyenler babalarını seçtiğimiz çocukları doğdukları için suclayamayiz . Yetememe korkusu , can acısıyla pişmanlıklar , eski hayatı özlem vs hepsini anlarım . Ama babası kötü diye çocuğa yüklenmeye empati yapamam . Babasını çocuk secmedi. Üstelik anne seçtiği için en mağdur olacak yine o
Tamam da hatasıyla, günahıyla şu an durum bu. Ruhsal durumu bozuk bir anne adayı ve karnında masum bir bebek var. Hadi anneyi geçtim, bebeğin iyiliği için linç etmenin ne faydası var. Bebeği düşünen birinin yine bebeğin iyiliği için konu sahibine yol göstermesi lazım. Aksi fayda değil zarar getirir. Hem anne hem bebek için.

Bu da tam çözüm değil. Benim verdiğim örnekte kadın 3. çocuğunu benimseyemediği için öldürmeye çalışıyordu. İlk iki çocuğa mükemmel annelik yapmış. Doğumdan sonra kontrol edilip testler yapılmalı ama hangi birine yapılacak?

Ben bu kadının asla ilk iki çocuğuna iyi annelik yaptığına inanmam.
Mükemmel annelik öldürmeye çalışmamış olabilir ancak ilk iki çocuğuna.

Anne sağlıklı değilse nasıl bebek sağlıklı olacak? Sağlıktan kastım ruh sağlığı. Yaşamadığı şeyler üzerine nasıl bu kadar kesin konışabiliyor bu insanlar ya. Sorunlu evlilik demek sorunlu çocuklar demek. Bu sorunlu çocuklar büyüyüp yarın bir gün anne baba oluyorlar,sonra yine ruh sağlığı iyi olmayan yeni çocuklar dünyaya geliyorlar. Bı kısır döngüde bir çok insanın hayatı mahvoluyor. Sağlıksız toprak sağlıksız meyve-sebze verir.
Yaw iyi de bu çocukları leylekler getirip zorla ana-baba yapmıyorlar bu insanları dimi

X