Eşimden ailesinden kayınvalidemden herşeyden çok sogudum.

Kocası tarafından mutlu edilen bir kadın oğluna da kızına da gelini de damadına da hayatı dondan etmez.

Kayınpeder ilgi göstermez ceremesini biz çekeriz.
Anneler kocalarından doğan boşluğu oğullarıyla kapatmaya çalışır çünkü.
:KK43:

Çok doğru. Bir röportajda Uzman Psikolog Seliyha Dolaşır da şöyle demiş:

“Özellikle çocuğuyla bağımlılık ilişkisi kurmuş, kendilik değerini çocuğuyla kurduğu iç içe geçmiş ilişkiden alan, kendi dünyasını çocuğunun ihtiyaç ve taleplerini karşılama üzerine inşa etmiş annelerde bu durum daha fazla görülmektedir. Oğlunu bir başka kadınla paylaşamadığı gibi, çocuğunun evden ayrılmasıyla birlikte büyük bir boşluğa düşer ve zihin uğraşları bu sefer oğlunun evliliğine, mutluluğuna, rahatına kayması söz konusu olabilir. Bir de aile içinde çocuk yetiştirme ve ebeveynlik rollerinde dominant duruş sergileyen, kontrolcü, mükemmelliyetçi ve ilişkileri manipülasyon üzerine kurmaya alışkın karakteristik özellikler gösteren anneler de aynı tavrı sürmeye çalışmaktadırlar.”

Çok zor.. Çok yıpratıcı...

Karar size kalmış o konuda bi şey diyemiycem fakat benim 6 yaşındaki oğlum eşinizden daha bağımsız. Bensiz anneanne, babaannede kalabiliyor. Aramıyor bile :)) bende aramıyorum aklını çelmemek için.. Bensiz halasıyla, dayısıyla, kuzeniyle vakit geçirir, gezerler eğlenirler..

Eve döndüğünde sarılır annecim seni çok özledim der, öpüşürüz biter gider yani.. 30 yaşındaki herif bu ne böyle?? Allah akıl fikir versin.

Zaten sağlıklı bir çocuk yada birey olması için annelerin bunu yapması şart. Zate evlilikteki sorunların neredeyse tamamı ailenin yetiştirme tarzından kaynaklanıyor. Anneler evlatlarını büyütürken baba veya eş olmıcak hep çocuk kalıcakmış gibi yetiştiriyorlar sonrada o insan evlenince bOcalıyor ve sorumluluk alamıyor maalesef

Küçük değilmişsiniz, desem ki kandirildi..
E çalışan kadınsınız, desem ki saf, insan tanımadı..
2 yıllık flört döneminiz var, desem ki
Apar topar aceleye geldi..

Olacağı varmış.

Anne olamama ihtimalini öğrenmişsiniz, şimdi karar alma zamanı değil.
4 yıl bu hayatin nesine sabrettiniz bilmiyorum, ama şu an geri dönüşü olmayan bir karar vermeyin..
bence evlilik terapisti şartı koşun eşinize.
Belki size de iyi gelir.
Belki yaşadıklarınızı unutturma ana eşiniz telafi etmeye hazirsa, hafifletir.
4 yıl bunlara katlanıp, kavga ve konuşma haricinde bir yaptırım olmaması için çok uzun zaman..

Eşimin kötü biri olmadığını bildigim için katlandım. Düzelir dedim evet düzeldi de şuan ilk yıllardaki gibi değil %50 düzeldi ama işte düzelmeyen bişey var o süreçte birbirimizi çok yıprattık. İşte bu düzelmiyor ikimizinde hiç birşeye tahammülü kalmadı ben mesela annenin a sını dahi duymak istemiyorum belkide o yüzden doğurganlığım azaldı

evlendiğim gün sabahın 5ine kadar görümceyleydim. 5 6 saat uyuyup kaynanama gittik, eve gece yarısı döndük. Ertesi gün balayına giderken onlar da peşimize takıldı ve olaylar zinciri öyle gitti. Yazsam 10 cilt roman olur :)) tabi o ilk yılların acısı geçmiyor. Eşim şu an gözümün içine baksa da benim o saf sevgim kalmadı, arada bir sürü kırgınlık ve kızgınlıklarım var. Yani pek yüz vermiyorum kendisine, içimden gelmiyor. O daha fazla sokulmaya çalışıyor falan değişik bir durum :KK70:

Şimdiki aklım olsa ya hiç evlenmez ya da çocuk olmadan ilk falsosunda ayrılırdım. Babacığım ve anneciğim çok söylediler sen bunla yapamazsın ayrıl diye fakat aşk işte.. Ailede denklik inanılmaz önemliymiş.

Peki sen nasıl başaçıkabildin bu durumla. Nasıl atlattın o günleri. Benzer şeyleri yaşamışıź anlaşılan. Şuan kaç yıllık evlisin.

Eşimin kötü biri olmadığını bildigim için katlandım. Düzelir dedim evet düzeldi de şuan ilk yıllardaki gibi değil %50 düzeldi ama işte düzelmeyen bişey var o süreçte birbirimizi çok yıprattık. İşte bu düzelmiyor ikimizinde hiç birşeye tahammülü kalmadı ben mesela annenin a sını dahi duymak istemiyorum belkide o yüzden doğurganlığım azaldı
Size 4 yıl psikolojik eziyet eden adama o kötü biri değil, annesi kötü demek de neyin nesi?

Madem iyiydi neden sizi ailesi yüzünden kırdı, üzdü, yalnız bıraktı? Aldatmadı, dövmedi ama sizi istemediğiniz şeylere mecbur etti. Sinir krizi geçirerek üstünüzde psikolojik baskı kurdu. Ha dövmüş ha eşyaları kırmış. Ne farkı var da iyi diyorsunuz?

Kv niz gibi bu çocuk-kocayı büyütmeye kararlısınız anlaşılan.

Her erkekte başlangıçta anneden kopamama durumu oluyor benim esimde öyleydi inan kavga ederdik evi terk eder ikiz çocuklarla beni evde tek bırakır günlerce orada kalır ama sabahları gelir banyosunu yapar kıyafetlerini değişir giderdi bir gün geldiğinde beni bulamadı 3 ay sonunda boşanma davası açılmışken hatalarını anlayip geldi barıştık.Madem boşanmak istiyorsun sağlam temeller kur kendine ama önce dene aklını başına getirebilir miyim diye.Biraz tek bırak onu ailesiyle kalsın gerekirse takılma bakalım özleyecek mi? Sonra baktın olmuyor boşan 3 5 kişiyle evlilik olmuyor

Bunların hepsini denedim boşanma aşamasına geldik defalarca. 1 senedir normal bi hayat yaşıyoruz ama bir sene yaşanan tatsızlıkları unutturöaya yetmedi. Bu problemler yüzünden çocuk sahibi olamadım olmak istemedim benim şuan sıkıntım o. Şuan aldığım haberle tekrar ilk günlerime döndüm eşime bakınca hep bana yaşattıkları geliyor gözümün önüne. Buraya yazmamdaki amaç benimle aynı durumu yaşayanlar varsa nasıl başa çıktılar nasıl unutulur bunlar ögrenmek istedim

Evlilik birbirini idare etme sanatı bence birini idare etme değil. Bu forumda hep okuduğum kadarıyla erkeklerin anne kuzusu olması, özellikle evlendikten sonra daha da düşkün olup eşlerini ihmal etmeleri yüzünden kaç evlilik bozuluyor

Sizde çok hatalisiniz. Kv yemeğine katılmadığınız için işi bırakmak ne demek ?
Hayatımda bu denli saçma bir iş bırakma gerekçesi duymadım.

Ben olsam derhal kendime bir iş arardım.
Bi süre ayrı yaşardım kendimi ölçer tartardim.
Yalniz yaşamak size iyi gelecek mi bi deneyin görün eşinizden uzakta nasıl hissediyorsunuz bakalım ?

Peki sen nasıl başaçıkabildin bu durumla. Nasıl atlattın o günleri. Benzer şeyleri yaşamışıź anlaşılan. Şuan kaç yıllık evlisin.
ben dayanamadım boşancaktım bikaç defa boşanmanın eşiğine gidince, bana ulaşamayınca kaybedeceğini anlayınca düzelme yoluna girdi. Çocuğumuz varmış falan durdurmadı beni. Annesi çok fitneci bir kadındır boşanalım diye çok istedi. Hala da istiyor olabilir pek muhattap olmadığım için bilemiycem.

Eşim de yalan söyleyip ortalığı karıştırdığını anlayınca bensiz görüşmez, telefonla bile aramaz oldu annesini.

Şu an 9 yıl olmak üzere. Ama o evliliğimin burnumdan gelen ilk yılları, kan kusturdukları ilk doğumum içimde yaradır.. Benim eşime kırgınlığım da kızgınlığım da geçmez, hele ailesine hiiçççç.

Ya şu kaynanalar en büyük kötülüğü kendi oğullarına yapıyorlar Allah korusun ölseler oğlanları meydanda kalacak tek başına otuzunu geçmiş Bi yuvası olmamış karısına sahip çıkamamış bir adam bayramlarda düğün dernekde el içinde sap gibi işi gücü parası pulu da olsa kapıyı kapatınca yalnız ölse günlerce arayanı soranı olmayacak yazık bu adam görünümlü bebelere kaynana maşallah hiç ölmeyecek gibi düşünüyor yazık vallahi yazık en çoksize çok üzüldüm inşallah anne olursunuz bu günahı kim ödeyecek

Oğlunu düşünen zaten 4 yıl onu böyle bir ikilemde bırakmaz. Ocagımıza bi ateş düşürdü o ateşte oğlunuda yaktı benim kadar

ben dayanamadım boşancaktım bikaç defa boşanmanın eşiğine gidince, bana ulaşamayınca kaybedeceğini anlayınca düzelme yoluna girdi. Çocuğumuz varmış falan durdurmadı beni. Annesi çok fitneci bir kadındır boşanalım diye çok istedi. Hala da istiyor olabilir pek muhattap olmadığım için bilemiycem.

Eşim de yalan söyleyip ortalığı karıştırdığını anlayınca bensiz görüşmez, telefonla bile aramaz oldu annesini.

Şu an 9 yıl olmak üzere. Ama o evliliğimin burnumdan gelen ilk yılları, kan kusturdukları ilk doğumum içimde yaradır.. Benim eşime kırgınlığım da kızgınlığım da geçmez, hele ailesine hiiçççç.

Eşinin durumu anlamış olması çok güzel. Sonuçta hatasından dönmüş umarım sizi gelecekte mutlu şeyler bekliyordur. Ama işte şuan ağzıyla kuş tutsaaada geçen yıllar gelmio

Yani bu adamdan tüm bu yaşadığınız saçmalıklar yüzünden değil de ondan çocuk yapamadığınız için mi boşanacaksınız. Yani Allah yüzünüze bakmış da böyle bi adamdan size çocuk vermemiş. Çocuk olunca yaşayacaklarınızı tahmin edemiyor musunuz? Ve cidden sizin aileniz neresinde tüm bu yaşananların. Neden sizi kendinizi kurtaramadığınız bu saçmalıktan çekip almadı.

Artık ilk günlerdeki o saf kadın yok tekrar aynı şeyleri yaşayamam yaşatmamda bunun şuan kocamda kv de farkında. Ailemin yaadığım durumların büyük bi kısmından haberi yok.

İyi insanlar bazen sadece iyi insan oluyorlar. İyi bi eş olamıyorlar. Sizin durumunuz da eşiniz iyi bi evlat annesi açısından ama kesinlikle iyi bi insan izlenimi vermiyor. Dört yılınızı heba etmiş, şuan çocuğunuzun olması dediğinize göre çok zor ama hala umrunda değil adamın. Yani bişeyin düzeldiği yok. Kendinizi daha fazla kandırmayın.

Eşinin durumu anlamış olması çok güzel. Sonuçta hatasından dönmüş umarım sizi gelecekte mutlu şeyler bekliyordur. Ama işte şuan ağzıyla kuş tutsaaada geçen yıllar gelmio
ah gelmiyo kuzum gelmiyo.. Eşin anlıycak gibi değilse daha da yıpranırsın. Sinir sahibi yapıyolar insanı.

Ben anneme giderdim, eşim annesini çağırırdı bize yer içer öyle bırakırlardı etrafı sinirden deli olurdum. Bir ara kabile gibi yaşıyorduk.

Ay Allahım nerde varsa yardım etsin kurtarsın inşallah.

Ay ben ne okudum
O da kendine erkek mi diyor ?

Eşiniz şimdi hatasının farkına nasıl vardı?

Bir de bu konuyu hiç kv ile konuşmadınız mı

Eşim şuan eskisi gibi gitmiyor beni zorla götürmeye çalışmıyor sanırım oda kavga etmekten yoruldu ama hala hatasını kabullenmiyor. Zaten şuan benim.o günleri unutamamdaki en büyük etken bu

Bu konuda "iyi" diye nitelendirilen kocanın özellikleri;
- sinirli baskıcı beni ailesinin kurallarına uydurmaya çalışan bi adam
-Kıyafetlerim arkadaşlarım oturmam kalkmam ve hatta gülmem bile sorun
-annesinin güdümünde
-annesinin her dedigini yapmaya çalışan asla hayır diyemeyen annesinden bağını koparamamış tek başına birey olamamış biri
- hiç bir sorumluluk duygusu gelişmemiş
-her yarattığım fırsatta eşim annesiyle birlikte olmamızı istio düğün günü oldugu gibi, evimizdeki ilk gününde oldugu gibi
-annesine gitmekten evdeki hiç bir sorumluluğunu yerine getiremiyor çünkü vakti yok
- mutlaka annesine o gün ne yaptığının ve ne yediginin raporunu verir.
-Birlikte dışarı çıktığımızda arar annesine haber verir.
-başbaşa vakit geçirmek istedgm için suçlandım. sinir krizleri geçirdi evde ne cam kaldı kırılmadık ne çerçeve.

Sevgili konu sahibi size soruyorum; koskoca 4 yıl idare ettiğiniz "İYİ İNSAN -KOCA" kim?
Bu adamın olmadığı kesin.

ah gelmiyo kuzum gelmiyo.. Eşin anlıycak gibi değilse daha da yıpranırsın. Sinir sahibi yapıyolar insanı.

Ben anneme giderdim, eşim annesini çağırırdı bize yer içer öyle bırakırlardı etrafı sinirden deli olurdum. Bir ara kabile gibi yaşıyorduk.

Ay Allahım nerde varsa yardım etsin kurtarsın inşallah.

İşte sinir sahibi yapıolar sonra bütün bu yaşananlar senin sinirli olmana anlayışsız olmana bağlanıo. Sanki bunlar hiç yoktan yaşanmış gibi

4 yıl nasil dayandin? Simdi cocugun olmadigi icin uzulursun ama ya olsaydi neler olabilirdi. Bunlar çocuğu da sana birakmazdi. Ben bu anneleri anlamiyorum. Niye oglusunu evlendiriyorsun o zaman elalemin kizini yakiyorsun. Ya da evlendirdin cek elini etegini oglun yine senin oglun da bu nedir ya :'( ben olsam simdiye kadar coktan evden def etmistim kusura bakma cok sabirliymissin

X