Eşimden ailesinden kayınvalidemden herşeyden çok sogudum.

İşte sinir sahibi yapıolar sonra bütün bu yaşananlar senin sinirli olmana anlayışsız olmana bağlanıo. Sanki bunlar hiç yoktan yaşanmış gibi
Eşiniz kavga etmekten bıktığı için tartışmıyor çünkü o hala annesiyle istediği kadar görüşüyor. Niye kendisinde hata bulsun ki?

Siz ne yapın biliyor musunuz?
Eşiniz eve gelince annesini aradığında telefonunuzun ses kaydını açıp odadan surat asarak çıkın. Belki kocanızın sizin hakkınızdaki gerçek düşüncelerini duyarsınız.

C
Arkadasakatılıyorum. Yumurta dondurmayı düşünün hemen. Sgk bunu karsılıyor. Hiç vakit kaybetmeyin. Ve işinizin başına dönün. Kendi ayaklarınızın üzerinde dik durun. Kaybetme korkusu yasamadan anlamıyorlar bizleri. Bende benzer seyler yasadım. Evi terk ettim. Bosanıcam dedim. Sonra degişti benim eşimde

Yüzüne de söyleseydiniz keşke. Söyleye söyleye eğitmek lazım. En azından dışarıdan onlara şaşırıldığını görsünler, görgüsüz olarak algılandıklarını farketsinler.
Dugundeydik. Ses coktu. Konusmalar tam anlasilmiyordu. Oyuzden bisey demedim. Hayr dedim kac kere. Zaten yanimda 5-7 dakka filan oturdu.
Aslinda beni cok seviyor, beni de 4-5 yildir gormediyi icin davet etti ama davet ederken oglunun evlendiyi aklina gelmedi her halde.

İnsan yaşadığı psikolojide maalesef bunları göremiyor birde bu yaşananlar üzerine sen sürekli suçlanıyorsan karşındaki hatasını kabullenmiyorsa bi süre sonra hatayı kendinde bile aramaya başlıosun. Sen anayla oğul arasına girmeye çalışan kötü kalpli vicdansız bi kişilikmişsin gibi gözüküo. Kendimi bi ara böyle bile görmeye başladım eşim uyguladığı baskıyla psikolojik şiddetle bana bunu bile aşıladı. Ben bu normal olmayan ana oğul ilişkisini kabullenme yoluna gitmek üzereydim bi ara. Allah kimseyi doğru yoldan şaşırtmasın

Okuyunca üzüldüm. Gerçekten sabrın sınırını zorlayan şeyler yaşamışsınız. Aslında bundan sonra hayatınızda ne görmek istediğinize bağlı vereceğiniz karar. Ne olursa olsun bir ev ve bir çocuk istiyorum diyorsanız evliliğinize devam edeceksiniz. Bu seçenekte eşiniz değişti mi, ne kadar değişti, çocuğunuz olsa sorunlar tekrar hortlar mı, sizin eşinize sevginiz hala var mı vb. sorulara sağlıklı cevaplar aramanız lazım. İkinci seçenek ise çocuk olmadan bu evlilikten gideceksiniz. Eğer yaptıklarını unutamayacak ve asla affedemeyecekseniz, her zaman içinizde bir kin kalacaksa, en ufak sorunda patlayacaksa size de doğuracağınız yavruya da yazık olur. Bile bile lades demiş olursunuz.

İşin kötü tarafı ne bilio musun evimde yemek olmadığı tek bir gün bile olmamıştır

Genel olarak haklisin ancak bu tavrindan vazgeç lütfen. Sen bir kadinsin, bir bireysin. Degerin hizmeçilik yaparak ölçülmez. O evin asçisin degilsin. Bu hafta ben hiç dogru düzgün yemek yapmadim mesela, ve esim tek laf etmedi. Hakki yok çünkü. Burasi ikimizin evi, oda yapacak, oda çabalayacak. Bende bir insanim, yorgun olabilirim, modum düsük olabilir, ...

Yani yemek, çamasir yapman ile gördügün gibi degerin artmiyor. Hatta etrafa baktigimda tam tersi oluyor. En çok "ben çok hamaratliyim" diye bagiran kadinlar, erkekler tarafindan eziliyor. Esin psikolojik rahatsiz ve bu saatten sonra degismez. Annesi zamaninda kendi esi tarafindan deger görmedigi için, oglunu es olarak kabul etti. Ona hizmet etti, manipüle ederek, bagini koparamaz hale getirdi.

Esinin bunun fark etmesi için en az bi 20 yil daha ihtiyaci var. Bazelere ömrü boyunca hiç fark etmiyorlar. Senin yapacagin elbette bosanmak. Bu saatten sonra düzelse bile, tamamen düzelmez. Ki kirilan vazo misali, iliskiniz artik o kadar hasar aldi ki, tahamir etmesi imkansiz.

Keşke herkes sizin kadar düşünceliolsa

Amin

Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Ben bu dediğimi asla yapamadım çürüdüm gittim sağlığımı kaybettim siz ne olur yapmayın, boşanın gereksiz fedakarlık insanı sağlığından canından ediyor. Ne olur gidin ailenizin yanına hayatınıza yeniden başlayın

O kadar haklısınki tespitlerinde. Kv kocası tarafından çok yıpratılmış çok acılar çekmiş oda çocouklarıa sıkı sıkıya bağlanmış zaten evden dışarı hiç çıkmaz tek hobisi yemek yapmak. Kocasını sevmio onunla yalnız kalmak istemio etrafında hep çocukları olsun istio. Eşinde bulamadıklarını göremediklerini oğluna yüklemiş. "Benim oğlum babası gibi olmıcak anasına kız kardeşine sahip çıkıcak beni hiç üzmicek" diyerek büyütülmüş. Daha doğrdugu andan itibaren beyine bunları enpoze edilirse bu ocuk kendi mutluluğunu nası düşünsün

Ortada yuva mi var ki? Sence kv'de bilmiyormu yaptiklarini? Allasen kim damat ve gelinini dügün gecesi yemege çagirir? Ertesi gün kahvaltiya çagirir? Ve birsürü olay daha. Adam karisinin yemegini degil, iki sokak ötede kv'denin yemegini yiyor. Kv'de diyemiyormu "oglum bende degil, evinde yemek ye" diye? Diyebilir ama demiyor çünkü hosuna gidiyor.

Yuva yuva diye binlerce, milyonlarca kadin mutsuz mutsuz evlilikler sürdürdü. Kadin sabahtan aksama kadar ailesinin yaninda olsa, evde yemek yapmasa, esi ile zaman geçirmez ise, kimse erkege "ama yuva, ama sabir et" demiyor. "Bosa, ellini sallasan.." diyorlar. Hep tüm yük kadinlara atiliyor, diger kadinlar tarafindan. Ve bence bu bitmeli. Asil kadinlarda dayanisma olmali, güç vermeli. Evet gerekirse, bosanmak için güç vermeli.

İşte sinir sahibi yapıolar sonra bütün bu yaşananlar senin sinirli olmana anlayışsız olmana bağlanıo. Sanki bunlar hiç yoktan yaşanmış gibi
aynen aynen, insana ruh hastası muamelesi yapıyorlar. Sanki onlar pür i pak, biz durduk yere sağa sola saldırıp duruyoruz. İnsanı ahmak yerine koyuyorlar.

Eşim şu an arada bana, eskiden çok fenaydın sen her şeye kafa tutardın, sonradan sakinledin der. Baştan adam olaydın da hep pamuk gibi olaydım, tahammülüm azalmazdı sana diyorum bende. Yani bu erkeklerde bir büyüyememe sorunu var. Vücut öküz gibi olmuş zeka salyangoz kadar..

Çok şükür Allah bana 2 oğlan verdi de insan gibi yetiştirmeyi nasip ediyor.

Kızım olaydı kendi yaşadıklarımdan dolayı evlendiremezdim, eşim de der kızımız olsaydı rahat yaşasın bi erkeğe ihtiyaç duymadan mutlu yaşasın diye maddi manevi her şeyi sererdim önüne diyor.. İnsanın ne b.klar yediğinin farkında olması iyi bi şey tabi :)

Neden kendinize bunlari yasattiniz? Neden?

surdan kaynana sesleniyorum mutlu musun kina yak. oglunun totosuna b... surde bezle bari

benzer bir durumu yaşayan doktor tanıdık var bizim...karı koca doktor, amda annesini 1 gün görmeden yatmaz, her gitiiği yere çanta gibi annesinide götürür..

Neden biliyormusun acaba biz çalışmaktan birbirimize vakit ayıramıyoruz ortak izinli oldugumuz tek günümüz bile yok o yüzden mi evine alışamadı o yüzden mi sürekli annesinde o yüzdsn mi koca olamadı dedim. Evimin ve kocamın başında olmaya karar verdim. Ondan sonra Kayınvalidem her aradığında napıosun dediginde yemek pişiyorum dedim yada dışarı çıkıcaz dedim. Özel bi planım var dedim. Dedim de dedimm ama hiç yılmadı biliomusun her erken çıkışında aradı ama bende yılmadım her defasında bi bahane uydurdum o çağırdıgı zaman değil ben istedigimde müsait oldugumuzda gittik. Eğer işten çıkmasaydım şuan bunu başaramazdım

Eşim şuan eskisi gibi gitmiyor beni zorla götürmeye çalışmıyor sanırım oda kavga etmekten yoruldu ama hala hatasını kabullenmiyor. Zaten şuan benim.o günleri unutamamdaki en büyük etken bu

O zaman degismedi demek oluyor. Hatasini kabullenmeyen insan, tekrar tekrar hata yapar. Cocuk yapsan hersey tekrar baslar. Lohusaligin çok çok kötü geçer. Kv'de herseye karismaya çalisir ve esin ona izin verir "bak annem sana iyilik yapiyor fakat sana yaranamiyor" gibi laflar eder sana.

Ki lohusalik, kadinin en hasas oldugu dönemdir. Simdi ilk evlilik dönemini unutamidigini saniyorsun, asil lohusaligi asla ve asla unutamazsin. Ve bonus olarak çoçuk olduktan sonra, bosansan dahi hep bu es ile, kv'de ile muhatap olmak zorunda kalirsin. Onlar birde kültürel olarak daha farklilarmis. Istekleride daha farkli olur.

4 yil psikolojik siddet gördün ve halen "nasil atlatirim"in pesindesin. Bosanmanin pesinde olman lazimken.

yumurtalarını dondurt...

Iste esinin yasadigi acaip bir travma, bir manipülasyon. Tarikat mensubu gibi. Ömrün onun gözlerini açmasini çabalama ile geçer ve çok mutsuz olursun. Bazen bir ilerleme görürsün ve umutlu olursun, sonra bir olay olur ve asil hiçbirseyin degismediginin farkina varirsin ve umutlarin yer ile bir olur.

Bunu tekrar tekrar yasamaman için iste bosanman lazim. Sinirlerin harp olmadan, hasta olmadan. Yoksa böyle bir evlilik ile sadece sinir hastasi olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…