Eşimden ailesinden kayınvalidemden herşeyden çok sogudum.

Sevgili T Tearss benim de evliliğimin ilk ayında bunları yaşadım. Sizden farklı olarak ben sadece 1 ay sabredebildim. Blöf yapmayı sevmediğim için evi terketmedim. Onun yerine direkt boşanma kararı aldım. Eşim de blöf yapmadığımı bildiği için hemen kendini düzeltti. Hala anam anam deseydi şu an evli değildik.
Maalesef eltim de sizin gibi senelerce katlandı. 3 çocuğu var ve hala mutsuz.

Son bi kaç konuyu okuduğumda kendim yazmışım gibi geliyor. Yani diyorum sanki başka üye adıyla kaydolup yazmışım. Ne kadar benzer şeyleri yaşıyormuşuz meğer...

Çok üzüldüm senin adına.. insan hayaller kurduğu evliliği, adamı bulamayınca ağır bir bunalıma giriyor.. çıkamıyorsun hemen içinden.. deni çok iyi anlıyorum..

Benim eşim ailesinden ayrı olan, haftada bir aynı sofraya oturan, aileyi aramayan bir adamken evlenince annemi her gün görmeliyime döndü, sizinki gibi.

3 yıldır çerçeveleri ve saati duvara çaktıramadım, aynı adam iki gün annesinin çatısında amele gibi çalıştı :)))

Ve senin gibi kçtü olan hep ben oldum. “Ya bu kadar gidilmez, bu kadar gelinmez” dediğimde “Kadın her gün yoruluyor buraya bizi görmeye geliyor. Bizim için yemek hazırlıyor. Sen nankörsün. “ dendi.. Anlatamadım “annesinin oğlunu yanından ayırmak istemediğini, gezmeyi seven biri olduğu külfet olmayı sevdiği için her gün bize geldiğini, ben bu evin parçasıyım imajını verdiğini, özel günlerimi bile bu yüzden mahvettiğini”..

Değişmiyorlar, sakın bekleme. Aynı süreçlerden geçtim, uyum sağlar evliliğe, zamanla annesinin yüzünü görür dedim. Benim eşim gitmez, aramaz annesini ama her gün bize gelmesi, arkamdan dedikodu etmesini umursamaz.

Kendini kurtar.. böyle ana-oğullarla vakit geçmiyor.

Çok doğru söylüyorsunuz. Ve sanki böyle birini tanımış gibi yazmışsınız, güzel tasvir etmişsiniz.

Ben kim ne konu açmış bulmayı öğrenedim hala, yeniyim de özür dilerim. Eski konularınızda bahsettiyseniz nasıl bulabilirim? Yani merak ettiğim ne onu da diyeyim; ne derece bağlıydı annesine, ve ne sürede düzeldi..

Kadın esini seviyor ve kalmak icin bahaneler arıyor bunu göremiyor musunuz? Düşüncene saygı duyuyorum fakat benim düşüncem öncelikle herşeyin sakince konuşulup çözülmesi yönünde, boşama demiyorum yazdıklarımı iyi okursan sevinirim. Baktı kı laftan anlayan Yok inceldiği yerden kopsun o zaman boşasın.

Çok doğru söylüyorsunuz. Ve sanki böyle birini tanımış gibi yazmışsınız, güzel tasvir etmişsiniz.

Evet taniyorum, hatta çok iyi taniyorum. Esim degil tabiki (yoksa gerçekten çoktandir bosanirdim). Ama anlattigim genel olarak sadece ana kuzulugu için geçerli degil. Evliliginde beklentilerin karsilanmadigi durumundada böyledir.

Kadin 4 senedir evli. Elbette konusmustur, denemistir. Ki bana sorsan, oglunu dügün gecesini davet eden bir kadin ile konusulmaz zaten.

Ve sevmek yeterli degil. Kadina saygi duyulmadi, fikirleri önemsenmedi. En basit yaptigi yemegi, verdigi emek o ya! yemeyip, annesinde yemesi ne kadar çok kirici birsey. Ve bu sadece 1 tane olay. Kendim için diyorum, ben böyle bir evlilige tahamül edemezdim.

Eşim çarşamba günleri izinli perşembe günleri geç gidiyor. Bugünler zaten anasında koskoca bi gün. Bazı günler eve gelmeden annesinede uğruyor.izinli olduğu gün Eve geliyorum uyandığı gibi evden çıkmış pijamaları bile çıkardığı yere bırakmış. İzin günlerinde ev işlerini ortaklaşa yapıcaz diye konuşmuştuk nerdeeeeee işi geçtm bari pijamalarını kaldır. Neyseee çarşamba orda perşembe orda cmtsi akşam 7de gelio bende izinliyim. Tek vakit geçirme günümüz. Bi gün özel yemek hazırlıyorum sofra kuruyorum mum filan bile aldım. Ogün eşim aradı napıosun filan dedi akşam için bişiler hazırlıyorum konuyu bi şekilde annesine getirdi bugün uğrayalım mı dedi. Kan beynime sıçradı daha 2 gün önce ordaydın nereden çıktı bu. Birliktede gitmeliymişiz dedi başladı bağırmaya ailesini ihmal ediyormuşum. Bu arada kendisi benim aileme 2 ayda 3 ayda bir gider bunuda belirtiyim. Bağırdı çağırdı bende ona bağırdım tabii . Sonra düşündum bu adam neden durup dururken böyle yapıo dedim bi hışımla kaynanama gittim kapıyı çaldım içeri girdigimde ağlıyodu kaynanam ben her kapı çaldığında sizsiniz diye açıyorum kapıyı gözüm yolda ne zaman geliceksiniz diye bekliyorum ama ne ağlamak insanın içi parçalanır. Bende onlarca kez anlattığım eşiminde daha önce bi çok kez izah ettigine şahit olduğum durumu bi kez daha sabırla anlattım. Bizim birlikte geçirebilecegimzi zamanımız yok eşim 11de gelio ben 5.30 işe gidiyorum yeni evliyiz. Sadece haftada bi gün evimizde yemek yiyebiliyoruz diye tekrar anlattım. Ve ogün anladımki eşimin anneme gitmiyoruz gelmiyoruz diye evde kavga çıkarmasının nedeni kayınvalidemin evlat kaybetmişcesine ağlaması ve yakınmasıymış. Kocamda annesinin bu durumuyla baş edemedigi için öfkesini bana kusuyormuş. Ben bunları hakediyormuyumm tabiiiki hayırrrrrrrrrr

Evet taniyorum, hatta çok iyi taniyorum. Esim degil tabiki (yoksa gerçekten çoktandir bosanirdim). Ama anlattigim genel olarak sadece ana kuzulugu için geçerli degil. Evliliginde beklentilerin karsilanmadigi durumundada böyledir.

Evlilikte bu kadar üzülmek insanı fiziken hasta yapıyor. Konu sahibi henüz sağlığında bir etkisini görmemiş diyecektim ama belki de doktordan aldığı haberlerde yaşadıklarının da etkisi olmuş olabilir.

Bence konu sahibinin cevabını bulması gereken soru “ben bu adama niye katlandım ve hala katlanıyorum”

Sİnsi kaynana modeli. En tehlikelisi bu

Sİnsi kaynana modeli. En tehlikelisi bu

Sadece sinsi değil. Aynı zamanda hasta. Oğlu da gelini de izah etmiş başka görüşebildiğimiz gün yok diye, hala ısrar edip ağlıyormuş. Tedavi olması lazım.

Ama asıl suç eşte. Annesi hasta diye bunu karısından çıkarmak zorunda değil, annesinin de haksız olabileceğini ve hata yapabileceğini kabul etmek zorunda.

Annesi ne derse onu yaptı, annesini eleştirdiğimde yatağı ayırdı, annesi harçlık ver dediğinde verdi miktarı da anası belirliyordu -çünkü çalışmıyordum-, annemle iyi geçin diye baskı kuruyordu, bizim evde değil annesinde yerdi yemeğini, gece yarısına kadar annesindeydi ve beni çekiştirirlerdi hep. Yani konu sahibi ve sizler neler yaşadıysanız fazla/eksik hepsini yaşadım. Hem de balayı dediğimiz ilk ayda.
Ben tartışmadım, kavga çıkarmadım ya da ikna etmeye çalışmadım. 25 yaşındaki reşit insan bunları zaten bilmeli diye düşündüğüm için değiştirmek için kendimi paralamadım. Bir ayın sonunda mutsuz olduğumu ve boşanma kararı aldığımı söyledim. Çünkü gerçekten kararlıydım. Eşim blöf yapmadığımı anladığı için konuşmak için yalvardı. İşte o zaman o 1 ayı önüne döktüm. Eşim defol git de diyebilirdi, bunu zaten göze almıştım. O ayrılmak istemedi ve değişeceğine söz verdi. O söz verdiği gün aldığımız ilk karar kv den uzağa taşınmaktı. Hemen ev bulup taşındık ve telefon nolarımızı değiştirdik. Biz evliliğimizi düzene koyana kadar görüşmedik.
Dediğim gibi reddetseydi evli değildim. Çünkü şu 3 günlük ömrümü değer görmediğim bir evcilik için feda etmek istemedim.

ben bu kaynanaları hiçbir şekilde anlamıyorum Yahu evladını eli'nin altında tutacaktın neden evlendiriyorsun Benimki de böyle ben bir yaşıyorum Bir de hiç saygı görmüyorum hep sıkıldım Sanki benim evim değil de başkasının eviymiş gibi Sanki onun evliymiş gibi Tamam Evet Kayınvalidemin evi ben buraya gelin geldim ama sonuçta gelin Geldikten sonra o ev Gelin indir halıyı bir kızım var 3 aylık 3 senedir evliyim zaten Bir oğlum olsa asla böyle bir şey yapma oğlunu paylaşamıyorsunuz neden evlendiriyor Sun bacım

Siz benim yapamadığım kadar kararlı davranmışsınız bende diyorum keşke çekmeseydim daha düğün günü annesine gitmek için direttiğinde çekip gitseymişim. İşim var üniversite mezunuyum kendi kendimi bu yaşıma kadar idare ettim o zamanda ederdim. Ama ailemi düşündüm onları üzmek istemedim. Başkalarıdan duyardım ve kızardım elalem ne derse desin derlerdim bumu dert şimdi derdim ama inan kendin yaşayınca olmuo. Evlendide bi kaç ay sonra döndü desinler istemedim ailemin başını öne eğmek istemedim. Onları hayal kııklığına uğratmak istemedim evlenenler bilir yuva kolay kurulmuo. Ellerindeki tüm imkanları mutlu olmam için önüme serdiler veeee evlenmeddn öncede ailelerimiin farklı oldugunu zorlanabilecegimi kararımı tekrar tekrar düşünmemide söylediler. Ailelerimiz farklı ama eşimde benim gibi ben ona güveniyorum beni üzmez dedim. Amaaaa her zaman olduğu gibi aşkın kör gözü üstün geldi ve ailem haklı çıktı. Hal böyle olunca nasıl diyebilirsin nasıl anlatabilirsin yaşadıklarını ailene.

Yumurtaları dondur canım erken menapoz riskin varsa üzülme kocan değişmez anneci çünkü tek çare annesiyle konuşmanız anne ya siz kocami bana yolla yada ben boşanacağım de sende istersin torun sevmek da diye konuş

Meğer aynı kaderi paylaştığım ne çok kişi varmış ve bu durumu kabullenmeye mecbur bırakılıyıruz yada eşim düzelir diye bekliyoruz bu arada kaybolan yıllar yitip giden gençlik. Bide üzerine çocukk sonra o çocuk sağlıklı olmayan bu evlilkte büyüo ve sağlıksız bi birey yetişiyor sonra oda sağlıksız bir evlilik yapıyor. Bu döngü hep böyle ddvam edicek. Kadın ne kadar bilgili olursa olsun okumuş olursa osun maalesef hep eilen taraf oluo. İşin kötüsü bunu bize yaşatanda bir kadın. Benim eşim şuan düzeldi eskisi gibi değil ama bende eskisi gibi değilim. İlk günkü gibi ne o beni seviyor ne ben onu. Kendi değişti aynı şeyleri yapmıyor yapamazda zaten ama hatasını hala kabul etmiyor çünkü anası acılı çünkü anası yaralı çünkü anası çilekeş çünkü yapayanlız bugün var yarın yok ben kazık çaktım yarınımın garantisi var ve hergün bizim ilk gecemiz. Bende anamı yerimi yurdumu hayatımı işimi gücümü bıraktım geldim yaşamadığım şey kalmadı. Ben yalnızım farkında değil annesinin kocası var 2 çocugu var torunları var. Benim bi kocam var oda varmı yok mu belli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…